2022-08-25 19 瀏覽
Sushi Men x Oyster Men東大街一向美食林立,匯集不同種類的特色菜,今日黎到一間新開的刺身生蠔專門店,以外賣為主,亦設有堂食座位,主打刺身生蠔拼盤,亦有魚生飯提供。蠔友set $328首選當然是刺身生蠔拼盤,有六隻法國生蠔、四隻法國黃金螺,重有帶子、爆哂膏既甜蝦、爽口既赤貝和北寄貝。法國生蠔蠔肉飽滿,海水味濃,夠哂鮮甜。碎蔥吞拿魚腩丼 $78丼飯叫咗吞拿魚蓉,採用魚腩既位置,油脂較高,油香滿滿,魚腩蓉口感綿綿,碎蔥的清新,配飯一流!蒲燒鰻魚丼 $68除咗海鮮拼盤、刺身丼飯,仲有熱食嘅丼飯,今次嗌咗鰻魚飯,大大件厚身鰻魚,啖啖肉,加上濃濃的鰻魚汁、蛋絲和紫菜絲。
Sushi Men x Oyster Men

蠔友set $328
法國生蠔蠔肉飽滿,海水味濃,夠哂鮮甜。

碎蔥吞拿魚腩丼 $78

蒲燒鰻魚丼 $68
外賣自取
天文台預告左今晚會打8號波,大佬係港島收工,買左刺身生蠔俾我食😍大佬話間舖頭好細,位置唔多,所以都幾多人嗌外賣! 🦪Tia Maraa:法國蠔帶有榛子果仁的口感,味道相對清新。🦪Namibia:西非蠔偏牛奶白的顏色,咸甜適中,仲帶有少少海水味。🐚 北海道活赤貝肉質爽口彈牙。🦐珍寶赤蝦新鮮清甜,容易入口。🐟三文魚腩刺身厚切,肥美啖啖肉!🐟油甘魚刺身厚切,魚油味濃!🍚蒲燒鰻魚飯鰻魚大大塊之餘又好香脆,肉質嫩滑,仲有淡淡炭香味。🍚碎蔥吞拿魚飯丼飯滿滿吞拿魚蓉,口感綿滑,配埋刺身醬油同香蔥,鮮味瞬間提升。 整體黎講,超級大份同飽肚!而且海鮮刺身都好新鮮!而我同大佬都系鍾情生蠔多!btw 辛苦大佬系港島買番黎😘

🦪Tia Maraa:法國蠔
帶有榛子果仁的口感,味道相對清新。
🦪Namibia:西非蠔
偏牛奶白的顏色,咸甜適中,仲帶有少少海水味。
🐚 北海道活赤貝
肉質爽口彈牙。
🦐珍寶赤蝦
新鮮清甜,容易入口。
🐟三文魚腩刺身
厚切,肥美啖啖肉!
🐟油甘魚刺身
厚切,魚油味濃!
🍚蒲燒鰻魚飯
鰻魚大大塊之餘又好香脆,肉質嫩滑,仲有淡淡炭香味。
🍚碎蔥吞拿魚飯

2022-08-24
2022-08-22 22 瀏覽
嚟介紹特色外賣喇✨!如果大家平時有留意開搵食嘅地方,相信大家對東大街一定唔陌生🤪。估唔到東大街開咗一間刺身生蠔店🤩,如果本身鍾意食生蠔同埋刺身嘅,就一定要繼續睇落去啦😚。食物方面☝🏻#時令生蠔首先想介紹吓嘅就梗係餐廳其中一個主角生蠔啦🦪。我嗰日就揀咗兩款唔同嘅生蠔😍,分別係愛爾蘭生蠔🇮🇪同埋法國生蠔🇫🇷。我自己覺得愛爾蘭生蠔嘅肉質夠晒鮮甜😋,再加埋少少檸檬汁真係絕配🍋。而法國生蠔我食到少少好fresh嘅海水味🌊,完全係feel到佢有幾咁新鮮🤪。鍾意食生蠔嘅真係點都要嗌返幾隻🦪。#碎蔥吞拿魚腩丼($78)之後就介紹吓餐廳嘅丼飯系列啦🤩。首先要介紹嘅就係呢一款碎蔥吞拿魚腩丼🐟,想講吞拿魚腩蓉嘅份量都真係算多👍,完全係佔咗成碗丼飯嘅一半🫶🏻。確保到時每一啖飯都可以有新鮮嘅吞拿魚腩蓉🥰,同埋吞拿魚腩蓉嘅色澤都好靚,睇得出係有幾咁新鮮🥳。#蒲燒鰻魚丼($68)之後要介紹嘅就係第二款丼飯蒲燒鰻魚丼😬。我自己本身就好鍾意食鰻魚飯👾,所以見到有就梗係唔會錯過啦🤭,就咁睇其實鰻魚嘅份量一樣都係多👍,一樣係佔咗成碗飯嘅一半🤣。望到咁大塊鰻魚係碗丼飯入邊都特別開胃🥰,我幾鍾意鰻魚嘅肉質。佢唔會話淋到散,反而
嚟介紹特色外賣喇✨!

食物方面☝🏻
#時令生蠔

#碎蔥吞拿魚腩丼($78)

#蒲燒鰻魚丼($68)
之後要介紹嘅就係第二款丼飯蒲燒鰻魚丼😬。我自己本身就好鍾意食鰻魚飯👾,所以見到有就梗係唔會錯過啦🤭,就咁睇其實鰻魚嘅份量一樣都係多👍,一樣係佔咗成碗飯嘅一半🤣。望到咁大塊鰻魚係碗丼飯入邊都特別開胃🥰,我幾鍾意鰻魚嘅肉質。佢唔會話淋到散,反而會有返應有嘅口感😋。加上蒲燒鰻魚嘅調味,真係話咁快就食晒成碗丼飯🫡。

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑

2022-08-22 26 瀏覽
朋友搬了去筲箕灣,今晚有空去探她,她留我吃晚飯。她知我喜歡吃日本野,便打電話去她家附近,位於東大街2号麗東海景豪苑1座地下的Sushi Men× Oyster Men買外賣做晚餐,她說之前試過有水準。由她發辦,叫了丼物,生蠔和刺身,開埋我買那枝氣酒,不用出街身水身汗。她叫了兩款生蠔,兩款都啱我胃口。愛爾蘭的Tia Maraa (No. 2),肉質肥美,海水味不算重,淡味清甜,有點榛子果仁的口感,正! 來自西非的Namibia也鮮美,肉色偏奶白,口感creamy, 咸甜適中,輕海水味。刺身新鮮,三文魚腩肥美,油甘魚肉質結實爽口,魚味鮮甜。朋友話油甘魚被日本人視作吉祥之物,有助催谷運程,有成功與好運之意。帶子味道甘甜,富蛋白質,熱量不高又低脂。赤海蝦彈牙鮮甜爽口。丼物也有水準。碎葱吞拿魚腩丼是我的至愛,魚腩蓉鮮甜肥美量多,撈埋蛋絲紫菜絲,飯有咬口,美味! 朋友話蒲燒鳗魚丼好食,鳗魚肉厚肥美不腥。感謝朋友的款待,今晚吃得很滿意,下次有機會再來此店買外賣。
朋友搬了去筲箕灣,今晚有空去探她,她留我吃晚飯。

感謝朋友的款待,今晚吃得很滿意,下次有機會再來此店買外賣。
  • 生蠔刺身丼物
2022-08-20 18 瀏覽
今日又黎到東大街覓食😄 天氣太熱想食啲生野,呢間位於街頭嘅小店位置好唔顯眼,但熟路嘅街坊就知係hidden gem黎🤣 今日堂食滿座(小店得幾張檯),於是就外賣番去食😄餐廳都好有心機包到好靚方便外賣。嗌左個蠔友set($328),有法國生蠔x6,甜蝦x4,北寄貝x4,活赤貝x2,法國黃金螺x4,帶子x2,超豐富😍 全部都好新鮮,尤其個活赤貝,比平時出面食到嘅鮮甜好多,肉質爽口😋另外嗌多左個火山卷($108),超多魚生粒,大大舊超滿足!但醬(煩似千島醬)比較多,唔中意太多醬嘅人可能會覺得少少漏~總結人均$200左右食到咁高質嘅生蠔剌身壽司,份量夠多,性價比超高👍🏻
今日堂食滿座(小店得幾張檯),於是就外賣番去食😄
餐廳都好有心機包到好靚方便外賣。

2022-08-17 28 瀏覽
朋友介紹位於筲箕灣既sushi men x oyster men好抵食,又好味,於是我今日去左買外賣返屋企食😋😬😬1.生蠔好鮮甜,唔會太重鐵銹味😋👍🏻👍🏻2.刺身帶子、三文魚、油甘魚、牡丹蝦,非常厚,好有咬口,亦非常新鮮!♥️♥️3.碎蔥吞拿魚腩飯吞拿魚腩非常綿滑、新鮮,飯既口感軟硬適中!4.吉列豬扒飯吉列豬扒醃得味道好好!炸得好香!送飯一流!😋😋😋朋友果然無介紹錯!👏🏻👏🏻

1.生蠔
好鮮甜,唔會太重鐵銹味😋👍🏻👍🏻

2.刺身

3.碎蔥吞拿魚腩飯
吞拿魚腩非常綿滑、新鮮,飯既口感軟硬適中!

4.吉列豬扒飯
吉列豬扒醃得味道好好!炸得好香!送飯一流!😋😋😋

朋友果然無介紹錯!👏🏻👏🏻
2022-08-17
5 分鐘 (外賣自取)
連街坊都唔知東大街開咗間刺身生蠔店!! 搞錯💢不過我明🤔🤔🤔9成9嘅人去東大街都由尾開始行,沿途咁多美食…仲邊有人行到去街頭👤好彩之前見到吃貨朋友介紹過呢間我先識嚟!!🫶🏻咁橋當日去到撞正佢哋只做外賣🥺好彩佢哋外賣都pack得靚靚,影到靚相☺️<<蠔友set>>($328)有六隻法國生蠔 + 5款刺身!生蠔係屬於Speciales de Claire (No. 2) 同埋 Gillardeau (No.2)前者肉質爽滑,入口鮮甜😋後者礦物味好出,亦有少少海水味,好有層次感🤤刺身分別有甜蝦 x 4、北寄貝片 x 4、活赤貝 x 1、黃金螺 x 4 同埋 帶子 x 2我最鍾意甜蝦同帶子,好鮮甜😍其餘都爽滑新鮮! 咁樣1 set,抵過散叫😉我最推介嘅係<<碎蔥吞拿魚腩丼>>($78)💯💯💯我其實麻麻哋吞拿魚,但吞拿魚蓉我就好鍾意🙃呢間最過份係佢鋪咗差唔多成吋厚嘅呑拿魚腩蓉喺飯面!!多到離晒譜‼️‼️好似唔使錢咁‼️‼️啖啖飯都有肥美嫩滑嘅呑拿魚蓉,真係頂級享受🥳<<蒲燒鰻魚丼>>($68)嘅鰻魚雖然未去到巨
連街坊都唔知東大街開咗間刺身生蠔店!! 搞錯💢
不過我明🤔🤔🤔
好彩之前見到吃貨朋友介紹過呢間
我先識嚟!!🫶🏻

咁橋當日去到撞正佢哋只做外賣🥺
好彩佢哋外賣都pack得靚靚,影到靚相☺️

前者肉質爽滑,入口鮮甜😋
後者礦物味好出,亦有少少海水味,好有層次感🤤

我最鍾意甜蝦同帶子,好鮮甜😍
其餘都爽滑新鮮! 咁樣1 set,抵過散叫😉

我最推介嘅係<<碎蔥吞拿魚腩丼>>($78)💯💯💯
我其實麻麻哋吞拿魚,但吞拿魚蓉我就好鍾意🙃
呢間最過份係佢鋪咗差唔多成吋厚嘅呑拿魚腩蓉喺飯面!!
多到離晒譜‼️‼️
好似唔使錢咁‼️‼️
啖啖飯都有肥美嫩滑嘅呑拿魚蓉,真係頂級享受🥳
碎蔥吞拿魚腩丼

<<蒲燒鰻魚丼>>($68)嘅鰻魚雖然未去到巨型,但佢都好厚肉🤩
肉質彈口,配上濃郁嘅鰻魚汁~~ 撈飯一流😚
2022-07-25
碎蔥吞拿魚腩丼
  • 法國生蠔
2022-07-26 63 瀏覽
💸人均消費: $110-150🌿評分: 2.5/5🈶加一服務費今日又落雨😩不過都冇淋熄到我想食刺身丼嘅熱情❤️‍🔥呢間係主打食蠔同海鮮嘅日本餐廳🇯🇵餐廳都幾細🫣同埋唔知係咪今日落雨所以聞有陣霉味🥲仲有兩隻飛飛🦟服務亦都唔周到💔問佢拎餐牌要我哋自己拎🤧➪北海魚生井 ($128)所有刺身都好新鮮❤️三文魚好肥美🍣帶子亦都好鮮甜唔韌✨個甜蝦都好正蝦肉結實而且鮮甜🍤啲三文魚籽仲要係爆漿💥海膽都好驚喜🥹甜得嚟入口即融!! 一啲苦味都冇😌➪三文魚親子丼 ($98)唔記得咗影🤣淨係得三文魚🐟同埋三文魚籽😗但三文魚都係鋪滿大半個碗🥣仲有蛋絲同青瓜絲做配菜🥒呢碗嘅食材都好新鮮✨兩碗唔會有差別😜三文魚籽對於🧸嚟講幾驚喜,佢話非常鮮甜同彈牙喎😗📎經open rice pay用Payme埋單有1%回贈雖然啲刺身真係幾正同埋份量係適中嘅🥳但計埋環境同服務嘅話我就覺得呢個價錢加埋一唔係好抵食🤥食一次就夠😢應該唔會再回頭😞
💸人均消費: $110-150
🌿評分: 2.5/5
🈶加一服務費

北海魚生丼

➪北海魚生井 ($128)

➪三文魚親子丼 ($98)

📎經open rice pay用Payme埋單有1%回贈

北海魚生丼
最近疫情又有上升趨勢,所以都係決定買外賣去朋友屋企食,結果喺東大街俾我發現一間可以食蠔同食刺身嘅外賣,而且性價比仲好高添!蠔友set一個set有三款唔同嘅生蠔,款款鮮甜又肥美,當中我至愛係法國Lambert 特級林柏特生蠔,其海水鹹香較重,肉質比較嫩滑。除咗生蠔之外,刺身都好鮮甜🫶🏻!刺身帶子肥厚,活赤背爽口彈牙,甜蝦鮮味十足!呢個set又有刺身又有蠔,都只係$328,試問仲可以去邊度搵?碎蔥吞拿魚飯滿滿的吞拿魚蓉,肉質肥美香滑,加上少少蔥花及刺身醬油就可帶出呑拿魚鮮美,還可以中和油膩感,味道非常好吃!蒲燒鰻魚飯鰻魚超大塊,有炭香味,肉質嫩彈,超多鰻魚汁,而且伴有蛋絲和紫菜,十分美味。這樣簡單的一餐外賣,我和朋友已經非常飽足呢!

蠔友set

碎蔥吞拿魚飯

蒲燒鰻魚飯

這樣簡單的一餐外賣,我和朋友已經非常飽足呢!
  • 蠔友set
2022-07-23 31 瀏覽
夏日炎炎。真係食刺身最適合嘅時間。喺東大街呢條食街搵到呢間小店。雖然店舖細細。但係都有個海鮮櫃睇到有咩新鮮海產。生蠔。店員幫手推介。一款海水味濃啲fresh啲。另一款就creamy啲。兩款都非常新鮮。有驚喜。赤貝。赤貝大隻肉厚。肉質爽口。刺身。蝦/油甘魚/三文魚腩/帶子。所有刺身都好對辦。食得出好新鮮。帶子厚肉鮮甜。三文魚腩夠肥美。值得推介。吉列薯餅/蠔。食完一輪凍野食番少少熱野暖一暖個胃。吉列炸皮薄調味剛剛好。薯餅啖啖薯仔蓉好滿足。炸蠔保持到嫩滑多汁。唔會乾柴柴。刺身丼飯。食完啲刺身覺得好高質。叫多左兩個刺身飯。刺生依然新鮮。三文魚籽鮮甜爆汁。帶子大粒肥厚。吞拿魚蓉一啲筋都冇。壽司飯酸度恰到好處。😋

赤貝。赤貝大隻肉厚。肉質爽口。

2022-07-21 39 瀏覽
🇭🇰Sushi Men x Oyster Men·Namibia (West Africa)$24 l Specials Lambert (No. 1) $26我之前就係見到好多人推介呢間既生蠔好新鮮 所以黎左 果然真係唔錯🦪我自己就鍾意佢西非嗰隻多啲 佢呢隻係creamy啲嘅 食落好飽滿 法國嗰隻就係礦物味濃啲嘅 大家可以叫店員推介下😈🤣🤣·炸雞骨腸(3隻)$38 l 明大子雞翼(2隻)$28吉烈豬排飯$68 l 碎蔥吞掌魚飯$78三文魚刺身$10 l 油甘魚刺身$15 l 藍鯖吞拿魚剌身$20之後我自己就覺得佢呢度既炸野好食過魚生 佢啲炸野全部都係即炸既 熱辣辣 好好食 尤其係佢個雞骨腸好有咬口 之後個明太子雞翼都係脹卜卜 入面塞滿曬明太子🤩之後佢個吉烈豬扒都唔錯既 不過佢啲魚生我自己就覺得一般般🙊·#rbyeat#rby日本菜#rby筲箕灣·📍筲箕灣筲箕灣東大街2號麗東海景豪苑1座地下2號舖
🇭🇰Sushi Men x Oyster Men
Namibia (West Africa)

炸雞骨腸(3隻)$38 l 明大子雞翼(2隻)$28
炸雞骨腸(3隻)

吉烈豬排飯$68
吉烈豬排飯
l 碎蔥吞掌魚飯$78
碎蔥吞拿魚飯

#rbyeat
#rby日本菜
#rby筲箕灣
📍筲箕灣筲箕灣東大街2號麗東海景豪苑1座地下2號舖
Namibia (West Africa)
炸雞骨腸(3隻)
吉烈豬排飯
2022-07-20 680 瀏覽
📍 Sushi Men x Oyster Men (筲箕灣)筲箕灣筲箕灣東大街2號麗東海景豪苑1座地下2號舖估唔到港式茶記眾多嘅東大街會有一間小店,大約12個座位,雖然店子細細但一打開menu生蠔都有好多款,仲有刺身,炸物小食、丼飯供應 👏🏻性價比🆙 <生蠔>價錢由$20至$43/隻,都有過十款選擇,問問老闆推薦,就試左呢兩款生蠔Speciales Lambert $22Gilles Masse $26味道鮮甜由淡至濃,試怔爽脆口感,濃郁海水味又creamy,after taste持久、餘韻歷久不散🤤🤤<刺身>三文魚腩 ($12) 吞拿魚($20)油甘魚($15)帶子刺身($12)可以根據返自己口味揀選想食刺身及數量,我個人幾鍾意油甘魚,幾香幾新鮮,三文魚腩亦都幾肥美✔️<炸物>吉列蠔 ($24/3pcs) 明太子雞翼 ($28/2pcs)小食炸得好香口,熱辣辣嘅炸蠔外脆內軟好juicy,而明太子雞翼去咗骨啖啖肉,明太子味道香辣幾惹味😋<丼物>北海魚生飯 ($128)包括海膽、三文魚籽、帶子、三文魚腩同牡丹蝦,厚切刺身夠哂鮮
筲箕灣筲箕灣東大街2號麗東海景豪苑1座地下2號舖

<生蠔>
Speciales Lambert $22
Gilles Masse $26

<刺身>

<炸物>

<丼物>
北海魚生飯 ($128)
包括海膽、三文魚籽、帶子、三文魚腩同牡丹蝦,厚切刺身夠哂鮮味鋪得滿滿,視覺味覺都好滿足😍

吉列豬扒飯 ($68)
吉列豬扒炸得金黃香脆,而且肉質幾鬆軟唔會乾爭爭,重點淋上同吉列豬扒perfect match 💯醬汁,送飯一流👍🏻
2022-07-05
🔸筲箕灣東大街係著名覓食街,但如果你仲未去呢間只有大約12個座位嘅日式小店食過,你就唔好同人講你熟東大街🤓呢間刺身生蠔專門店性價比絕對係全香港數一數二高👍🏻🔸生蠔係一定要叫,因為佢哋嘅售價講緊係商業區嘅五至六折左右😱例如lambert二號仔只需$22隻(商業區普遍賣$40以上)🥰呢款重海水味,肉質比較嫩滑,我大愛❤️到咗刺身都係超值,例如三文魚腩都係$12一片大大塊,呢啲都係出面食唔到嘅價位,仲要佢嘅質素係絕對值雙倍價錢,真心大推佢地嘅刺身生蠔👍🏻🔸唔計刺身生蠔,佢哋嘅卷物都出名,今次食嘅軟殼蟹卷層次比較獨特,仲要有齊蟹籽同綠魚籽;另外仲叫咗個鰻魚飯,厚肉水準高又飽肚😎炸物係新鮮炸起熱辣辣,蝦同蠔都好唔錯,同埋夠抵食,$24已經有三條炸蝦或三件炸蠔👍🏻🔸呢餐兩個人大約食咗$600左右,有蠔有大拖羅,有海膽,全部靚料🥰如果出面食嘅話$800都有機會,所以如果就腳嘅話一定要去試~最好Book位因為係超小店🤓

2022-07-15 489 瀏覽
筲箕灣東大街一向都係搵食掃街嘅好地方,港式嘅餐廳比較多,估唔到原來仲有一個好隱世嘅小店,店舖面積唔大只有幾張枱,但就有好多款唔同產地唔同品種嘅新鮮生蠔🦪同埋刺身賣,仲有啲日式刺身丼飯🍱、卷物同小食,質素都唔錯,最重要價錢好相宜🈹尤其生蠔同其它地方相比,質素差唔多但價錢平一大截,嚟開呢頭可以試下😎Speciales de Claire No.2、Tia Maraa No.3今次試咗兩款來自法國🇫🇷嘅生蠔,細啲個隻海水味比較重,大啲個隻就肥美啲,我對生蠔研究不多唔係好識專業咁品評🤪🤪不過呢度生蠔生蠔質素唔錯,大隻肉質肥美而且唔腥😛三文魚腩、吞拿魚、油甘魚、帶子刺身呢度仲有供應刺身,可以一片片咁叫,豐儉由人😆全部都幾新鮮,三文魚腩最肥美,帶子都夠鮮甜。吉列蠔、野菜薯餅兩款小食炸得非常香口酥脆,熱辣辣食🔥炸蠔仲有啲汁飆出嚟lol薯餅外脆內creamy。北海魚生飯丼飯鋪滿幾款新鮮刺身🤩🤩包括海膽、三文魚子、帶子、三文魚腩同牡丹蝦,全部都幾厚身而且夠鮮甜,尤其海膽食得出鮮味完全唔腥,要比個like👍🏻👍🏻飯粒軟硬適中,食得幾滿足🥳吉列豬扒飯呢度炸物普遍都唔錯,好似呢個吉列豬扒咁都係脆卜卜,炸得金黃

三文魚腩、吞拿魚、油甘魚、帶子刺身

吉列蠔、野菜薯餅

北海魚生飯

吉列豬扒飯
呢度炸物普遍都唔錯,好似呢個吉列豬扒咁都係脆卜卜,炸得金黃香口,豬扒肉質幾軟腍唔乾,淋上甜甜地嘅燒汁,送飯一流,不過份量好大,已經食唔落咁多啦🤣🤣

人均消費:$220
推介指數(10分為滿分):7.5分
2022-07-14
2022-07-14 49 瀏覽
Lunch成日都會去東大街搵食,不過次次都係食粉麵,今日朋友話想食日本菜,就帶左我去Sushi Men x Oyster Men。呢間小店座位不多,有兩張四人枱,可以靜靜地係度食個lunch都唔錯😚午餐價錢非常親民,$58-$148有埋前菜小食同埋三文魚麵豉湯!🤩最驚喜係有即開生蠔,$20-$43 一隻好抵食!🎏三文魚親子丼 $78大大碗丼飯好抵食,三文魚好新鮮肥美,油脂豐富,入口甘香。仲有晶瑩剔透的三文魚籽,配搭一流🤤🎏蒲燒鰻魚飯 $68粒粒分明的米飯上,放上大大條的鰻魚,鰻魚好肥厚,而且燒得唔會太乾,咬落去仲會有少少魚油,再配上濃郁嘅鰻魚汁,真係好好食😋🦪法國生蠔 ($22一隻)生蠔價錢甘抵,叫了兩款生蠔(no.2 的Gilles Masse和Speciales Lambert)生蠔不同種類都有不同的口感、味道及質感。整體上都鮮甜爽口,圓潤肥美,鮮美十足。

🤩最驚喜係有即開生蠔,$20-$43 一隻好抵食!

🎏三文魚親子丼 $78

🎏蒲燒鰻魚飯 $68

🦪法國生蠔 ($22一隻)