2014-06-30
天氣好,心情好,食完甜品,心情更好 :)是日,黎到威靈頓街樓上cafe食番個下午茶先,tea time由2:30 - 5:30。抱著一試搵食心態,意外地店內有心思設計,由裝潢、燈光到音樂,整個配搭,令人不自覺地真正休息下來,享受也。點左個「Sogna all day breakfast $88 送餐飲」。相當豐富,絕對要比相機食先XD 。呢到所有食物,即點即煮,香草炒蛋好滑,野菌有驚喜,炒得好香之外食落仲好juicy~~~ 有埋肉腸&蒜蓉多士~ 再食埋蔬菜,夠晒健康 ^o^慢慢嘆!再黎食埋呢到人氣甜品「原味英式鬆餅配自家制玫瑰醬及忌廉芝士」(誠意推介!正!)個人很喜歡玫瑰花,聽到呢個玫瑰醬咁有新意(心心眼了)暖笠笠英式鬆餅入面混入無花果乾, 外層舖滿杏仁片,啖啖杏仁香鬆餅相當鬆化,配粉紅色玫瑰醬同忌廉芝士一樣咁正,前者香香甜甜,後者滑溜帶咸香,超正配搭!抵比讚,LIKE!飲品點一杯green tea latte作完美句號。茶香苦澀味,奶沫質感同樣發揮得好好喔。這裡,無論食物、環境、服務確實比預期好,很驚喜呢!特別讚係呢到d甜品,全部自家制。今次,對樓上cafe感覺,的確改觀了。下次我要
天氣好,心情好,食完甜品,心情更好 :)
個人很喜歡玫瑰花,聽到呢個玫瑰醬咁有新意(心心眼了)
下次我要試下香蕉芝士蛋糕^^