The Pearl

主打意大利同日本fusion菜嘅餐廳🇮🇹🇯🇵環境充滿古典氣息得黎帶有神秘感🗿無論係黎食野定飲野都係一個好好嘅選擇-🦀自家製焗蟹肉餅 $108蟹肉餅外層香脆 啖啖蟹肉極滋味☺️旁邊嘅蕃茄仔用上話梅汁浸足兩日加上就帶微甜嘅紅菜頭汁 清甜醒胃🍅-🦐時令海鮮燴飯 $238西班牙海鮮燴飯相當豐富 份量十足!時令海鮮有帶子、魷魚、鱸魚、蜆同蝦🦑樣樣都非常新鮮 尤其鍾意嫩滑嘅帶子🥰燴飯汁非常濃郁 加上大量西班牙辣肉腸令成個燴飯無論味道定口感都非常豐富!-🐏烤澳洲羊西冷 $158羊架平時食得多 今次試下羊西冷😌羊西冷扒肉質粉嫩 離遠都見到肉汁滲出嚟食落羊味突出 肉質細緻 連埋蒜食仲正🧄伴碟嘅印度茄子用上孜然粉調味 惹味十足😛-佢地每日會有四款off-menu嘅mocktail🍸Cucumber pineapple soda water偏重青瓜味Apple green tea味道自然 蘋果同茶嘅比例啱啱好兩款都好清新 最重要係唔會太甜🌿大家想飲嘅話記住問店員詳情啊♪( ´θ`)ノ
主打意大利同日本fusion菜嘅餐廳🇮🇹🇯🇵
環境充滿古典氣息得黎帶有神秘感🗿
無論係黎食野定飲野都係一個好好嘅選擇

🦀自家製焗蟹肉餅 $108
蟹肉餅外層香脆 啖啖蟹肉極滋味☺️
旁邊嘅蕃茄仔用上話梅汁浸足兩日
加上就帶微甜嘅紅菜頭汁 清甜醒胃🍅

🦐時令海鮮燴飯 $238
西班牙海鮮燴飯相當豐富 份量十足!
時令海鮮有帶子、魷魚、鱸魚、蜆同蝦🦑
樣樣都非常新鮮 尤其鍾意嫩滑嘅帶子🥰
燴飯汁非常濃郁 加上大量西班牙辣肉腸
令成個燴飯無論味道定口感都非常豐富!

🐏烤澳洲羊西冷 $158
羊架平時食得多 今次試下羊西冷😌
羊西冷扒肉質粉嫩 離遠都見到肉汁滲出嚟
食落羊味突出 肉質細緻 連埋蒜食仲正🧄
伴碟嘅印度茄子用上孜然粉調味 惹味十足😛

佢地每日會有四款off-menu嘅mocktail🍸
兩款都好清新 最重要係唔會太甜🌿
大家想飲嘅話記住問店員詳情啊♪( ´θ`)ノ
今日同朋友黎到位於尖沙咀既哩間酒吧餐廳。餐廳以黑白色作為主色調,用具擺設都走歐洲藝術風,亦設有戶外座位。餐廳門口靠右既位置有個好有特色既圓形流沙煙霧打卡位📸️餐牌上有特別既fusion菜式可以選擇~🔸北海道海膽扁意大利麵 $218北海道海膽新鮮鮮甜,而且味道濃郁,意大利麵撈混之後,每條都帶有香濃既海膽醬味,而且因為用上昆布汁去煮,意粉質感會更creamy,令人食唔停口,好食推介👍🏻🔸慢煮伊比利亞黑豚肉 $198黑豚肉以慢煮方式烹調,肉質相對一般豬肉而言會更軟腍,而且肥瘦適中,配上車厘茄、蘆筍及相當幼滑綿密既自家製薯蓉,最特別既係個紅酒汁繪梨醬汁,好似麥芽糖咁,能夠中和油膩感,我同朋友都超鍾意個醬汁,好食推介👍🏻🔸自家製蘋果撻伴雪糕 $68薄薄既酥皮上面鋪上玉桂蘋果片,食落相當香脆,仲有淡淡蘋果香,而雪糕有雲呢拿、朱古力同芝麻三款口味可以選擇,朱古力味相當濃郁,好食推介👍🏻🍹Mocktail $88🍍菠蘿青瓜梳打🍎蘋果玫瑰茶除左餐牌上既飲品,餐廳每日都會有唔同既Daily Mocktail可以選擇,可以問一問店員~菠蘿青瓜嗰款味道清新,菠蘿同青瓜味都突出;蘋果玫瑰茶飲落有少少似山楂茶,能夠

餐廳門口靠右既位置有個好有特色既圓形流沙煙霧打卡位📸️

餐牌上有特別既fusion菜式可以選擇~

🔸北海道海膽扁意大利麵 $218

🔸慢煮伊比利亞黑豚肉 $198

🔸自家製蘋果撻伴雪糕 $68

🍹Mocktail $88
🍍菠蘿青瓜梳打
🍎蘋果玫瑰茶
除左餐牌上既飲品,餐廳每日都會有唔同既Daily Mocktail可以選擇,可以問一問店員~菠蘿青瓜嗰款味道清新,菠蘿同青瓜味都突出;蘋果玫瑰茶飲落有少少似山楂茶,能夠解膩。

整體黎講,餐廳環境型格有特色,意粉、黑豚肉同甜品都好食有質素,係尖沙咀想搵高質西餐既話,都可以試下。

一入門口已經感受到濃厚既藝術氣息,以黑白色為主調,室內走型格藝術風,設有吧枱及餐枱座位,而室外就走歐式古典庭園風,環境更休閒寫意🌿 主打意日fusion菜式及shisha等,創意又有驚喜🥰❀ 烤澳洲羊西冷 🐑好獨特既菜式✨ 第一次食羊西冷,色澤粉嫩,肉質軟嫩多汁,帶有微微羊羶香☺️ 特別地配以印度茄子蓉及油封獨子蒜,味道又香又夾!推介呢👍🏻❀ 北海道海膽扁意大利麵 🍝扁意粉口感唔錯,掛滿自家製海膽醬汁及加入少少昆布絲,最正既係面頭仲放咗新鮮又creamy既海膽,味道好鮮甜🥰❀ 中拖羅牛油果沙律 🥗沙律入面有好多吞拿魚粒及牛油果,用料新鮮,配上泡菜汁食,酸辣惹味☺️❀ 自家製蘋果撻伴雪糕 🍎蘋果撻係薄薄一層既脆皮,上面鋪滿玉桂蘋果片,香脆可口✨ 雪糕仲有雲呢拿、芝麻及朱古力三款選擇,今次就揀咗雲呢拿味,味道香濃又見到有粒粒雲呢拿籽😍❀ Passion Fruit & Grape 🍹當日有三款off menu既mocktail✨ 依杯上枱時會有一層厚厚既泡沫,入口重提子味,亦帶熱情果既酸甜味,果香味濃郁❀ Apple Honey Green Tea 🍹蜂蜜綠茶配搭蘋果既香甜味,味道相對上較清新

❀ 烤澳洲羊西冷 🐑

❀ 北海道海膽扁意大利麵 🍝

❀ 中拖羅牛油果沙律 🥗

❀ 自家製蘋果撻伴雪糕 🍎

❀ Passion Fruit & Grape 🍹

❀ Apple Honey Green Tea 🍹
蜂蜜綠茶配搭蘋果既香甜味,味道相對上較清新
2022-07-18 698 瀏覽
呢間餐廳喺唔太起眼嘅精品酒店入面,環境係行暗黑格調風,佔地都算大,分別有室內同埋戶外座位,估唔到閒日都坐滿曬咁濟😳不過呢排天氣時好時壞,當日突然落傾盆大雨,見到坐戶外嘅客人好狼狽,侍應都連忙去協助,服務質素值得一讚🫢食物感覺會係每樣都有少少美中不足,同埋份量比較細,定價相對高🤑▪️ 燴澳洲牛面頰(7.5/10)💲328其實牛面頰肉質好嫩,而且肉味香濃,但係個醬汁比較鹹👉🏻👈🏻底下舊蘿蔔邊位有渣,但係其餘大致上清甜🥕側邊配菜係可樂餅,脆身既炸皮包裹住薯蓉泥🥔▪️ 北海道海膽扁意大利麵(7/10)💲218面頭海膽幾鮮甜,不過唔知係咪坐正個風口位既關係,意粉偏向乾硬身,未如預期中咁Creamy,入口有海膽醬同埋忌廉味,仲有啲昆布絲,一小撮好快就食曬😂▪️ 中拖羅牛油果沙律(6/10)💲88牛油果未熟透頗生硬,吞拿魚色澤口感似係赤身多過中拖羅,沙律係無落任何醬汁調味,感覺實在單調😅▪️ Passionfruit Grape Soda (7/10)💲88呢度有Cocktail Menu,但係呢日我想飲Mocktail多啲🤫問咗侍應話當日有四款,呢個飲落冇熱情果味,只有香濃但偏甜提子味🍇🔎 整體評分(7/

▪️ 燴澳洲牛面頰(7.5/10)💲328

燴澳洲牛面頰

▪️ 北海道海膽扁意大利麵(7/10)💲218
北海道海膽扁意大利麵

▪️ 中拖羅牛油果沙律(6/10)💲88
中拖羅牛油果沙律

Passionfruit Grape Soda

🔎 整體評分(7/10)
燴澳洲牛面頰
北海道海膽扁意大利麵
2022-07-09 1104 瀏覽
🧑🏻‍🦱男朋友們一定曾經經歷過呢個好頭痛嘅難題⁉️就係究竟BB生日呀、拍拖記念日呀⋯⋯📅「食咩好呢」🤷‍♂️今次我就搵到一間又型又🈶️格調嘅餐廳🍴佢哋呢度嘅野食同氣氛真係唔錯😋而且賣相仲好🉐️好igable架❤如果你另一半鍾意打下卡📷佢應該就都會鍾意呢度呢🥳🥳🍝crab meat rigatoni $168:呢個蟹肉長通粉比平時食開嗰啲粗好多❤通粉裡面係煮嘅過程已經滲入咗好多同蟹肉係入面🔥上面仲有魚子醬❤啖啖部充滿住醬汁、魚子醬同蟹肉🦀好喜歡呢🥳🐚sautéed clams $118:啲蜆又大隻又新鮮🔥仲有好甜嘅洋蔥🧅加埋一齊口感更加豐富呢❤旁邊仲配埋兩片香脆嘅蒜蓉包🍞超正呀🥳🥳🦀crab cake $108:呢個係用蟹肉做嘅蟹肉波波😋外面煎前脆卜卜好香口👍啖啖蟹肉味🥳有驚喜又特別❤做餐前小食就啱曬喇👍👍🍎flat apple tart $68:蘋果配埋芝麻雪糕🍦口感好豐富呢👍👍😋🍍mint and pineapple:唔係太甜口感好清爽嘅mocktail ❤啱曬夏天飲🥳🍍mint and pineapple:唔係太甜口感好清爽嘅mocktail ❤啱曬夏天飲🥳🌹rose jasmine 玫瑰

🌹rose jasmine 玫瑰花茶好香❤唔會好甜味道唔錯🥤好喜歡呢一杯呢🥳
  • crab meat rigatoni $
  • crab cake
  • flat apple tart
  • Mocktail
5天前 0 瀏覽
原來餐廳喺尖沙咀既精品酒店入面,入面氣氛好有格調, 出面仲有個平台,可以出去坐坐!鮮蝦柚子沙律夏天食柚子沙律,好清新!時令海鮮燴飯龍蝦湯底唔錯,米粒都岩岩好唔會太硬,但又有口感,帶子大粒夠鮮,比較喜歡佢有好多西班牙臘肉腸,配海鮮飯好岩!慢煮法國鴨胸因經過慢煮處理,鴨胸十分鮮嫩而有咬感,伴碟既忌廉番薯蓉好有驚喜!一齊食好好味!蘋果玫瑰茶菠蘿青瓜梳打有青瓜感覺原來好清清,平時極少食青瓜,但夏天飲原來清爽!

鮮蝦柚子沙律

夏天食柚子沙律,好清新!

慢煮法國鴨胸

蘋果玫瑰茶
菠蘿青瓜梳打

有青瓜感覺原來好清清,平時極少食青瓜,但夏天飲原來清爽!
朋友生日話好想黎試下就如佢所願 試下呢間開左一年既意日餐廳➠座位安排了比較隱蔽的位置👍 值得一讚。-➠ Baked Crab Cake 掛住食無影相~友人最鐘意食Crab Cake 😍真係好鮮甜 融化了~~-➠ Cheese Crab Meat Ragatoni 呢個芝士控真係必食😆 有多重芝士既口感 每啖都拉絲 食到停唔到口性價比極高- ➠ Beef Cheek 呢個質地有d似食緊牛肉🤣唔係好覺食緊面珠燈~ -➠ Crisp Apple Pie with Ice Cream 要寫字~ 要提早打電話比店員通知~店員仲幫我比驚喜友人❤️ 十分貼心~
朋友生日話好想黎試下

就如佢所願
試下呢間開左一年既意日餐廳

➠座位安排了比較隱蔽的位置👍 值得一讚。

➠ Baked Crab Cake

掛住食無影相~
友人最鐘意食Crab Cake 😍
真係好鮮甜 融化了~~
➠ Cheese Crab Meat Ragatoni

呢個芝士控真係必食😆
有多重芝士既口感
每啖都拉絲 食到停唔到口

性價比極高

➠ Beef Cheek

呢個質地有d似食緊牛肉🤣唔係好覺食緊面珠燈~

要寫字~ 要提早打電話比店員通知~
店員仲幫我比驚喜友人❤️ 十分貼心~
  • 芝士蟹肉長通粉
朋友難得想食西餐,近近地搵左THE ONE 附近既西餐廳(喺NIKE行過少少就會見到 The Pearl既白色燈箱)。一出𨋢見到餐廳門面已經覺得好型🖤,入面都有唔少美術擺設,幾有格調😎。原本想坐戶外位,但好似就落雨所以都係坐返室內涼冷氣🤣。🔅自家製焗蟹餅 ($108)招牌蟹餅梗係要試下!自家製既果然唔同啲😍,一切開見到一絲絲既蟹肉,加埋香草調味,啖啖蟹肉好正💕。外層焗到微燶,好香🥰,唔係油炸所以食落無咁油膩👍🏻。配埋紅菜頭汁同車厘茄,酸酸甜甜,好正🤩。🔅時令海鮮燴飯 ($238)Risotto超足料😍,海鮮都係本地新鮮送到🦞🦐🦑🐟💙,有帶子、蝦、魚、魷魚等等,非常鮮甜。帶子同魚煎過特別香!Staff特登介紹龍蝦湯係足足熬左3日😳,難怪咁香🥺。意大利飯入晒龍蝦湯味,口感濕潤,份量好多,女仔應該夠3個人食🤣。🔅白酒牛油汁煮蜆 ($118)蜆擺得好整齊😝,幾大粒又好鮮甜,配有2塊蒜蓉包,超香蒜蓉味又超脆,仲可以refill🥰,所以忍唔住都refill左一次😝。💬每道菜上staff都會略略介紹,又好貼心refill水、收碟等等,但竟然無收加一服務費😱。下次想飲mocktail shisha會再
白酒牛油汁煮蜆

🔅自家製焗蟹餅 ($108)

時令海鮮燴飯
🔅時令海鮮燴飯 ($238)
時令海鮮燴飯
🔅白酒牛油汁煮蜆 ($118)

💬每道菜上staff都會略略介紹,又好貼心refill水、收碟等等,但竟然無收加一服務費😱。下次想飲mocktail shisha會再約朋友黎tst回訪🖤。
蒜蓉包
白酒牛油汁煮蜆
蒜蓉包
2022-08-08 0 瀏覽
鍾意大利菜嘅朋友如果想食得玩味啲可以試下呢間意大利餐廳, 餐廳裝修好型格, 夢幻黑色風格為主🖤, 食品擺盤精緻。🥗拖羅牛油果沙律: Premium cut拖羅cube 肉質好新鮮, 粒粒都光澤感爆燈📸, 食落鮮甜彈牙, 牛油果同埋火箭菜沙律好refleshing。🦀自家製焗蟹肉餅: 外型有點像煎堆, 一切開啖啖都係蟹肉😍, 食蟹唔使自己拆肉真係好舒服🤣。🐔意大利雞翼: 呢個製作過程都有好多細節心機位👌, 比如將隻雞翼拆肉然後反轉再炸, 味道有啲似外國版嘅椒鹽雞翼咁, 酥脆香口😁~~~~~~~~😋Taste: 9/10📸Appearance : 9/10🛋️Environment:8/10💁‍♂️Service: 8/10💎CP: 8/10💲Average:$200-400⏪回頭率:85%~~~~~📍The Pearl尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

~~~~~~~~
😋Taste: 9/10
~~~~~
📍The Pearl
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
2022-08-07 18 瀏覽
星期日生日午餐,訂咗12點入座,12:20落咗order(3個lunch set),相隔咗5分鐘後再加一個lunch set 同沙律,20分鐘先上其中一份starters,10分鐘再上一份pasta,過咗13:00催單,13:15先上另2個starters 同pasta,13:30 問後加既order 完來漏咗單即時叫侍應生上埋甜品,後加既order 唔要,等到13:45 仲未上甜非常差既體驗,一個lunch 食到fine dinning 咁唔會再嚟。環境噪雜,餐桌擠迫,不適合朋友病聚餐。
。環境噪雜,餐桌擠迫,不適合朋友病聚餐。

2022-08-06 0 瀏覽
今次呢間暗黑系餐廳藏身於精品酒店~門口裝置已經型格感十足❗️自家製焗蟹肉餅 $108一上枱已經傳來陣陣香氣🤤蟹肉餅色彩豐富,賣相精緻📸️外層啖啖酥香,鮮味十足而且完全冇腥味~配埋紅菜頭汁🥕話梅蕃茄🍅鹹香之餘多了份清新🌿烤澳洲羊西冷 $158羊西冷呈粉紅色,色澤粉嫩🐏口感細緻,羊羶味不多🧛🏻‍♀️二小姐唔太食羊都覺得味道唔錯❗️有蒜頭🧄茄子🍆做配菜,蒜泥令西冷更加惹味~慢煮伊比利亞黑豚肉 $198慢煮豚肉油脂豐富,而且有陣陣果香,味道特別‼️下面薯蓉幼滑creamy🥔車厘茄剛好可以中和飽滯感🍅自家製蘋果撻伴雪糕 $68蘋果撻好靚呀😍雲呢拿雪糕充滿雲呢拿籽,味道香濃天然~蘋果撻係薄片,卜卜脆味道帶酸,口感、味道跟雪糕完全相反🍦層次豐富蘋果綠茶mocktail 蘋果綠茶味道天然,配搭順口~菠蘿青瓜mocktail 青瓜清新味道清淡,菠蘿果香濃郁,兩者一起發揮到互補效果,估唔到菠蘿同青瓜又幾夾‼️餐廳裡面有唔少藝術佈置,可惜唔係下午黎,唔係可以去outdoor同雕像影相📸️

自家製焗蟹肉餅 $108

配埋紅菜頭汁🥕話梅蕃茄🍅鹹香之餘多了份清新🌿

烤澳洲羊西冷 $158

慢煮伊比利亞黑豚肉 $198

慢煮豚肉油脂豐富,而且有陣陣果香,味道特別‼️

下面薯蓉幼滑creamy🥔車厘茄剛好可以中和飽滯感🍅

自家製蘋果撻伴雪糕 $68

蘋果綠茶mocktail

蘋果綠茶味道天然,配搭順口~

菠蘿青瓜mocktail

2022-07-21
2022-08-06 0 瀏覽
見到咁多好評,都去試一次。。。有少少失望。訂咗三位 (成個中午時段,我食咗差唔多兩個鐘,都係得我哋三個人)staff 仲多人過我哋。其實職員態度唔錯嘅,只不過因為常企埋一邊,就比較難叫到佢哋。 都係點咗其他人 order 嗰啲菜 (都係lunch set裏面嘅) 意粉好細份,女人都係覺得啱啱夠,starter 唔錯。 佢哋嘅問題就係樣樣嘢都要等! 個甜品又係等起碼15分鐘,但係出嚟個感覺你如果話俾我聽係即叫即整我就覺得好失望😞 嗰個蘋果批底只係微暖,跟住舊雪糕好似相片中你睇到嘅係溶鬼咗,成間餐廳得三個客人都搞成咁,如果坐滿左會係點嘅情形? 🥲
2022-08-05 0 瀏覽
依間係以藝術做主題嘅餐廳 環境真係好靚🎨個自家製焗蟹肉餅幾特別✨平時去泰國餐廳都好鍾意食炸蟹餅🍴呢度係好似成粒巨型肉丸咁 外層脆脆地 內裏好鬆軟 滿滿鮮甜嘅蟹肉絲🦀配甜甜地嘅紅菜頭醬 又幾夾🫶🏻
2022-08-05 0 瀏覽
平時食西班牙菜 最鍾意就係食西班牙海鮮炒飯🇪🇸呢度嘅時令海鮮燴飯 超級高質又抵食😎飯粒好有咬口夠濕潤 索晒勁濃郁嘅龍蝦鮮甜味🦞海鮮嘅份量超足料 有蝦🦐魷魚🦑帶子、魚柳🐟真係勁豐富!!
2022-08-05 0 瀏覽
好少餐廳嘅海鮮燴飯係會用新鮮嘅海鮮 呢到果然高質✨新鮮嘅海鮮果然唔同啲 有魷魚🦑海蜆、帶子、海蝦🦐 鮮味十足😚risotto勁濃郁龍蝦嘅甘甜味🦞再加埋黑橄欖同肉腸真係好惹味🥹