2004-08-18 31 瀏覽
我差唔多試晒呢間cake shop d cake咖啦,其實除左chez之外,呢度d朱古力cake都唔錯咖~好似opera咁啦,同埋banoffie pie都係我至愛~仲有整熱0左0既apple tea cake,真係要試下~ (不過呢幾款都算較甜,但i like~^_^)仲有d呢可以order d 特別design 0既cake咖,我有個朋友就design左個勁cute 0既cho. truffle(見圖), 個個見到都勁開心~p.s. green tea chez入面個d water chesnut=馬"蹄"

2004-08-17 40 瀏覽
多謝各位食家朋友教我點樣把相resize到60kb, 而家可以比大家睇啦!!
2004-08-13 22 瀏覽
今日試埋apple crumble啦, 有蘋果, 提子乾,仲有香濃既玉桂味道, 面頭既crumble 略嫌佢唔夠脆, 而且裡面既醬多左d, 又甜左d, 我覺得apple tea cake 好味過apple crumble la !!
2004-08-12 15 瀏覽
今日買了以下4 件cakes:mango cheese,$25,係硬身既,好香芒果味,亦不乏芝士味,oreo餅底,好脆,正!!green tea cheese,$25, 軟身既,初時意為d 綠茶味會好苦,但個sales話唔苦,所以就試下, 果然係唔苦,綠茶味適中,底係綠茶蛋糕底, 有d 一粒粒既野係蛋糕中間,唔知係咩,睇下佢張catalog, 話係water chesnut, 係未即係栗子?? 但係味道唔似栗子喎,anyway, 都係件唔錯既蛋糕!!lite blueberry cheese,$25,呢件唔係一杯個隻$28既lite blueberry cheese,呢件係slice,軟身既,cheese 混和左blueberry,味道食到有cheese 和blueberry,面頭和中間都有d blueberry jam, 普通餅底,我比較鍾意硬身個隻blueberry cheese,味道濃d !!apple crumble, $28 , 未食, 食完先評!!
今日買了以下4 件cakes:
請注意,這邊是講食經的,如想識朋友請去飲食講場那邊吧。另補回:寶湖潮州午市的一元蟹粉小龍包,是每人只限一個,如想食多一個以上,就要十元一隻。
2004-08-10 8 瀏覽
好的, 非常樂意!!
好的, 非常樂意!!
2004-08-10 20 瀏覽
一些牛奶, 實在是太好了!真札你交個朋友啊!
一些牛奶, 實在是太好了!真札你交個朋友啊!
2004-08-09 13 瀏覽
sweet secrets既cheesecake,仲有好多款我都想試, 下次試完, 推介一些比你,我記得你鍾意朱古力和咖啡味, 對嗎??
2004-08-09 11 瀏覽
一些牛奶,講笑咋! 不過,Sweet Secrets 既cheesecakes真係好好食,我都想樣樣試,但係太貴,唔捨得!
2004-08-08 34 瀏覽
雪儀,我唔係你講既咁有錢咋,我只不過係一個窮書生,但因為我好鍾意食sweet secrets既cheesecake,所以每次去sweet secrets 都忍不住要買幾件lor!!!
2004-08-08 17 瀏覽
呢度d芝士餅款式幾多, 但試過幾款都唔係咁正, 特別唔鍾意佢d餅底. 較好味既係朱古力曲奇芝士蛋糕, 朱古力曲奇配合芝士, 兩者都無搶走對方既味道, 唔錯!最唔掂係豆腐芝士....d cake 都幾漏幾大件, 食一半都夠. 個人認為食cheese cake唔可以貪心, 淺嘗最佳. 通常第一口會覺得美味, 再多幾口就有夠皮既感覺. 為印證好味而幹掉整件呢, 你會好容易有反胃感!!我都係鍾意Cova 既cake多d, 細細件唔太多款但都好有誠意.
最唔掂係豆腐芝士....
2004-08-08 14 瀏覽
我都買過lee到d cake食,我食左幾款,味道ok,但唔知點解我覺得d味件件都差唔多味,不過都好過果間Liz's好多,但我都係鍾意zoe多d,不過行開都可以買件來食,佢地d服務都唔錯,都會介紹下d款有d咩同邊d係新出,不過間舖就細了d,多多2個人入來就會好迫.
2004-08-07 10 瀏覽
黎到銅鑼灣,又可以唔去Sweet Secret,探下我極媑意既蛋糕呢?呢度d款多到我眼花繚亂,又唔及一些牛奶咁有錢,可以一次過買咁多喎!終於揀左Mint Choc Cheescake。呢隻係軟身既cheesecake,未食之外,睇個樣好多綠色,我以為會好薄荷,食落又唔係喎,都幾重朱古力味,再加一d薄荷味,食到d芝士味,但係唔會太濃,我覺得好好味呀!我記得以前好似有一隻有橙味,但係姇日見唔到,就問個店員,佢話唔出lu!

2004-07-27 7 瀏覽
真係好鍾意sweet secrets 既cakes, 所以今日又專程去買:1. black sesame cheese2. swirl'n marble cheese3. choc-mousse cheese4. mango surprise5. strawberry cream cheese muffin $106. loaf cake $12 (lemon + 罌粟子)下次再試其他口味, 計計下我已經試左sweet secrets 25 件不同既cakes, 已經有13 個印, 仲欠3 個就可以換9折卡啦!!
1. black sesame cheese
2. swirl'n marble cheese
3. choc-mousse cheese
4. mango surprise

2004-07-25 8 瀏覽
外賣tiramisu + chocolate mango mousse唔知係咪外賣關係(唔係即刻食),我覺得一般而已。雖然店員話哩個mousse唔會太甜,但以我唔「好」甜o既一族,覺得甜左些少...tiramisu屬哩度番兜貨,係幾有酒味,但我嫌佢入面係「蛋糕」,口感唔係幾好...只屬一般咋!鬼叫secret-o-chesse賣哂咩?!不過好多款都想試:blueberry, bailey's...