2019-01-03
朋友經常推介,襯黎開金鐘就緊係試下啦!首先一讚係環境感覺幾清新同有空間感,樓底好高,好舒服!坐窗邊雖然係對住馬路,但都會覺得好正!Menu全部英文,主要分類係漢堡、熱狗、薯條、雪糕、飲品等。有一欄係Hong Kong Exclusive,係香港先有既奶茶奶昔。但唔特別好奶茶既我就冇試啦。想食得清淡啲,我就叫左個菇既漢堡,朋友就叫左個雞既漢堡,再一齊叫左個芝士薯條Share。特別一提,朋友話佢去排隊時見到有兩條隊,一條係order here,一條係c line,佢唔知頭唔知路就求其排,去左c line,都買到既,後來先發現係買野飲/雪糕既。😂😂點評一下,芝士薯條,芝士味濃同份量好夠,薯條都炸得好好食,仲要係粗薯條,好正!可能係芝士關係,愈食愈膩。至於漢堡,可能我地冇細睇啲英文,見到係雞/菇就叫,冇諗過兩個都係炸既😂😂。而我個菇堡係炸粉裡面有兩片薄菇中間再有芝士,食嗰陣覺得幾特別,同幾好味。不過可能期望太高,覺得個包有啲hea,似係普通既包拎出黎夾啲涵就算。(因為有啲漢堡個包會烘過,冇咁lum芝芝)總括而言,價錢黎講唔算好貴,有機會都會再試下其他包,但唔會勁鍾意食。