2022-05-23 14 瀏覽
又到星期一每到星期一都有Monday blue所以放工約左朋友去飲下野吹下水希望個Monday最後過得愉快點喜歡呢度個大大嘅酒櫃可以自由選擇仲可以睇睇店家嘅小介紹先去揀咁選擇就應該更合心意啦~今次我揀左支pineapple cider味甜飲落去仲有少少蜜香味非常易入口啱晒我!朋友仔就揀支果汁陪我chill🤪上次黎已經試過扒類今次我地兩個都轉款試試香草烤雞同油封鴨腿法國蜜糖香草烤雞半隻雖然話半隻但呢半隻絕對唔少野雞皮因為蜜糖烤成焦焦的雞肉保持嫩滑juicy配薯條食,好正!法式油封鴨腿油香非常加上鴨肉獨特嘅香味甘香豐腴食完再食下黑醋沙律解解油膩非常完美!
又到星期一
每到星期一都有Monday blue
所以放工約左朋友去飲下野吹下水
希望個Monday最後過得愉快點

喜歡呢度個大大嘅酒櫃
可以自由選擇
仲可以睇睇店家嘅小介紹先去揀
咁選擇就應該更合心意啦~

今次我揀左支pineapple cider

雖然話半隻
但呢半隻絕對唔少野
雞皮因為蜜糖烤成焦焦的
雞肉保持嫩滑juicy
配薯條食,好正!

油香非常
加上鴨肉獨特嘅香味
甘香豐腴
食完再食下黑醋沙律解解油膩
非常完美!
2022-05-16
2022-05-20 1114 瀏覽
最近有朋友到過西環一帶嘅壁畫打卡影相,無意中發現呢一間主打扒類及手工啤嘅小店「The Bottle & Steak」,佢話氣氛唔錯,定價又相宜,難得連加一都唔收,搞到我都心郁郁。雖然啤酒小弟就唔多好,不過,鋸扒就對啱喜好,故此,相約同樣喺食肉獸嘅老死,兩個麻甩佬聚一聚,就算唔把酒,一樣可以談歡。自港島延線開通,西區一帶多咗好多特別食店,睇店名都知店家嘅顧客對象喺外國人居多,不過,今晚所見嘅反而喺本地人。餐廳地方唔大,近門口一排對街窗口位,望入去左邊喺開放式廚房,右邊喺一排排高腳櫈用餐區,裝修幾有特色,陳設唔少鐵絲網,帶點工業風,氣氛卻喺好休閒。 而全場焦點,相信喺餐廳尾嘅大型凍櫃,直頭搬咗便利店嘅凍櫃過嚟咁,放滿一支支果汁、汽水、梳打水、手工啤,款式方面林林總總,無一百,都有六、七十款,而每一支飲品都已標清楚價錢,由客人自取,店員會幫你計數。 芒果汁、熱情果汁 @$18「Compal」呢個葡萄牙品牌嘅果汁算喺試過一次,印象唔錯,既然唔飲酒,就再試番呢一款果汁。上次就喺試熱情果,所以,推介俾老友,而小弟自己就揀咗芒果,呢個品牌嘅果汁賣點喺新鮮水果製造兼無添加,所以,支芒果汁飲落真喺幾香甜
,而每一支飲品都已標清楚價錢,由客人自取,店員會幫你計數。
芒果汁、熱情果汁 @$18

「Compal」呢個葡萄牙品牌嘅果汁算喺試過一次,印象唔錯,既然唔飲酒,就再試番呢一款果汁。上次就喺試熱情果,所以,推介俾老友,而小弟自己就揀咗芒果,呢個品牌嘅果汁賣點喺新鮮水果製造兼無添加,所以,支芒果汁飲落真喺幾香甜,芒果味好濃郁,質感又唔會好水,感覺有種堅由果肉鮮榨出嚟。
Compal 芒果汁、熱情果汁
主餐牌就得一版,分類為Grills、Surf、Sides、Snacks、Kids Menu,務求貴精不貴多。見啲菜式定價都平,所以,點咗兩客主菜之外,再加多一客小食同一客伴菜。
此外,開放式嘅廚房上面,幾塊黑版所列嘅都喺是日嘅特別推介,有興趣嘅朋友不妨留意吓。
墨西哥脆辣雞翼鎚 $68

先嚟一客雞鎚,標明一客有6隻,疊得整整齊齊幾靚仔,伴上自家製蛋黃醬。啲雞鎚啖啖肉,炸得香脆又唔油,不過,原來真喺幾辣吓,陣陣刺激感,一口雞鎚肉,一口凍果汁,又幾爽嘅。
墨西哥脆辣雞翼鎚
烤香草車厘茄 $38

其實佢哋啲主菜均伴有唔少沙律菜,不過,加多一份蔬菜類伴菜,減低啲罪惡感啫。一大碟烤車厘茄,睇落平平無奇,其實非常好食,一來熱辣辣茄味濃縮,二來粒粒都爆汁,又灑上香草,份外清新。
烤香草車厘茄
美國安格斯平鐵牛扒 $128

老友嘅最心水選擇就喺安格斯牛扒,大大件,厚厚身嘅牛扒,烤得焦香又帶一身坑紋,外觀已好吸引,仲伴有好多薯菜,賣百鬆啲,真喺抵食。老友話件扒唔錯,好腍好滑,五乘熟做出嚟啱啱好,又香又富肉汁,佐以少少法式芥末,食味一流。
法式油封鴨腿 $128

雞牛豬平常都多接觸,所以,小弟就揀油封鴨腿,呢道菜都有啲功夫架,先經過慢煮,再煎封。的確,隻鴨腿做得非常有水準,外皮酥脆香口,真喺一啲都唔油膩,而肉質極之嫩滑細緻,帶有鴨肉嘅獨有羶香,個人覺得好好食。沙律菜亦新鮮爽脆,加咗少少欖油同黑椒調味,而粗薯條亦都香脆好食。
法式油封鴨腿
講真,以鋸扒計,呢度定價真喺好相宜,而且氣氛輕鬆,招呼又唔錯,真喺幾適合三幾個朋友聚一聚,飲吓嘢,食吓扒。
墨西哥脆辣雞翼鎚
烤香草車厘茄
法式油封鴨腿
回味無窮手工啤酒櫃任揀🍺夜晚又可以同朋友出去飲番杯啦呢間工業風型格酒吧扒房 chill得嚟又有好多唔同款式嘅手工啤、果汁酒、汽水款式除左每款都有簡介 店員仲會貼心地介紹唔怕揀唔岩 飲野點可以冇嘢落肚呢扒房除左有menu 嘅選擇 仲會有是日精選有更多唔同種類嘅牛扒.《USDA FLAT IRON STEAK》$1285 成熟岩岩好 炭燒真係好出色仲可以配埋自家製燒肉汁雖然唔加任何醬料就咁食已經好滿足啦哈哈~套餐除咗牛扒之外仲有沙律同埋薯條配料一啲都唔hea 特別要提嘅係薯條🍟外層炸得啱啱好超級脆😎😎好驚喜 一定要趁熱食啊!.《AUS ROASTED LAMB SHANK》$228除咗炭燒牛扒之外仲可以揀呢個慢煮羊膝大大件啱晒食肉獸 仲要配埋香滑薯蓉十分creamy 飽肚 性價比極高.《CHEESY PORTOBELLO BLACK TRUFFLE ONSEN EGG》$48松露芝士溫泉蛋大啡菇呢個配搭基本上已經冇得輸賣相吸引之餘 慢慢切開溫泉蛋仲要係流心嘅😍呢個小食冇得頂

回味無窮手工啤酒櫃任揀🍺
夜晚又可以同朋友出去飲番杯啦
呢間工業風型格酒吧扒房
chill得嚟又有好多唔同款式嘅手工啤、果汁酒、汽水款式
扒房除左有menu 嘅選擇 仲會有是日精選

雖然唔加任何醬料就咁食已經好滿足啦
哈哈~套餐除咗牛扒之外仲有沙律同埋薯條
配料一啲都唔hea 特別要提嘅係薯條🍟
外層炸得啱啱好超級脆😎😎
好驚喜 一定要趁熱食啊!

《AUS ROASTED LAMB SHANK》$228
呢個配搭基本上已經冇得輸
賣相吸引之餘 慢慢切開溫泉蛋仲要係流心嘅😍
呢個小食冇得頂
2022-05-18 18 瀏覽
最近約咗朋友食晚飯,找到了一間蠻多不同類型啤酒的餐廳。裏邊挺多人的,即刻令人覺得這間餐廳大可期待。餐廳裏面有個很大的櫃可以給客人自己挑啤酒。挑了罐果啤$44,味道很清新有淡淡果香,感覺不會很膩易入口。不錯~叫了炒芥蘭$48,味道很香咸。下酒菜的話會帶出不少啤酒味。芝士麵包卷$58,見到附近枱的人都有叫這個麵包所以忍不住跟單,發覺烤得很香脆而且蒜蓉味很香非常好吃。烤虎蝦$68+美國西冷扒加薯條$128牛肉煎5成熟,所以不會太硬身也不會太淋身。牛味挺足,兩塊分量也夠,性價比高。虎蝦挺彈牙且有汁~鮮。半分燒春雞加薯條$158雞肉很嫩口,而且也鎖緊了水份,皮香脆得很,感覺火候剛剛好。不錯。這間不貴而且質量也不錯,推薦約朋友來吃呢~

餐廳裏面有個很大的櫃可以給客人自己挑啤酒。

叫了炒芥蘭$48,味道很香咸。下酒菜的話會帶出不少啤酒味。

烤虎蝦$68+美國西冷扒加薯條$128

半分燒春雞加薯條$158

這間不貴而且質量也不錯,推薦約朋友來吃呢~
2022-05-16 21 瀏覽
晚餐主食$128至$228 , flat Iron $128就食到!另外餐牌仲有小食、side等等。餐廳嘅飲品種類非常之多,酒精類飲品超級多選擇。▶️美國安格斯平鐵牛扒$128呢個牛扒揀咗5成熟,煮得啱啱好。有幾款唔同嘅芥末醬。另外仲有牛扒汁,所以相當之夠味。薯條及沙律份量都非常多,沙律菜好新鮮、薯條好粗好香脆。呢個價錢真係好抵食!▶️法式油封鴨腿$128呢個亦都有薯條及沙律。油封鴨髀幾香,皮有少少酥脆,肉質軟熟,容易離骨。▶️爆谷蝦球$68呢個我覺得整得好好食😋點埋蛋黃醬好正!我哋揀咗一個無酒精飲品,一個啤酒。埋單人均都係$200左右,唔駛加一,夜晚真係好抵食!

▶️美國安格斯平鐵牛扒$128

▶️法式油封鴨腿$128

▶️爆谷蝦球$68
呢個我覺得整得好好食😋點埋蛋黃醬好正!

2022-05-15 194 瀏覽
之前咁啱去開西環,又咁啱想食西餐,然後行行下竟然比我發現左呢間隱世抵食扒房😆 要講多次,真係非常非常之抵食~🧀黑松露芝士大啡菇 $48黑松露味好夠~然後芝士同溫泉蛋真係perfect match~ 大啡菇比一般嘅菇菇大舊,一切落去啲汁真係咇晒出嚟,超級juicy! 🤩另外,佢仲撒左啲香草喺芝士上面,而我覺得啲香草嘅味道係有少少似shake shake薯條嘅和風紫菜味shake shake粉😆所以成個大啡菇都有幾種味道,調味方面完全唔會單調~🐷澳洲豬鞍架 $158成塊斧頭扒咁大塊😋 真係超級厚肉~ 但又唔會因為太厚而會好韌~唔會好多肥豬肉,燒得面頭又夠香口~佢都有用香草調味,味道唔會太咸~側邊有啲醬汁~嗰個汁嘅味道有啲似某炸雞店嘅薯容醬汁但冇左黑胡椒咁😆咸咸地都幾match塊豬鞍!同埋好鍾意佢有好重嘅香烤味~ 仲要包埋黑醋沙律菜&外脆內軟嘅薯條🥰 超級滿足~🍯法國蜜糖香草烤雞半隻 $158呢半隻烤雞又係超級大舊!可能大過我塊面😂份量好足夠~ 隻雞又係燒得岩岩好,啲肉質都係好嫩滑同埋唔柴😍然後隻雞因為搽咗蜜糖燒,所以就甜甜地但又唔會真係好甜~點埋啲咸咸地嘅汁(同豬鞍個汁一樣)又咸又甜都幾惹

🧀黑松露芝士大啡菇 $48

黑松露芝士大啡菇

🐷澳洲豬鞍架 $158
澳洲豬鞍架

🍯法國蜜糖香草烤雞半隻 $158
法國蜜糖香草烤雞半隻

呢半隻烤雞又係超級大舊!可能大過我塊面😂份量好足夠~ 隻雞又係燒得岩岩好,啲肉質都係好嫩滑同埋唔柴😍然後隻雞因為搽咗蜜糖燒,所以就甜甜地但又唔會真係好甜~點埋啲咸咸地嘅汁(同豬鞍個汁一樣)又咸又甜都幾惹味😋

🍓Strawberry cider $36
無諗過呢間餐廳有得飲呢隻strawberry cider~本來諗住同朋友飲啤酒嘅~但意外見到呢間餐廳有呢樽cider就即刻叫左黎飲~((我喺其他地方好似冇見有賣🤔可能我冇留意…但第一次見餐廳都有~
Anyway,呢隻strawberry and lime cider係我以前喺外國飲過一次就俾我喻係最好飲嘅cider~ 好香士多啤梨果香味,又唔會似藥水味~然後又唔會太甜😍好讚~

真係真係好抵食!因為食完真係會捧住個大肚腩走🤣 同埋佢個flat iron steak set都係$128咋,真係好抵食啊😋 如果想食肉眼嘅話,見到仲可以跟oz叫~下次一定要黎試下佢啲牛扒先!😚同埋見到晚飯時間都幾full,基本上要book先有位,我哋咁岩早左去到所以walkin先有位~
2022-05-09
黑松露芝士大啡菇
澳洲豬鞍架
  • 黑松露芝士溫泉蛋大啡菇
2022-05-14 23 瀏覽
今日放咗工之後就嚟咗屋企附近呢一間bottle & steak食飯。一入到去就覺得呢度嘅裝修非常之吸引,有好靚嘅霓虹燈招牌同埋林林總總嘅啤酒同埋飲品,真係唔知揀邊樣好。係嘢食方面都有好多唔同嘅嘢食,我哋最後就決定咗要兩人份量嘅羊鞍。嘢食係即叫即整嘅,等咗一陣就上菜啦,好驚喜因為羊嘅味道冇乜騷味,因為加咗香料嘅關係,非常之好食。另外佢仲有一個薄荷味嘅汁話好似可以中和返啲羊味,我自己覺得gravy就咁食都幾好食。另外仲叫咗一個小食係蒜蓉焗虎蝦,係非常之彈牙嘅,加埋啲配料同埋少少沙律菜食落都非常之唔錯令人想食完又食。而飲品方面有好多前所未見嘅啤酒,我哋就叫咗台灣嘅蜜糖啤酒同番石榴啤酒,仲有啲酸梅粉添😋夠晒特別好似飲Cocktail咁呀,店員仲好有心機咁介紹👍🏻👍🏻👍🏻

2022-05-13 28 瀏覽
又想食扒又想飲手工啤chill下😎呢度啱啦!二訪The Bottle & Steak仍然係咁有氣氛!是晚全場滿座!今次坐窗邊bar位,一樣咁chill! 叫左一人一份扒🤤..🥩美國安格斯平鐵牛扒好大塊牛扒!燒得好香!肉味濃郁!旁伴沙律菜同薯條,薯條粗身,本身有調味,唔駛點茄醬都得!..🍖澳洲豬鞍架好厚身~肉質軟腍好juicy! 又係旁伴沙律菜同粗薯條!..🍗墨西哥脆辣雞翼鎚呢個有d辛辣,不過個醬仲辣🌶唔食得辣既朋友就唔好點醬🤪 雞翼整得好香,肉質都好食!本身都有調味,所以唔點醬食都得!..🍸Seed Crisp Apple味道係似蘋果醋既酒,好特別!仲好開胃解渴🤣..🍑Peach Juice唔想飲酒可以飲果汁!除左桃汁,仲有梨汁熱情果汁同芒果汁!呢支桃汁勁濃郁,好香!.
🥩美國安格斯平鐵牛扒
🍖澳洲豬鞍架
好厚身~肉質軟腍好juicy! 又係旁伴沙律菜同粗薯條!.
🍗墨西哥脆辣雞翼鎚
🍸Seed Crisp Apple
味道係似蘋果醋既酒,好特別!仲好開胃解渴🤣.
🍑Peach Juice
2022-04-28
  • 澳洲豬鞍架
2022-05-12 22 瀏覽
餐廳開咗一段時間,一直都無去過。平時放工經過,都見佢比較靜,今日同事提議去試吓,入到去原來坐滿哂!地方唔算大,但坐得舒服,大約坐到6枱客人。餐廳盡頭有一個大雪櫃,放咗唔同種類嘅飲品,可惜仲要返工,所以最後都係揀咗果汁🥤Menu 選擇唔多,簡簡單單。每份午餐都配香草中東包🥖、薯條🍟、沙律🥗你無睇錯,係3樣都有齊❤️岩哂貪心嘅我🫢平時通常只可以揀1款,當我見到個 “&” 符號覺得好開心🤣餐飲可以揀果汁或者蘇打水。我今次叫咗美國安格斯平鐵牛扒 ($98),平時會有特別沙醬汁可以揀,而今日只有牛扒汁。上菜速度都算快,大約5分鐘左右就有食物。份量唔大,對於女仔黎講岩岩好👍🏻有時眼闊肚窄,加上出去食要預來回時間,相對較趕,其實最後都食唔切,剩食物好浪費。不過男仔的話,份量可能會較細。所有嘢都好濃味,黑椒味好重,連沙律都係😅扒就重蒜同黑椒味。雖然肉質淋身,但淡味啲會較好。如果塊扒新鮮的話,咁重味就有啲曬咗。薯條係扁肥薯條。我第一次食中東包,佢烘脆咗少少,都幾特別。
餐廳開咗一段時間,一直都無去過。

Menu 選擇唔多,簡簡單單。
每份午餐都配香草中東包🥖、薯條🍟、沙律🥗
你無睇錯,係3樣都有齊❤️岩哂貪心嘅我🫢
平時通常只可以揀1款,當我見到個 “&” 符號覺得好開心🤣
餐飲可以揀果汁或者蘇打水。

上菜速度都算快,大約5分鐘左右就有食物。
份量唔大,對於女仔黎講岩岩好👍🏻
不過男仔的話,份量可能會較細。

所有嘢都好濃味,黑椒味好重,連沙律都係😅
扒就重蒜同黑椒味。
雖然肉質淋身,但淡味啲會較好。
如果塊扒新鮮的話,咁重味就有啲曬咗。
薯條係扁肥薯條。
我第一次食中東包,佢烘脆咗少少,都幾特別。
2022-05-11 24 瀏覽
今日去開西營盤,所以就同朋友嚟咗呢一間好似幾多人食嘅西餐廳食個晚飯😼雖然係西餐廳嘅質素但係價錢一啲都唔貴,仲唔使收+1添,喺佢嘅酒櫃有好多唔同種類嘅選擇,來自世界各地嘅啤酒同埋cider😸我同朋友分別叫咗安格斯牛扒同埋卡比佢跟餐仲有薯條同埋Salad非常之抵食,朋友就叫咗一個啤酒我就叫咗另一個黑啤佢係有朱古力嘅味道嘅,都幾好飲😻另外仲叫咗少少小食,包括就係蕃茄仔, 30幾蚊都好大碟同埋好新鮮值得推介,同埋爆谷蝦球✌️我見附近嘅人仲有叫燒春雞,下次嚟嘅時候都可以再試下

• 美國安格斯平鐵牛扒
西營盤嘅🌟The Bottle & Steak🌟,位處街角,舖頭細細卻坐滿嚟鋸扒同埋🍻飲酒嘅人,氣氛非常熱鬧!🔥店內有一整排嘅雪櫃,內含來自🌏世界各地嘅手工啤sssssss,勁壯觀!😍晚市鋸扒套餐,一百鬆啲就有交易,因為店主想大家開心飲多支手工啤,所以唔收加一,抵食又夠晒Chill!🤩🥩美國安格斯平鐵牛扒 $128- 配沙律🥗及澳式薯條🍟百鬆啲有得鋸美國牛扒🥩,幾乎平絕西營盤!😆牛扒烙上漂亮嘅間條紋,配自家製燒汁的確惹味!🥗沙律嘅酸汁好開胃!🍟澳式嘅厚切薯條炸得夠香口,唔錯!😋🐷澳洲豬鞍架 $158- 配沙律🥗及澳式薯條🍟豬鞍架燒得啱啱好,肉質軟嫩可口,仲幾多肉汁添!🥰🍍DB鳳梨氣泡酒 $482021世界釀造氣泡酒大賽嘅銀牌得主🥈,來自🇹🇼台灣嘅菠蘿氣泡酒🍍,甜美可口仲帶點清爽,女士必點!😇🐉門神 - 龍王柚啤 $48🇭🇰香港嘅手工啤,帶少少🍊柚子嘅清香,回甘少,老少咸宜!

🥩美國安格斯平鐵牛扒 $128

- 配沙律🥗及澳式薯條🍟

🐷澳洲豬鞍架 $158

- 配沙律🥗及澳式薯條🍟
豬鞍架燒得啱啱好,肉質軟嫩可口,仲幾多肉汁添!🥰

🍍DB鳳梨氣泡酒 $48

🐉門神 - 龍王柚啤 $48

🇭🇰香港嘅手工啤,帶少少🍊柚子嘅清香,回甘少,老少咸宜!
2022-05-03 34 瀏覽
放工黎西環happy Hour,介紹左同事黎呢間餐廳飲野,之前黎過好鍾意佢個設計,有大大既雪櫃放滿不同種類既啤酒🍻果汁🍹,叫野食之後可以自己去擇適合既野飲,唔係單單睇著個Menu叫野飲。而食物亦好高質得黎重點無加一🤘🏻真心好正。.🍴美國安格斯平板牛排 $128$128食牛扒真係無得輸,仲要配埋薯條同沙律🥗,牛扒唔建議叫太熟,因為佢係唔太肥既牛扒,半熟就岩岩好,肉味較重。.🍴澳洲豬鞍架 $158澳洲豬鞍架鮮嫩有豬味,煎到岩岩好,邊位都唔會紅色,煎豬鞍架真係要有啲技巧先整到岩岩好,特別想講下佢個醬汁,似係磨菇汁,但濃味好多,好夾豬鞍。.我地自行擇左兩種比利時啤酒,分別都只係$46/支,果香味好重,如果鍾意fresh啲既都可以考慮,而有幾種唔同種類既果汁就只係$18。
🍴美國安格斯平板牛排 $128

🍴澳洲豬鞍架 $158

2022-05-03 627 瀏覽
經過一天辛勞的工作,下班後來到西營盤的小店輕鬆一下。現在雖然酒吧仍然停業,但是混合餐廳和酒吧模式的餐廳正好切及這些需求。我們到達時近7時,店內已剩下近門口的位置。店內最吸睛的是一個用心設計的大雪櫃。雪櫃內的飲品及酒均寫有小牌子介紹、產地及價錢,自取後再之後計數。Compal Fresh Passion Fruit 200ml ($18)來自葡萄牙的熱情果果汁是以新鮮水果製成,飲下去也很接近鮮榨的原味。Aranciata Rossa Lurisia ($28)來自意大利的紅橙味碳酸飲品帶酸甜清新的口味。Popcorn Prawn Balls ($68)爆谷蝦球在造型上花過心思,蝦膠口感也很彈牙,有鮮蝦味。Grilled UDSA Top Blade($128)Top Blade 肉質油脂分均平均,入口嫩滑細膩。醬汁搭配也不錯。Grilled Aus Pork($158)初初想過兩項主菜也是肉類也怕致肥。這裡豬鞍比較瘦,對健康負擔不大。

我們到達時近7時,店內已剩下近門口的位置。

Aranciata Rossa Lurisia ($28)
來自意大利的紅橙味碳酸飲品帶酸甜清新的口味。

Popcorn Prawn Balls ($68)
爆谷蝦球在造型上花過心思,蝦膠口感也很彈牙,有鮮蝦味。

Grilled UDSA Top Blade($128)

Grilled Aus Pork($158)

2022-04-28
2022-04-29 46 瀏覽
返左一日工,收工最希望可以chill下,朋友住西環介紹左呢間係第一街既餐廳。餐廳裝修幾別緻,簡單得黎幾舒服,全部都係高枱高櫈,好適合收工飲返一杯。餐牌唔算好多選擇,但係咩都齊,同朋友叫左一個安格斯牛扒,一份鴨腿,一隻虎蝦同車厘茄。主菜都有沙律同薯條做配菜,餐廳最細心既地方係,如果你唔想食薯條,薯條可以改成沙律,好適合減肥或者怕熱氣既朋友。要提一提佢個鴨腿,煮到非常淋,好好食,而個車厘茄作為前菜都好出色,香草味配搭得好好。黎到仲一定要揀佢個手工啤酒,放左雪櫃任你選擇,我揀左一支都係$28,好抵。
2022-04-28 41 瀏覽
▫️The Bottle & Steak @ 西營盤▫️喺第一街嘅一間休閒特色小店~ 好難得星期日都可以唔使排隊就食到🥹 一入到去就會見到一個好大嘅酒櫃,有林林總總嘅樽裝啤酒🍻 佢哋既set lunch好抵食!😍🔸💖𝗡𝗼𝗿𝘄𝗲𝗴𝗶𝗮𝗻 𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 $𝟳𝟴Lunch set包埋橄欖油香草中東包,澳洲雞鹽薯條,特色沙律,weekend唔包嘢飲煙三文魚配蒜香沙律醬,好食😋 澳洲雞鹽薯條好特別,新鮮熱辣,比起平時一般嘅薯條鹹啲,但係配合埋啲香料所以好好食~ 橄欖油香草中東包好軟熟~整體嚟講,性價比好高,仲要唔洗加一,而且啲嘢都好有特色,係可以再encore嘅餐廳🥰🔸味道:★★★★★環境:★★★★★服務:★★★★★衛生:★★★★★性價比:★★★★★
▫️The Bottle & Steak @ 西營盤▫️

🔸