2019-01-03 226 瀏覽
朋友經常推介,襯黎開金鐘就緊係試下啦!首先一讚係環境感覺幾清新同有空間感,樓底好高,好舒服!坐窗邊雖然係對住馬路,但都會覺得好正!Menu全部英文,主要分類係漢堡、熱狗、薯條、雪糕、飲品等。有一欄係Hong Kong Exclusive,係香港先有既奶茶奶昔。但唔特別好奶茶既我就冇試啦。想食得清淡啲,我就叫左個菇既漢堡,朋友就叫左個雞既漢堡,再一齊叫左個芝士薯條Share。特別一提,朋友話佢去排隊時見到有兩條隊,一條係order here,一條係c line,佢唔知頭唔知路就求其排,去左c line,都買到既,後來先發現係買野飲/雪糕既。😂😂點評一下,芝士薯條,芝士味濃同份量好夠,薯條都炸得好好食,仲要係粗薯條,好正!可能係芝士關係,愈食愈膩。至於漢堡,可能我地冇細睇啲英文,見到係雞/菇就叫,冇諗過兩個都係炸既😂😂。而我個菇堡係炸粉裡面有兩片薄菇中間再有芝士,食嗰陣覺得幾特別,同幾好味。不過可能期望太高,覺得個包有啲hea,似係普通既包拎出黎夾啲涵就算。(因為有啲漢堡個包會烘過,冇咁lum芝芝)總括而言,價錢黎講唔算好貴,有機會都會再試下其他包,但唔會勁鍾意食。
朋友經常推介,襯黎開金鐘就緊係試下啦!

2019-01-02 240 瀏覽
放假周圍都多人, 諗住去金鐘行下街無咁迫行到累見到Shake Shack有位坐, 又唔洗排隊ORDER, 即刻衝出入兩個女仔食得唔多, 佢地又無SET叫嘅, 有選擇困難症嘅叫咗佢推薦個其中幾樣, 散嗌咗個BURGER, 雪糕, 同薯條有個位可以自己斟水飲, 所以我地就無叫到飲料SHACK BURGER ($50) 就算SINGLE 都堅大份, 肉質JUICY又香又厚, 蔬菜鮮甜爽口, 夾埋好好味CHEESE FRIES ($36)CHEDDAR CHEESE 配薯條真係冇得輸呀! 同埋我鍾意呢D肥仔波浪薯條, 炸得熱辣辣又脆, 明知熱氣都KEEP住食到停唔到MATCHA GOLDEN BELL CONCRETE ($41)係IFC店先有, 濃濃嘅雲呢拿雪糕配上抹茶粉, 仲有D餅碎同軟薑, 令味道同口感都更特出!
放假周圍都多人, 諗住去金鐘行下街無咁迫

有個位可以自己斟水飲, 所以我地就無叫到飲料

CHEESE FRIES ($36)

2019-01-01 272 瀏覽
除夕夜,咁岩行過嚟金鐘,行到門口有陣好香牛肉味,原來係由呢間咁出多既快餐店傳出嚟,一場嚟到,雖然食咗晚餐無耐,都要試下佢地既漢堡。叫咗最便宜既shack burger single 同 雲呢那奶昔試下。 個包超鬆軟,牛肉煎得香而不膩,充滿牛肉味,配菜都好新鮮;個奶昔好香濃,密度高,似飲緊溶左既haagen dazs雪糕。雖然未叫薯條都差唔多成舊水,但今時今日一杯珍珠奶茶都要30蚊以上,Shake Shack絕對值得一試。

2018-12-27 318 瀏覽
朋友約行山,一大班人得兩個準時,準時咪肚餓,咪食住等😂 遲到嗰d坐享其成,唔洗等位都有位坐同食 😂 感冒未清,唔食薯條,唔飲野。淨食burger。牛肉唔太厚,而且太咸,食唔到肉味,於是理解唔到點解咁多人,又比人吹捧到上天。食過只覺得係普通野,好一般,無特別好食。不過菜茄都新鮮既。五十蚊先食一個包,唔值得,根本就係幫手交租,sosad... 😕唔通係中環大型名店商場開舖就會變得係興香d,好食d咩? 我就完全唔同意囉。

2018-12-23
15 分鐘 (堂食)
2018-12-26 291 瀏覽
好想試Shake Shack好耐哪!今日誠意一早過嚟試下。因為全部用手食,所以影完張相dig in 後就無機會再影相。首先講下賣相。好難得d顏色可以咁鮮豔,真係好似睇緊廣告咁! Shack Burger Double 肉質甜,整體很多肉汁,配上菜,蕃茄同芝士真的無懈可擊!Shroom Burger本來平平無奇的大啡菇,竟然係吉列皮,中心仲有大量流心芝士!好味指數爆燈!過去幾日都吃了太多肉,所以今日食到一個咁特色的漢堡,真的大滿足!Cheese fries呢個薯條係我差不多成世人食過最好味嘅薯條!又脆又熱,芝士醬仲好好味,唔會太鹹!Peanut butter shake花生醬味十分濃,質地有點兒太杰,味道以奶昔來看不算太甜。我一個人喝不完!Iced tea竟然是無糖的!對於對奶敏感或正在努力減肥的朋友,呢個係一個不錯的選擇!環境座位十分寬敞及舒適。服務員態度很友善。有洗手機,吃前吃後都可以洗手,不用去廁所,真的好衛生及方便。總結: 一定會再來!下次不會再點奶昔,對我來說太heavy 哪!
好想試Shake Shack好耐哪!今日誠意一早過嚟試下。

首先講下賣相。好難得d顏色可以咁鮮豔,真係好似睇緊廣告咁!

Shack Burger Double
肉質甜,整體很多肉汁,配上菜,蕃茄同芝士真的無懈可擊!

Shroom Burger

Cheese fries

Peanut butter shake

Iced tea

2018-12-26
2018-12-26 249 瀏覽
Shake Shack係香港已經開左一排,見咁多人話正又咁多好評,終於去左試。個日星期日,加上落緊毛毛雨,都唔算話好多人排隊,大概等左半個鐘就可以落單。我哋叫咗兩個burger,分別係single shack burger同shack stack,加左個cheese fries,飲品就係strawberry shake同香港獨有嘅Milk tea shake,埋單就已經差唔多200蚊。逐樣講下先,single shack burger非常普通,完全無特別,塊牛又唔係特別juicy,朋友話同big mac差唔多......Shack stack最期待係入面嘅炸蘑菇,都算多汁,但味道還可以啦,稱唔上好味...... cheese fries開頭食一兩條覺得幾好食嘅,食多幾條真係好漏,唔想浪費但真係漏到食唔落了。兩杯milkshake太!甜!喇!總之成個餐都好漏,好油膩,唔明點解咁多人話正......明明就完全唔值得特登去食。總結,如果你本身鍾意食burger,一定唔會覺得佢好食,如果你本身都唔係特別好burger,更加唔需要黎食喇。

30 分鐘 (堂食)
2018-12-26 234 瀏覽
Went to the grand opening to sample all the Shake Shack I could handle! The space in PP lacks the outdoor glamour or IFC but makes up for it in the speed and friendliness of the service staff! The burgers themselves are the same high quality crave-inducing warm and meaty flavours of the master brand. Had the smoke shack and the shroom burger, both great but will say the cheese spray on #2 was a bit muuuuch. I will have to find a way to sneak my shakeshack into the movies the next time i stop by PP!!
Smoke Shack
Shroom Burger
2018-11-19
2 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
Smoke Shack
2018-12-26 139 瀏覽
太古廣場從來都是一個高級商場,想找一間較為便宜的餐廳都很難,Shake Shack 的入駐,為商場提供了更多層次的飲食選擇。店內全部都是外國面孔的員工,而且買單到提取醬汁都是很外國模式的。我們點了ShackBurger in Single ($50)可選Double,不過當然會貴一點。由於時間比較是晚,不想吃得太heavy, 所以點了個single。不過吃下去的時候,的確有點後悔沒點Double,因為我相信Double 的口感層次會更加豐富。牛肉非常有味,蔬菜也是爽口新鮮,醬汁不多不少!就是好吃!男友點了個 chick’ n Shack($56),我試了兩口,雞炸得很脆,就是鹽撒得不平均,有點偏咸。Cheese fries ($36)薯條炸得很脆,不過當吃完包再吃就全腍了。芝士非常的多,而且味濃,我們沒有全吃掉,因為芝士實在太滯。Root Bear ($30)很酸,也像沒氣的沙士氣水。Milk tea shake($42)是香港限定。不過就很不Local taste。 沒什麼奶茶味,就是少茶多奶的味道。而且非常大杯,要很餓才有機會喝光哦。總結:食品新鮮,值得一試的高級快餐
太古廣場從來都是一個高級商場,
想找一間較為便宜的餐廳都很難,
Shake Shack 的入駐,
為商場提供了更多層次的飲食選擇。

店內全部都是外國面孔的員工,
而且買單到提取醬汁都是很外國模式的。

可選Double,不過當然會貴一點。
由於時間比較是晚,
不想吃得太heavy,
所以點了個single。
不過吃下去的時候,
的確有點後悔沒點Double,
因為我相信Double 的口感層次會更加豐富。
牛肉非常有味,

我試了兩口,
雞炸得很脆,
就是鹽撒得不平均,
有點偏咸。

Cheese fries ($36)
薯條炸得很脆,
不過當吃完包再吃就全腍了。
芝士非常的多,
而且味濃,
我們沒有全吃掉,
因為芝士實在太滯。

Root Bear ($30)
很酸,也像沒氣的沙士氣水。
Milk tea shake($42)
是香港限定。
不過就很不Local taste。
沒什麼奶茶味,
就是少茶多奶的味道。
而且非常大杯,
要很餓才有機會喝光哦。

總結:
食品新鮮,
值得一試的高級快餐

2018-12-24
2018-12-25 117 瀏覽
平安夜 第一站 SHAKE SHACK🍟🍔🥤同男朋友一齊請左假去 行街食野 🤶🏻❤️🎅🏻SHAKE SHACK 係金鐘開左第二間。 好彩一去到都無排長龍👍🏾 .🍴SHACK STACK BURGER有炸大啡磨 咬落去有D 脆脆都幾有咬口。 反而個牛肉係成個包既 最低層 唔係太食到佢D 肉味。 .🍴❤️CHEESE FRIES. 相對MY FAV. 因為夠重芝士。 d fries 都 炸得幾 脆口。 唔會太硬 或太 稔身👍🏾相對最好食既 食物.🍴VANILA MILKSHAKE 只係覺得比 M 記D 奶昔 濃味少少 無咩特別🧐.🍴LEMONADE 💀 淡淡的.☘️環境好光猛 可惜音樂嘈到你。 好似入左 hollister, Anf 行街咁。☘️欣賞佢有個 洗手機 方便d 人 食前食後可以 係現場做好清潔!唯一加分🌹🍃價錢貴!CP 值低其實都有D 失望 因為無想像中咁神呀..
平安夜 第一站 SHAKE SHACK🍟🍔🥤
同男朋友一齊請左假去 行街食野 🤶🏻❤️🎅🏻
SHAKE SHACK 係金鐘開左第二間。
好彩一去到都無排長龍👍🏾 .
🍴SHACK STACK BURGER
🍴LEMONADE 💀 淡淡的
🍃價錢貴!CP 值低
其實都有D 失望 因為無想像中咁神呀
近排美國漢堡包潮流正襲香港,ShakeShake係中環ifc登陸後,典型的香港人貪新鮮威力,故一直大排人龍,Pooh姐一直都想找機會試下幾個月後此店再下一城去到金鐘pp開店,仲要係AMC Cinema隔離,岩哂睇完戲就過黎食返餐店舖裝修得簡潔時尚,位置都幾大,坐得舒服,會播放美國的音樂,好有美國style餐廳一貫快餐店風格都係自助形式,排隊叫餐後員工會比個提示牌,堂食既可以入去找定位先,當提示牌響燈後就可以到取餐處取餐而醬料, 餐具, 餐巾同水都係自助拎取其一窩心位--排隊會分設一條<C-Line>比只買飲料的客人第二個窩心位--會有部洗手機,可以洗乾淨後先取食當你一入店舖排隊,員工都會比定張餐牌你揀定餐牌食物款式不多,熱狗有兩款(豬肉腸或牛肉腸); 而漢堡就有五款--ShakeBurger(經典芝士漢堡), SmokeShack(加了塊煙肉的芝士漢堡), ShroomBurger(炸大蘑菇素漢堡), Chick’n Shack(炸雞胸漢堡) & Hamburger(只有牛肉且全走漢堡)飲品以汽水同香港特式--milk tea shack為主,仲會有啤酒或紅白酒,岩哂外

而醬料, 餐具, 餐巾同水都係自助拎取

第二個窩心位--會有部洗手機,可以洗乾淨後先取食

當你一入店舖排隊,員工都會比定張餐牌你揀定

飲品以汽水同香港特式--milk tea shack為主,仲會有啤酒或紅白酒,岩哂外國人style

今次一個人過黎食,叫一個burger同飲品都已經好豐富了

一場黎到當然係叫個招牌shake(經典芝士漢堡)🍔
麵包只係稍為烘烤一下,而且較薄身,食到一半d醬汁令到個包較淋身,口感一般
而牛肉的確幾濃郁牛肉味,肉汁豐富,不過就較薄身口感就一般
配料有半溶的芝士,蕃茄,生菜同秘製的Shack醬,酸酸甜甜十分惹味

整體上外觀同食落都係較普通,性價比一般
Single shack burger

而呢個Milk Tea Shack係香港限定當然要試下
接近聖誕節當然揀返個Christmas Cookies Shack🎄🍨
Milk Shack就類似係奶昔,奶味幾香滑濃郁,而且打得幾厚身,入邊仲會一粒粒曲奇碎,幾有口感

不過味道真係太甜,愈飲愈膩

Christmas cookies shack

總括黎講:
食物質素不錯,但可能名聲太大,換來有d失望,性價比一般

🍳🍴味道: 7/10
👩👨服務: 8/10
🏠💺環境: 8/10
💰💸抵食: 7/10

總消費: $98 (1人)
2018-12-22 181 瀏覽
Came for lunch with some colleagues, arrived 12ish very short queue and we manage to grab a table for 3 before our food is ready. Tried the shack’s burger, very nice juicy burger. Prolly taste extra good to for eating there while it’s still very hot and freshly made. Wondering if they will add a salad to their menuAlso ordered their chocolate milkshake as I treat for myself, it’s on the sweet side of the scale but still delicious thick n milky. I would love it even more if they could do a dark c

Also ordered their chocolate milkshake as I treat for myself, it’s on the sweet side of the scale but still delicious thick n milky. I would love it even more if they could do a dark chocolate version less sweet on their menu.
2018-12-21 170 瀏覽
星期五晚差不多8點到,仲有位坐。我叫左Smoke Shack (single),有煙肉,芝士,漢堡肉,櫻桃辣椒粒。Shack Sauce唔算好多,個包既味不是靠d 汁,係材料本身的味道。煙肉不咸,好脆。漢堡肉亦 juicy。個包不算大,食完不太膩。香港 exclusive Milk Tea shake, 唔是港式奶茶味,但幾香,幾好飲。
星期五晚差不多8點到,仲有位坐。
2018-12-21
2018-12-19 215 瀏覽
朋友想試呢間好耐,前兩日終於的起心肝去食,店鋪正正係AMC cinema隔離,去時正值假日午飯時間,好多人,但都好好彩,好快搵到位,同朋友決定左食咩之後,我先出去order,order完staff會問你咩名,再比埋個提示器你,提示器響就可以攞餐,我地order左single shack burger($50), stack stack($86), cheese fries($36), fifty/fifty($24)同埋hazelnut shake($48),shack shack係cheese burger加炸芝士啡菇,好食,一路食個炸菇既芝士不斷流出黎,亦都做拉絲既效果,非常推介,佢既burger都做得唔錯,cheese fries好味但好膩,食唔哂,但芝士味夠濃,hazelunt shake完全就係濃版繽紛樂,好邪惡,fifty/fifty其實就係50 lemonade+50 ice tea, 如果嫌太多芝士好膩,呢杯野非常唔錯夠哂解膩。食物整體味道唔錯可再encore~

• shack shack
2018-12-19 313 瀏覽
火爆美国和欧洲的shake shack太古广场店终于开了,白天的时候基本上都是人山人海的,晚上过了饭点来的话用餐环境还不错(11点关门)。店内环境还是很好的,宽敞明亮,装修风格比较偏现代风,服务员大多数都说英文,偶尔能碰到香港本地人可以说普通话的。点的shake牛肉汉堡,配上薯条和香港店内限定的三种甜品。汉堡确实挺好吃的,就是分量偏少,薯条的味道也不错,自助吧台上各种酱料挺丰富的。最不能接受的就是甜品实在太甜了,无法下咽的甜。根本不可能吃完。总体来说还可以吧,没有想象中那么惊艳。甜品不能吃太甜的东西的人不要点。

2018-12-16
2018-12-17 283 瀏覽
Milk Tea Shake (Hong Kong exclusive) $42本身並不喜歡雲呢拿味但看到是香港限定 和有加入茶 便決定都要一試好味!茶味還頗濃的☺️雲呢拿味反而不太重👏🏻不錯不錯😀.整體價錢和外國差不多啊有機會要試一下其他食物
本身並不喜歡雲呢拿味
但看到是香港限定 和有加入茶 便決定都要一試