2024-06-29
The Hunter餐廳環境好靚呀佢地嘅中東特色菜式同地中海風情嘅裝潢,真係就好似將你瞬間帶到咗異國咁,超吸引人!最近我同朋友就去咗呢間餐廳試下,試咗佢地嘅The Hunter Burger同Rump Steak(Grilled Wagyu M5 Rump),整體黎講真係好滿意!The Hunter Burger真係好正,個漢堡包外脆內柔軟,咬落去超有感覺。餡料方面,肉餅又多汁又帶點微微炭香,加埋新鮮蔬菜同中東風味醬汁,每一口都好豐富味道,仲有唔同層次嘅口感,簡直忍唔住要一口接一口。Rump Steak(Grilled Wagyu M5 Rump)就係一道經典又出色嘅牛扒菜式。佢哋用咗M5等級嘅和牛作為主料,烹調手法又好,外表酥脆同內裡嫩滑多汁的對比,令肉質更顯鮮美。加埋烤蔬菜同薯泥做配菜,整體口味層次豐富,每一件配件都好配襯。牛扒既濃郁肉味同蔬菜嘅清新甜味,簡直絕配!除咗美食,呢間餐廳嘅環境同服務質素都好值得讚賞。佢地位於海濱,擁有開揚嘅海景,加埋地中海風情嘅裝潢設計,好有度假feel。而且,服務員都好熱情友好,對菜式介紹得好專業,令我哋嘅用餐體驗開心好多。
The Hunter Burger