2025-03-10
最近好hit既一間手工意粉店🫣每日碌社交平台都見到有人介紹 見好似好正又有甜品食咁🤤夜晚有兩場時段 超建議大家要book定位啊🫢見勁多人排隊walk-in 總結可以一試‼️🐽黑松露蘑菇捲捲麵 $158係最近好hit既捲捲麵😍!呢到竟然有得試就即刻嗌左黎試😚上菜嗰陣係好香既黑松露味 每條捲捲麵都掛曬汁 口感唔錯唔會太硬🫣食落冇想像中太濃味 食到最後都唔會覺得好膩 可以嗌‼️🐽水牛芝士蕃茄粗管通粉 $128另外掙扎緊嗌呢個水牛芝士蕃茄粗管通粉定經典卡邦尼煙腩肉麻花捲粉🥲雖然卡邦尼嗰個係signature不過太邪惡啦🥹最後都放棄左😪呢個有一粒粒水牛芝士🫣仲識拉絲架🧀相比起黑松露嗰個就冇乜驚喜 係想像到既味道 不過蕃茄味酸酸甜甜幾開胃😛🐽蒜蓉牛油炸單骨雞翼 $69還好既炸單骨雞翼🙊唔知點解係單數既單骨雞翼🤣好香蒜蓉味 偏辣😋係個皮唔夠香脆 扣左分🥲🐽79%特濃朱古力巴斯克蛋糕 $78除左pasta之外 佢地都有唔少款甜品可以揀🫣但實在冇咁多quota🥹揀左79%特濃朱古力巴斯克🤤口感好creamy 超濃郁既朱古力但又唔會太甜😋唔錯 下次仲想試個伯爵茶焦糖布丁🍮📍Sofi PASTA Co. (上環
🐽黑松露蘑菇捲捲麵 $158
🐽水牛芝士蕃茄粗管通粉 $128