Sky726

2019-08-25 248 瀏覽
Happy Friday!早幾日已經上網搵定餐廳,嘆返個chill dinner但就謹記一定要book枱,個場好full餐廳環境好舒服,中間係酒吧位,廚房用上透明玻璃兩個女仔並唔係太大食,就單叫2個意粉香煎帶子闊條麵伴煙紅椒汁見到帶子就食指大動,皆因煎得金黃又好厚身帶子8成熟左右,外層香口,內層一啲都唔韌,口感同香氣都十分好意粉醬汁既紅椒味道亦好特出,帶來點點清新感意大利手捲意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士手捲意粉厚一點,質感更有咬口意粉配上辣肉腸、芝士,味道比上一款意粉更為濃烈、惹味兩者相比我就更喜歡呢一碟,因為手捲意粉比較少見,而每間餐廳既手捲意粉質感都會唔同,呢間就岩我口味整體黎講,食物同環境都好唔錯,可以好好享受返一個晚上,約情人或朋友黎都幾好
Happy Friday!

早幾日已經上網搵定餐廳,嘆返個chill dinner
但就謹記一定要book枱,個場好full

餐廳環境好舒服,中間係酒吧位,廚房用上透明玻璃

兩個女仔並唔係太大食,就單叫2個意粉
香煎帶子闊條麵伴煙紅椒汁

見到帶子就食指大動,皆因煎得金黃又好厚身
意粉醬汁既紅椒味道亦好特出,帶來點點清新感

意大利手捲意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士

手捲意粉厚一點,質感更有咬口
意粉配上辣肉腸、芝士,味道比上一款意粉更為濃烈、惹味

2019-08-18 315 瀏覽
見eatigo 6:00pm 有半價😍所以就同男朋友一齊食呢間位於旺角樓上店既Sky726😆慶祝拍拖紀念日🤩我地叫左以下呢三樣野😋生蠔💓慢煮豬肋骨🐽海蝦Risotto🍤埋單半價後係$500左右 唔算話好抵食😬但有半價都okay既😚Waiters既服務唔錯👍🏻會等你食完一碟先再上另一碟😉仲會好勤力咁幫你斟水🤪btw環境唔錯☺️☺️記得book位先去 通常都幾full! btw. 如果想坐窗口位 記得book位果陣講埋喇😼 環境更靚!😻

我地叫左以下呢三樣野😋

生蠔💓

慢煮豬肋骨🐽

海蝦Risotto🍤

btw環境唔錯☺️☺️

2019-08-16 359 瀏覽
好朋友選了sky726為生日飯局地點,地點方便就腳,用餐環境雖然有點迫,但仍然可以接受,大窗戶城景幾靚。我地點左安格斯牛柳,伴碟雖然唔夠豐富,但牛柳唔會韌有牛味,如果跟薯菜或者意粉就更理想。而墨魚汁海鮮大蝦意粉,意粉軟硬適中,但鹹左小小,整體唔差。煎羊架最好食,冇穌味。墨西哥芝士肉醬炸薯條,食唔到有芝士,薯條又零零碎碎,呢個最差,$98再加一完全唔值。 整體環境唔錯,但係性價比唔高,平均每人$400(已計生日85折)價錢偏貴。
2019-08-15 609 瀏覽
同朋友慶祝生日,其實平時上open rice搜尋食咩時都見過呢間餐廳,本來只是覺得,都係一間普通的西餐,但見間餐廳個景好似唔差,所以就book. Confirm booking時,因為我在忘所以miss左call,也有whatapp 我話好full4:30前唔回覆就當取消,當我6點幾發現,立即打反去,他們也好好回覆沒問題。(其實心想有冇咁旺🤣🤣) 當去到又真係好full🤣🤣,食物方便也有一點自己的特色,但我地都係點一些Basic的,點了凱撒沙律,雖然很多地方都有,但有自己的風格,因為平時生菜是切碎的,他是原片生菜,而且沙律醬也剛好不會太小,因而食到尾個塊沒有醬。 黑松露薯蓉,味道剛剛好,如果喜歡黑松露就一定要叫。炸蘑菇,不會炸到太乾身。墨汁蕃茄意粉海鮮及大蝦 好多墨汁,正☺️,但叫呢個首先要接受黑黝黝的意粉(因為有部分人唔接受)。 整體食物質素和服務質素好,因為朋友生日,自己帶蛋糕,服務員也會溫馨提示:會收切餅費,而且也可以在,放蛋糕的碟上,寫Happy birthday,而且在我們食完主菜之後,過了一陣服務員留
整體食物質素和服務質素好,
因為朋友生日,自己帶蛋糕,服務員也會溫馨提示:會收切餅費,而且也可以在,放蛋糕的碟上,寫Happy birthday,而且在我們食完主菜之後,過了一陣服務員留意到,也不用我提,已經幫我上蛋糕🤗都幾有責任心,會記住nice☺️

凱撒沙律
生日
凱撒沙律
黑松露薯蓉
墨汁蕃茄意粉配海鮮大蝦
  • 炸蘑菇,墨汁蕃茄意粉配海鮮大蝦
2019-08-11 358 瀏覽
因為慶祝周年紀念日,所以book左呢間聽聞夜景好靚既餐廳。個日7點去到餐廳已經差不多坐滿曬人,而個環境都幾有情調,所以我地都好期待。Wild Rose $88 士多啤梨奶昔酒,味道好creamy加埋酒味,女友非常喜愛。濃郁奶油蠔湯伴魚子醬 $90 好濃蠔味既蠔湯,都係好creamy再加埋蠔味好夾,我幾欣賞。香煎蟹餅伴黎麥蒜泥蛋黃醬 $138 本身個蟹餅已經好足料,加埋個醬直頭畫龍點睛香煎帶子寬條麵伴煙紅椒汁 $228 帶子新鮮,差不多雞蛋般大隻,配埋creamy既麵係好飽 haha香煎露絲瑪麗羊架配薄荷汁 $238 呢個係我最期待既菜,羊架煎得好香,d肉嫩,呢個價有4件好抵。呢餐我同女友都好滿足同好飽,因為好多都好creamy. 推薦!!

2019-08-10 259 瀏覽
Sky726 都幾適合小group朋友黎慶祝聚餐既,如果一行10人既話都係去中式大圓枱會好d (純粹個人意見🙈)今日又黎慶祝同事生日,大家都一致同意再戰sky726!今次我要食好d 揀左「慢煮煙肉豬柳配蜜桃燒汁」😆 店員話豬柳賣哂就俾另一種我地,睇賣相好似會好韌好老咁,但食落去完全係另一回事,肉質好嫩完全唔老,唔知係咪慢煮既關係呢🤔。睇佢份量細細又冇咩澱粉咁,但原來都好飽,真係眼闊肚窄🤣。我下次要再黎試下佢既意粉同risotto 先!

今日又黎慶祝同事生日,大家都一致同意再戰sky726!

2019-08-07 308 瀏覽
早就聽聞這間西餐有無敵靚景,星期六book左7點,去到正正係黃昏時候,果真夠浪漫。餐廳天花板都佈置了星星燈,絕對適合打卡香煎蟹餅伴黎麥蒜泥蛋黃醬$138外層炸得金黃脆身,入口淡淡鮮拆的蟹肉,配上惹味既蛋黃醬,唔會乾身好好食濃郁奶油蠔湯伴魚子醬$90餐湯是會跟一個餐包的,餐包發揮正常,但個湯真是令人驚艷。蠔湯非常非常濃郁,好似食左一打蠔入口咁鮮味而且質感都好特別,值得一試香煎露絲瑪麗羊架配薄荷汁$238男友最近好鍾意食羊,呢款羊架唔會有羊騷味,腰落肉質柔嫩,而且調味都頗出色香煎帶子寬條麵伴煙紅椒汁$228帶子是巨型size,非常鮮甜!紅椒汁食落有少少忌廉味Wild Rose$88個外型真係超級靚,而且飲落好似士多啤梨奶昔咁,酒味唔會濃,女仔一定鍾意!呢間餐廳環境好,食物味道出色,真心推薦

餐廳天花板都佈置了星星燈,絕對適合打卡

香煎蟹餅伴黎麥蒜泥蛋黃醬$138

濃郁奶油蠔湯伴魚子醬$90
而且質感都好特別,值得一試

香煎露絲瑪麗羊架配薄荷汁$238

香煎帶子寬條麵伴煙紅椒汁$228
帶子是巨型size,非常鮮甜!紅椒汁食落有少少忌廉味

Wild Rose$88

呢間餐廳環境好,食物味道出色,真心推薦
2019-08-03 338 瀏覽
無乜點影相既一餐,不過都想分享下因爲的確有可取之處本來夜晚訂左位但餐廳臨時冷氣有問題,中午已經收到電話解釋番同埋提前講番,等你有得選擇;餐廳係同區好近既地方有姊妹餐廳(**Bellevue Bar and Grill**) 所以有propose 幫你轉場,但優惠維持不變。我check完後覺得姊妹餐廳都可以一試所以去左,無論係環境/食物/服務都好好,以旺角黎講價錢唔平,但服務絕對對得住個價錢!特別加許戴眼鏡短髮靚女侍應(唔記得名!)由食物推薦到飲品介紹,同我地吹水上菜擺位 上蛋糕既安排流程等都非常到位,我諗下次幫襯都會係為左佢而去!(利申:純粹係欣賞角度!)食物都不錯,有驚喜的!
無乜點影相既一餐,不過都想分享下因爲的確有可取之處

(利申:純粹係欣賞角度!)

食物都不錯,有驚喜的!
慶祝紀念
生日
2019-08-02 310 瀏覽
見到呢間sky726有好多好食評就試下,6點幾去到天仲未黑,到7點幾開始天黑,景色真係靚好多,好岩情侶💑閨蜜去🤣⋯⋯食物方面有set dinner,但入面d 食物唔係太岩食,所以散叫😬一坐低叫左野飲先、有好多種類、我地叫左兩杯cocktails都幾好飲好特別野菌黑松露忌廉湯、蟹餅、香煎帶子寬條麵伴煙紅椒汁、牛油白酒煮藍青口伴法式薯條~青口配以蕃茄加西班牙辣肉腸,最後甜品叫左檸檬意大利芝士泡沫伴草莓雪葩........環境食物都好好會再來😬

2019-07-25
  • 野菌黑松露忌廉湯
  • 香煎帶子寬條麵伴煙紅椒汁
2019-07-31 362 瀏覽
通常約朋友去旺角食飯大家都好迷惘😔因爲實在太多吾同餐廳選擇,都吾知食乜好,但今次我同朋友兩個目標好一致,就係要係旺角呢個鬧市搵間環境好 有氣紛既餐廳。Sky 726 就係我地今次既選擇👍🏻 呢間餐廳既一大賣點絕對係個環境。搭lift上到25樓,即刻比窗邊既大玻璃吸引住😍近窗既枱可以一路食一路望到旺角既街景,大家下次黎之前記住提前request!食物方面 - 我地選擇散叫。餐前湯 - 燒焗南瓜湯伴蟹肉($78) 蟹肉有鮮味,南瓜味略嫌較淡 但份量拎黎做餐前湯岩岩好😋餐前小食 - 墨西哥芝士薯條($98) 作為餐前小食黎講 份量係好足夠🤭 墨西哥紅椒汁 配合芝士 令到本身薯條加芝士果種好溜既感覺冇左 換黎既係酸酸地 少少辣辣地既感覺 吾錯主食 - 香煎美國頂級安格斯西冷扒($318) 吾記得係8安士定 10安士了 但作為主食黎講都好足夠。牛扒肉質鮮嫩多汁 油分同牛味亦充足 👅 。和牛乳清芝士釀珍寶長通粉($188) 黎到呆左一陣 同朋友都以為係食開果d長通粉🤣🤣 原來係用類似千層麵既皮包住和牛肉咁 幾特別👍🏻 可以連埋佢調較既茄汁一齊食😊Cocktails - blue skies

和牛乳清芝士釀珍寶長通粉

Cocktails - blue skies ($88) 賣相好靚 拎黎打卡一流🤭 以椰子為主打 淡淡既🥥味 配合清清既酒味 好舒服 / Bahamas mama($88) 以菠蘿為主打 好濃既🍍味 就算酒味較重 都好清新 吾錯😋
今日約咗朋友飲下野傾下偈,有人介紹我去旺角一間環境好靚既餐廳,去到都真係幾有驚喜,環境好靚好舒服。叫2杯cocktail先,Blue skies ($88)同Bahamas mama ($88) 我試咗blue skies,好靚😻 味道其實係blue Hawaii,但椰子味會再重少少,都幾好飲~燒焗南瓜湯伴蟹肉 ($78) 南瓜湯煮得十分之creamy好滑好香,入面都加咗唔少蟹肉,口感好豐富。墨西哥芝士薯條 ($98) 呢個薯條份量夠哂多,建議多人先好叫😹 薯條上面有肉碎芝士同埋沙律醬,加埋肉醬嘅薯條係特別好食,如果再多啲芝士就完美🥰香煎美國頂級安格斯西冷扒 ($318) 西冷牛扒揀咗medium, 煎嘅火候係恰到好處,牛扒外面煎香,而肉質就鎖住咗,仲係好juicy 而且食落唔會韌👍🏻和牛乳清芝士釀珍寶長通粉 ($188) 呢一種嘅意粉出面應該好少食到,係一大塊pasta包住和牛碎,個樣雖然唔係特別吸引,但係食落都幾好味😹 出邊意粉煮到煙韌有咬口,而入面用既和牛味道都比較濃郁,加埋個蕃茄做既汁係好夾好好味😎

2019-07-30 340 瀏覽
友人話sky726 平日午餐cp 值超高,今日順道黎旺角睇戲就黎會一會佢啦。友人一早係訂位apps 訂座有半價優惠,係半價、半價、半價🤩🤩 (太重要所以要講3次)睇下set lunch 餐牌 - 3 course set lunch 要百多元唔算好平,但我地有半價🤭,成件事突然好抵咁!今次就揀左「手打芝士和牛漢堡」,唔好睇佢好似細細份咁 ,其實佢將蔬菜配料分開上,好貼心❤️既安排,可以自己DIY。麵包鬆軟,薯條香脆,不過和牛略嫌過熟🍔。下次再黎要再試下其他野🤗

2019-07-28 667 瀏覽
當日以OpenRice訂座享有主餐牌9折無需等候即時有位有得揀set有ALCset既款式唔吸引(當日餐湯係甘荀湯) 所以最終揀左ALC.藍青口嘅汁十分入味唔會有聞到但入口無味嘅情況蟹餅好食 感覺係homemade手打不過只有一件 感覺太少慢煮牛柳肉質十分鮮嫩 伴上梨中和油膩感(提提各位 慢煮牛柳需時)整體食物都無問題唯一最大問題係枱與枱之間十分逼 逼到連放題都不如同背後一枱嘅客人櫈背撞櫈背.(大家已盡量向前坐)只要任何一方有需要起身離座就好難起身
當日以OpenRice訂座

蟹餅好食 感覺係homemade手打
不過只有一件 感覺太少

整體食物都無問題

唯一最大問題係枱與枱之間十分逼 逼到連放題都不如

同背後一枱嘅客人櫈背撞櫈背.(大家已盡量向前坐)
只要任何一方有需要起身離座就好難起身
2019-07-26
早兩日同幾位好耐無見既朋友食飯,就大家方便就揀係旺角食,睇相以為呢到好大,坐得好舒服,啱傾計,點知一上到去餐廳原來就係一個正方形大細,勁多人好彩有訂位,但我地個位對正廁所,一開門就見到個馬桶,好唔開胃甘筍湯,幾好飲,creamy 同幾香虎蝦意大利龍蝦汁飯,份量勁少,我地4個人,一人分得一啖仔仲要唔平,成$198牛扒普通,無乜牛味豬肋骨,$258,肉質勁鞋,差意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士 , $188,碟野無乜味,我地食剩一半,自己煮都好食過佢士多啤梨酸到嘔心太軟好食既,正常水準埋單一人4百幾蚊,野食普通,唔值呢個價錢,環境又麻麻地,唔會再黎

甘筍湯,幾好飲,creamy 同幾香

虎蝦意大利龍蝦汁飯,份量勁少,我地4個人,一人分得一啖仔
仲要唔平,成$198

牛扒普通,無乜牛味

豬肋骨,$258,肉質勁鞋,差

士多啤梨酸到嘔

心太軟好食既,正常水準

2019-07-26 303 瀏覽
終於有時間去到一直想試既sky 726,一直望到好多朋友仔收藏同推薦今日又一好吃餐廳推薦!絕對係高質既生蠔同西餐餐廳推薦餐廳地方比較細,傾計係絕對比隔離聽到嫁😂要早book枱,如果唔係要坐高桌子而且賣哂生蠔今日我2030入座都已經賣哂拉值得推係慢煮36小時黑毛豬同鵝肝,製作配菜口感同配答完全係色香味俱全😍加上叫左2杯特別又濃味既雞尾酒🍸一直抱有期待既我,果然無令我0失望!起鬧市既高層街景加埋呢個格調低下食一個高質晚餐確實特別!
今日又一好吃餐廳推薦!
絕對係高質既生蠔同西餐餐廳推薦
餐廳地方比較細,傾計係絕對比隔離聽到嫁😂
要早book枱,如果唔係要坐高桌子而且賣哂生蠔
今日我2030入座都已經賣哂拉
加上叫左2杯特別又濃味既雞尾酒🍸
一直抱有期待既我,果然無令我0失望!
起鬧市既高層街景加埋呢個格調低下食一個高質晚餐確實特別!