2023-01-26 296 瀏覽
同朋友去觀塘high tea,見呢間啲甜品好吸引,所以唻試吓🤭Signature Tiramisu味道有層次,cheese味夠,仲有淡淡橙香,必試!另一款Forbidden Lover, cheesecake加咗莓醬甜甜酸酸,食完唔會覺得滯,比想像中好味

————————————————————————The Hunt Coffee & Roastery (觀塘)地址:觀塘鴻圖道75號KOHO地下A及B號舖觀塘3鴻圖道靚麗打卡餐廳,性價比不高但食物質素不錯,環境闊落可以一chill😎🟠推薦食物 Recommended 🔹Spanish Pork Belly🐖($168):份量較細卻很精緻,搭配上Dark Cherry🍒 ,Lemon Yogurt和Mango sauce,增加了一點小清新,減少了油膩感🔸Hot Caffe Latte☕️(+$18):拉花很精緻,入口順滑🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹無 No🟠員工 Waitersnice🟡環境 Environment 落地窗,環境闊落,悠閒時光🟠總評分Overall (7.5/10)💰$200/person#ezukokofood #ezukokokwuntong #ezukoko觀塘#ezukokowestern #ezukoko西式#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #觀塘餐廳
————————————————————————

🔹無 No

🟠員工 Waiters
nice

🟡環境 Environment

落地窗,環境闊落,悠閒時光

🟠總評分Overall (7.5/10)

💰$200/person

#ezukokowestern #ezukoko西式
Spanish  Pork  Belly
  • Spanish Pork Belly
  • Latte
好耐之前已經Bookmark咗呢間西餐廳今日趁黎開觀塘就試試佢😋🌟Red Shrimp & Scallop Orzi PastaOrzi Pasta係一種米型嘅意粉,形狀類似長嘅risotto米,但唔似risotto煮得咁creamy,而係粒粒分明有咬口。醬汁是蟹籽醬,但亦有淡淡嘅蝦膏味,令到成碟意粉都食得出海鮮味,不過整體比較乾身,鐘意食好多醬汁好creamy嘅朋友可能會覺得爭咁d。紅蝦同帶子的熟度spot on,有足夠嘅camelization去帶出海鮮嘅鮮味但又唔會太老,帶子亦配上少量香草油同三文魚子,三者都幾夾,不過帶子就得一粒,多一粒會更好!🌟US Prime Rib Eye調味同肉質都相當好!切落去嗰下已經feel到係幾嫩唔韌,食到近油脂位嗰d交界格外香口。食嘅時候可以配上grill咗的蒜頭同rosemary,小編覺得咁食更能襯托肉味。如果容易覺得鹹嘅朋友可以唔洗點太多汁,就咁食都好夠味!美中不足係小編叫咗Medium,但最後上枱就變咗係Medium Well,不過因為肉本身quality 已經好好所以都唔會扣太多分。至於薯條係落咗特別嘅調味粉,唔係淨係得鹽,都幾好食!🌟H
好耐之前已經Bookmark咗呢間西餐廳
今日趁黎開觀塘就試試佢😋

US Prime Rib Eye

🌟US Prime Rib Eye

🌟Hunt Signature Tiramisu
食過幾間Tiramisu,呢度都幾高質!手指餅明顯浸咗足夠的咖啡,mascarpone cheese嘅味道都好夠,再加上咖啡粉,係非常傳統嘅Tiramisu。面頭仲加咗朱古力脆脆,令成個Tiramisu再提升咗一個層次!不過佢哋咖啡冇浸到好深入手指餅,如果鍾意食手指餅浸到出咖啡水嘅朋友,可能就會覺得差咁d,但唔需要擔心啲手指餅浸唔淋,咖啡味都好充足!
2022-12-27
US Prime Rib Eye
  • US prime rib eye
觀塘海濱打卡吸睛甜品Cafe🍮☕️The Hunt Coffee & Roastery 📍觀塘鴻圖道75號KOHO地下A及B號舖「只想找一個伴,但崩壞的命盤,樣樣亦太一般,無一欄可自滿」#E先生連環不幸事件 #呂爵安今日約咗朋友係觀塘海濱傾下計,醒起依度附近有間話題度幾高嘅Cafe,出名Tiramisu,所以今日就去會一會佢。餐廳位置離海濱公園5分鐘路程,成間餐廳外形用左藍色做主調,係工廠大廈林立嘅周圍顯得特別顯眼,餐廳佈置間隔都頗寬敞,坐得幾舒服。-US Prime Rib Eye $258 3.9/5⭐️肉眼叫左Medium,上枱都大份,伴碟仲有一桶薯條同一舊燒蒜頭,牛扒稍為熟咗少少,影響咬口兼少韌,有少少可惜,配搭醬汁會更容易入口,反而薯條熱辣辣仲香脆,唔錯,燒蒜亦係正常水準發揮。- Hunt Signature Tiramisu $78 4.2/5⭐️特登為咗依個Tiramisu冒名而來,上枱賣相非常吸睛奪目,兩層手指餅中間夾住濃郁嘅咖啡Cream,仲有少少朱古力薄脆同一塊提香同視覺效果用嘅乾橙,即時令人動指大動。同朋友相機食先過後,Tiramisu入口香滑有咖啡香,仲有少少Rum酒
觀塘海濱打卡吸睛甜品Cafe🍮☕️

The Hunt Coffee & Roastery
📍觀塘鴻圖道75號KOHO地下A及B號舖

「只想找一個伴,但崩壞的命盤,樣樣亦太一般,無一欄可自滿」
#E先生連環不幸事件 #呂爵安

特登為咗依個Tiramisu冒名而來,上枱賣相非常吸睛奪目,兩層手指餅中間夾住濃郁嘅咖啡Cream,仲有少少朱古力薄脆同一塊提香同視覺效果用嘅乾橙,即時令人動指大動。同朋友相機食先過後,Tiramisu入口香滑有咖啡香,仲有少少Rum酒嘅味道,依道好睇又好食嘅甜品幾推薦。

總結:由於之前已經食咗少少嘢,主要嚟依間餐廳都係想試甜品,所以主菜方面有機會再試吓其他,甜品賣相吸晴,味道亦相當唔錯,而且性價比唔差,如果行開觀塘海濱附近嘅朋友都推薦過嚟一試。

====
#TheHuntCoffeeAndRoastery
#觀塘美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger #食好西 #相機食先 #香港美食
#Tiramisu

====
有興趣睇更多好西推介,或者大家有好西Share,請大家Follow下我IG,比D支持✨:@healoop.foodie
US  Prime   Pib  Eye
Hunt  Signature    Tiramisu
Hunt  Signature    Tiramisu
  • Hunt Signature Tiramisu
2022-12-02 627 瀏覽
同朋友食飯特登揀咗一間坐得相對上比較舒服嘅餐廳本身對食物都冇話太大期望主要都係想飲杯㗎但係反而整體食物質素都幾好叫咗個薯條杯咖啡同埋意大利飯意大利飯都幾出色味道相當濃郁薯條都好唔錯喺附近返工或者去開觀塘想搵啲比較高質素又坐得舒服嘅餐廳都幾推薦呢間
同朋友食飯特登揀咗一間坐得相對上比較舒服嘅餐廳
味道相當濃郁
薯條都好唔錯
2020-03-10
2022-11-24 641 瀏覽
今日跟同事出外用餐 慶祝上司生日觀塘食好西去可惜 天公不作美 落着毛毛細雨大幸是這店就在公司不遠作為長期減肥人事的女士當然係首選雞胸啦可能不多人點此食品作為四人同行最後一個出菜嘩 好有秋意 白白嫩滑的雞胸 上面一片煎成金黃色的雞皮配上帶酸甜的醬汁 在中間位置放上紅色珊瑚小餅乾有意思味道很不錯呢
今日跟同事出外用餐

味道很不錯呢

Chicken  breast
Chicken  breast
2022-11-15 701 瀏覽
Happy Friday 同屋企人來到觀塘搵野食,其實之前係附近返工已經有留意開佢,不過午餐都係同一個餐牌就有啲貴,食晚餐感覺好啲😂US Prime Rib Eye (medium well ) $258一上枱都幾大塊,肉質夠哂淋,牛肉味都好重,但都略略有啲熟,下次應該試五成;上面有一個大嘅燒蒜頭,加埋落牛扒度食又另一種風味~薯條有辣粉幾惹味,整體都脆Angus Sirloin (medium well) $198相對rib eye明顯失色左,有啲過熟,肉質偏鞋,整體都叫有牛肉味,但rib eye始終最好Black Country $178兩大粒北海道帶子夠哂新鮮,有咬口,可惜嘅係食完牛扒太重口味,再食就完全冇味😂呀媽未食牛扒嗰時試就覺得好味架,所以大家如果同時點牛扒同意粉,記得食意粉先⋯Spanish Pork Belly $168味道好似中式嘅滷水豬肉😂😂賣相就似燒肉,不過個皮就冇咁厚同脆,連埋肥膏一齊食都幾唔錯~Tiramisu $68Tiramisu cream夠軟滑,咖啡味夠濃,重點係手指餅唔濕😆係難得好味嘅tiramisu ,不愧係signature ❤️總結:我會推薦餐廳

Black Country $178

Spanish Pork Belly $168

Tiramisu $68

總結:我會推薦餐廳嘅rib eye同tiramisu,價錢晚餐來說就還可以,座位係梳化位都夠闊,但係太耐就淋得滯,氣氛環境都靚,位置離觀塘地鐵站十分鐘左右,大家去開附近都不妨試吓~

評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️

如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~
2022-11-09 603 瀏覽
見到個tiramisu吸引左入去雖然最後無嗌😂.我地嗌左個牛扒&魚賣相就…um…啲薯條好味嘅個蒜頭正!不過個牛我本身嗌五成佢出到嚟係咁(下圖)🙃魚就不過不失啦.飽肚嘅所以嗌唔到tiramisu
見到個tiramisu吸引左入去
雖然最後無嗌😂
我地嗌左個牛扒&魚

賣相就…um…
啲薯條好味嘅

個蒜頭正!
不過個牛我本身嗌五成
佢出到嚟係咁(下圖)

🙃

魚就不過不失啦
飽肚嘅
所以嗌唔到tiramisu
2022-10-25 863 瀏覽
😌 小編依日朝早又到觀塘做嘢,處理完之後就去bookmark咗好耐嘅café食lunch,享受下me time。[ 亂闖試飲試食 ]🍰 Hunt Signature Tiramisu 😋😋😋😋非常吸睛嘅Tiramisu,打卡一流!主要用手指餅做,仲係好堅挺,咖啡味可以再多少少,中間放咗一片乾橙提升香味,同時放咗幾少少薄荷味🌱嘅朱古力薄片🍫,整體食落偏甜。😆🍝 Prawn Linguine 😋😋😋😋望落簡單嘅大蝦🍤扁意粉,其實用咗佢哋自家製嘅龍蝦湯🦞做醬汁,食落好鮮甜!意粉煮得軟硬度適中,大蝦嘅肉質亦好爽好彈牙。☕️ Cappuccino (6oz) 😋😋😋😋😋奶打得好幼滑,飲到淡淡咖啡味,調配得啱啱好,熱度適中。☺️午餐 💵💵💵💵💵💵 約港幣$300/人 💁🏻‍♀️ 依間café嘅價錢屬中高水平,地方寬敞,可以容納唔少食客,好適合大家嚟聚餐,享受下假日時光。🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow !

[ 亂闖試飲試食 ]

🍝 Prawn Linguine 😋😋😋😋

☕️ Cappuccino (6oz) 😋😋😋😋😋
奶打得好幼滑,飲到淡淡咖啡味,調配得啱啱好,熱度適中。☺️

午餐 💵💵💵💵💵💵 約港幣$300/人

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow !
Prawn Linguine
Cappuccino (6oz)
2022-10-12
10 分鐘 (堂食)
Prawn Linguine
Cappuccino (6oz)
2022-10-17 785 瀏覽
依間cafe係朋友仔介紹我去試Tiramisu~餐廳外係藍色外框玻璃大門幾有格調~入面牆身以歐美塗鴉風為主~樓底高好有空間感,當晚平日walkin唔太多人~環境寧靜適合同閨蜜傾吓計🍝食物質素唔錯,色澤賣相都吸引~特別推薦Tiramisu👏🏻1️⃣Tuna Risotto $158依款吞拿魚意大利飯賣相唔錯~以菠菜汁整成,意大利飯軟硬度適中,但菠菜味唔太出,比較欣賞佢啲detail位配芒果肉同乾花瓣襯落靚靚~表面三文魚籽食落新鮮,吞拿魚肉幾厚身望落粉嫩,整體味道無太大驚喜~2️⃣Spanish Pork Belly $168依款西班牙豬腩肉賣相肥瘦分明,表皮十分香脆~肉質軟淋~肥膏位置食落似jelly出奇地唔覺得肥膩🥺特別鍾意佢配既汁~檸檬乳酪醬同芒果汁,食落好清新,旁邊仲配左杏脯肉同埋車厘子肉,食落幾開胃🍒3️⃣Hunt Signature Tiramisu $78💯依款Tiramisu賣相靚靚用乾橙片做襯托,cream食落好滑身,手指餅乾濕度做得啱啱好,唔會太乾亦無太多水份,咖啡酒幾香濃,加上表面朱古力脆片食落多左一種crispy口感,推薦👍🏻👍🏻4️⃣Green Tea Latte $44叫左6o

1️⃣Tuna Risotto $158

2️⃣Spanish Pork Belly $168

4️⃣Green Tea Latte $44
叫左6oz Green tea latte賣相簡約~飲落抹茶味唔算太濃,奶味較重口感幾幼滑。
Grilled sea bass ($178):賣相幾靚,用左南瓜蓉同紫薯粒做底,鱸魚外皮煎得香脆,魚質嫩滑,沾上南瓜蓉一齊食味道幾特別US prime rib eye ($258):揀左medium rare,雖然扒係偏薄身,不過煎得恰到好處,裏面帶有粉嫩肉質,食落有黑椒香味,不過略嫌肥膏多左啲。薯條最正係撈左辣粉好惹味Tiramisu ($78):果然係餐廳嘅signature,mascarpone cream好滑帶有香濃咖啡味同埋淡淡嘅rum酒味,又唔會太甜,推薦!

• Tiramisu
2022-10-06 495 瀏覽
今日7 人。 放工觀塘附近搵食。我們是遲到了。但服務生態度十分差。像我們阻收工。今時今日咁嘅服務態度。有好食既食物都無用。 希望服務生態度改善,才會考慮再光顧。.。。。
2022-10-04 464 瀏覽
今日喺觀塘做嘢,午餐時間喺工業區搵嘢食,呢間室內裝修風格好有格調嘅咖啡店吸引到我。呢間咖啡店主打Fusion菜,我點咗一份封門柳食,深啡色嘅醬汁酸酸地,佢嘅配菜係黑色糯米飯。唔知係咪因為封門柳嘅關係,佢嘅肉質偏乾同「鞋」。考慮到佢喺觀塘工業區開業,呢碟主菜賣到接近180蚊嘅價位,我心理有少少唔平衡。不過,佢嘅鮮奶咖啡拉花幾精緻,而且奶味好香濃。US Hanger Steak $178Latte#觀塘 #KwunTong #cafehopping #Latte

US Hanger Steak $178

US Hanger Steak
2022-10-02 380 瀏覽
觀塘很多咖啡店,但都是要上樓才會見到的,而這間經過一定會望一眼,藍藍牆壁,入面放著感覺舒服沙發,內裡牆上有著一幅烘焙豆機,不期然地吸引了入去。Cafe Americano10oz $48雖然有層次感, after taste都好, 但明顯沒有tune shot, 入口係燶味, 浪費了咖啡豆本質。由於已預約其他餐廳食午飯, 所以未能試到店內Signature Tiramisu, 下次可一試。如有Ice Americano更好, 很久沒有夏天飲熱熱的😂

Cafe Americano
10oz $48

2022-10-02
$53 (其他)
2022-09-26 487 瀏覽
喺觀塘眾多打卡cafe之中,一直都好想試呢間嘅Tiramisu,系佢地嘅Signature之一。手指餅嘅口感比較濕潤唔係話好重咖啡味,反而係啲cream就幾香滑同重咖啡味!另外都點咗個5成熟嘅Rib Eye ($258)配有薯條,但切開發現都已經差唔多well done 味道都偏鹹好重鹽味黑椒味🙈意粉就揀左Prawn Linguine ($158) 就系一個蝦意粉,味道正常,擺盤都幾靚飲品方面,點咗一杯Honey Lime Soda ($58) & 一杯Sparkle Coffee Ball($62)後者配搭幾特別,一杯expresso 一杯石榴汁一杯Tonic water,可因應自己嘅喜好配搭比例