2006-08-24 74 瀏覽
本來想食"Secret-O cheesecake"但係見唔到有, 所以唯有要以下cheesecake食:玫瑰蜜糖芝士餅(唔係我買, 好似係呢個名) - 食入口好有玫瑰同蜜糖香味, 就係因為呢兩種味太濃所以遮芝士味, 不過口感都幾得, 好軟綿綿感覺, 食完口腔內重有香味!New York cheesecake - 呢款就好重芝士味, 又唔係太甜, 無乜特別囉!

2006-07-14 82 瀏覽
Never had cakes so bad before. This cakeshop's quality is the equivalent of the local chain cakeshops. How on earth can you charge me 26+ for a piece of cake this bad???? I asked the shopgirl if they use all natural products. She answered me yes. But I really don't think so because I can taste artificial flavouring. If you don't use all natural products, then don't answer me yes. Maybe I am wrong but anyway, this is my own opinion.
2006-03-09 79 瀏覽
終於同左男朋友黎呢度食cheese cake啦!試左Secret-O...好味!上層係芒果,但我覺得芒果肉唔夠多......下層芝士味好濃但又唔太漏喎.....餅底係用Oreo整既,好有心思喎,都幾好味呀!呢度D cake款款都好特別...但係真係貴左D lor!同埋環境唔係o甘好,有d焗呀!
2005-12-30 79 瀏覽
食完lunch, 留肚黎食cake. 店很小, 只有幾個位. lunch time o係度15min嘆件餅, 靜靜地, 幾舒服~幫襯過幾次, 試過:Secret-O cheesecake - 期望太高, 友人及我亦只覺一般, 芒果味唔夠香blueberry cheesecake - ok, 唔太特出chocolate truffle - 我比較鍾意哩個, 朱古力味好濃, 又唔會太甜. 鍾意dark chocolate o既應該會喜歡.chocolate cheesecake (banana) - 香蕉+朱古力~ 好味, 又唔漏哩度真係好多款, 下次再試過~

幫襯過幾次, 試過:

哩度真係好多款, 下次再試過~
2005-12-30 56 瀏覽
Been a fan of their cheese cake for a long time, love all their cakes.

2005-12-29 78 瀏覽
今日跟我朋友有中環遊遊盪盪,終於給我們找到這間舖仔細細的cake shop。我要了件招牌secret-o,不錯的,芒果味和芝士味很夾!但略嫌餅底太重牛油味,可勦能是我自己不喜歡牛油的關係吧。朋友叫了chocolate truffle,她喜歡得不得了!雖然是$32一件,但我認為值耶。伴碟的也非常的美。
雖然是$32一件,但我認為值耶。伴碟的也非常的美。
2005-10-15 62 瀏覽
呢次去左泰昌買蛋撻, 順便黎sweet secrets 試下大家都讚既Secret-O cheesecake. 件蛋糕幾特別, 分兩層, mango cheese o個層真係好多果肉呀, 正! 個外皮都幾好食呀, chocolate 味, 似cookies 質地. 不過對我黎講, 食到最尾時都係覺得好甜, 有機會試下tofu cake 先得.
2K
2005-09-30 71 瀏覽
早兩日"天地堂", lunch 走0左落Sweet Secrets 食甜品.Secret-O cheesecake 一層mango cheese 一層New York cheese, mango cheese 內仲有芒果肉的, 唔太甜, cheese 味好香好濃, 好好食呀! Signature cake 果然係signature cake!之前亦試過Cookies 'N Cream cheesecake, Mocha cheesecake 同chocolate fudge cake, 3 隻都偏甜, 雖然好食, 但個人唔特別喜歡, 始終都係tofu crumble, New York 同Secret-O 0岩我d!

2005-09-06 61 瀏覽
Me n my frd spent ages to look for this place...... and it was raining as well.... even worst.....anyway, my comment is not too bad.... we had da tea set.......me went for da 'secret o cheese' n my frd had tiramisu...... personally... i dun like it..... it didnt taste dat gud as everyone as everyone described.....i wud prefer tiramisu.....

2K
2005-07-30 37 瀏覽
店如其名, 個location 真係幾難搵, 我0係中環搵極搵唔到, 結果要打電話俾朋友求救, 要佢幫我上網搵!去過兩次, order 過* Frosty New York* Chocolate Mousse cheesecake* Chocolate Truffle* Tofu crumble cheesecakeCheese 味非常濃, 口感好rich, 甜度適中, 太好食了!Dine-in 0個d cake decorate 得好靚, 但未免有少少畫蛇添足0左d -- 店員竟然淋strawberry sauce 上件chocolate mousse cheesecake 度, 搞到明明好香好濃chocolate mousse + cream cheese, 面頭0個層唔chocolate 唔fruit 咁-_-"食得出every single bite of the cakes is homemade 呢類型0既cafe 最適合拖友兩個走去食tea.

去過兩次, order 過

* Frosty New York
* Chocolate Mousse cheesecake
* Chocolate Truffle
* Tofu crumble cheesecake

呢類型0既cafe 最適合拖友兩個走去食tea.

2005-04-14 30 瀏覽
今日約左佢dinner,又未夠鐘,未嚮到食o左果late set pm hea 下先囉.一件我最愛既白朱古力開心果cheesecake 加個regular coffee. 好幸福的感覺呀...
2005-04-07 31 瀏覽
今日終於o黎到呢度買蛋糕, 一嚐大家一致好評o既芝士餅. 一入店鋪, 一陣蛋糕o既芳香傳過o黎, 一眼望見雪櫃裏面色彩繽紛o既cakes, 真o係垂涎三尺! 我揀左coffee de-lite 同rum & raisin. 買完拿拿聲走人, 無他, 我唔想d蛋糕o係烈日下deteriorate! coffee de-lite 一入口o係咖啡o既苦味, 但食食下呢種味就會被超級濃郁o既芝士味道取代; 咖啡味雖然相對較subtle, 但我o係食完件cake後仲feel倒口裏面o既咖啡o既餘香! 蛋糕滑但非常rich, rich 到有d '杰' o既感覺, 餅底o係比較輕清o既朱古力蛋糕, 同d 好濃郁o既芝士層一齊食就o岩o岩好. rum & raisin一入口o係酒味, 同樣地食食下呢種味就會被芝士味取代, 不過o係食完件cake 後, 我feel 倒同平時飲完酒之後一樣口o龍果陣'烈'o既感覺. 因為有粒粒raisin o係cake 內(集中o係底), 所以芝士味道相對稍為冇咁heavy (但仍然好'芝士'). 不過最唔好o既地方o係個cake o既四周同底有一層好韌(用叉切唔開)o既

rum & raisin一入口o係酒味, 同樣地食食下呢種味就會被芝士味取代, 不過o係食完件cake 後, 我feel 倒同平時飲完酒之後一樣口o龍果陣'烈'o既感覺. 因為有粒粒raisin o係cake 內(集中o係底), 所以芝士味道相對稍為冇咁heavy (但仍然好'芝士'). 不過最唔好o既地方o係個cake o既四周同底有一層好韌(用叉切唔開)o既皮包住, 而呢層皮o係冇乜味o既, 唔要好過.

就以上兩件餅而言, 呢度o既芝士餅絕對o係愛濃郁芝士味o既人杯茶, 啖啖都o係典型american cheesecake o既richness. 價錢o係唔平(兩件五十八元),但唔o係成日當飯食, 使下呢d錢都o係生活o既小情小趣. 服務好好, 老闆娘笑容可掬非常有禮, 絕對有再幫襯o既理由.
2005-01-25 21 瀏覽
上個星期六同男朋友,幾經辛苦之下,終於係一條唔係好顯眼o既斜路搵到間鋪,雖然地方淺窄,但舒適簡潔,我地order左3件cake,分別係secret-o, blueberry & chocolate,至愛當然係blueberry啦,但其他兩款一d都唔差喎,還有兩小杯熱咖啡暖暖心頭,另外,除了件餅賣相不俗之外,連裝飾伴碟的生果都盡顯心思,連我男朋友都讚不絕口﹗我地下次一定會再去,試下其他唔同o既款式,值得一讚還有態度親切可愛的服務員呢﹗

今日專登留肚食佢既secret o聽聞係佢既鎮店之寶嘛點都要食件啦30蚊一件真係唔平但食完又覺得以中環黎講都合理但係唔可以話抵死囉佢分左兩層一層係mango mousse一層係new york cheese如果唔係一早睇之前既食家講面o個層係mango mousse個口感咁實又酸酸mei mei真係以為自己食緊mango cheese cake架好正呀至於個new york cheese有好香既芝士味口感好實好好食但食多兩啖有d漏到最尾個皮係oreo實既餅底呢個底真係好正比消化餅既仲正雖然佢有少少咖啡味但係連我呢個唔飲咖啡既人都仍然覺得好正餅底係我食過最實最好味既cheese cake餅底不過呢度真係幾難搵架係o係街巿入面既一間路邊舖
今日專登留肚食佢既secret o

餅底係我食過最實最好味既cheese cake餅底

不過呢度真係幾難搵架
係o係街巿入面既一間路邊舖

2004-10-26 25 瀏覽
ok啦,其實唔係話super好,不過佢mix o左d Blueburry o係Cheese Cake 度係特別d,個店員都好好禮貌ar!