2024-05-20 343 瀏覽
同屋企人食生日飯星期日,唔算多人但安排嘅位置偏門口位由開始,到走入面都有好多空位但都算靜,環境都唔錯🙈有好多款凍海鮮,刺身🦐🦞🦀🐙🐠最鐘意食螺🐌🐌🐌🐌不過質素未算係超新鮮以價錢對比,一分錢一分貨所以都ok 我哋好似係經網上優惠買折左,連加一,大約$440/一位雪糕有過十款,可以一次過試三款😂只要你唔怕醜拎左三轉🙈自己熟麻麻地甜品所以無食但有 即整鵰魚燒同大福飲品選擇就唔多得汽水同咖啡茶如果有果汁就好🙈🙈熟食質素一般,唔算太多選擇燒牛肉有啲un 每位有一張卷,可以換一份特別食物😂原來係一隻蝦😂😂😂🦐🦐🦐不過就預先整好曬,整體都ok 值得一讚係,因為屋企人生日所以餐廳有得order 送左個有寫名嘅生日蛋糕食物⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️
同屋企人食生日飯
星期日,唔算多人
但安排嘅位置偏門口位
由開始,到走
入面都有好多空位
但都算靜,環境都唔錯🙈

有好多款凍海鮮,刺身🦐🦞🦀🐙🐠
最鐘意食螺🐌🐌🐌🐌
不過質素未算係超新鮮
以價錢對比,一分錢一分貨
所以都ok

同大福

飲品選擇就唔多
得汽水同咖啡茶
如果有果汁就好🙈🙈

熟食質素一般,唔算太多選擇
燒牛肉有啲un
每位有一張卷,可以換一份特別食物😂
原來係一隻蝦😂😂😂🦐🦐🦐
不過就預先整好曬,
整體都ok

值得一讚係,因為屋企人生日
所以餐廳有得order 送左個有寫名嘅生日蛋糕

食物⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-05-16 285 瀏覽
好久沒有和小姐妹一起去吃下午茶啦。剛好The farmhouse @hyattcentrichongkong 連同 @matchali_hk 一起合作,打造了以抹茶和焙茶為中心的下午茶。我們去的那一天是最後一天了,下著大雨也要去哈哈哈哈。有不同的咸點還有甜點,真的非常滿足和飽。咸點:煙三文魚忌廉芝士抹茶千層鱈場蟹牛油果沙律稻和壽司鵝肝慕斯草莓櫻花最中餅黑松露玉子三文治甜點:焙茶巧克力蛋糕抹茶栗子金磚蛋糕日本士多啤梨撻北海道牛奶布丁即點即制(無限供應):紅豆鯛魚燒夾心威化雪糕批雪糕,醬料,配料另外:抹茶心太軟提子松餅,培白巧克力松餅飲品:抹茶拿鐵,焙茶拿鐵,茶,咖啡整體來說,食物種類很多,甜點比較出色。但部分抹茶味/焙茶味 不太足,很淡。最驚喜的是雪糕那些無限供應,抹茶和焙茶味好正🫶🏻

咸點:

夾心威化雪糕批
雪糕,醬料,配料

另外:
抹茶心太軟
提子松餅,培白巧克力松餅

飲品:
抹茶拿鐵,焙茶拿鐵,茶,咖啡

2024-05-14 165 瀏覽
之前試左Matchali x The Farmhouse 嘅tea buffet。佛系寫下食評。全部抹茶同焙茶食品都係以 Matchali 抹茶/焙茶製作。質素有保証。焙茶白朱古力鬆餅,茶味濃郁。鬆餅非常鬆脆。桂花莓果醬亦非常特別。我向來比較鐘意食咸點,所以我最鐘意果兩款係鱈場蟹牛油果沙律稻荷壽司同鵝肝慕絲草莓櫻花最中餅。鵝肝配草莓醬,味道出奇地夾,而且好有新鮮感。甜點方面我最鐘意焙茶朱古力蛋糕同紅豆鯛魚。焙茶朱古力蛋糕用左朱古力脆米底,食落口感清爽,有解膩嘅感覺。紅豆鯛魚有驚喜,即叫即製,剛燒起嘅鯛魚燒非常脆口,入邊又有d 煙靭,鐘意仲可以配埋雪糕食。The Farmhouse 有好靚會旋轉嘅雪糕櫃。抱住好大期待去試佢特別口味嘅雪糕。試左咸蛋黃味同港式奶茶味都有d 失望,味道唔似而且好淡。係焙茶味正常發揮。不過大家想試都冇啦,因為已經轉左主題😛$688/兩位抹茶心太軟提子鬆餅、培茶白朱古力鬆餅桂花莓果醬,鮮忌廉甜點焙茶朱古力蛋糕 |朱古力脆米抹茶栗子金磚蛋糕 |抹茶朱古力忌廉、蜜餞栗子日本士多啤梨撻|士多啤梨、士多啤梨忌廉北海道牛奶布丁|柚子醬、藍莓醬鹹點煙三文魚忌廉芝士抹茶干層 |

不過大家想試都冇啦,因為已經轉左主題😛

$688/兩位

抹茶心太軟
提子鬆餅、
培茶白朱古力鬆餅
桂花莓果醬,鮮忌廉

甜點
焙茶朱古力蛋糕 |朱古力脆米

鹹點
煙三文魚忌廉芝士抹茶干層 |法式酸奶油、煙三文魚、三文魚魚子
鱈場蟹牛油果沙律稻荷壽司|蟹肉、飛魚籽、青瓜
鵝肝慕絲草莓櫻花最中餅|日本士多啤梨、櫻花果醬
黑松露玉子三文治 日本芥末、蛋黃醬

即點即製(無限供應)
紅豆鯛魚燒
夾心威化雪糕批雪糕、醬料及配料

飮品
自選自選抹茶拿鐵*、焙茶拿鐵*、茶或 Centric Blend 咖啡
2024-04-13
今次Farmhouse連同我其中一個最愛嘅抹茶品牌Matchali推出afternoon tea set 🍵 除左設計好嘅鹹甜點之外,仲有Farmhouse招牌任食雪糕 + 鯛魚燒 🤩 整個 set 好壯觀,賣相精緻,打卡一流 📸鹹點:▫️ 黑松露玉子三文治 – 松露幾濃,蛋煎得嫩滑▫️ 鵝肝慕絲草莓櫻花最中餅 – 鵝肝慕絲比較鹹,威化餅唔夠脆▫️ 蟹肉牛油果稻荷壽司 ▫️ 煙三文魚忌廉抹茶千層 – 個人覺得呢個combo唔係好夾🫣甜點:▫️ 抹茶心太軟 – 抹茶味夠濃👍🏻 不過冇流心😓▫️ 提子鬆餅、焙茶白朱古力鬆餅 – 有驚喜!兩款鬆餅質感鬆軟,外層微脆,焙茶特別出色 茶味夠濃👍🏻但係食唔出白朱古力味😅 配搭新鮮莓醬、抹茶忌廉和柚子醬 🫐 莓醬和柚子醬比較酸個人幾鍾意▫️ 抹茶栗子蛋糕▫️ 日本士多啤梨撻▫️ 北海道牛奶布丁▫️ 焙茶朱古力蛋糕 鯛魚燒新鮮製作熱辣辣,口感煙靭,紅豆蓉份量足,但係外層唔係好夠脆仲有任食多款特別口味嘅雪糕🍨 但係今次無抹茶味有D失望😞飲品叫左凍抹茶&焙茶拿鐵 – 焙茶拿鐵夠濃,但係抹茶拿鐵 抹茶粉粒沉底 抹茶控表示失望😞整體性價比唔錯,食到超飽,但係作為抹茶控呢個set就

鹹點:
▫️ 黑松露玉子三文治 – 松露幾濃,蛋煎得嫩滑
▫️ 蟹肉牛油果稻荷壽司

甜點:
▫️ 抹茶心太軟 – 抹茶味夠濃👍🏻 不過冇流心😓
▫️ 抹茶栗子蛋糕
▫️ 日本士多啤梨撻
▫️ 北海道牛奶布丁
▫️ 焙茶朱古力蛋糕

仲有任食多款特別口味嘅雪糕🍨 但係今次無抹茶味有D失望😞

整體性價比唔錯,食到超飽,但係作為抹茶控呢個set就唔係好滿足到,抹茶甜品只有抹茶心太軟食到濃濃嘅抹茶味

💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $688 for 2
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 7/10
📍 The Farmhouse
北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓
2024-05-05
2024-05-13 318 瀏覽
揀呢間食Buffet係因為近同埋小童6歲先開始收費😂一入座職員會派一人兩張卡,一張係換生啤/sake,另一張係換特選菜式(蒸焗生蠔🦪)凍海鮮區:長腳蟹蟹腳,青口,蜆,蝦,螺食落都幾新鮮尤其係螺好大隻😍刺身區:三文魚,吞拿魚,油甘魚,八爪魚試咗三文魚&油甘魚,職員咁啱比近腩位我😍😍😍熟食區:串燒,燒味,即煮粉麵,炸物,各款咖喱等雪糕:試咗芒果,黑芝麻,tiramisu,薑汁撞奶,cheese cake味個人覺得黑芝麻最正,食落好濃芝麻味👍🏻甜品區:草莓大福,鯛魚燒,蕨餅,焙茶朱古力撻,日式芝士撻,日式糰子,雪糕糯米糍等朱古力撻同芝士撻👍🏻👍🏻👍🏻❌唔推介雪糕糯米糍,因為係自己揀雪糕口味,職員再即場包糯米糍皮,層糯米糍皮太厚同埋包唔實,一篤就散開晒生果區:蘋果,梨,菠蘿,哈密瓜,火龍果等生果正常發揮飲品區:自制咖啡,茶,檸檬茶,汽水櫃仲有個Kids Club,小朋友食飽無野做可以入去玩吓,雖然入面玩具唔多而且比較殘舊😅
揀呢間食Buffet係因為近同埋小童6歲先開始收費😂

凍海鮮區:長腳蟹蟹腳,青口,蜆,蝦,螺
食落都幾新鮮尤其係螺好大隻😍

刺身區:三文魚,吞拿魚,油甘魚,八爪魚
試咗三文魚&油甘魚,職員咁啱比近腩位我😍😍😍

熟食區:串燒,燒味,即煮粉麵,炸物,各款咖喱等

個人覺得黑芝麻最正,食落好濃芝麻味👍🏻

朱古力撻同芝士撻👍🏻👍🏻👍🏻

生果區:蘋果,梨,菠蘿,哈密瓜,火龍果等

生果正常發揮

飲品區:自制咖啡,茶,檸檬茶,汽水櫃

2024-05-09 489 瀏覽
一直都聽好耐,呢間自助餐好抵食,終於嚟咗試結果有啲失望,食完覺得比上不足比下有餘,其實唔係差,只係價錢同食物都吸引唔到再返嚟以折扣後人均$5xx 確實唔算好抵食,可能今次我食嘅主題係潮州港式美食,冇乜貴價食材,熱食選擇比較較少,熱食龍蝦開邊半隻每人只限一份,刺身質素亦都只係一般 ,甜品方面自製雪糕比較吸引,其他都好一般。如果要我揀比較值得食嘅會係燉湯同埋雪糕只係得呢兩樣 另外服務方面,可能因為人手比較少,將大部份客人集中坐得密密麻麻,餐廳係會比較易啲控制,但係對客人周餐體驗就麻麻,另外一邊只係得兩三台,我哋人多嗰邊想搵人收碟同埋單都有啲困難 😓
如果要我揀比較值得食嘅會係燉湯同埋雪糕只係得呢兩樣

信用卡優惠
春祭日本主題buffet! 多款日系美食任你食 嗚嗚 好掛住日本😭😭 可能都有排先再去了~ 想止止日本癮,唯有去hyatt centric 試試佢地最新春祭り日本主題自助餐~春祭り日本主題自助餐 $798/pp4個鐘任食日本主題美食,即刻睇下有咩限定美食可以試啦📍是日精選-龍蝦尾佢地每日都有一款是日精選美食,我見有人係令和之怪物,而我去嗰日就係奶油龍蝦尾~~ 龍蝦肉質爽彈好鮮甜📍限定Sapporo 啤酒/瀧澤清酒一杯發達仲有sake飲🫣唔鐘意sake仲有Sapporo可以揀📍日式美食專區今次真係幾多日式美食,有即燒日式串燒,好似免治雞肉棒魷魚串等等;章魚小丸子/另外仲有天婦羅/炸雞/炸豬扒同和牛可樂餅~粉麵區仲變左拉麵檔,有得食日式叉燒拉麵😵‍💫🫣 📍冰鎮海鮮有龍蝦、醬漬鮑魚,長腳蟹蟹腳/蜆/翡翠螺/青口同大蝦📍刺身/壽司刺身有三文魚/甜蝦/八爪魚/帶子/吞拿魚/北寄貝等,我最鐘意甜蝦 太鮮甜了📍日式限定甜品仲有多款日式甜品,包括抹茶提拉米蘇、鯛魚燒、日本糰子,必食日式草莓海綿蛋糕,賣相吸睛,香甜軟熟,除咗呢啲,當然都一定要試人氣旋轉雪糕吧,13款口味,我就最鐘意焙茶🤤🤤🤤@hyatt
春祭日本主題buffet! 多款日系美食任你食

春祭り日本主題自助餐 $798/pp
4個鐘任食日本主題美食,即刻睇下有咩限定美食可以試啦

📍是日精選-龍蝦尾

📍限定Sapporo 啤酒/瀧澤清酒一杯
發達仲有sake飲🫣唔鐘意sake仲有Sapporo可以揀

📍日式美食專區

📍冰鎮海鮮
有龍蝦、醬漬鮑魚,長腳蟹蟹腳/蜆/翡翠螺/青口同大蝦

📍刺身/壽司

📍日式限定甜品

@hyattcentrichongkong #TheFarmhouse #HaruMatsuri
#春祭り日本主題自助餐
#北角美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#北角自助餐#北角buffet
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller
[ The Farmhouse咖啡廳 ]北角維港凱悅尚萃酒店The Farmhouse推出全新「春祭り」日式🇯🇵主題自助午餐及自助晚餐,午餐任飲任食2.5小時,晚餐更可任飲任食4小時!✿ 「春祭り」日本主題自助晚餐日期:即日起至2024年5月4日時間:晚上6時至晚上10時價錢:星期一至四 成人$748、長者$488、小童$374 /星期五至日、公眾假期及其前夕 成人$798、長者$538、小童$399自助晚餐超豐富,包括有機日式沙律吧、海鮮區(冰鎮海鮮、即切刺身、火炙壽司等)、熟食區(日式串燒、天婦羅、日式炸物、日式煮物、叉燒豚骨拉麵、中式及印度美食等),以及有日式甜品區。海鮮區:食自助餐點少得冰鎮海鮮😍!有波士頓龍蝦🦞、鱈埸蟹腳🦀、磯煮鮑魚、翡翠螺🐚、海蝦🦐等,全部都補充得好快。刺身款式都幾多,有黃鰭吞拿魚、油甘魚、三文魚、北海道帆立貝、甜蝦等,即點即切保證新鮮;壽司🍣有火炙左口魚邊、火炙三文魚腩、海膽魷魚軍艦等,另外有幾款熟食卷物。熟食區:日式串燒🇯🇵🍢有日式雞肉串、汁燒魷魚鬚串等;日式炸物🇯🇵🔥有唐揚炸雞、吉列黑豚肉、和牛可樂餅等;天婦羅現場即製,有車海老、秋葵、日本南瓜等;日式
[ The Farmhouse咖啡廳 ]

✿ 「春祭り」日本主題自助晚餐
日期:即日起至2024年5月4日
時間:晚上6時至晚上10時
價錢:
星期一至四
成人$748、長者$488、小童$374 /
星期五至日、公眾假期及其前夕
成人$798、長者$538、小童$399

海鮮區:

熟食區:
日式串燒🇯🇵🍢有日式雞肉串、汁燒魷魚鬚串等;日式炸物🇯🇵🔥有唐揚炸雞、吉列黑豚肉、和牛可樂餅等;天婦羅現場即製,有車海老、秋葵、日本南瓜等;日式煮物有西京燒比目魚,更有現場即製章魚燒🐙!

此外有日式麵檔🇯🇵🍜,醬油叉燒拉麵逐碗煮!拉麵麵條幼身爽口,湯底自選黑蒜油豚骨湯或櫻花海老味噌湯,配料有日式醬油叉燒更有溏心蛋、味付竹筍等。

除咗日式熟食,有即點即手切大蒜燒肉汁烤草飼有骨肋眼牛排🔪🐮🥩、明爐燒味、清蒸沙巴龍躉、上湯焗琵琶蝦等中式菜式及印度烤羊架等熟食。

平日(星期1-4)晚餐每位會有一客蒸焗日本令和怪物牡蠣🇯🇵🦪配柚子酸汁和辣椒蘿蔔蓉;而週末(星期5至日)晚餐每位會有一客法式奶油焗龍蝦尾🇫🇷🦞。

飲品區:
每人會有一杯50ml日本清酒或一杯150ml日本Sapporo生啤。任飲飲品有凍檸檬紅茶及OOHA汽水等。

甜品區:
有多款日式甜品🇯🇵😍,包括抹茶提拉米蘇、草莓大福、日式芝士撻、麻糬雪糕卷、日本糰子、現場即焗紅豆鯛魚燒等。另外有限定雪糕及雪葩,口味有櫻花紅豆、抹茶、哈密瓜等。

總結🫦
果然係日式主題自助晚餐,由刺身壽司到熟食甜品都有好多款日式料理。由即日起至2024年4月尾透過酒店網站訂座更有限量5折折扣優惠😳!
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
The Farmhouse咖啡廳
地址:北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓
電話:3896 9896
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 波士頓龍蝦
  • 甜品
因為屋企人生日,所以一早就book咗呢間北角酒店嘅buffet試吓。因為太早book嘅緣故,所以價錢仲貴咗,而且book嘅時候仲未知道原來係日式主題自助餐……去食之前,已經覺得應該伏伏地,因為用日式做主題,咪即係同放題冇咩分別,但價錢貴一倍喎……結果今日食完之後,真係覺得大伏……仲差過出名嗰幾間連鎖日式放題😤首先,海鮮選擇少,剩係得長腳蟹比較吸引;刺身方面,三文魚、吞拿魚等呢啲全部都好唔新鮮,食落去係腥嘅……其他壽司選擇唔多,又唔好食(感覺上好似出唔起錢用啲好少少嘅材料整壽司俾客食);沙律嘅選擇都好少同好cheap,我見到都唔想食;熱食方面,啲串燒、天婦羅基本上同食放題嘅一樣,但質素唔覺得比放題好,至於唔係日式嘅菜式,例如:燒味、熱湯,都好一般,個湯好普通,只係苦瓜湯😅我expect六百幾蚊都應該有啲燉湯…..至於甜品方面,真係更加差😅😅未試過一間酒店嘅buffet啲甜品係咁嘅質素……啲蛋糕好多都係海綿做底,同出去連鎖蛋糕舖買嘅冇分別,甚至更加差!得個甜字🙃(好似放題嘅格局)雪糕係有好多味道,但又係得個甜,係非常甜……而話明係日式做主題,啲生果全部都係港式嘅🤣另外,每人都可以換一杯啤酒

首先,海鮮選擇少,剩係得長腳蟹比較吸引;

(好似放題嘅格局)
雪糕係有好多味道,但又係得個甜,係非常甜……
而話明係日式做主題,啲生果全部都係港式嘅🤣

另外,每人都可以換一杯啤酒、清酒,同蒸日本蠔,但啲酒嘅size係迷你版……蠔🦪都係每人一隻,而出面嘅海鮮係冇生蠔,真係好cheap……

順帶一提,呢度嘅服務態度比起其他酒店都幾差下,個個都好似唔想做咁,尤其是整雪糕嗰個,黑口黑面……其他侍應係又收唔係又收啲盤,但根本都未食晒……仲要食食吓,無端端冇咗燈😅其他酒店嘅buffet,就算人哋係炒散,但態度都冇咁差……

呢幾年我都食過好多唔同酒店嘅buffet ,呢間真係最差🙄有好多折咗五百幾蚊嘅五星級酒店buffet,比呢間好好多😒
最近新推出的下午茶們都超吸睛 ~ 所以在悠長的復活節假期裡又去 ᴄʜɪʟʟ 了再訪位於北角 ʜʏᴀᴛᴛ ᴄᴇɴᴛʀɪᴄ 的 ᴛʜᴇ ғᴀʀᴍʜᴏᴜsᴇ聽說他們跟本地抹茶品牌 ᴍᴀᴛᴄʜᴀʟɪ 合作推出全新的豐富 ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ 日式下午茶以新鮮香醇抹茶和焙茶入饌 製作多款鹹甜美點 別具特色當然也不能錯過他們的 ᴍᴀᴅᴇ-ᴛᴏ-ᴏʀᴅᴇʀ 環節| ᴛʜᴇ ғᴀʀᴍʜᴏᴜsᴇ x ᴍᴀᴛᴄʜᴀʟɪ ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ | ✺ sᴀᴠᴏʀɪᴇs ✺๑ 煙三文魚忌廉芝士抹茶千層๑ 鱈場蟹牛油果沙律稻荷壽司๑ 鵝肝慕斯草莓櫻花最中餅๑ 黑松露玉子三文治鹹點處處充滿著小巧思把日式 抹茶 與創意完美揉合精繳櫻花外型的最中餅釀著高質鵝肝慕斯私心最愛清新口感的蟹肉牛油果沙律壽司✺ sᴡᴇᴇᴛs ✺๑ 焙茶朱古力蛋糕๑ 抹茶栗子金磚蛋糕๑ 日本士多啤梨撻๑ 北海道牛奶布丁๑ 抹茶心太軟๑ 提子鬆餅 焙茶白朱古力鬆餅以蜜餞栗子配甘香抹茶蛋糕 甜而不膩幼滑的牛奶布丁底層有酸甜柚子醬和藍莓醬還有百吃不厭的草莓撻和抹茶口味心太軟焙茶白朱古力鬆餅配上桂花莓果醬也很創新✺ ᴍᴀᴅᴇ-ᴛᴏ-ᴏʀᴅᴇʀ ✺๑ 鮮
最近新推出的下午茶們都超吸睛 ~
所以在悠長的復活節假期裡又去 ᴄʜɪʟʟ 了

๑ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
ᴍᴀᴛᴄʜᴀʟɪ 聯乘的下午茶 當然也有他們的拿鐵可以品嚐
以人手拂打而成的抹茶拿鐵或焙茶拿鐵
微甜帶甘香 大大一杯還有拉花

另外位於 ᴛʜᴇ ғᴀʀᴍʜᴏᴜsᴇ 旁的 ᴛʜᴇ ғᴀʀᴍʜᴏᴜsᴇ ᴅᴇʟɪ 餅店
也有招牌的牛肉咖哩酥和龍蝦咖哩酥
惹味非常 要是下午茶的鹹點份量滿足不了胃口
可以在 ᴛʜᴇ ғᴀʀᴍʜᴏᴜsᴇ ᴅᴇʟɪ 加點喔!
2024-04-01
2024-04-17 248 瀏覽
半價很划算,有龍蝦,甜點不錯,冰淇淋種類多,熟食種類也很多,用餐環境很不錯,服務員收盤子速度很快,補菜的時間也很迅速,可以看到美麗的海景和亮麗的夜景,下次有半價我還會去。
2024-04-14
10 分鐘 (堂食)
優惠券
2024-04-15 242 瀏覽
今日係星期一平日自助晚餐,呢度地方闊落衛生ok嘅,但係食物超唔掂所有麵包蟹龍蝦生蠔都冇生蠔每人一隻平時食的自助餐蒸魚燉湯都冇,有嘅係一般日式放題嘅食物,價錢openrice優惠530元.同一間茶餐廳嘅晚餐沒有分別.但係要五百幾咁嘅食物質素仲要係一間酒店裏面,希望各位都要小心
2024-04-15
慶祝紀念
生日
試食活動
𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭癮真的是每隔一兩個月就會起🤣看到𝐇𝐲𝐚𝐭𝐭 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐢𝐜酒店𝐓𝐡𝐞 𝐅𝐚𝐫𝐦𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞咖啡廳推出的🥢春祭り日本主題自助餐🪭即刻要試試~——— ✤ 冷盤區 呢度嘅海鮮好多元化!最推薦一定是冰鎮海鮮、即切刺身以及即叫即製火炙壽司🍣。海量的龍蝦膏甘香無比鮮甜;冰鎮海鮮的熟蝦都好彈牙🦐,另外還有長腳蟹蟹腳、青口、蜆肉、螺等等!刺身都有蝦、三文魚、油甘魚等🐟 𝐒𝐮𝐬𝐡𝐢種類也超多~✤ 拉麵區 為配合日本主題更加有拉麵麵檔😆彈牙拉麵搭配木耳、流心得溏心蛋以及筍簡直是𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡!最意想不到的是無論是豬骨黑蒜油湯底還是櫻花蝦蝦湯湯底均是無比濃郁,安全是被𝐛𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭耽誤的拉麵店🍜他們家的叉燒也好讚必須試試✤ 甜品區 甜品選擇繁多🍦最為矚目一定是旋轉雪糕冰櫃,全部都是𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨,質地超級綿滑👍🏻大推提子冧酒味🍇 還有檸檬𝐭𝐚𝐫𝐭🍋、抹茶提拉米蘇、麻糬雪糕卷、日本糰子、鯛魚燒、草莓大福。
———
✤ 冷盤區

✤ 拉麵區

他們家的叉燒也好讚必須試試

甜品
  • 海鮮區
  • 雪糕
召集各位日本美食愛好者🙋🏻‍♀️北角維港凱悅尚萃酒店The Farmhouse咖啡廳由即日起期間推出春祭り日本主題自助餐🎌為大家帶來一場以日本為主題的盛宴☺️_🦞冰鎮海鮮有龍蝦、長腳蟹蟹腳、翡翠螺、蜆、青囗、凍蝦等,味道都幾鮮甜🍣 即切刺身及壽司刺身有三文魚、吞拿魚、帶子、北寄貝等,推介帶子大大粒幾鮮甜😀亦有多款即叫即製火炙壽司🇯🇵日式美食小食唔少得日式串燒,特別推介免治雞肉棒與鰻魚串,醬汁調味剛剛好,味道亦有驚喜仲有熱辣辣既天婦羅,炸粉不會太厚🍜亦有日式叉燒拉麵🦪蒸焗 「令和怪物」生蠔/奶油龍蝦尾職員係入座時會派張卡仔,大家憑卡仔可到熟食區換領是日精選美食小編去果日係奶油龍蝦尾,龍蝦肉質爽彈,同個奶油醬汁好夾😍🍮甜品除左有人氣旋轉雪糕吧,仲有多款日式甜品,包括抹茶提拉米蘇、鯛魚燒、日本糰子,必食日式草莓海綿蛋糕,賣相吸睛,香甜軟熟🍓▫️飲品自助吧有提供咖啡、茶、汽水等飲品,另外入座仲有張卡仔可以換領 Sapporo 啤酒或瀧澤清酒一杯*午餐及晚餐食品如有任何變動,將不會提前通知
_
🦞冰鎮海鮮
有龍蝦、長腳蟹蟹腳、翡翠螺、蜆、青囗、凍蝦等,味道都幾鮮甜

🍣 即切刺身壽司

🇯🇵日式美食
仲有熱辣辣既天婦羅,炸粉不會太厚🍜亦有日式叉燒拉麵

🦪蒸焗 「令和怪物」生蠔/奶油龍蝦尾
小編去果日係奶油龍蝦尾,龍蝦肉質爽彈,同個奶油醬汁好夾😍

🍮甜品

▫️飲品

*午餐及晚餐食品如有任何變動,將不會提前通知
2024-04-09 891 瀏覽
睇过網路紅人介紹及有買一送一優惠,今晚專程一試,点知遇上騙案。之前介绍既凍龍蝦,切身既红蝦及帶子係無既。我係最先入場果幾枱,最重要所有熱葷,串燒及湯都唔熱,好似全無準備,但罐装汽水就唔凍。枝竹蚊双腩啲斑腩好似得一舊麵粉,切身都尚算新鮮好味,甜品只有雪糕好食,生果如西瓜及蜜瓜淡而無味,啤酒每人只送一小杯(50ml),一啖就飲完😮‍💨。总括而言,無下次。其实位置环境十分好又方便,可以做高質一些,就算貴一点也不愁無客。
。之前介绍既凍龍蝦,切身既红蝦及帶子係無既
2024-04-08