2022-10-18
星期日(10月16)下午兩點幾去食,叫咗兩個粢飯一個桃膠豆乳一個炸芋圓。見到有得拎就叫男朋友去拎,點知拎返嚟冇粢飯反而有個唔係我哋嘅芒果小丸子,咁咪拎返出去同店員講。哇,個店員個樣西到好似我哋拎錯我哋叫錯咁,黑口黑面,同佢講完佢完全冇諗住理,忍唔住問佢咁個粢飯點,佢隔離個店員先講句「坐底等吓啦」。然後我哋就望住支豆乳同盒芋圓等,等咗十分鐘依然冇動靜,再去問就話「仲有三個先到你」成程完全係貼錢買難受,可能你會話你冇比服務費唔可以要求咁多,但講真我食四樣嘢我都比咗成$14x, 我都中唔係要求佢拎埋比我,只係冇必要黑我面啩?仲要個炸芋圓,一pat嘢咁,唔知自己食緊咩,似泥膠⋯桃膠豆乳啲桃膠又係痴埋一堆,粢飯入面好似冇榨菜咁,夠油炸鬼硬到介口⋯我去返街邊上海檔買好過。