2023-02-08 498 瀏覽
Shake Shack🍟🥤🍔SmokeShack® Double芝士漢堡配煙熏煙肉、櫻桃辣椒粒及ShackSauce 🍔 $87 小編今次揀一個漢堡,叫咗no bun ,即係轉左生菜做面,夾住中間嘅材料,食落感覺比較會清新,咁就叫double 都食得晒!漢堡肉入面勁多肉汁,嫩滑有肉味,鍾意食肉嘅朋友,真係要加多$20叫Double,佢哋嘅漢堡肉真係出色㗎~櫻桃辣椒粒偏酸,份量都比較多,唔算特別鍾意食酸嘢嘅人可以揀唔要或者要少啲~🌶️👍🏻Shack Stack Cheeseburger加'Shroom Burger配生菜、番茄及ShackSauce 🍔🍅 $89簡單啲嚟講,呢個就係雙併漢堡,一次過集合左芝士漢堡同埋炸大啡菇!一次過滿足大家兩個願望,炸大啡菇外脆內軟,出面非常之脆口,但係咬開之後又充滿着啡菇本身嘅汁,菇味香濃💓👍🏻Chicken Bites (10 counts)脆炸雞粒配秘製甜辣蜜糖醬/BBQ醬 🐔🍢 $56呢個雞粒真係啖啖雞肉,大家可以揀BBQ醬,或者係甜辣蜜糖醬~對我嚟講小朋友先做選擇, 我就梗係同佢講兩樣都要啦!雞粒熱辣辣啖啖肉,咬開仲有少量嘅肉汁喺入面!係除咗薯條以
Shake Shack🍟🥤🍔
呢個雞粒真係啖啖雞肉,大家可以揀BBQ醬,或者係甜辣蜜糖醬~對我嚟講小朋友先做選擇, 我就梗係同佢講兩樣都要啦!雞粒熱辣辣啖啖肉,咬開仲有少量嘅肉汁喺入面!係除咗薯條以外小食嘅好推介!配呢兩個醬汁都幾好食,如果真係要揀嘅話,咁我會揀甜啦蜜糖醬
Cheese Fries波浪薯條配上特製車打及美國芝士醬🍟 $36
波浪厚切薯條口感更加好,好似可以食到啖啖熱辣辣嘅薯蓉咁!芝士醬有濃郁嘅芝士味✨✨份量亦都充足,唔會食到最尾變咗薯條撈薯條~
Vanilla Shake 雲呢拿奶昔 🥤$42
味道偏甜一啲,但係雲呢拿味非常香濃!男小編表示大愛!🥰🥰我自己就好少飲咁甜嘅飲品,對我黎講我更加鍾意five guys嘅奶昔,佢哋嘅奶昔口感同層次更加好!
Cheese Fries🍟
SmokeShack® Double
Shack Stack Cheeseburger🍔🍅
Chicken Bites (10 counts)
Cheese Fries🍟
SmokeShack® Double
Chicken Bites (10 counts)
  • Shack Stack Cheeseburger
  • Vanilla Shake
Dinner @ 04 Feb 2023 (Saturday)由2023年1月17日至2月26日, 香港的Shake Shack為慶祝農曆新年而推出了Hot Honey Fried Chicken系列, 系列有三款新品, 包括Hot Honey Chicken Sandwich (White Meat), Hot Honey Chicken Sandwich (Dark Meat) 和Hot Honey Chicken Bites。順帶一提, White Meat即是雞胸肉, Dark Meat就是雞腿肉。兩款Chicken sandwich同樣都採用Shake Shack最有名的potato bun, 配上即炸的雞肉, 和甜辣的蜜糖醬。Hot Honey Chicken Sandwich (White Meat) ($63) 4.5⭐️/5即炸的White meat patty熱辣辣, 口感有雞胸肉的緊緻, 雖然雞肉本身因為部位的緣故, 肯定不會太juicy, 但配以沙律和甜辣的蜜糖醬汁, 還是覺得很惹味。小編本身以為Hot Honey Sauce是偏韓式那款較為黏身的醬汁, 但結果完

即炸的White meat patty熱辣辣, 口感有雞胸肉的緊緻, 雖然雞肉本身因為部位的緣故, 肯定不會太juicy, 但配以沙律和甜辣的蜜糖醬汁, 還是覺得很惹味。小編本身以為Hot Honey Sauce是偏韓式那款較為黏身的醬汁, 但結果完全不是這回事, 相反地這款Hot Honey Sauce是較稀身, 有點像麥當勞泰式辣醬的那款密度, 放在sandwich裡頭是很相配的, 很好吃。

Hot Honey Chicken Sandwich (Dark Meat) ($63) 4.7⭐️/5

比起White meat, dark meat 更為juicy, 更有雞肉的嫩滑口感。

Fries ($23) 4⭐️/5

由於人多的關係, 薯條來得快去得快, 所以所有薯條都是新鮮即炸, 份量很澎湃而且很脆口。略有調味, 有少少鹹味, 好吃到停不了口。

總結: Hot Honey Chicken系列為喜歡吃chicken sandwich的人來說很值得一試, 務必要在推廣期結束前再多品嚐一次呢。
2023-02-04
15 分鐘 (堂食)
2022-12-19 680 瀏覽
原本諗住近近地坐門口個邊突然有海景位😍估唔到原來望住海景食burger咁嘆Smoke Burger評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻入面有櫻桃辣椒 連埋成個包一齊食好正煙肉係smoke過 所以食落好有煙熏味芝士同啲牛肉漢堡扒一定係夾炸薯粉評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個炸薯條真係好脆好好食😋係即炸 夠熱 真係好脆 薯條夠脆好重要仲有另一款之前食過係芝士醬 staff吱好多下醬仲有款係有啲煙肉碎係面 焦糖milk shake 評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我自己本身好鍾意食甜嘢 但呢杯都真係比較偏甜 一個人飲好滯😂😂😂
原本諗住近近地坐門口個邊

我自己本身好鍾意食甜嘢
但呢杯都真係比較偏甜
一個人飲好滯😂😂😂
2022-12-08 452 瀏覽
平價海景餐廳🤭貼住個維港食快餐😆平靚正啊每次出尖沙咀諗唔到食乜就會嚟呢度,因為好食之餘,又有靚景觀賞,真係一舉兩得😛環境好舒服,好寬敞。曬左日光浴食野,胃口都變好😝❤️ShackBurger夠曬熱辣辣👍🏻好軟熟嘅包配上特別嘅sauce,真係好好味😋❤️Cheese Fries一定要趁熱食,凍左會硬左一舊舊🙈如果係芝士控一定好鐘意食,只可惜我唔係😛所以試完一次就夠,對於我嚟講太heavy太膩了🙈
平價海景餐廳🤭
貼住個維港食快餐😆平靚正啊

環境好舒服,好寬敞。曬左日光浴食野,胃口都變好😝

❤️ShackBurger
夠曬熱辣辣👍🏻好軟熟嘅包配上特別嘅sauce,真係好好味😋

❤️Cheese Fries
一定要趁熱食,凍左會硬左一舊舊🙈
話說郡主一直很想和我去試這間,正好逛完街,就決定走入去試試。臨去前一直以為是一間高級餐廳,去到時先發覺原來是一間快餐店。無問題,我出去點餐,郡主入去揾位。幸好女外語點餐員在點餐時提我用$50 coupon,令我省回不少。付完款後手持receipts和取食物機準備入去和郡主集合。點知...... 入面濟滿了人,有人一人mark兩張枱,郡主mark一張,我mark一張,詳情不說了,好不容易地剛有人走,郡主才能找到一張對住維景夜景的靚枱,而我也不再被狂震10分鐘不停的那部取食物機打擾著。環境靚又坐得舒適,又能飽覽著迷人的維港夜景。食物方面,我們點了以下:Shroom Burger - 有芝士有菇有生菜有蕃茄的漢堡包,我試了一口,感覺OK!郡主覺得好好味!Chicken Shack - 其實就是脆雞漢堡,味道幾好,好香脆但咸了點!Cheese Fries - 波浪型薯條,較淋脆不了!50/50 - 飲品 haIf lemonade half organic iced tea ,其實就是一杯較淡的凍檸茶,$32杯其實有點貴,但郡主話今次溝得退步了,比例不對!飯後有自助洗手機,服務貼心!雖然食物不

環境靚又坐得舒適,又能飽覽著迷人的維港夜景。
食物方面,我們點了以下:
Cheese Fries - 波浪型薯條,較淋脆不了!

飯後有自助洗手機,服務貼心!
雖然食物不算很出色,但勝在有coupon,也有好的環境和貼心的服務,都值得推薦的!
2022-11-27
20 分鐘 (堂食)
$69.5 (晚餐)
用餐優惠
優惠券
2022-11-24 448 瀏覽
Burger🍔1. Double shack burger🍔(⭐️⭐️⭐️⭐️/5)($77)— It contains slices of tomato, lettuce, burger, cheese and some sauce. It tastes simple and basic but the sauce adds nice flavour to the burger. 2. Shack stack 🍔(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5)($89)— the deep fried portobello is crispy outside and juicy inside. I like the melted cheese in it. It is very satisfyingFries 🍟 ($28)— it is hot and crispy. The peanut oil odour adds flavour to the chips. I like it with ketchupMilkshake🥤($42)1. Strawberry 🍓(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5)— I like it more t
Burger🍔

Fries 🍟 ($28)

Milkshake🥤($42)
1. Strawberry 🍓(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5)
— I like it more the chocolate one cuz it tastes like Häagen-Dazs strawberry ice cream😍. The texture is really creamy and thick.

2. Chocolate 🍫(⭐️⭐️⭐️⭐️/5)
— it is thick and flavourful, for chocolate_lover.

Ambience
It is a Nice view of the Victoria harbour if you get the window seat. But the table is kinda dirty.

I understand it’s a fast food restaurant but there’s not enough staff to help clean the tables. And we waited 15 mins for the burgers
我個人真係好鍾意食菇類嘅嘢,特別呢一款大啡菇,仲要夾住留心芝士好邪惡!店員仲特別提醒入面嘅芝士真係好熱㗎,所以食嗰陣小心啲,唔好辣親個咀仔( ´ ▽ ` )ノ 作為一個鍾意食邪惡芝士嘅人,朋友仔叫咗波浪薯條配特製車打及美國芝士醬!肥膩🧀超級香嘅嘅芝士醬,食完好幸福 ⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄6件雞係正常發揮嘅水平,不過我個人真係太鍾意食芝士薯條啦,所以食咗粒就比曬朋友仔食啦 ♪(´ε` )有種感覺就係間唔中都要飲下奶昔,而我最鍾意呢就係士多啤梨味奶昔,因為士多啤梨味比較清新啲,可以有種減低食漢堡包嘅油膩感覺 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

2021-09-05
2022-10-29 369 瀏覽
一聽Shake shack 就諗起佢個shroom burger , 去海港城行街,又點可以唔去食番轉呢,海港城分店既shake shack 景觀十分唔錯,坐係玻璃窗前欣賞海旁夜景。Shroom burger 🍔 一如既往order左shroom burger,大大大啡菇夾住濃濃芝士,咬一啖芝士爆哂出嚟,超級滿足,再配生菜蕃茄,口感無咁膩,不過今次師傅唔知係咪落重手左,有少少咸。Avocado 🥑 bacon burger (single)無shroom burger 咁出色,睇落size細細個,食落都幾飽,正常發揮。另外叫左薯條,可惜唔係熱辣辣,仲有奶茶奶昔,好香好滑so yummy ✌🏻

Shroom burger 🍔
一如既往order左shroom burger,

2022-10-15
  • Shroom  Burger
2022-10-24 443 瀏覽
📍Shake Shack🗺海港城海運大廈地下OTG53號舖Shake Shack越開越多分店,想用埋海港城coupon所以去食個人覺得價錢比較貴,性價比唔高因為始終都係快餐店形式,而且漢堡唔跟套餐,小食飲品都要散叫🥺 ⚡️Avocado bacon burger (single) $72本身個包黎到已經唔熱,中間有兩塊bacon,一塊肉同牛油果🥑 雖然望落細細個但都夠飽嘅⚡️Double smoke shack $87呢款double就有兩塊bacon兩塊牛肉,麵包都算鬆軟 ⚡️6 Chicken bites $37炸雞粒點醬食都唔錯😌⚡️Cheese fries $36薯條係波浪造型,食落偏淋唔脆,個人麻麻地而且芝士無幫佢加到分🙈⚡️Mango shake $48- 芒果frozen custard🥭加熱情果果蓉,灑上涼粉,忌廉,糖粉呢杯奶昔有濃濃嘅芒果同熱情果味,幾fresh,上面仲有配料,好豐富!⚡️Milk tea shake $42- 雲尼拿frozen custard 加港式紅茶作為奶茶控好滿意呢杯奶昔!真係有好濃郁嘅港式奶茶味🥤😍😍
📍Shake Shack
🗺海港城海運大廈地下OTG53號舖

⚡️Double smoke shack $87
呢款double就有兩塊bacon兩塊牛肉,麵包都算鬆軟

⚡️6 Chicken bites $37
炸雞粒點醬食都唔錯😌

⚡️Cheese fries $36
薯條係波浪造型,食落偏淋唔脆,個人麻麻地
而且芝士無幫佢加到分🙈

⚡️Mango shake $48

⚡️Milk tea shake $42
- 雲尼拿frozen custard 加港式紅茶
作為奶茶控好滿意呢杯奶昔!真係有好濃郁嘅港式奶茶味🥤😍😍
2022-10-11 429 瀏覽
系尖沙咀想搵吾系茶餐廳或者快餐下午茶,一系吾做下午茶,一系好貴,哩間幾合適,食幾十蚊仲有海景,乜都抵返啦!Smokeshack($65)3分-description 系cheese burger with all natural applewood-smoked bacon- 個包吾大,好似細過big mac,但麵包質感好鬆軟。贏到好多分- cheese 味就食吾到啦,但辣椒味就真系幾重,好難得英文menu系吾寫清楚有辣椒。- Bacon系炸得好脆, 吾太鹹,smoke 味道就無啦- 牛肉涵系幾厚,但咬開就睇到同食到比較乾同”鞋” Hot dog ($33)3分- menu寫系100% beef,比較特別,所以試下- 同樣個包系幾好食- 條腸仔可能100%beef, 所以口感同Burger一樣”鞋“而且辣

Smokeshack($65)3分
- Bacon系炸得好脆, 吾太鹹,smoke 味道就無啦
- 牛肉涵系幾厚,但咬開就睇到同食到比較乾同”鞋”

Hot dog ($33)3分

hot dog
tea
2022-10-11
2022-10-02 474 瀏覽
Shake Shack呢間連鎖店相信大家都非常清楚,介紹就唔多講啦,我就想講吓位於海港城裏面嘅呢一間shake shack,估唔到一間快餐店都可以飽覽維港景色😍😍,座位唔算逼夾,坐得都舒服,佢哋有自助醬料bar同餐具等,仲有個非常方面嘅自助洗手機,估唔到一部咁細嘅機器由落番梘,出水甚至抹手紙都一應俱全,方便食完炸雞或者薯條而想洗手嘅我哋👍🏻👍🏻而佢嘅餐牌都係有齊晒經典嘅款式,不過就另外加咗有素食系列,同狗狗餅乾,另外呢款玻璃樽嘅蘋果汁幾好飲🤤🤤講到佢哋嘅漢堡,麵包皮都係有輕輕烤製,而我哋嗌嘅其中一款smokeshack,我幾鍾意佢嘅紅辣椒粒粒,雖然有啲辣,但加入漢堡裏面同其他配料一齊食味道又幾新穎,另外佢哋嘅煙肉都唔錯,將煙肉整到非常脆,夠晒香口👍🏻👍🏻另外一款係Avocado Bacon Burger,其實佢同最傳統嘅Cheeseburger一樣,只不過加多左牛油果咁解,佢啲牛油果都新鮮,果肉爽口😋薯條就唔使講,個人喜好,波浪形或者普通既幼薯條都鍾意,同埋佢哋嘅份量都算多,食落都係熱辣辣😍😍

海港城rewarding coupon最後一個月啦手上揸住左A50 兩張急不及待用左佢腦袋裡只浮現一間餐廳就係位於LUX嘅Shake Shack啦別無他選~我記得以往100蚊就可以減50啦而家要150蚊先減到50今次4個人入面竟然Chick n Shake 係最受歡迎因為入面塊炸雞扒真係好好好脆呀!超級juicy🤤當然classic Shake Burger都好吸引啦曲薯條係呢到既招牌特別係淋滿左芝士嘅Cheese Fries🍟不過建議唔洗個個都食芝士薯條因為都真係好漏好濟架仲有好想介紹下呢杯𝙁𝙞𝙛𝙩𝙮/𝙛𝙞𝙛𝙩𝙮一半lemonade一半lemon tea亦都係每次必點有coupon咁去食shake shack真心覺得超抵我會建議shake shack多過five xxxx可能因為我覺得性價比更高而且five xxxx係無雞🐔食有啲難選擇至於海港城A100係無得揀呢間用餐幾乎大部分食客都係拎住兩張A50排隊俾錢架!
海港城rewarding coupon最後一個月啦
我記得以往100蚊就可以減50啦
而家要150蚊先減到50
今次4個人入面
竟然Chick n Shake 係最受歡迎
因為入面塊炸雞扒真係好好好脆呀!
超級juicy🤤
可能因為我覺得性價比更高
而且five xxxx係無雞🐔食
有啲難選擇

至於海港城A100係無得揀呢間用餐
幾乎大部分食客都係拎住兩張A50排隊俾錢架!
2022-09-19 404 瀏覽
同朋友仔行街街,點了兩份漢堡同一份薯條。Burger牛肉配合芝士番茄同生菜,完全不油膩。波浪薯條外脆裏軟,配合芝士醬,越食越過癮。不知不覺已到夏末,傍晚天氣不算炎熱,takeaway對著公園,剛好是黃昏時分,二人品嚐著美食,一邊食野一邊閑聊,享受著美好的週末時光。
2022-09-18 309 瀏覽
shake shack 長期都係我既burger list 入面(Single)shack burger $58塊肉係手打,煎既時侯壓扁左,所以偏薄,但都有juicy 有咬口, 邊餅有脆口感。 質數長期都有保證,簡單唔花巧,唔會失望。 想厚d可以叫double ,有兩塊肉,但會比較膩。Mike Tea Shack $42Shake 係指佢既奶昔, burger 加奶昔,係肥仔餐必備。 今次叫左佢個mike tea shake , 呢款係香港獨有, 用vanilla cream 加上black tea, 出後係似英式奶茶味,價錢偏貴,但就係想飲🙃海港城呢間SS 係面向維港,係海港城黎講係價錢相宜既餐廳, 相對比較多人, 搵位要同人爭, 約等左15mins,人均消費約 120蚊,睇你會唔會叫埋薯條,對我黎講就可有可無。

(Single)shack burger $58

Mike Tea Shack $42

Shack
2022-09-18
15 分鐘 (堂食)
午餐
Shack
2022-09-08 414 瀏覽
趕唔切坐低食晚餐,唯有就快速takeaway,諗到burger食得無咁呢HEA,就叫左~ 點知意外surprise,超級好味超級上癮!ShackBurger®芝士漢堡配生菜、番茄、及ShackSauce佢獨特嘅醬甜甜地,幾特別,只係個無添加安格斯牛肉已經滿分,食落口感真係唔同!我想講從來未試過係食個包可以秒速KO!平時都有D抗拒生番茄,但呢個我係連包一齊食左都覺得成件事好good match!唔油膩,一個女仔食份量岩岩好!good!SmokeShack®  芝士漢堡配煙熏煙肉、櫻桃辣椒粒、及ShackSauce鍾意食辣辣地嘅朋友仔可以考慮呢款,個辣椒粒唔係平時食個種,食落口都係可以入到口得黎口感唔錯的,包底餡料都係一樣的好~ 基本上就係辣辣人必選~Fries 香脆波浪薯條係滿滿薯仔感,我反而幾鍾意佢唔係好炸,唔熱氣,無咩罪惡感!Hong Kong Exclusive - Milk Tea Shake 香港限定 - 奶茶奶昔我呢個奶茶控好想分享下,呢杯野係飲足2小時都仲唔會變水!係真正的奶茶味加奶昔口感,有意外驚喜!一定ENCORE!
唔油膩,一個女仔食份量岩岩好!good!
Fries 香脆波浪薯條
係滿滿薯仔感,我反而幾鍾意佢唔係好炸,唔熱氣,無咩罪惡感!
一定ENCORE!
2022-09-07
外賣自取