2023-06-17 327 瀏覽
又係開心果控出動既時候🤭⭐️開心果奶昔 $63上層係邪惡既Cream加上開心果碎同薄脆片,首先唔攪勻直接飲,開心果味濃,口感綿滑,薄脆片同開心果碎提升層次感。攪勻之後既開心果味會淡左。係好飲但一個人真係會飲唔晒😈
又係開心果控出動既時候🤭

⭐️開心果奶昔 $63
這間美式漢堡店又出了新菜單了,上次的辣蜜糖脆雞就已經非常特別了,而這次更推出了富有美國特色的水牛城口味的,真的人著迷!水牛城辣雞堡(63元)雞堡用上了雞腿肉經過炸香炸脆,接著完整地包裹上這裡特製的水牛城醬汁,再配上酸青瓜,生菜和麵包,吃起來又鬆軟,又脆,又嫩,又多汁的口感,水牛城醬汁酸辣味比較重,再配上酸爽的青瓜,更突出肉香,而且酸青瓜特別多,愛的人一定要試試!水牛城辣雞粒(43元)這個雞粒用上了雞胸肉,雖然經過油炸,但仍能保持到雞胸的嫩,而且有肉汁的!再配上兩款醬汁,分別是水牛城辣汁和秘製牧場醬,後者吃起來蘑菇香味濃郁!水牛城辣芝士薯條(43元)大量濃香的芝士醬和辣水牛城辣椒粉撒左新鮮炸起的薯條上面,吃起來外脆內軟的薯條沾上了香濃綿滑的芝士醬和辣辣的調味粉,吃起來更惹味!Mango Passion Lemonade (27元)這個也是新推出的飲品,兩款水果都是非常有夏天氣息的,分別是芒果和熱情果,再配上這裡特別檸檬汁,喝起來味道更香更甜更解渴,愛吃這兩款水果的人都可以試試!

水牛城辣雞堡(63元)

水牛城辣雞粒(43元)

水牛城辣芝士薯條(43元)

Mango Passion Lemonade (27元)

2023-06-08 289 瀏覽
早排見shake shack 推出Buffalo Chicken 系列,終於都有時間比我去到食啦🥹~水牛城辣雞堡味道比想像中好,雞肉鮮嫩而唔會比醬汁嘅辣味搶走。配搭醃青瓜、生菜及ranch dressing後口感更豐富。至於雞粒味道中規中矩,蘸上水牛城辣汁後會無咁乾身。佢地嘅水牛城辣芝士薯條更加係必嗌item🫶🏻個人覺得係比平日嘅cheese fries更好食,芝士醬表面灑上自家製水牛城辣粉,中和咗芝士飽滯感。薯條食落香辣帶勁,令人忍唔住食曬😂

哈囉大家好啊,今日我想跟大家分享一下我最近吃到的一個超好吃的炸雞芝士漢堡!我去了一家新開的小店,店面不大但是裡面的氣氛超棒,而且店員都很友善。讓我來跟大家介紹一下這款炸雞芝士漢堡,啊我已經流口水了!首先是漢堡的麵包,它非常的鬆軟,口感完美,而且還有微微的奶香味,讓我一口接一口都停不下來。然後是裡面的炸雞肉,它們的炸雞肉特別鮮嫩,而且表皮非常酥脆,讓我一口咬下去就感受到了那種美妙的口感。更重要的是,裡面的炸雞肉配上濃郁的芝士,真是絕配啊!除了炸雞肉和芝士外,還有一些生菜和醬汁的添加,這樣整個漢堡的口感更加豐富,讓我一下子就吃完了整個漢堡。我真的覺得這款炸雞芝士漢堡是我吃過最好吃的漢堡之一,如果你要來這家店,一定要點這個!總之,如果你想要吃一個超好吃的漢堡,我非常推薦這個炸雞芝士漢堡。它的口感非常豐富,而且需要的時間也不長,非常適合快速吃飯。我相信你一定會和我一樣愛上這個漢堡的!#silvereatfoodie #hongkong #hkrestaurant #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #topcitybites #hkfoodblog #hkig #

#silvereatfoodie #hongkong #hkrestaurant #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #topcitybites #hkfoodblog #hkig #hkblogger #美食
2023-06-05 208 瀏覽
景觀好靚呀💞🉐,最近去Shake Shack 試左新限定「水牛城風味系列」,辣味好適中岩岩好,唔會辣得好辛苦XD餐廳係HOUBOUR CITY,坐得舒服,有落地海景遠望碼頭同摩天輪呀,CHILL爆。✨水牛城辣雞堡 $63,💖成個包好鬆軟,好好食,成舊辣雞都好酥脆,大大個飽肚感十足,, 水牛城辣汁配上秘製牧場醬,又有大量配菜及酸瓜,口感層次豐富,減輕油膩感。✨水牛城辣芝士薯條 $43,食包一定有配薯條啦,個芝士醬起好食,♥️仲要係波浪絞薯條,先可以做到外脆內綿,CP 好高。✨水牛城脆辣雞粒(6粒)$43,另外,我仲叫左配有水牛城辣汁既炸雞粒,MOUTH FIT 方便食,😊好脆口又嫩滑多汁啖啖肉。✨Lemonade $27夏天最岩飲飲檸檬水啦,冰涼解渴,又可消膩。

✨Lemonade $27
夏天最岩飲飲檸檬水啦,冰涼解渴,又可消膩。

2023-06-03 171 瀏覽
餐廳空間好大, 行到最入嘅窗邊位仲可以睇到維港海景, 枱與枱之間有足夠距離, 感覺好舒適。𓊈水牛城辣雞堡 $𝟼𝟹𓊉雞堡可以選擇雞腿/雞胸肉, 我地揀咗雞腿, 幾大塊而且炸得好酥脆, 肉質嫩滑, 雞腿用水牛城辣汁醃製過所以好惹味, 配上生菜, 醃青瓜同秘製牧場醬, 好好食!𓊈水牛城脆辣雞粒 $𝟺𝟹𓊉香脆雞粒分6件同10件, 粒粒都炸得香脆, 配有自家製水牛城辣汁可以蘸點。𓊈水牛城辣芝士薯條 $𝟺𝟹𓊉本身波浪紋芝士薯條已經好好食, 呢個水牛城辣芝士薯條仲灑上自家製水牛城辣粉, 味道更豐富, 另外仲配有秘製牧場醬可以蘸點, 真係好香濃!𓊈Mango Passionfruit Lemonade $𝟸𝟽𓊉普通Lemonade 比較酸, 加咗芒果同百香果, 多咗一份甜味, 夏天飲真係好消暑解渴。𓇊 整體食物好好食, 位置環境好好, 仲可以睇到海景, 推介!

𓊈水牛城辣雞堡 $𝟼𝟹𓊉

𓊈水牛城脆辣雞粒 $𝟺𝟹𓊉

𓊈水牛城辣芝士薯條 $𝟺𝟹𓊉

2023-05-29 176 瀏覽
Shakeshack 今期又出咗新嘢🤩 係我最愛嘅水牛城風味🥳 水牛城辣雞堡雞堡可以揀雞胸或者雞腿 我就揀咗雞腿😝 雞腿就夠晒juicy 嫩滑 亦炸得非常酥脆😋 再加咗水牛城辣汁 味道香濃 酸酸辣辣嘅感覺好惹味🤤🌶️🔥水牛城辣芝士薯條芝士薯條一直係我嘅最愛 香脆嘅薯條鋪滿左芝士🍟🧀 在灑左自家製嘅水牛城粉 味道唔會太辣 但層次豐富左😋水牛城脆辣雞粒雞粒每粒都好脆😝 仲配左水牛城辣汁或者黑松露醬俾我哋揀😍 醬汁都幾濃架 辣辣地酸酸地都幾開胃😚

水牛城辣雞堡

水牛城辣芝士薯條

水牛城脆辣雞粒
2023-05-18 268 瀏覽
一向好中意食水牛城雞翼的我,見到shake shack近日出了水牛城辣雞風味系列,當然要去試下啦!今次來到位於海港城的分店,可以望住維港夜景食,十分寫意!這個系列有水牛城辣雞漢堡、水牛城芝士薯條和水牛城香脆雞粒!水牛城辣雞漢堡,麵包軟綿,炸雞整件沾滿水牛城辣汁,上面再淋有秘製牧場醬,加埋生菜和酸瓜,味道酸酸辣辣,炸雞外層脆卜卜,內裡雞肉嫩滑juicy,辣得過癮又惹味!水牛城芝士薯條,薯條係波浪紋粗薯條,外脆內軟,上面有滿滿的芝士醬,味道咸香,再點上水牛城醬一齊食,酸辣又過癮!水牛城香脆雞粒,雞粒外層脆卜卜,雞肉嫩滑juicy,一啖一粒,再點上水牛城醬,十分美味!最後再飲埋Lemonade,解膩又解渴!
這個系列有水牛城辣雞漢堡、水牛城芝士薯條和水牛城香脆雞粒!
最後再飲埋Lemonade,解膩又解渴!
2023-05-16
2023-05-14 190 瀏覽
shack shack真係好識挑選位置,望正個海景。係海港城一帶嚟講真係性價比之王,如果下午茶食少少嘢,又唔想食飽,真係好啱!芒果cream奶昔真係唔錯,推薦wo!
2023-05-14
呢間喺海港城地下嘅shake shack 係落地大玻璃,對住維港景色👍🏻👍🏻 一流景色配上最好食嘅漢堡包,人生一大樂事。首先點左avocado bacon burger , 我覺得呢間嘅漢堡包嘅麵包好軟身,唔會好乾,肉質好Juice,一路聲一路滴汁🤣🤣🤣牛油果又好好食,超級鍾意呢一個包。朋友點smokeshack,芝士漢堡配蘋果木燻煙肉、仲有辣椒粒,呢個係唯一有辣味嘅漢堡,鍾意食辣嘅朋友可以試吓,味道都幾開胃👍🏻👍🏻👍🏻另外如果有朋友想試呢間,可以配合海港城優惠券用,埋單都唔使$200👍🏻

2023-04-30 172 瀏覽
Shake shack 永遠係無失手平靚正吸停車埸飛不二之選. Weekend lunch time 要排下但都快有位,今日仲難得排到個海景靚,極度賞心悅目.叫左兩個包, single shack cheeseburger 同double shack cheeseburger, fries 是必需,另加杯大mango lemonade 夠曬一家飲. 張單啱啱夠$200 可以free 2 個鐘泊車. 😝薯條香脆熱點埋茄汁小朋友極大愛,burger 芝士味夠濃溶到啱啱好牛肉夠juicy 一啲都唔失禮,always good value for money !
2023-04-03 358 瀏覽
今日行街行到攰攰地 又未夠鐘食晚飯所以嚟食下漢堡通關後真係好多人😞 自由行多咗 周圍都係講國語麻麻哋好feel 所以環境一半囉好彩都搵到位唔洗企今次叫左兩個飽 薯條 🍟同一杯half and half🥤漢堡飽都幾好食嘅 油左小小薯條食落有啲空虛 浮啊🤭
今日行街行到攰攰地 又未夠鐘食晚飯

同一杯half and half🥤
漢堡飽都幾好食嘅 油左小小
薯條食落有啲空虛 浮啊🤭
2023-03-23 367 瀏覽
今日介紹呢間速食餐廳位於海港城,環境唔錯又有歌聽,一d都唔會有拘謹的感覺。呢度似快餐店模式一樣出去落order,但係有餐廳嘅舒服感覺,完全唔會有被waitress行來行去或客位/搵位等位的壓力感。唔止咁,呢度仲有海景環境,坐位又一啲都唔迫,食物方面casual得來又好味,今次我就點了shake burger 同half half都係佢地嘅主打,half half檸檬茶咁,檸檬同茶真係調教到half half 👍 而burger唔大食嘅話份量又啱啱好,認真不錯呀😁😁#foodie #cafe #夏日搵食推介 #hkfoodie #hkfood #香港美食 #hkfoodblogger #美食

2023-03-13 286 瀏覽
初一流流行海港城行咗半個鐘都搵唔到有素食嘅餐廳😩😩🥺突然間俾我見到呢間美式漢堡有個vegetarian burger 🥳餓到半死既我 二話不說即刻坐低食係出面係留意唔到 原來入面有個無敵大海景對住超靚既維多利亞港食burger👍🏻素食burger 勁有誠意大啡菇加流心拉絲芝士👍🏻蛋奶素既人士絕對要試👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻薯條又係超好食 熱+脆下次初一十五都依然會考慮黎shake shack 食🥳
初一流流行海港城

下次初一十五都依然會考慮黎shake shack 食🥳

2023-02-20
  • Shroom  Burger
2023-03-08 290 瀏覽
媽咪年紀開始大就會中意食返burger + 薯條🍟 自從上次係東涌食過shack burger之後就好中意食今日就係公司附近海港城同媽咪一齊食晏,望住個維景食,平時係PP or ifc食得多,海港城都係第一次!Shack burger (single) French fries Chicken bites (barbecue sauce) Burger都夠熱夠濕潤,漢寶扒唔乾都夠juicy,媽咪好滿意!今次chicken bites 唔乾,冇傳說中講到咁伏🤣 薯條正正常常~🍔Shake Shack (海港城) (尖沙咀)🍔尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG53號舖

Shack burger (single)
French fries
Chicken  bites

🍔Shake Shack (海港城) (尖沙咀)
🍔尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG53號舖
2023-03-07
10 分鐘 (堂食)
Chicken  bites
  • Shack   Burger