2024-06-09
老公好耐都無咁有儀式感啦❤️居然帶我去左位於尖沙咀瑞生酒店入面嘅一間高級西餐廳食好西🤤而且價錢出奇地比我想像中平🤩一入去燈光效果氛圍已經感受到餐廳與別不同嘅格調,全店以暗黑風格為主,高級之餘神秘感十足👍餐廳地方唔算太大,但係分三種唔同場景坐位,例如bar枱位置、戶外及室內,可以滿足唔同人需要☺️因為當日落雨,我哋都揀左室內位置。Ceviche Tuna Salsa呢個秘魯吞食魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片,作為前菜絕對吸引🤩賣相精緻,色彩繽紛,加入黑醋汁調味,開胃又健康❤️Garlic Prawns Conflict油封大蝦配上佛卡夏多士作為第二道,感受到味蕾啟動,油封蝦食落唔會油膩,而且蒜片好香👍配埋多士食幾正Iberico Pork Loin Rack慢煮西班牙黑毛豬鞍架擺盤精緻😍雖然厚切,但係肉嫩無比又juicy,一啲都唔會乾身😙Risotto with Isoyaki Abalone和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯,超大隻鮑魚,而且煮到好腍好入味😋配上香濃嘅野菌意大利飯,令人愈食愈滋味🥰First Crush以青瓜為主調嘅一杯清爽mocktail ☺️飲落清涼又解膩Rosy Romance以
Ceviche Tuna Salsa
Garlic Prawns Conflict
Iberico Pork Loin Rack
Risotto with Isoyaki Abalone
First Crush
以青瓜為主調嘅一杯清爽mocktail ☺️飲落清涼又解膩
Rosy Romance
以玫瑰為主調,淡淡花香配上蘋果汁同蜜糖,飲落甜甜地,真係幾浪漫🌹
📍The Pearl (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
#酒店 #性價比高 #高級西餐廳 #美食推薦 #尖沙咀 #相機食先 #yummy #foodie #環境優美 #聚會好去處 #高質抵食之選 #tst #香港探店