2014-01-09
於觀塘食lunch 從來人頭湧湧,今個月KT之友午餐聚會選址於APM內的"TABLE 18" ,明知貴價,一試無妨。午市餐牌只有A-D 4款選擇$88-$128,我地3個不約而同豪一豪,吃最貴的牛扒D餐。 午市送自助Salad bar,沙律吧配料都算是不錯,沙律菜、車厘茄、紅黃椒、兩種火腿、麵包條、pizza 包……唔係話太多,但都精巧美味。主菜來了!叫左7成熟的牛扒,其實都算真係7成,因為切開都係粉紅色但沒血水,僅熟,但外面烤得太熟,頗為硬,好難咀嚼。bill tai tai 對於成個焗薯上頗為欣喜,因為原味的薯仔 (即是非油炸、白烚的) 都是我的favorite ,猶其是細細粒的新薯用來白烚配牛扒燒汁最好味!言歸正傳,焗薯配上一大pat 沙律醬和少許bacon粒,想像得到味道standard無特別。總括來說,是坐得舒服、服務及食物都合格的一餐。
總括來說,是坐得舒服、服務及食物都合格的一餐。