2020-04-01 439 瀏覽
係網上見到呢間價錢幾抵,又係黃店 ,於是打算黎幫襯下,去到戈陣剛好冇位,店員都好熱心話留低我電話有位再叫我,有位入到去後叫左個巨人漢堡同三文魚意粉。巨人漢堡78蚊包一杯16蚊飲品同薯條/沙津我就叫左杯凍泡沫奶茶22蚊(補6蚊差價) 味道幾好 料都幾足 而且好大個一口都咬唔哂個人幾推介呢個三文魚意粉 6x蚊跟16蚊飲品同薯條/沙津個人覺得味道一般 口感麻麻(個人喜好問題)會再返黎試其他漢堡 呢個價錢同味道相較出面burger店cp值算幾高而且冇+1服務費 但服務又唔該前唔該後 比好多餐廳服務都好

巨人漢堡78蚊包一杯16蚊飲品同薯條/沙津
我就叫左杯凍泡沫奶茶22蚊(補6蚊差價)
味道幾好 料都幾足 而且好大個一口都咬唔哂
個人幾推介呢個

三文魚意粉 6x蚊跟16蚊飲品同薯條/沙津
個人覺得味道一般 口感麻麻(個人喜好問題)

2020-03-01
20 分鐘 (堂食)
  • 巨人漢堡
之前都見過有friend係story post過就俾佢吸引左~(*´꒳`*) 見佢影到個漢堡包咁大個同埋話好好食!(๑˃̵ᴗ˂̵)♡ 仲要係喺石門🤣都幾近~ ~~~~~~~~~~..💭烤牛肉漢堡🍔|💰$90同我見到我個friend既story一樣 個burger真係勁高🍔😍其實一個人無可能食得曬🤣完全唔知點樣開始去食~.由於佢係即叫即整 所以個包都仲係熱熱地同埋外脆內軟咁🍞😆(雖然我覺得佢另外嗰個跟餐既餐包仲好食😂個底烤到脆脆地咁🥰..可以見到除左一般漢堡包有既野之外 佢仲有薯餅同埋橙(?)😂見到個陣覺得有啲好笑(。-∀-) 平時食漢堡包多數係夾住塊漢堡扒🍔但係今次烤牛肉嘅就係好似平時鋸扒嗰種牛咁🐮~整體來講同成個包都幾夾(๑˃̵ᴗ˂̵).但係我會覺得好似唔係食漢堡包咁因為佢大到要拆散晒嚟食🤣💕..除此之外仲有海量嘅薯條🍟包你夠飽🤰🏻. ..💭三文魚扒露筍野菌意粉🍝|💰$90如果嚟哩到食嘅話就真係唔好揀意粉😂本身我哋都唔係太鍾意食濃味既野 但係呢個意粉真係過於清淡🌝同埋啲意粉都比較淋無嚼勁🥺好彩係係個burger之前食 如果唔係應該會覺得仲無味🤣🤣🤣🙈.——————————————————📍

~~~~~~~~~~.
💭烤牛肉漢堡🍔|💰$90
除此之外仲有海量嘅薯條🍟包你夠飽🤰🏻.
💭三文魚扒露筍野菌意粉🍝|💰$90
——————————————————
📍 Supine (沙田)
☃️地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓210號舖
💭推介指數:🍞🍞🍞🍞 ( 𝕠𝕦𝕥 𝕠𝕗 𝟝 )·
——————————————————
2020-03-07 530 瀏覽
有次去石門覓食嗰陣發現到呢間店但食左車仔麵同豆腐巴克~今次要去開呢邊揾親戚 就想食埋 呢間舖主打burger 🍔梗係試burger 啦!之前見人單據有支持香港人嘅字句 後知後覺 無要番張單🙈➖➖➖黑松露滑蛋大烤菇漢堡 $68/set本身係想食巨人漢堡又唔想食肉於是就食左個素burger🍔▪️▪️▪️材料有原隻大烤菇、黑松露炒滑蛋、番茄、沙律菜、芝士❤️▪️▪️▪️個包好巨型 一定要拆散食面頭有芝麻粒 幾香口 食得出有炒過脹卜卜 個底會有少少濕氣~中間夾住嘅大烤菇好厚、juicy 睇落其實幾似漢堡扒🤣最驚喜係黑松露炒滑蛋~一拎上手就覺得好足料蛋係幾滑 蛋香可以更重黑松露嘅味係會濃過蛋香芝士半溶狀態🥳存在感係有 但較低➖➖➖分數:7.7/10➖➖➖2️⃣薯條難得食到呢款薯條 夠晒厚肉👍🏻如果可以減鹽就好➖➖➖分數:7.5/10➖➖➖3️⃣女皇花茶 (+$4) 有玫瑰、䒹莉同洛神成個感覺幾清新 解膩~健康之選❤️❤️➖➖➖分數:7.2/10➖➖➖📍Supine 沙田石門京瑞廣場一期2樓210號➖➖➖
有次去石門覓食嗰陣發現到呢間店
但食左車仔麵同豆腐巴克~
今次要去開呢邊揾親戚
就想食埋 呢間舖主打burger 🍔
梗係試burger 啦!
之前見人單據有支持香港人嘅字句
後知後覺 無要番張單🙈
黑松露滑蛋大烤菇漢堡 $68/set
本身係想食巨人漢堡又唔想食肉
於是就食左個素burger🍔
▪️▪️▪️
材料有原隻大烤菇、黑松露炒滑蛋、
番茄、沙律菜、芝士❤️
▪️▪️▪️
個包好巨型 一定要拆散食
面頭有芝麻粒 幾香口 食得出有炒過
脹卜卜 個底會有少少濕氣~
中間夾住嘅大烤菇好厚、juicy
睇落其實幾似漢堡扒🤣
最驚喜係黑松露炒滑蛋~
一拎上手就覺得好足料

難得食到呢款薯條 夠晒厚肉👍🏻
如果可以減鹽就好
分數:7.5/10
➖➖➖
3️⃣女皇花茶 (+$4)
有玫瑰、䒹莉同洛神
成個感覺幾清新 解膩~
健康之選❤️❤️
女皇花茶

分數:7.2/10
📍Supine
沙田石門京瑞廣場一期2樓210號
➖➖➖
10 分鐘 (堂食)
2020-03-01 312 瀏覽
用foodxxxxx外賣,一個餐要成12x蚊,話有湯有包有野飲,叫左3個餐,明明係寫明有餐湯,同包,到最後都無送到,打去問,就只係識得話人地個app,唔update,人地客服唔得,唔得你咪唔好用囉,一啲都唔負責任,堅持唔送返湯同包,叫我自己去投訴個app喎。咁鬼貴,個餐又細,又唔係特別好食,一個餐,小朋友都唔夠食,大人梗加係食完半飽都無,可能要一人叫2個餐先得,咁乜野人會夠食?完全唔值得再幫襯囉!!!
外賣送餐
2020-03-01 301 瀏覽
之前已經係網上外賣平台叫過幾次外賣,今日終於可以親自黎試下雖然受疫情影響,但係呢個舖人流都唔少,我哋去到都要等一等位。不過店員好好,會叫留電話,有位再打翻俾我哋大概等左10分鐘就有位最後嗌咗雞髀菇洋蔥豚肉漢堡、特濃芝士醬巨人漢堡,仲有兩碟跟餐嘅薯條 因為即叫即整既關係,所以都要等一陣先上到餐。個burger 好足料,夠大份,最中意係佢個sauce!想食一定唔可以太遲嚟,因為我哋叫完之後就已經賣曬雖然食物質素幾好,但唯一美中不足應該係招牌唔顯眼,好宜走漏眼,同埋店面位置唔算大,大概坐到20人左右。
之前已經係網上外賣平台叫過幾次外賣,今日終於可以親自黎試下
大概等左10分鐘就有位
巨人漢堡
雞髀菇洋蔥豚肉漢堡

熱咖啡

2020-02-28
15 分鐘 (堂食)
巨人漢堡
雞髀菇洋蔥豚肉漢堡
熱咖啡
2020-01-14 468 瀏覽
最近尋覓緊石門黃店其實呢間上個禮拜已經想食 但係跟住google揾唔到不過今日決定咗慢慢揾都要食到佢 最終揾到喇!!佢開咗舖無幾耐我就入去食 所以入面無人舖頭比較細 但係幾有feel因為播緊top of the tree lemon tree呢啲classic歌跟住我嗌咗1個夏威夷烤雞漢堡($65)加熱檸檬紅茶(包一杯$16內嘅嘢飲) 雖然嗰burger唔係好熱 暖暖地咁 但係嗰醬幾正 少少酸甜甜地咁啲料好足!個包入面嚿菠蘿同個醬好match成落去口感一致 好食!!另外杯紅茶本身諗住會加糖點知原來無 好啱我呢啲走糖嘅人!!不過鍾意甜嘅人就可能要問下有無得落糖 因為茶會有啲澀呢個價錢同出面比應該已經幾平 因為本人仲係一個普通學生所以唔係好知但係可接受因為平時食開lunch都要30幾40 況且係黃店我諗下次會嚟試tea 因為聽聞都好受歡迎最後仲唔快啲懲罰黃店!!?黃色經濟圈 你同我都得
最近尋覓緊石門黃店

其實呢間上個禮拜已經想食 但係跟住google揾唔到
不過今日決定咗慢慢揾都要食到佢 最終揾到喇!!

佢開咗舖無幾耐我就入去食 所以入面無人
舖頭比較細 但係幾有feel

跟住我嗌咗1個夏威夷烤雞漢堡($65)
加熱檸檬紅茶(包一杯$16內嘅嘢飲)
[即叫即整]
雖然嗰burger唔係好熱 暖暖地咁
但係嗰醬幾正 少少酸甜甜地咁

啲料好足!個包入面嚿菠蘿同個醬好match

成落去口感一致 好食!!

另外杯紅茶本身諗住會加糖
點知原來無 好啱我呢啲走糖嘅人!!

不過鍾意甜嘅人就可能要問下有無得落糖

仲唔快啲懲罰黃店!!?黃色經濟圈 你同我都得

夏威夷烤雞漢堡
夏威夷烤雞漢堡
2019-12-26 397 瀏覽
Ordered a burger and was not cooked throughly...you get what you paid for. Waited not too long, place is not packed but can tell food is not that fresh. Turnover rate not high. Price is cheap, other then that would consider going somewhere else..

2019-11-30 1193 瀏覽
嚟咗第3次...我終於食到burger😊之前睇fb有人介紹burger加上知道係黃店,好想支持小店第1次去因為懲罰得太勁而售罄關門第2次收工去就話賣唒burger...今日早上11點半去終於食到啦今次叫B2配薯條🍟飲凍檸茶小店支持環保,如不需要不會俾飲筒$67...我覺得物有所值...材料足夠而且真係好好食,材料新鮮👍🏻👍🏻👍🏻加上員工都好nice呀...我會再去食!睇menu...除咗burger,都有意粉、飯、小食下次可以試吓其他~不過小店位置有限所以非繁忙時間入座會比較好同舒服因為大家都慢慢享受,有機會等好耐一個女仔食burger 絕對夠飽,我都食唔唒今日食完覺得好滿足!Have a nice day
嚟咗第3次...我終於食到burger😊
之前睇fb有人介紹burger
加上知道係黃店,好想支持小店
第1次去因為懲罰得太勁而售罄關門
第2次收工去就話賣唒burger...
今日早上11點半去終於食到啦
今次叫B2配薯條🍟飲凍檸茶
小店支持環保,如不需要不會俾飲筒
$67...我覺得物有所值...材料足夠
而且真係好好食,材料新鮮👍🏻👍🏻👍🏻
加上員工都好nice呀...我會再去食!

睇menu...除咗burger,都有意粉、飯、小食
下次可以試吓其他~不過小店位置有限
所以非繁忙時間入座會比較好同舒服
因為大家都慢慢享受,有機會等好耐
一個女仔食burger 絕對夠飽,我都食唔唒
今日食完覺得好滿足!Have a nice day
2019-11-30
  • Burger
2019-11-28 759 瀏覽
好好味、好好味、好好味~重點嘅事一定要講3次~幾次想嚟試但每次午飯市嚟都要等好耐所以無等!今日專登揀2點後來食個set Lunch~(只限無限食飯時間的人),沙律🥗好新鮮、香草牛柳粒意大利🇮🇹飯好啱我口味、餐飲咖啡☕️都好正😋見到隔離枱點嘅漢堡包🍔餐我已決定下次一定要試!!!
好好味、好好味、好好味~
重點嘅事一定要講3次~
見到隔離枱點嘅漢堡包🍔餐我已決定下次一定要試!!!
A1
set  午餐
set  午餐
本來想食舉藍旗出左名果一間餐廳,但係去到原來下午休息就去左另一間儲低左既心水店,其實真係好日都唔黎一次石門,既然黎開緊係要大大力咁支持下。店舖細細真係好屋苑既小店,睇落好多都似係附近住既朋友仔。其實食良心店唔止係支持咁簡單,仲有一份香港無左好耐既人情味,除左侍應姨姨好有禮貌好貼,大家仲會傾計。咁岩無哂位要搭台,知道隔離枱既兩母女仲專登由灣仔黎支持,連咁遠都入到黎,你地仲有咩藉囗話唔支持。呢度既漢堡又大份好多人讚,不過接近晚飯時間只好叫個細既《迷你漢堡配田園沙律薯條》($55)淺嚐,有兩款包括左雞扒同牛柳,如果唔食牛仲可以揀豬添,漢堡包好鬆軟仲有黑白芝麻加香味,中間有新鮮蕃茄同洋蔥,仲有大大塊芝士,雞扒好嫩滑牛柳就有少少韌,薯角大大舊仲每一舊外皮都炸都脆。見到用十勝紅豆即時叫番杯《椰汁紅豆冰》(+$10),用日本野之餘仲要好足料勁多紅豆,紅豆煮得好淋身又超香甜,椰汁好飲又唔會勁甜。店名:Supine地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓210號餐牌

店名:Supine
地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓210號

餐牌

2019-11-02
  • 迷你漢堡配田園沙律薯條
2019-10-20 1004 瀏覽
小小店舖,有很多不同選擇,真係有d 選擇困難症。本來想食漢堡飽,可惜已經賣晒,唯有食其他。我都係第一次幫襯,所以最終選擇了和風牛肉飯配泡沫奶茶!這個是我食咁多個牛肉飯以來最好食的一個,牛肉好有感,有味道得來唔會好咸。飲品方面,飲到奶茶味得來唔會太甜!職員態度親切,值得繼續幫襯!由於食物多數係即叫即整,所以等候時間都要15分鐘,而且地方唔大,多人的話有機會要等位。他們始終都係小本經營,所以有最低消費同用餐時間限制!

2019-10-20
2019-10-10 868 瀏覽
聽朋友講呢間餐廳又平又好味,今日放工就黎試下啦。朋友話呢度要等好耐位,好彩咁啱嚟到有人走,可以即刻坐低。我叫左個美國牛柳配意粉,賣相好靚呀。而且個牛柳都好值得一讚,因為佢烹調嘅時間啱啱好,牛柳好重牛味,一食就知係高質素嘅牛扒。同埋食落唔會太硬又唔會太稔,點埋黑椒汁真係好好味。佢杯凍朱古力都好正,本身以為係普通茶記嗰種朱古力,點知佢嘅質素好高,味道拍得住專做飲品嘅Cafe。佢面頭有一層泡沫,而下面嘅朱古力味好濃,不過又唔會太甜,解渴之餘啱晒女仔飲。

2019-10-05 740 瀏覽
約咗朋友喺石門食晚飯行過,見到呢一間餐廳細細,但係個餐牌好吸引咁所以就入咗,試吓佢先!真係好好味呀我叫咗個雞扒意粉和牛尾飯不過個牛尾煮得不夠軟,雞扒煎好香脆,好好味呀下次還會再來
約咗朋友喺石門食晚飯
行過,見到呢一間餐廳細細,但係個餐牌好吸引咁
所以就入咗,試吓佢先!

真係好好味呀

我叫咗個雞扒意粉和牛尾飯

不過個牛尾煮得不夠軟,雞扒煎好香脆,好好味呀下次還會再來
2019-09-24 754 瀏覽
石門開左好多食肆,梗係要去探險下!無意中見到呢間餐廳,望一望 menu,有日本定食又有西餐,所以就入去試下!我叫左個巨人雞扒意粉配香草汁,雞扒好嫩滑,同香草汁好夾!磨菇湯好濃味,夠杰身,待應話係用鮮磨菇打的,哦,難怪咁咁香!老公叫左個海軍漢堡,雖然要等耐少少,但一黎到果下真係好震撼!差不多成8寸高,材料好豐富,有炸魚,有蝦,洋蔥等等,配埋個醬汁,口感豐富,好好食!待應服務好好,好有禮貌!又多一間必食餐廳
石門開左好多食肆,梗係要去探險下!

待應服務好好,好有禮貌!

又多一間必食餐廳
2019-09-22
2019-08-27 662 瀏覽
心血來潮揀左呢間mini burger下午茶,套餐有兩個迷你漢堡,田園沙律,粗薯條同熱飲。本身叫外賣就無諗住影相,但食完第一個漢堡,忍唔住要幫第二個包影低張相先。首先無諗過兩個包唔同餡,仲要咁豐富:一個係燒牛肉+芝士+洋蔥+蕃茄+青瓜,一個係炸雞+芝士+洋蔥+菠蘿+蕃茄,包面有黑白芝麻,仲要有牛油烘底,就算只係迷你版都超級有誠意!沙律落左黑醋dressing,感覺比較健康,啲菜都算新鮮;粗薯條調味不錯,外賣凍左一定無咁好食;熱奶茶比較接近西式,奶味出過茶味。搵次要過黎試下堂食先得!

2019-08-27
20 分鐘 (外賣送餐)
下午茶
  • 迷你漢堡下午茶餐