2021-05-21
Pizza pigSpaghetti omnipork bologneseSignature piggieSlow-cooked bbq beef short ribTiramisuPineapple and peach shakepink piggy價錢💲: $148/ $198/ $238/ $88/ $72/ $62好味程度😋: 4.2/5服務🍴: 4.2/5環境🗾: 4.2/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4/5-次次去將軍澳donki都會見到呢間pizza pig,平日幾多人食,假日什至座無虛席,好多帶住狗狗的都會坐外面😛 今次終於同朋友去左食,原來又真係唔錯☺️-🆗Spaghetti omnipork bolognese. 呢個肉醬意粉用上新豬肉,適合素食者。味道同真豬肉的分別不大😌 意粉比較粗小小,都有咬口。面頭鋪滿大量肉醬,味道偏酸,加埋灑係上面的芝士,都唔會太漏。-✅Signature piggie. 來得pizza pig點會唔叫pizza,所以就食左個佢地的招牌!上面有手撕豬手、香草肉腸、辣肉腸、火腿等等,真係全部都係豬呀🐷 pizza屬於薄批,邊位焗得好脆,底
Spaghetti omnipork bolognese
服務🍴: 4.2/5
環境🗾: 4.2/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4/5
✅Signature piggie. 來得pizza pig點會唔叫pizza,所以就食左個佢地的招牌!上面有手撕豬手、香草肉腸、辣肉腸、火腿等等,真係全部都係豬呀🐷 pizza屬於薄批,邊位焗得好脆,底部就有小小硬😝 M size份量已經好大塊,一啖咬落去好滿足。最驚喜係有啲豬皮!特別香😚 加埋芝士同好多好多的toppings,真係唔錯。
✅✅Slow-cooked bbq beef short rib. 呢個好好食‼️平時豬肋骨就食得多,呢個竟然係牛的肋骨🐮佢唔係好似平時一條條骨咁,而係一條大骨上面痴滿晒肉,切出來比豬肋骨的份量多好多😱 食落牛肉好腍,有牛味,某啲部位有軟筋,有啲就係一絲絲的肉,搽上bbq醬去烤,好惹味🤩 旁邊的焗薯同菠菜都好味,菠菜好軟同有牛油香呀!一上枱見到咁大條骨真係正🤪
✅Tiramisu. 西餐我必叫tiramisu🤭 好大舊,所以完全值$88😜 水準算係正常的tiramisu,marscapone cheese顏色偏黃,食到有小小蛋味,質地都算smooth😋 入面唔似係lady finger但係索左咖啡的蛋糕。一吉落去都幾濕,整體我覺得有啲pici既🤔
🆗Pineapple and peach shake幾fresh,味道係菠蘿水🤣 桃味唔太覺。另一杯pink piggy就好香番石榴味。整體呢間幾ok,幾都外國度假風,入開來踩單車個啲可以揀呢間😬