🔸筲箕灣東大街係著名覓食街,但如果你仲未去呢間只有大約12個座位嘅日式小店食過,你就唔好同人講你熟東大街🤓呢間刺身生蠔專門店性價比絕對係全香港數一數二高👍🏻🔸生蠔係一定要叫,因為佢哋嘅售價講緊係商業區嘅五至六折左右😱例如lambert二號仔只需$22隻(商業區普遍賣$40以上)🥰呢款重海水味,肉質比較嫩滑,我大愛❤️到咗刺身都係超值,例如三文魚腩都係$12一片大大塊,呢啲都係出面食唔到嘅價位,仲要佢嘅質素係絕對值雙倍價錢,真心大推佢地嘅刺身生蠔👍🏻🔸唔計刺身生蠔,佢哋嘅卷物都出名,今次食嘅軟殼蟹卷層次比較獨特,仲要有齊蟹籽同綠魚籽;另外仲叫咗個鰻魚飯,厚肉水準高又飽肚😎炸物係新鮮炸起熱辣辣,蝦同蠔都好唔錯,同埋夠抵食,$24已經有三條炸蝦或三件炸蠔👍🏻🔸呢餐兩個人大約食咗$600左右,有蠔有大拖羅,有海膽,全部靚料🥰如果出面食嘅話$800都有機會,所以如果就腳嘅話一定要去試~最好Book位因為係超小店🤓