Sky726

光係一種魔力,對我黎講,呢種輕如紙,薄如紗既物質,佢既重要性係佔呢個地球既首屈一指。能夠輕易咁貫穿眼球,透過感官細胞傳輸訊息,如果無佢既存在,我地唔可能正常生活,係漆黑中你會被迷失方向,相機既價值唔會瞬間消失,所有美好既回憶唔會再存在。就等於你係呢間「Sky726」餐廳,黃昏時刻,成間餐廳既落地玻璃比你飽覽整個旺角既夜景,加埋大型酒吧,因為光線令佢變得更加瑰麗堂皇,呢種奢侈感特別令人珍惜,Oh!Yeah~ Woo~!👇📌S A L A D - ▪ Smoked Salmon Salad - $148▫ 就算連前菜都整得特別有心思,呢個「煙三文魚沙律」砌成一朵紅玫瑰咁,賣相夠哂精緻。而質感肥美,表面非常光澤,食落油脂味突出,加埋新鮮既沙律菜,配埋蕃茄乾、青瓜條,鮮甜開胃,又可以中和返油膩感,唔錯。📌A P P E T I Z E R S -▪ Red King Prawn Carpaccio w/ Mint Mayo - $168▫ 三文魚刺身就食得多,都係第一次試「阿根廷紅蝦刺身」,肉身呈現半熟刺身狀,透光感十足,睇落就知相當新鮮。大廚將整條蝦身洗得乾乾淨淨,食落完全無腥味,仲有淡淡海

📌S A L A D -
Smoked Salmon Salad - $148

配埋蕃茄乾、青瓜條,鮮甜開胃,又可以中和返油膩感,唔錯。

📌A P P E T I Z E R S -

仲有淡淡海蝦鮮清甜感,食落肉質爽彈帶黏性,口感好特別,絕對係高質之作!

Caramel Sous-Vide Foie Gras w/ Beetroot Gel - $168

▫ 呢款係我食過印象最深刻既前菜「焦糖低溫浸鵝肝」,大廚先將鵝肝抽出真空,再以慢煮半個鐘,
將油香迫哂出黎,濃香感即刻提升。同時大廚係鵝肝最外層灑上砂糖再輕燒後,形成一層焦糖化,

食落口感好似餅底咁脆口,同時裡面幼滑得黎又夠濕潤,多重味蕾既刺激,夠哂震撼。
配搭旁邊既脆薏米,驚喜十足。

📌S O U P S -
Cream of Wild Mushroom & Black Truffle - $88

▫ 再黎就係充滿誘惑既「野菌黑松露忌廉湯」,忌廉打得夠幼滑,質感上feel到非常濃稠。
加上湯頭十足,裡面食到粒粒軟綿既野菌,配埋陣陣松露香,整體口感同味道兩者都好到位,
Staff係呢個時侯安排埋熱辣辣既麵包,非常細心!

📌M A I N S -
Confit Duck w/ Pinot Noir & Orange Glaze - $258

▫ 輪到主菜方面,繼續以慢煮為主題,今次「法式油封鴨」就係佢地既招牌菜之一。

罕見地試到大廚將鴨脾鴨胸分開處理,一次過體驗兩種唔同既部位,鴨脾外皮脆口,
裡面肉質非常經慢煮後變得相當軟腍,鴨肉味濃郁,好易入口;

而鴨胸淋上紅酒配搭橙汁做成既自家製醬汁,清甜酒香將成個鴨胸肉昇華另一個層次,
入口特別醒胃,肉質亦相對比較煙韌,更加有咬口,無得輸!

Sous-Vide Iberico Pork Chops w/ Blasamic Glaze & Cèpes Purée - $358

▫ 好野唔好比佢停!再黎第二道主菜有兩大塊既「慢煮黑毛豬鞍扒」,大廚用既西班牙黑毛豬
厚度十足,同樣經慢煮處理,岩岩好7成熟,再將外皮煎香,將肉汁緊緊鎖住。切開仲見到粉嫩色,

食落肉質非常鬆軟,後勁帶少少爽口感,配搭底部既黑醋汁同埋牛肝菌醬做既泥蓉,夾埋一齊相當惹味!

📌D E S S E R T S -
Flamin’ Chocolate Fireball - $88

▫ 女士們見到都會瘋狂既「火焰朱古力球」,Staff係上枱時先比我地影左相先,跟手淋上白蘭地再點火,

成個過程相當吸晴。係燒到半溶狀後,裡面既雲呢拿雪糕球朱古力核桃蛋糕加埋朱古力既外殼
三層唔同既口感配搭酒香,係非常非常好食,呢個真係必食推介!

Lady in Red w/ a shot of Strawberry Rouge - $98

▫ 另一招牌甜品有好浪漫既別名,其實佢係「檸檬意大利軟芝士泡沫伴草莓雪葩 」。
一黎到照舊相機食左先,Staff再係周邊倒入乾冰,形成仙境既效果,真係靚到不行了!

草莓雪葩上面有支試管,其實係士多啤梨清湯,撈埋蛋白餅同埋底部用意大利芝士打出黎既
泡沫一齊食,清新得黎又可以消滯,睇得又食得,無得輸!
2020-04-15
15 分鐘 (堂食)
  • 煙三文魚沙律
  • 阿根廷紅蝦刺身
  • 野菌黑松露忌廉湯
  • 法式油封鴨
  • 慢煮黑毛豬鞍扒
  • 火焰朱古力球
  • 檸檬意大利軟芝士泡沫伴草莓雪葩
2020-04-11 524 瀏覽
搭lift上到25樓一望到間餐廳內部 覺得好靚夜晚去環境比較暗好有氣氛配上落地大玻璃望到出邊嘅景色如果攞嚟慶祝特別節日 一定會俾到人驚喜野菌黑松露忌廉湯 (一定要嗌)個湯好重黑松露味 好smooth好幼滑飲完一啖之後成個口都係黑松露味飲完都好想 要多一碗🤤🤤🤤虎蝦意大利飯大家可以見 上面隻虎蝦好大隻蝦肉好新鮮 彈牙 煎得好香意大利飯用上湯慢慢烹煮 啲飯粒粒分明 煮得好有咬口索晒啲龍蝦牛油汁 每一啖都好滿足 炸墨魚圈配他他汁炸薯條配炸墨魚圈同埋炸薯條 炸得好乾爽唔油外層薄薄一層 好脆口 而且都有足夠調味 炸得十分之出色係一個好好嘅下酒菜 而且份量十足最後我哋係食唔晒啲炸物我地今次就嗌左3杯cocktail 酒精濃度唔會太高 十分之好飲大杯睇返個人喜好 我哋三杯都好鍾意 每一杯都無令我地失望
搭lift上到25樓
一望到間餐廳內部 覺得好靚
夜晚去環境比較暗好有氣氛
配上落地大玻璃望到出邊嘅景色
如果攞嚟慶祝特別節日 一定會俾到人驚喜

野菌黑松露忌廉湯 (一定要嗌)
個湯好重黑松露味 好smooth好幼滑

酒精濃度唔會太高 十分之好飲大杯
睇返個人喜好 我哋三杯都好鍾意
每一杯都無令我地失望
2020-04-11 401 瀏覽
華麗d食評我唔識寫,好唔好食就好睇個人口味同你上去時遇見點樣的食材。每個人選餐廳前,都喜歡去逛食評,逛食物圖。我也不另類的一樣逛了一下。book19:30到餐廳。人數不多,細細間,可以看到街景。前2天,來慶祝生日的人也有幾位。我挺喜歡這店的氣氛和環境,合適慶祝生日和紀念日的。和他相識3年,還是他第一次請我到這有點情懷的店。吃完一碟,侍應會一樣樣收走,給你全新的碟,以備下一道菜。雖然有點小插曲,但不影響心情。我過的很開心的一夜。食物整體感覺不錯!
  • 慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬
  • 凱撒沙律
  • 72% Molten Chocolate
2020-04-05 369 瀏覽
有同事生日,他喜歡去旺角SKY726食新派法國菜,今晚大家就同佢去慶生,位於最高層的餐廳擁有大型落地玻璃,可以一覽醉人景色,燈光柔和,氣氛輕鬆,甚有浪漫情調,可以暫離都市繁囂,享受片刻悠閒。生蠔半打,即叫即開,侍應介紹已set定半打生蠔係三隻澳洲和三隻美國,薄身的是澳洲,厚身是美國,生蠔新鮮,特質鮮明,海水味濃,味道鮮甜,肉質creamy,美國生蠔肉比較厚,口感比較爽。燒原隻慢煮墨西歌春雞,原隻雞燒到表面金黃色帶微焦,脆皮香口,雞肉經過慢煮肉質鮮嫩有口感,配特製醬汁味道惹味!
2020-04-05 419 瀏覽
好朋友約食飯,去左旺角Sky 726。餐廳在樓上最頂層,一出電梯已是餐廳,眼前四周天花板有好多小燈,感覺好有浪漫氣氛,餐廳裝潢設計精美,有用繩子織成巴黎鐵塔,十分精美。近窗有落地玻璃,環境開揚。燒慢煮16小時辣豬肋骨,豬肋骨好厚肉又大塊,因為經過慢煮16小時,肉質嫩滑不鞋口,加上特別調製的醬汁再燒焗,味道濃郁有少許辣味。配左薯角,香脆可口!脆炸魷魚圈配他他汁及雞尾汁,魷魚圈即叫即炸,口感香脆不油膩,剛剛熟的魷魚鮮嫩不會韌。本人喜歡他他汁,比較惹味!
好朋友約食飯,去左旺角Sky 726。
2020-04-04 5075 瀏覽
Sky726這個名稱一看而知是在高層有景觀的餐廳,726 是甚麼呢? 原來是街號,這家在彌敦道724- 726號的樓上餐廳,名字很易記啊! 果然是居高臨下,一排寬濶的落地玻璃窗,相當開揚。倚窗邊吃邊看街景,欣賞都會夜色,心情特别舒暢!主打法國菜,餐牌的食物選擇不少,頭盤、沙律、主菜、甜品、飲品等。散點主菜 $188-348,晚餐 $428-568 ,點了套餐,主菜是慢煮羊西冷$498。Set Dinner (小食、沙律、湯、主菜、甜品、咖啡或菜。)  精緻小吃 - 鵝肝醬水餅~ 將鵝肝醬唧成花在香脆的餅乾上,味道很夾,拿起才看到下面鋪了苜宿芽,細緻位都很認真。 龍蝦肉沙律 ~ 沙律只是一小碗,但龍蝦肉不少,鮮甜而啖啖肉。生菜、紫椰菜、車厘茄都很新鮮,麵包粒夠香脆。自家製沙律汁有淡淡柚子味,略輕手了,放多點更好。 牛油麵包~ 麵包鬆軟,配咸味牛油,不錯。 是日餐湯 - 甘筍湯~ 橙黃色的甘荀湯,賣相已很醒胃,香滑濃郁,十分美味。 主菜- 慢煮羊西冷伴手指薯~西冷部位的紐西蘭羊架慢煮,熟度恰到好處,軟嫩多汁,緋紅的肉質夾著潤滑的羊脂,齒頰留香。手指薯粉腍綿密,連皮焗甘香可口。

$498。

精緻小吃 - 鵝肝醬水餅~
龍蝦肉沙律 ~
牛油麵包~
麵包鬆軟,配咸味牛油,不錯。

是日餐湯 - 甘筍湯~
橙黃色的甘荀湯,賣相已很醒胃,香滑濃郁,十分美味。

主菜- 慢煮羊西冷伴手指薯~
手指薯粉腍綿密,連皮焗甘香可口。蕎頭托底,伴以番茄乾、甘荀汁、黑醋汁,酸酸甜甜,與羊味相當配合。
慢煮羊切成三大卷,擺盤精緻獨特,從外觀至內在都一絲不苟,回味無窮,記憶猶新,超贊!

甜品 - 杏桃撻~
口感幼滑,清甜帶杏桃果香,味覺有幸福感。
咖啡或茶~

室內燈光柔和昏黃,天花以小燈泡裝/飾點綴,營造了點點像聖節的歡樂氣氛,餐枱上放了水晶蠟蠋座,映襯著迷人的都會夜色。
牆上畫滿顏色對比強烈的牆畫,連電梯門也畫了鮮黄色的巨型羽翼,型格帶點浪漫,下次打算與另一半再來吃飯!

地址: 旺角彌敦道724-726號25樓
+852-  23903889
  • 慢煮羊西冷伴手指薯
  • 甘筍湯
2020-03-29 467 瀏覽
常常經過旺角,今次終於有機會想到這座大廈最高層sky 726。首先叫了一道前菜,「香煎煙燻慢煮北海道帶子」。溫馨提示,這道菜必定要熱食,價錢$198, 來到的時候雖然只有三粒帶子,但10分巨型,配上特別的醬汁,帶子吃下去不會太老或黐住牙, 慢煮得剛好。十分有鮮味,吃完一粒還想吃一粒。另外一道好吃的主菜是「慢煮黑毛豬安扒配意大利黑醋汁及牛肝菌汁」。本身十分害怕來的時候肉質很老,想不到他煮得剛剛好,很容易便能把肉切開一嚿嚿吃,配上那個特製的醬汁,感覺不太油膩,分量剛剛好,感覺是廚師精心的炮製。浪漫的地方適合情侶話好友來

浪漫的地方適合情侶話好友來
2020-03-24 524 瀏覽
同男朋友紀念日就揀左呢間位於旺角頂樓法國餐廳,因為我哋遲咗訂枱所以坐唔到靠窗位置,不過餐廳係落地玻璃,所以都能晀望旺角晚上,都算浪漫。首先我地叫左秘炸雞軟骨,新鮮炸,香脆可口加左孜然粉再配我最鍾意黑松露蛋黃醬。正。燒慢煮16小時辣豬助骨,肉質鬆軟嫩滑,肉與骨容易分開,值得推介。虎蝦意大利龍蝦汁飯,意大利飯滲滿醬汁,虎蝦蝦膏好鮮味,不過食多几淡有d流。如Openrice訂位有注明聚歺主題廚師會係甜品上寫上你註明字句,我哋叫左心太軟,都好食架。普普通通過左個週年紀念日,都滿意。

普普通通過左個週年紀念日,都滿意。
2020-03-24 355 瀏覽
今天來到此餐廳,在大廈的最高層, 10分有氣氛。叫了一個主菜,是「和牛乳清芝士釀珍寶長通粉」。想不到來到的時候,不是普通一碟長通粉。 最主要是有三條巨型的長通粉,中間釀着和牛切成的肉碎,再加上特製的芝士汁,味道10分特別,感覺不會令人太飽肚,二人份量剛剛好。在街外是吃不到的。另外叫了「鹹蛋黃釀無骨黃油雞髀」。來的時候不像想像中的全隻雞脾,是把雞髀去骨,然後切成圓形一塊塊肉,肉中間釀着一些鹹蛋黃碎,每塊雞脾肉也掛住一些烤得脆脆的雞皮,伴着旁邊的特製蛋黃汁,油而不膩,中間的蛋黃味10分惹味,很有新鮮感。
今天來到此餐廳,在大廈的最高層, 10分有氣氛。

叫了一個主菜,是「和牛乳清芝士釀珍寶長通粉」。

2020-03-23 381 瀏覽
Book左枱去Sky726,貪佢係旺角夠方便,而且知道餐廳可以睇到夜景,就決定黎試一試。果然好好彩,入座時都安排到坐窗邊位置,可以望到成個旺角鬧市景。焦糖低溫鵝肝份量唔算大,不過味道非常特別,因為面頭有一層焦糖,甜甜地脆脆地,同鵝肝好夾之餘,仲令鵝肝入口冇咁油,必點!黑松露野菌意大利飯一上檯就聞到好香黑松露味,好足料,好多野菌,汁醬恰到好處,而意大利飯亦煮得好有咬口,所以配搭都好夾!慢煮16小時辣豬肋骨平時食豬肋骨嘅肉質都係比較實淨,但呢度用慢煮黎炮製豬肋骨,所以食落口好軟滑,份量亦好大件,性價比高。咸蛋黃油烤雞卷店員提到呢個菜式需要等耐小小,就已經好大期望,因為通常等得耐嘅都係好野😂 果然比想像中更好,外層嘅雞皮香脆,但包住嘅雞肉好嫩,重點係中間嘅咸蛋黃,好香口好邪惡啊!鍾意食黃金嘅必點,食完呢碟就會好飽好飽😂

焦糖低溫鵝肝

黑松露野菌意大利飯

慢煮16小時辣豬肋骨

咸蛋黃油烤雞卷
  • 黑松露野菌意大利飯
  • 燒慢煮16小時辣豬肋骨
Home Office左一段時間,好耐都冇出沒搵食啦。今日難得出門,決定搵一啲樓上餐廳靜靜地食。呢間位於彌敦道726號嘅Sky726,餐廳位置唔算多,不過環境氣氛有格調,適合同另一半👫或兩三個朋友黎食。餐廳中間位置會係bar位,食飯枱集中左係窗邊,幾乎每個位置都可以俯視到旺角彌敦道鬧市。🏙🌆🌃呢度嘅菜式選擇好豐富,亦有專為素食人士安排嘅菜式,好貼心。雖然餐廳有設置二人dinner set,但有幾樣想試嘅都無係個set度,所以就散叫左主菜、前菜同一杯house cocktail share。前菜:焦糖低溫鵝肝一聽個名就已經好吸引,價錢對得住鵝肝嘅份量,好厚。面頭嘅焦糖薄薄一層,沖淡左鵝肝嘅油膩,係好特別嘅口感,值得一試。主菜:黑松露野菌意大利飯一上檯,已經聞到好香嘅黑松露味,野菌嘅份量仲多過意大利飯,唔單止冇菇嘅草青味,口感仲好豐富,意大利飯同忌廉汁份量岩岩好,好綿滑,加埋淡淡嘅芝士片,好有層次。主菜:咸蛋黃雞批肉卷係好嫩滑嘅雞批肉,肉卷係烹煮過程處理得好好,成個卷切開都唔會鬆散,咸蛋黃好甘香,係略嫌咸蛋黃有少許硬,伴碟嘅南瓜汁都好清新。主菜:燒慢煮16小時辣豬肋骨呢道燒豬肋骨利用咗慢煮

前菜:焦糖低溫鵝肝

一聽個名就已經好吸引

主菜:黑松露野菌意大利飯

一上檯,已經聞到好香嘅黑松露味

主菜:咸蛋黃雞批肉卷

主菜:燒慢煮16小時辣豬肋骨

呢道燒豬肋骨利用咗慢煮方法,所以肉質好似燉左好耐嘅肉咁,特別軟綿綿。辣燒汁好惹味,酸酸辣辣,豬肋骨肉完全吸收晒。旁邊嘅薯角份量都好多,即炸起所以仲係脆卜卜。

由於呢度嘅食物份量都唔細,所以最後只係嗌左一杯野飲。其實餐廳有好多signature cocktail都賣相吸引,而今次就揀杯就算唔飲酒都好易接受到嘅cookies and cream

賣相同普通曲奇沙冰冇分別,但入邊Oreo碎嘅份量係超多,飲落會有淡淡酒香,唔濃烈,好適合女士們選擇。

總括而言,餐廳嘅氣氛舒服優雅,食物質素同份量都令人滿意。
  • 燒慢煮16小時辣豬肋骨
  • 黑松露野菌意大利飯
2020-03-22 421 瀏覽
星期日嘅中午黎到位於彌敦道的「Sky 726」,餐廳位於25樓,設有落地玻璃,景觀開揚,能飽覽旺角、太子一帶景色,放假黎嘆返個悠閒午餐就最好不過星期六日特設Brunch Menu,有意粉、前菜小食、甜品等等選擇,種類豐富加$48就可以配有餐包、餐湯、迷你沙律及飲品迷你沙律🥗雜錦沙律菜新鮮翠綠,口感爽脆,清新開胃餐湯是日餐湯係椰菜花忌廉湯,口感順滑,入口鹹鹹甜甜的,有忌廉奶香,同時帶有椰菜花香香草餐包餐包好鬆軟,整個包都散發着濃郁香草味🌿氣味怡人香草雞胸意大利粉份量十足,原塊雞胸好大件,口感結實,加左香料調味及煎香,頗惹味!意粉軟硬適中帶嚼勁,每條麵都吸收晒香草醬嘅精華,仲有大量雜菌及瓜菜,好足料!夠晒健康,好好味呢窩夫另加$45可以享用窩夫一件🧇賣相都幾精緻,外脆內軟,滿有蛋香及牛油香~配上香滑鮮忌廉及雜莓醬,酸甜美味熱即磨咖啡☕️咖啡好絲滑,香濃醇厚

加$48就可以配有餐包、餐湯、迷你沙律及飲品

迷你沙律🥗

雜錦沙律菜新鮮翠綠,口感爽脆,清新開胃

餐湯

香草餐包

餐包好鬆軟,整個包都散發着濃郁香草味🌿氣味怡人

香草雞胸意大利粉

窩夫

熱即磨咖啡☕️

咖啡好絲滑,香濃醇厚
2020-03-19 3859 瀏覽
白色情人節,緊係要食返一餐好既慶祝一下,今日我就同女朋友去左呢一間位於彌敦道既Sky726西餐廳到食晚飯。入到餐廳,成個氣氛吾同晒,即時浪漫左😂 我地坐左向玻璃窗旁邊,可以一邊食飯,一邊望住咁靚既風景😍餐廳入面既裝修都好靚,重有個玻璃厨房,可以見到厨師烹調時候既風姿👍🏻餐廳係有酒牌既,提供多種酒精類飲品,重有一個電子Menu比你慢慢選擇,但由於我地第二日都要返工,所以決定吾飲酒。除咗環境靚,食物品質都好重要,我地頭盤選擇左凱撒沙律配溫泉蛋,份量好大,都算抵食。沙律菜好新鮮,配合埋個沙律醬,非常好味,而女朋友都大讚個溫泉蛋好好味👍🏻👍🏻主菜我地要左意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士。個意粉好特別,我第一次食,佢同平時啲意粉吾同,佢似係用人手捲埋闊條麵咁既感覺,口感都好特別。每一條手卷意粉入面都會有少少汁,令你入口果啲吾會太淡吾夠味👍🏻👍🏻表面有大量芝士塊,連同意粉一齊放入口,芝士同意粉一齊在口腔入面溶化既味道,好難形容,不錯不錯😍我地重點左香煎美國頂級安格斯肉眼排,選左7成熟。呢塊牛扒都幾抵食,幾厚身。七成熟,一啲都唔韌,肉味都算濃郁,而且肉汁都算多。兩個人一份牛扒加埋個手卷意粉,

入到餐廳,成個氣氛吾同晒,即時浪漫左😂
我地坐左向玻璃窗旁邊,可以一邊食飯,一邊望住咁靚既風景😍

主菜我地要左意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士。

我地重點左香煎美國頂級安格斯肉眼排,選左7成熟。呢塊牛扒都幾抵食,幾厚身。七成熟,一啲都唔韌,肉味都算濃郁,而且肉汁都算多。兩個人一份牛扒加埋個手卷意粉,非常夠食。
如果大家唔太趕時間,可以食飽之後叫多一杯嘢飲,响一個咁靚嘅環境裏面摸着酒杯底,同另一半一邊談心,一邊欣賞着咁靚嘅夜景,真係人生一大樂事。

2020-03-14
2020-03-19 309 瀏覽
大家可能覺得要係高層既餐廳食飯必定唔會係旺角, 呢個諗法係錯既今日我就去左旺角SKY726, 佢係彌敦道724-726號25樓上到餐廳見到個裝飾好有情調, 最適合閏蜜聚會或情人浪漫進餐首先由前菜開始, 我地叫左個溫泉蛋凱撒沙律大家聽落好似好普通咁,  但我覺得呢個沙律的確唔錯個醬食得出係MIX左芝士, 所以除左沙律醬本身既酸甜味外多左芝士既咸香味溫泉蛋再添加一重蛋香, 羅馬生菜爽脆, 加埋面包粒同煙肉粒同行既朋友都讚呢個沙律好出色虎蝦意大利飯配龍蝦牛油汁有三隻超大既虎蝦, 煎得好香, 肉質彈牙個醬汁creamy香濃香煎頂級安格斯肉眼朳我地叫左7成熟, 煎得岩岩好, 入口好腍牛味都幾香整體環境同食物質素都幾好, 大家可以bookmark定呢間餐廳呀
上到餐廳見到個裝飾好有情調, 最適合閏蜜聚會或情人浪漫進餐

首先由前菜開始, 我地叫左個溫泉蛋凱撒沙律
大家聽落好似好普通咁,  但我覺得呢個沙律的確唔錯
溫泉蛋再添加一重蛋香, 羅馬生菜爽脆, 加埋面包粒同煙肉粒
同行既朋友都讚呢個沙律好出色

虎蝦意大利飯配龍蝦牛油汁
有三隻超大既虎蝦, 煎得好香, 肉質彈牙
個醬汁creamy香濃

香煎頂級安格斯肉眼朳
我地叫左7成熟, 煎得岩岩好, 入口好腍
牛味都幾香

2020-03-15
2020-03-17 1008 瀏覽
慶祝寶寶生日搵左個浪漫地方二人世界,最好預先訂坐,睇下有無近窗位坐。第一味 黑松露薯蓉 10/10入口超濃既黑松露味加埋薯味融合,完美。吃盡各大餐廳薯蓉,亦覺得此薯蓉高質。第二味 - 牛油白酒煮藍青口伴法式薯條 7.5/10首先講藍青口,比較普通青口,白酒味未能好顯著咁食到,以$198價錢有少少失望,汁太少,但混合的辣肉絲為此美食加分,叫做合格。然後,薯條炸的幾出色。第三味 - 慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬 9.5/10味道一流,漫煮過程令到肉質軟硬適中,又能鎖好肉汁,底有菇類吸收精華,如果大份少少道更開心第四味 檸檬蛋白脆炸彈 9/10當蛋糕食,份量少少,吃得開心,玩得開心,裏面是蛋白,都係食外層。
第一味 黑松露薯蓉 10/10
黑松露薯蓉