筲箕灣東大街呢間🐟刺身生蠔🦪專門店好有驚喜🤩,價錢好抵,食物😋新鮮高質👍有誠意!呢度主打外賣🥡,所以地方唔算好大,但用餐🥢時不停有人買🐟外賣🦪,十分之旺埸😆。呢兩款🇫🇷法國蠔🦪都好新鮮:🦪Speciales Lambert (No. 2) 有啲礦物味🤤,肉質肥美,🌊海水味同埋蠔味都☺️細膩有層次。🦪Tarbouriech Pinky (No. 2) 肉質爽嫩💪結實好香甜,😋鮮味齒頰留香。🐟刺身價格💰好實惠,而且十分之新鮮🥰,堂食或者外賣🥡都咁正!鮮味嘅油甘魚🐟刺身配上清香嘅菊花🌼一齊食味道層次豐富🤤。藍鰭🐟吞拿魚刺身好高質👍,入口油潤豐膩又鮮甜,💰性價比一流,必食推介之一!吉列蠔🦪即叫即炸🔥香脆可口🤤。軟殼蟹🦀卷鬆脆美味,而且入面充滿晒軟殼蟹🦀,絕無欺埸😋!松葉蟹🦀蓋承載着🤩滿滿嘅蟹膏蟹肉😍,份量十足👍加上少少🤏蔥花、飛魚子同埋芝麻,入口甘香鮮味!🦀蟹膏蟹肉配埋飯🍚食就更加令到件事提升⬆️到去另一個層次😋。北海道🇯🇵活赤貝唔係周圍都有😍,肉質清爽十分之新鮮甜美🥰,亦係必食推介!

呢兩款🇫🇷法國蠔🦪都好新鮮:

鮮味嘅油甘魚🐟刺身配上清香嘅菊花🌼一齊食味道層次豐富🤤。

吉列蠔🦪即叫即炸🔥香脆可口🤤。

軟殼蟹🦀卷鬆脆美味,而且入面充滿晒軟殼蟹🦀,絕無欺埸😋!

• 生蠔
  • 藍鰭吞拿魚刺身
  • 北海道活赤貝
2022-06-01 31 瀏覽
中午蠔一蠔🦪🤭渡過咗繁忙嘅5月,6月第一日真係要relax下,雖然今日都係要返工,午餐總要食得又蠔又夠好。我住港島區的朋友近來經常幫襯的小店 Sushi Men x Oyster Men ,今日也湊熱鬧來吃個午餐。💎 Oyster $136Tai Maraa 海水味濃,爽脆清甜。Gillardeau 蠔肉肥美,口感細膩有層次。💎 三文魚親子丼 $98丼飯包括蟹籽沙律及味噌湯,三文魚及三文魚籽份量頗多,新鮮肥美。💎 三色刺身丼 $88丼飯包括蟹籽沙律及味噌湯,三色刺身有三文魚籽,帶子同甜蝦。刺身鮮甜,用料上盛。人均消費💰 : $ 177總結✍ : 用料上盛,溫馨小店。
中午蠔一蠔🦪🤭

💎 Oyster $136
Tai Maraa 海水味濃,爽脆清甜。
Gillardeau 蠔肉肥美,口感細膩有層次。

💎 三文魚親子丼 $98

💎 三色刺身丼 $88

人均消費💰 : $ 177
總結✍ : 用料上盛,溫馨小店。

2022-06-01
2022-06-01 25 瀏覽
筲箕灣東大街出名多好嘢食😋😊,妹妹最鍾意食🦪生蠔同刺身🍣, 今晚約佢食 sushi men x oyster men💕先食生蠔,叫左愛爾蘭 Tia maraa及法國lambert (no. 2) 各2隻,前者清新爽脆,入口甜甜地,好新鮮💯🍤吉列蠔同吉列蝦即叫即做, 食嘅時候小心燙嘴。 炸得酥脆,不錯既小食。🦐刺身拼盤選擇了珍寶赤蝦,北海道牡丹蝦同帶子刺身, 最鍾意食牡丹蝦,夠大隻,又鮮甜。🥢北海魚生飯 顏色繽紛, 有三文魚,三文魚子,海膽,牡丹蝦, 好豐富。🥢碎蔥吞拿魚飯吞拿魚蓉充滿魚鮮味,飯嘅軟硬啱啱好👍👍

🍤吉列蠔同吉列蝦

即叫即做, 食嘅時候小心燙嘴。 炸得酥脆,不錯既小食。

🦐刺身拼盤

🥢北海魚生飯

顏色繽紛, 有三文魚,三文魚子,海膽,牡丹蝦, 好豐富。

🥢碎蔥吞拿魚飯

吞拿魚蓉充滿魚鮮味,飯嘅軟硬啱啱好👍👍

2022-06-01
2022-06-01 20 瀏覽
#壽司🍣 #蠔🦪.您哋認為壽司🍣同蠔🦪係唔係可以Crossover到呢上星期攸桐爸同攸桐媽去咗附近搵食搵到去東大街,見到一間小店有 呢2樣攸桐爸都鍾意❤️食所以就入去啦!.Sushi Men x Oyster Men📌筲箕灣筲箕灣東大街2號麗東海景豪苑1座地下2號舖.佢哋座位真的不是太多可能係屋苑的地下鋪, 位置都會比較有限不過呢個都唔係重點最吸引我哋係壽司🍣同蠔🦪呀!!!我哋點咗♦️ 2️⃣款蠔🦪 Tia Maraa (No.2) 同埋 Tarbouriech (No. 2)首先講返Tia Maraa (No.2)佢食落海水🌊味比較重啲,但係都係超級肥美,Yummy~而Tarbouriech (No. 2) 佢有另一個名叫 Pinky點解佢會叫Pinky?因為佢蠔殼粉紅閃令令好靚架!而佢嘅蠔肉圓潤,肥美又爽脆!正!!.嚟到又點少得叫日本料理呢♦️ 雜錦刺身拼盤我哋點咗三文魚,藍鰭吞拿魚,北海道牡丹蝦同埋帶子刺身佢哋嘅食材真係好新鮮牡丹蝦同帶子特別甜!YumYum!!♦️ 軟殼蟹卷您哋都肥到卷物都會比較細但佢裡面非常豐盛因為係滿滿嘅軟殼蟹🦀而且軟殼蟹非常鬆脆又有濃郁🦀味♦️ 龍蝦風味壽司九呢個真心
#壽司🍣 #蠔🦪
您哋認為壽司🍣同蠔🦪係唔係可以Crossover到呢
上星期攸桐爸同攸桐媽去咗附近搵食
搵到去東大街,見到一間小店有
呢2樣攸桐爸都鍾意❤️食
所以就入去啦!
Sushi Men x Oyster Men
📌筲箕灣筲箕灣東大街2號麗東海景豪苑1座地下2號舖
佢哋座位真的不是太多
可能係屋苑的地下鋪, 位置都會比較有限
不過呢個都唔係重點
最吸引我哋係壽司🍣同蠔🦪呀!!!
我哋點咗
首先講返Tia Maraa (No.2)
佢食落海水🌊味比較重啲,但係都係超級肥美,Yummy~
點解佢會叫Pinky?因為佢蠔殼粉紅閃令令好靚架!
而佢嘅蠔肉圓潤,肥美又爽脆!正!!
嚟到又點少得叫日本料理呢
♦️ 雜錦刺身拼盤
我哋點咗三文魚,藍鰭吞拿魚,北海道牡丹蝦同埋帶子刺身
佢哋嘅食材真係好新鮮
牡丹蝦同帶子特別甜!YumYum!!
♦️ 軟殼蟹卷
您哋都肥到卷物都會比較細
但佢裡面非常豐盛
因為係滿滿嘅軟殼蟹🦀
而且軟殼蟹非常鬆脆又有濃郁🦀味
♦️ 龍蝦風味壽司
呢個真心超正!!!!👍🏻👍🏻👍🏻
龍蝦非常爽口彈牙
又好香龍蝦味!!
講明係”九”
佢嘅特色就好似熱狗(Hotdog)咁!
所以下面壽司🍣部分係有炸過架!
香脆可口,而食落又軟綿綿嘅感覺
所以真係好特別,又好花心思嘅菜式呀!
♦️ 碎蔥吞拿魚丼飯
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,Sushi Men x Oyster Men環境雖然比較細少
但佢哋食材非常新鮮,只是座位較少
亦都支持多個平台外賣!
而且佢哋啲蠔🦪真係街坊價
想係屋企食又得
係佢哋鋪頭食又得!!
#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #筲箕灣美食 #香港美食 #大小帳 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

2022-06-01 26 瀏覽
今日同同事去咗筲箕灣東大街都食呢間日本餐,呢間餐廳係住喺筲箕灣嘅朋友介紹嘅,東大街好多嘢食但係呢一間我往往忽略了,因為佢比較喺街尾,幫我去到嘅時候見到餐牌價錢又唔太貴,決定入去試一試,我哋兩個人帶咗4隻加拿大蠔,一個三文魚親子丼飯,一個雜錦海鮮丼飯,買單都係三百幾蚊,仲有碗麵豉湯,佢個丼飯刺身同埋飯都一啲都唔少,食完真係非常之飽,店長送餐嘅時候亦都會介紹俾我哋聽呢款係什麼什麼,好有親切感,刺身真係新鮮,真係可以再去多次
2022-05-29 120 瀏覽
💛🤍🧡東大街都有蠔吧🦪雖然去過東大街好多次,不過次次都係食粉麵🤣今日就食生蠔同壽司啦🤪依間餐廳都算隱世啦…如果唔係無意之間 上網見到,都唔知原來係東大街轉入啲會有蠔吧😛價錢親民,質素仲好高添!🤍法國生蠔🤍 $22今次食咗2款生蠔🦪都係來自法國嘅💕Gilles Masse No.2-海水味適中、帶子位鮮甜Specials Lambert No.2-味道同上,肉質較實🧡刺身&壽司🧡全部都好新鮮,擺盤都賞心悅目🍣細帶子刺身 $12-鮮甜爽口三文魚腩刺身 $12-魚油味濃,口感鮮嫩北海道牡丹蝦 $68-大大隻又新鮮,肉質彈滑海膽軍艦 $29-份量剛好,海膽味濃三文魚籽軍艦 $22-餐廳加入柚香,芬芳清香碎蔥吞拿魚腩軍艦 $20-中吞拿魚腩碎,魚油味濃💚軟殼蟹卷💚 $78飯卷包住即叫即炸嘅軟殼蟹,口感酥脆🦀配上沙律醬同埋蟹籽,整體更有層次🥢💛龍蝦風味💛 $108賣相有啲似熱狗,不過佢就係以飯包住再炸!外皮薄脆,龍蝦粒份量足夠🦞肉質彈牙加上軟滑牛油果🥑口感豐富!其實餐牌上仲有好多好多嘢食,就連生蠔都有細分!鍾意食生蠔同埋壽司嘅朋友仔唔好錯過啦✨📍Sushi Men x Oyster Men 📍筲箕
💛🤍🧡
東大街都有蠔吧🦪

海膽軍艦

🤍法國生蠔🤍 $22
今次食咗2款生蠔🦪都係來自法國嘅💕
Gilles Masse No.2-海水味適中、帶子位鮮甜

🧡刺身&壽司🧡
全部都好新鮮,擺盤都賞心悅目🍣
細帶子刺身 $12-鮮甜爽口

三文魚腩刺身
碎蔥吞拿魚腩軍艦
軟殼蟹卷
龍蝦風味
早上上班一糰糟,好在午餐填補我的心靈-東大街美食多,但街頭與街尾往往被人忽略....這個好像毫不起眼的日式餐廳,只要看看放在門外的餐牌的價錢,一個溫泉蛋牛肉飯的價錢不超過60元,便有衝動坐下來-因午餐是即叫即做, 所以店主見我們來到的時候身水身汗, 便奉上香甜美味,感覺清新巨峰提子汁給我們解渴。餐牌上午市套餐有加追優惠,分別是可加追汽水/野菜薯餅/明太子雞翼/是日推介生蠔。而我們選擇後者跟餐加HK$68/2隻法國生蠔Eske N4 ~蠔肉圓潤,肥美又爽脆,鮮美的味道十足。-午市套餐包一份不太咸的麵豉湯 及Q彈又有嘴嚼感的海蜇。HK$98雜錦魚生丼~顧名思義, 在粒粒分明的米飯上鋪滿刺身。WOW, 有7款新鮮刺身那麼多~帆立貝肉質細嫩,清甜爽滑、粒粒飽滿又帶有光澤的蟹籽、粉嫩色吞拿魚腩蓉是軟綿綿的口感、的、橙黃色的海膽, 入口如奶油般的柔滑、滑嫩多膠質油甘魚、牡丹蝦極富彈性又甘甜、三文魚濃郁的味道,豐富的油質, 這七款刺身真可以安撫我的心靈。-HK$88 三色魚生丼~晶瑩剔透的三文魚籽, 一咬下去在口腔爆發汁液、肉質細綿、味道甜美的甜蝦配上厚厚又細嫩的帆立貝真是驚喜十分。這款三色魚生丼與
早上上班一糰糟,好在午餐填補我的心靈
東大街美食多,但街頭與街尾往往被人忽略....

巨蜂提子

法國生蠔

午市套餐包一份不太咸的麵豉湯 及Q彈又有嘴嚼感的海蜇。

雜錦刺身丼

HK$88 三色魚生丼~
三色丼

晶瑩剔透的三文魚籽, 一咬下去在口腔爆發汁液、肉質細綿、味道甜美的甜蝦配上厚厚又細嫩的帆立貝真是驚喜十分。這款三色魚生丼與雜錦魚生丼是不相伯仲。

雖然此店雖小,

店主人是非常友善。重點價錢及食物真的是性價比高,以後沉悶返工日子, 我又多一個慰藉我身心的飯堂了

2022-05-19
5 分鐘 (堂食)
巨蜂提子
雜錦刺身丼
三色丼
2022-05-23 32 瀏覽
路過東大街覓食,今次幫襯呢個小店,價錢超級相宜👍🏻不過就要注意點鋪比較給細,人手都唔算多,慢工出細活👍🏻-▪️鐵火拖羅卷 $98⭕️推薦推薦⭕️每個壽司卷面頭都係海量新鮮鮮甜嘅拖羅蓉、入面包裹住吞拿魚以及牛油果蓉,最為點綴嘅莫過於係超級惹味嘅芝麻,整體配搭超級match又fresh🐟▪️火炙壽司拼盤 $98呢個拼盤好抵食呀👍🏻包括有四款超級新鮮高溫火槍炙燒過嘅壽司:兩大片左口魚油脂含量超高好滿足、三文魚、吞拿魚、以及帶子非常鮮甜厚肉🐚▪️Tia Marra Pearl $15Tia Marra係愛爾蘭東南部嘅生蠔,味道相對清新,就算係平時唔點食Oyster嘅人都好容易入口🦪-▪️Eske N4 $15呢個海水味比較濃郁,蠔肉圓潤、肥美又爽脆,鮮美的味道無與倫比👍🏻呢度嘅生蠔價格相宜,就算叫細Size都好滿足到我😚▪️蟹籽沙律 $48青瓜絲切到非常好幼細,預先已經mix咗海量沙律醬,所以已經好入味🥒另外都有不少配料,好似係蟹柳絲同蟹籽,非常適合做開胃菜👍🏻▪️吉列蝦 $24即叫即炸嘅吉列大蝦無敵香脆可口!熱辣辣一咬開可以見到蝦肉剛剛好熟👍🏻3️⃣大隻配合撒上七味粉嘅沙律醬更添風味🍤▪️三色丼 $88大食積嘅我
▪️鐵火拖羅卷 $98

▪️火炙壽司拼盤 $98

▪️Tia Marra Pearl $15
▪️Eske N4 $15

▪️蟹籽沙律 $48

▪️吉列蝦 $24

▪️三色丼 $88
大食積嘅我地再order咗一碗飯🍚刺身方面有超厚切鮮甜帶子、晶瑩剔透嘅爆膏牡丹蝦以及超級新鮮完全無腥味嘅三文魚籽🍣飯量超級多😹夠曬大家食!
2022-05-23 20 瀏覽
Generous portions and fresh oystersCan’t complain with the super reasonable pricing with nice fresh oysters. They were both nice and fresh, super meaty. Sashimi were also alright, the yuzu salmon roe was super interesting. Prawn from Canada was fresh and sweet too. My favourite was the salom The volcano roll was indeed explossssive. Super large and piling over with fish, it’s almost protein>riceSushi Don was pretty similar. The fresh fish was nice, only if there were more salmon!Last but not

Last but not least the sushi dog. Hot and freshly deep-fried, the sushi dog was perfect with lobster and a bit of dressing

2022-05-20 34 瀏覽
由2⃣️位帥氣的年輕人主理的壽司、生蠔小店,店舖小小,但食物質數真的高,尤其是店裏的生蠔,全由法國直接下單來港,所以價格絶對優惠,而且有10款18種size 可以選擇,喜歡生蠔的,真心推薦法國生蠔Tia Maraa no.2 & no.4個頭不大的Tia Maraa,味道鮮甜Juicy,肉質飽滿,海水味濃,肉質爽脆,回味度悠長。超級新鮮刺身小拼盤三文魚腩刺身2切、北海道牡丹蝦2隻、玉子、油甘魚2切、海膽軍艦、三文魚籽軍艦,刺身顏色鮮豔有光澤,三文魚腩肥美肉滑;牡丹蝦鮮甜肉厚;油甘魚油脂富肉質軟嫩香甜、海膽軍艦和三文魚籽軍艦更是爆鮮的享受。牛油果龍蝦卷龍蝦肉鮮味,牛油果細滑,又鮮又滑又飽腹。Sushi Dog系列之「蟹肉風味」手掌大的壽司飯上舖滿蟹肉+蟹膏後,再裹上紫菜,最後再油炸,外面酥脆,蟹肉蟹膏油炸過,味道特濃,超好味惹味👍🏻

法國生蠔Tia Maraa no.2 & no.4

超級新鮮刺身小拼盤

牛油果龍蝦卷

龍蝦肉鮮味,牛油果細滑,又鮮又滑又飽腹。

Sushi Dog系列之「蟹肉風味」

• 法國生蠔
  • 刺身
地址-Sushi Men x Oyster Men筲箕灣筲箕灣東大街2號麗東海景豪苑1座地下2號舖💋Arousal 及 Lambert 蠔,北海道活赤貝,蟹籽沙律,Arousal蠔海水味好濃郁,口感食落好CREAMY,肉質好肥厚同埋爽口,而Lambert蠔就肉質結實,食落帶有少少礦物味,味道比較鮮甜,整體兩款蠔都係大大隻,正!而北海道活赤貝外表呈美麗的橙紅色、帶有光澤,食落口感肉質爽厚,鮮味十足,而蟹籽沙律就因為用上左松葉蟹棒,所以比普通蟹柳食落好唔同,佢亦加上勁多的日本沙律醬,配埋蟹籽,發出CHOP CHOP聲,勁正。💋三文魚腩,油甘魚,藍鰭吞拿魚,北海道牡丹蝦,細帶子刺身及海膽軍艦,食完咁出色的前菜後,終於到左刺身環節,佢刺身擺盤好有心思,未食已經覺得食慾大增,三文魚腩肉質柔軟鮮美,食落滿口油香,油甘魚腩色澤紋路分布均勻,如大理石,肉厚肥嫩,而佢同坊間的油甘魚唔同,佢係選用新鮮油甘魚,所以魚肉細緻甘甜、滑嫩多膠質,油花均勻的散佈於每絲刺身當中,入口即能融化在舌尖上,好正,藍鰭吞拿魚色澤紅潤,肉質結實而且冇筋,牡丹蝦蝦肉甜美細滑,肉質綿軟中帶彈性,肉的甜美在口齒間逐漸散開,爽脆而鮮味
地址-Sushi Men x Oyster Men
筲箕灣筲箕灣東大街2號麗東海景豪苑1座地下2號舖

💋三文魚腩,油甘魚,藍鰭吞拿魚,北海道牡丹蝦,細帶子刺身及海膽軍艦,食完咁出色的前菜後,終於到左刺身環節,佢刺身擺盤好有心思,未食已經覺得食慾大增,三文魚腩肉質柔軟鮮美,食落滿口油香,油甘魚腩色澤紋路分布均勻,如大理石,肉厚肥嫩,而佢同坊間的油甘魚唔同,佢係選用新鮮油甘魚,所以魚肉細緻甘甜、滑嫩多膠質,油花均勻的散佈於每絲刺身當中,入口即能融化在舌尖上,好正,藍鰭吞拿魚色澤紅潤,肉質結實而且冇筋,牡丹蝦蝦肉甜美細滑,肉質綿軟中帶彈性,肉的甜美在口齒間逐漸散開,爽脆而鮮味亦十足,而佢個頭部有唔少膏,細帶子雖然個名係細,但其實一點都唔細,都幾大隻下,食落肉質鮮甜厚實,而海膽軍艦面上的橙黃色的海膽味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶。

💋三文魚親子飯,佢除左有大量新鮮三文魚外,仲有黎自日本的牛蒡,食落爽脆,味道帶一點特別的酸味,唔錯,而佢D三文魚籽係柚子漬,所以食落帶有一點柚子清香味。

💋火山卷,佢呢個火山卷勁足料!包括有吞拿魚蓉,青蟹籽,帶子,所以食落口感層次勁豐富,而佢個青蟹籽同我地平時見的唔同,幾特別,而佢面層加左D沙律醬,食落甜甜地,唔錯。

💋龍蝦風味,佢呢個造型幾特別,好似一隻熱狗咁,佢係將壽司包裹住D炸粉再炸過,所以食落好脆身,而佢面層又加入左牛油果同沙律醬等,所以食落脆得黎又有唔同的層次!

💋吉列蠔,佢呢款吉列蠔同平時所見的有唔同,佢係平滑的外殼,咬落蠔味充沛,而唔會有腥味,好正。

2022-05-11
慶祝紀念
紀念日
  • 生蠔
2022-03-17 242 瀏覽
每次幫襯都係買刺身,今次買三文魚腩同帶子,三文魚腩都大件,好鮮甜,本來要10件,不過老闆話切淨少少,所以俾埋我(總共12件)😊帶子唔錯,唔係勁甜但係我食完一舊又即刻想食第二舊🤤另外,老闆每次都一手渣起一大堆豉油同wasibi然後放入外賣袋度,所以一定夠用😉P.S. 本身想買甜蝦既,因為食過好大隻好鮮甜口感又好,仲要只係$6一隻!可惜今日賣哂所以食唔到,唯有下次再買。之前買外賣,見到佢地堂食食客好chill好滋味,如果過左疫情,我都好想試埋堂食,試埋其他菜式。

帶子唔錯,唔係勁甜但係我食完一舊又即刻想食第二舊🤤

外賣自取
2021-12-17 299 瀏覽
叫外賣送餐食叫左意炒粉 魚生飯 一堆壽司明太子意粉黎到凍晒咁都算啦,可能送餐送得慢啦最大鑊係個意粉無味嘅…到個魚生飯魚生既量係唔錯既 起碼成個碗啲飯比啲魚生遮住晒。個飯好似用啲泰國大陸米煮完再攤凍晒咁至於啲魚生最好食係啲魚子 其他個啲魚生好似梅左咁 食到中間你已經唔想再食壽司算最好 因為有啲醬頂住最大鑊係啲Washbi 同壽司豉油大陸野黎即刻唔敢用全單叫左$400蚊最抵係有兩個好大既外賣膠袋用黎倒垃圾如果拎$400買爭鮮應該夠食兩餐飽好多
叫外賣送餐食

叫左意炒粉 魚生飯 一堆壽司

明太子意粉黎到凍晒
咁都算啦,可能送餐送得慢啦
最大鑊係個意粉無味嘅…

到個魚生飯
魚生既量係唔錯既 起碼成個碗啲飯比啲魚生遮住晒。
個飯好似用啲泰國大陸米煮完再攤凍晒咁

如果拎$400買爭鮮應該夠食兩餐飽好多

2021-12-17
外賣送餐
2020-10-02 2611 瀏覽
📍Sushi Men X Oyster Men.🇭🇰香港筲箕灣筲箕灣東大街2號麗東海景豪苑1座地下2號舖🇭🇰Shop 2, G/F, Tower 1, Newton Harbour View, 2 Shau Kei Wan Main Street East, Shau Kei Wan, HK.🌐筲箕灣 .人均消費: HKD70.味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹服務: 性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆.不起眼到一個點的日本餐廳🙈位於東大街街頭,細到完全不起眼,餐廳好細食物選擇算可以,但佢只俾個午餐牌我,要問佢有冇其他先肯俾😅.⭐️雜錦魚生丼🍱HKD98魚生丼有牡丹蝦,海膽,帶子,拖羅,蟹子,油甘魚,三文魚,每一款都好新鮮鮮甜,完全係意料之外!跟餐有個螺肉同麵豉湯,HKD98物有所值.⭐️和風牛肉烏冬🍜HKD58HKD58都幾大碗下,湯底清甜牛肉味好濃好香,跟兩條蟹柳,螺肉同麵豉湯,抵到不得了.⭐️芝士蟹籽軍艦🍣HKD9芝士好多好香😋.🆗皇帝蟹棒小卷🍣HKD15又唔覺係皇帝蟹棒,都可以.💯吉列蠔🦪HKD24HKD24有3隻蠔,剛炸好真係好香好脆!食完想再叫!真心正!
📍Sushi Men X Oyster Men
服務:
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆
不起眼到一個點的日本餐廳🙈
位於東大街街頭,細到完全不起眼,餐廳好細
食物選擇算可以,但佢只俾個午餐牌我,要問佢有冇其他先肯俾😅

⭐️雜錦魚生丼🍱HKD98
跟餐有個螺肉同麵豉湯,HKD98物有所值
雜錦魚生丼

⭐️和風牛肉烏冬🍜HKD58
HKD58都幾大碗下,湯底清甜
牛肉味好濃好香,跟兩條蟹柳,螺肉同麵豉湯,抵到不得了
和風牛肉烏冬

⭐️芝士蟹籽軍艦🍣HKD9
芝士好多好香😋
🆗皇帝蟹棒小卷🍣HKD15
又唔覺係皇帝蟹棒,都可以
芝士蟹籽軍艦  皇帝蟹棒小卷

💯吉列蠔🦪HKD24
吉列蠔

以質素比,真心係好味,性價比好高
但店員好似好唔想理我地咁,搞到食得好唔舒服🙈
性價比高,但回頭率低就係依個原因😅
2020-09-27
雜錦魚生丼
和風牛肉烏冬
吉列蠔
2020-07-08 1719 瀏覽
我幫襯過兩次,第一次覺得食物都新鮮但份量就好少,今日突然好想再食壽司就再去多一次幫襯估唔到入面兩位男員工竟然冇戴上口罩,疫情未有時好多飲食業都會戴口罩估唔到第三波疫情開始佢哋都唔戴口罩我仲見到有位男員工外出店舖是一樣冇戴上口罩。食物質素不過不失

食物質素不過不失

外賣自取