喺呢個小商場🏬樓下睇吓水牌有乜嘢好食,見到呢間,朋友💁🏻‍♀️同我就決定上去食個 early dinner 🤣$108「煙三文魚凱撒沙律」:羅馬沙律菜新鮮爽脆,用凱撒沙律方法炮製,簡單好食,特別鍾意佢嘅芝士🧀,有鹹香,似乎係 Parmigiano Reggiano,又或者係 Parmesan 🤣$98「香煎匈牙利鵝肝多士」:鵝肝非常香滑,配埋脆脆哋嘅多士食🥪,好夾😋;仲有三粒藍莓🫐放咗喺意大利🇮🇹 Balsamic Vinegar上邊🤣$148「大蝦(2隻)帶子(1隻)龍蝦汁意大利飯」:意大利飯🇮🇹煮得少少 al dente,飯裏邊食到有 脆脆哋嘅洋蔥同埋燈籠椒👍,用龍蝦汁煮好味;大蝦🦐就爽脆、帶子就新鮮嫩滑🤩$48「皇家伯爵茶千層蛋糕」:真係有好多層👍,有淡淡嘅 Earl Grey 味🤩,亦都唔係好甜幾啱食🤣

2023-11-21 184 瀏覽
📍Season Cafe(葵興)葵涌葵昌路72-76號KCC8樓801號舖約咗朋友係呢頭拎嘢,佢就提議嚟呢間cafe食嘢,地方好寬敞,無敵大街景,對住個咁開揚環境,心情好舒服,嘢食又好味,慢慢食,慢活咗一個下午👉Season全日早餐 💰$118Flat White +$20😋😋😋😋.8/5幾時都覺得All Day係最好選擇,樣樣有啱哂我咩都鐘意食,最讚就係個黑松露炒滑蛋,嫩滑多汁,黑松露超重手,超濃味。焗大啡菇都好出色,超多汁,不得了。個花型風乾火腿,唔會好咸,夾落牛角包食就絕配。樣樣都咁好味,真係不二之選。揀咗杯小白咖啡,個杯同拉花吸睛不在話,連個咖啡都濃過人,真係Prefect👏🏻👏🏻👏🏻👉日式原條鰻魚珍珠飯配特製燒汁 💰$118焦糖咖啡 +$35😋😋😋😋.6/5原條鰻魚,大到連個碗都裝唔哂,鰹魚乾跳住舞咁上枱,好有動感,仲有一大堆炒椰菜,夠哂健康,成個碗個精髓就係個特製燒汁,有吃於一般嘅燒汁,唔會太咸,非常惹味,搞到我一個人鯨吞哂成個飯,飽足成日。杯焦糖咖啡仲正,唔會太甜,又飲到好香濃嘅咖啡,好滿足🤟🏾🤟🏾🤟🏾👉南美香料雞塊 💰+$58😋😋😋😋.6/5份量一啲都唔小,外脆內嫩之餘
📍Season Cafe(葵興)
葵涌葵昌路72-76號KCC8樓801號舖

😋😋😋😋.6/5

👉南美香料雞塊
💰+$58
😋😋😋😋.6/5
份量一啲都唔小,外脆內嫩之餘,面層仲有適量嘅香料味粉,微辣又唔會好咸,唔覺唔覺就食哂😋😋😋

👉脆炸薯條配黑松露醬
💰+$38
😋😋😋😋.8/5
呢個真係好抵食又好食,粗直薯條新鮮熱辣,淨咁食已經夠哂好味,點埋個黑松露醬真係不得了🤭🤭🤭

回頭: yes,係一間值得推薦的cafe,無論是用餐環境,可以高空望住地鐵站,而且食物🥘質量都好好👍🏻
2023-11-08 151 瀏覽
葵興我係好少會過黎,但估唔到有咁高質的食店。🍳食物質素:佢上碟個咖啡杯我好鐘意,有少少不規則好可愛。沉寂得黎又典雅。🍴推薦搭配:意粉+咖啡🪑環境座位:佢係分左做落地玻璃區同埋普通室內區,我影相就用自然光所以用左落地玻璃區。因為食光,所以都有少少熱。整體黎講都好舒服。🚗交通:葵興E出口行2分鐘。如果你係市區例如旺角坐地鐵入葵興,咁就要去地下大堂再上去對面月台,因為E出口係連埋左對邊的月台的。之後經天橋就去到KCC商場,然後坐升降機去8樓就得。💰人頭費:150
葵興我係好少會過黎,但估唔到有咁高質的食店。

🍴推薦搭配:意粉+咖啡

💰人頭費:150
  • 意粉+咖啡
今次係朋友帶我嚟呢間餐廳幫我慶祝生日自然採光嘅環境 加上放慢步調嘅氛圍比人一種舒服、放鬆嘅感覺都幾適合收工過嚟嘆杯咖啡叉電我哋兩個叫咗兩份主食同埋一碗湯- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. SEASON經典全日早餐沙律、牛角包、黑松露炒蛋、巴馬火腿仲有煙三文魚呢啲都係平時食開嘅全日早餐應有嘅食材配搭不過我食個陣係7月嚟睇返佢哋原來更新咗嘅菜單兒加嘅全日早餐更加吸引!!決定要再去食~2. 傳統意式香草雞胸肉羅勒意大利飯雖然望落個賣相幾普通但係千其唔好睇小呢個飯啊因為佢加咗啲羅勒落去本身都唔知係咩嚟聞落有陣獨特嘅香氣食落有陣清新嘅感覺完全係中和到平時食白汁飯食多幾啖會有油膩嘅感覺呢個飯真係好驚喜最後竟然係可以食晒成個飯3. 是日餐湯配蒜香法包是日餐湯係南瓜湯口感香濃順滑內裡南瓜幼細綿綿配搭焗到焦焦脆脆、搽滿蒜香嘅麪包平時會將麪包浸落碗湯到飲估唔到浸完都仲係好脆有吸收咗湯嘅精華但係都食到個麪包係咸咸地蒜香味重 大讚~~
今次係朋友帶我嚟呢間餐廳幫我慶祝生日
自然採光嘅環境 加上放慢步調嘅氛圍
比人一種舒服、放鬆嘅感覺
都幾適合收工過嚟嘆杯咖啡叉電
我哋兩個叫咗兩份主食同埋一碗湯
1. SEASON經典全日早餐
沙律、牛角包、黑松露炒蛋、巴馬火腿
仲有煙三文魚
呢啲都係平時食開嘅全日早餐
應有嘅食材配搭
不過我食個陣係7月嚟
睇返佢哋原來更新咗嘅菜單
兒加嘅全日早餐更加吸引!!
決定要再去食~

3. 是日餐湯配蒜香法包
是日餐湯係南瓜湯
口感香濃順滑
內裡南瓜幼細綿綿
配搭焗到焦焦脆脆、搽滿蒜香嘅麪包
平時會將麪包浸落碗湯到飲
估唔到浸完都仲係好脆
有吸收咗湯嘅精華
但係都食到個麪包係咸咸地
蒜香味重 大讚~~
2023-07-02
生日
SEASON全日早餐
傳統意式香草雞胸肉羅勒意大利飯
  • SEASON經典全日早餐
2023-10-22 108 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 葵芳 - Season. Café ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 🔹卡邦尼意粉 $96呢款係食過TOP3 嘅卡邦尼意粉超濃郁味道 真係好好食每啖意粉都超掛汁🔹蟹肉菠菜羅勒忌廉汁意粉 $108呢個係menu 上推薦 所以吸引我點咗果然食完大大推薦呢4樣嘢加埋一齊竟然好夾唔算太咸 仲食得出食材嘅原味🔹是日餐湯配蒜蓉包 +$20呢日餐湯係椰菜花湯好特別 比起平時嘅白忌廉湯更有誠意椰菜花湯幾鮮甜蒜蓉包脆口重牛油味🔹脆炸薯條配黑松露醬 +$30超大份 薯條外脆內超多薯黑松露醬咸咸地 好滋味🔹是日果汁凡點套餐可享指定飲品今日係蘋果汁 都大大杯 幾好飲◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 Season. Café (葵涌)葵涌葵昌路72-76號活@KCC 8樓801號舖

🔹卡邦尼意粉 $96

黑松露醬咸咸地 好滋味

🔹是日果汁
凡點套餐可享指定飲品
今日係蘋果汁 都大大杯 幾好飲

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 Season. Café (葵涌)
葵涌葵昌路72-76號活@KCC 8樓801號舖
2023-10-20 92 瀏覽
約左去葵興join一個活動,去之前就搵下lunch有咩好食KCC都有唔少餐廳,但又好似冇乜邊間特別好食見到哩間新開cafe環境幾舒服,就入去試下叫左3個lunch setLunch set有跟餐湯同蒜蓉包蒜蓉包焗得好香同好脆!餐湯就係南瓜湯,正常味道吧🍝Carbonara $96望落唔係正宗既Carbonara,似有落埋忌廉,仲配有菇雖然唔正宗,但味道都可以🍔 Season 手打美國芝士漢堡配薯條 $138用手打美國牛肉漢堡,好厚身,牛味濃,夾埋生菜、洋蔥、蕃茄、酸瓜,好有份量😆薯條都做到外脆肉軟,配有黑松露醬同茄汁🥓 Season Classic All Day Breakfast $118份量都幾多,有parma ham、豬肉腸、牛角包、大啡菇、煙肉、黑松露炒蛋、沙律菜、蕃茄、茄汁豆牛角包今日焗燶左啲,好脆口,食完好夠飽午餐set仲配有果汁/蜜桃烏龍/蜂蜜柚子每一份份量都好大,味道也不錯去到哩區搵野食都係一個好選擇

約左去葵興join一個活動,去之前就搵下lunch有咩好食

KCC都有唔少餐廳,但又好似冇乜邊間特別好食
見到哩間新開cafe環境幾舒服,就入去試下

叫左3個lunch set
Lunch set有跟餐湯同蒜蓉包
蒜蓉包焗得好香同好脆!

餐湯就係南瓜湯,正常味道吧

🍝Carbonara $96
望落唔係正宗既Carbonara,似有落埋忌廉,仲配有菇
雖然唔正宗,但味道都可以

🍔 Season 手打美國芝士漢堡配薯條 $138

牛角包今日焗燶左啲,好脆口,食完好夠飽

午餐set仲配有果汁/蜜桃烏龍/蜂蜜柚子

每一份份量都好大,味道也不錯
去到哩區搵野食都係一個好選擇
呢間樓上cafe關於工業區嘅其中一個新商場🏭,佢地晚市除咗單點,仲可以叫Dinner set 🩷🩵($188),包餐湯、甜品🍨、飲品:-1️⃣「慢煮香蔥牛舌串燒👅」牛舌油脂充足,好淋~slow-cooked beef tongue -2️⃣「南美香料炸雞塊🐓」炸得好香口,一粒粒好過癮!~Fried Chicken Bites with Latin Spices👍🏻-3️⃣「大蝦黑松露什菌意粉🦐🍄」意粉好掛汁 好香忌廉香味,有大大隻蝦~Prawn and Black Truffle Mushroom Spaghetti👍🏻-4️⃣「帶子蟹肉蘆筍羅勒忌亷汁意粉」帶子好鮮嫩,意粉好掛汁,好香忌廉香味~Crab, Scallops and Asparagus Spaghetti 👍🏻
呢間樓上cafe關於工業區嘅其中一個新商場🏭
1️⃣「慢煮香蔥牛舌串燒👅」
2️⃣「南美香料炸雞塊🐓」
3️⃣「大蝦黑松露什菌意粉🦐🍄」
4️⃣「帶子蟹肉蘆筍羅勒忌亷汁意粉」
2023-10-13 91 瀏覽
無意中約朋友食晚餐,選擇咗Seasons Cafe 選擇咗一個牛扒及一個春鷄嘅set dinner 食物有水準之餘仲感受到有心機嘅餐廳.服務員細心及殷勤嘅態度令我好舒服·真心覺得係一個好好嘅享受·兩個人晚餐共消費6佰幾蚊·

兩個人晚餐共消費6佰幾蚊·
2023-10-13 157 瀏覽
餐廳位於工商區,星期六日人煙較少,所以嚟到食飯反而夠晒悠閑夠晒chill🤟🏻大蝦黑松露什菌意粉($118)意粉煮得好有咬口,好creamy,有濃郁嘅芝士味👍🏻黑松露味夠香,而且唔會太霸道搶味,同芝士味好平衡~兩隻大蝦都好彈牙,整體唔錯😋SEASON經典手打牛肉芝士漢堡(松露醬)配薯條 ($138)雖然麵包睇落好扁咁,但食落唔會淋咗,牛肉有肉香,食得出係手打牛肉漢堡,因為食落仲有牛肉嘅纖維,又保留咗肉汁👍🏻👍🏻推介~脆炸薯格($48)炸得好夠脆,正常水準~Flat White ($40)奶泡夠綿密,咖啡豆有獨立香氣,值得再嚟嘆下咖啡👍🏻牛仔很芒($55)顧名思義就係芒果做主調,佢係用奶泡嚟沖,飲落夠晒creamy香甜,因為撒上了桂花,所以都飲到淡淡嘅桂花香~

大蝦黑松露什菌意粉($118)
大蝦黑松露什菌意粉
大蝦黑松露什菌意粉

SEASON經典手打牛肉芝士漢堡(松露醬)配薯條
SEASON經典手打牛肉芝士漢堡(松露醬)配薯條

脆炸薯格($48)
炸得好夠脆,正常水準~
脆炸薯格
脆炸薯格

Flat White ($40)
奶泡夠綿密,咖啡豆有獨立香氣,值得再嚟嘆下咖啡👍🏻
Flat White
Flat White

牛仔很芒($55)
牛仔很芒
牛仔很芒
2023-10-02 105 瀏覽
Lunchtime最鐘意同同事到kcc食,有冷氣又多選擇呢間地方舒適,又夠光,menu選擇都多,除左飯同意粉,pizza 同burger都有蜆肉辣茄醬意大利飯$128每一口都充滿了辣味和豐富的茄醬,蜆肉的鮮甜與辣味夠平衡,米飯煮得剛剛好,口感Q彈,吸收了茄醬的香氣,甜甜地又有啲辣煙三文魚牛油果意大利包配薯條$128麵包的外皮酥脆,內裡鬆軟,煙熏三文魚的咸香味和牛油果的濃郁口感相襯,而且三文魚好新鮮夠refreshing!薯條也是炸得金黃酥脆,帶有微微的鹽味,配合主菜非常出色丸久小山園抹茶喝上一杯丸久小山園抹茶真是享受!這杯咖啡結合了抹茶的濃郁香氣和咖啡的濃郁味道,奶泡豐富細緻,口感柔滑
Lunchtime最鐘意同同事到kcc食,有冷氣又多選擇

蜆肉辣茄醬意大利飯$128

煙三文魚牛油果意大利包配薯條$128

丸久小山園抹茶

2023-09-30 106 瀏覽
環境清幽舒適,服務非常好!食物唔錯💕咖啡非常啱我口味,唔太甜!薯條上枱熱辣辣,非常惹味!All day breakfast 睇得出係用心之作!大啡菇加咗蒜蓉,炒蛋唔使再落調味👍🏼
環境清幽舒適,服務非常好!食物唔錯💕
咖啡非常啱我口味,唔太甜!
薯條上枱熱辣辣,非常惹味!
All day breakfast 睇得出係用心之作!
大啡菇加咗蒜蓉,炒蛋唔使再落調味👍🏼

2023-09-30
2023-09-29 1970 瀏覽
中秋節有得放早,專登過嚟葵興 Life@KCC 行下,順便食個 late lunch。揀咗 8 樓呢間新開嘅「Season. Café」,餐廳環境好靚,門口放了很多綠色植物,店內地方寬廣,環境優雅,設有落地玻璃,景觀開揚,令人心曠神怡。細看餐牌,午餐共有 10 款,定價由 $79-$138 不等,另外亦可於 a la carte menu 內自選,有前菜、小吃、主食、漢堡及薄餅等可供選擇,總有一款啱心水。脆炸薯格 ($48)  薯格新鮮即炸,大大塊又夠厚身,放入口時仍熱烘烘,非常香脆,沾茄汁吃,特別滋味。傳統意大利莎樂美腸辣肉辣腸薄餅 ($138)  Pizza 即點即焗,批邊又薄又脆,餅底輕軟柔韌,面頭鋪滿辣肉腸同莎樂美腸,味道鹹香又夠油份,配搭拉絲芝士,真係冇得輸!午餐選了 Season.經典全日早餐 ($118),材料有巴馬火腿、豬肉腸、牛角包、大啡菇、煙肉、黑松露炒蛋、沙律菜、蕃茄同茄汁豆。牛角包脆口,豬肉腸唔會過鹹,款款都幾有誠意,食完真係全日都充滿 Energy。另一客午餐無激素雞髀扒珍珠米飯配自家製醬 ($79)  亦非常高質,雞皮香脆可口,雞肉嫩滑多汁,加上索滿了秘製醬
另一客午餐無激素雞髀扒珍珠米飯配自家製醬 ($79)  亦非常高質,雞皮香脆可口,雞肉嫩滑多汁,加上索滿了秘製醬汁嘅珍珠米飯,口感超豐富。
跟餐飲品揀咗杯蜂蜜柚子同是日果汁,蜂蜜柚子用料十足,柚子嘅酸香和甜美蜂蜜完美融合,滋潤可口。
2023-09-27 63 瀏覽
一直唔知道原來KCC上面有幾間餐廳,好彩有喺度工作既朋友介紹我先來到呢間性價比咁高既cafe!☺️是日餐湯配蒜香法包見到dinner set好似幾抵食又豐富,我哋就先點一個餐share😀 餐湯係磨菇湯,食到一粒粒蘑菇,勁香濃👍南美香料炸雞塊以為餐既小食會好細碟,點知同單點一樣咁大份😱 炸雞熱辣辣脆卜卜!雞肉嫩滑🥳無激素雞肉羅勒忌廉意大利飯飯粒分明,沾上羅勒忌廉醬好香口☺️仲會有少少芝士拉絲,絕對係誠意之作🫶牛油果煙三魚薄餅另外嗌左其他野食單點,牛油果係靚野,熟成程度剛剛好,餅底又夠薄,正!惹味水牛城狂野雞翼最最最推介呢個❤️雞翼炸得香脆到不得了!然後水牛城辣汁唔會太稠,同好夠辣😆是日雪糕跟餐仲有雪糕,勁飽😂

南美香料炸雞

無激素雞肉羅勒忌廉意大利飯

牛油果煙三魚薄餅

惹味水牛城狂野雞翼

是日雪糕
跟餐仲有雪糕,勁飽😂

2023-09-27 55 瀏覽
平時同朋友去開葵廣掃街,今日同朋友去整手機就去遠少少嘅KCC試下新嘢~😋睇OPENRICE呢間SEASON. CAFE都幾打able就決定會會佢,餐廳有落地玻璃窗位,如果tea time黎氛圍一定仲好🥹👍🏻dinner有set有a la carte,我地叫左一個set再散叫一個burger share,burger 份量非常飽滿,兩個女仔黎建議如果食burger加多個小食就夠,我地叫左手打牛肉芝士burger,包身香脆好重牛油味,牛肉幾juicy同蕃茄酸瓜配合得唔錯👍🏻burger本身size非常巨大,想一啖食哂咁多層好有難度😝另外仲有粗薯搭配,新鮮炸出黎好香口配埋黑松露醬食唔會膩,好岩薯條控嘅我☺️☺️至於意粉我地就叫咗一個叫帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉汁意粉,意粉口感偏硬身咗啲,但忌廉汁味道岩岩好 蟹肉佔既比例剛好~唔會過多或過少😂帶子煎得嚟個皮係脆既 裡面嫩口 但味道有啲鹹😂或者整散佢撈埋啲麵食會更好~👍🏻最尾佢個set有個是日甜品送,今日係朱古力雪糕😋呢度既雪糕口感好特別,口感好綿 好煙韌~初頭同朋友以為係加咗麻糬😂係全晚既MVP😂😂整體嚟講,如果同朋友或情侶happy gathering

最尾佢個set有個是日甜品送,今日係朱古力雪糕

整體嚟講,如果同朋友或情侶happy gathering都係個唔錯既選擇~下次經過呢頭會想試下佢啲甜品😋😂

………………………………………………………………
📮Season. Café (葵涌)
葵涌葵昌路72-76號活@KCC 8樓801號舖
2023-09-26 70 瀏覽
原來葵涌KCC有呢間環境咁正嘅cafe😌日頭可以望住藍天白雲 黃昏可以睇住日落嘆咖啡🌄最緊要係唔嘈雜 好過去野餐食物味道都好好😚平日有set lunch/ dinner/tea set 價錢合理 仲有特色咖啡同埋特飲 係一個kill time嘅好地方傳統意式香草雞胸肉羅勒意大利飯 $118蟹肉帶子蘆筍羅勒忌廉汁意粉 $138咖啡柚 Grapefruit Latte $50巴斯克芝士蛋糕 $55主食份量好多 食完好飽 意粉同意大利飯都好creamy 雞胸肉幾滑 蟹肉帶子鮮甜🍝甜品Basque cheesecake係homemade🍰唔會太甜 焦度都岩岩好 幾綿滑 芝士味香 本身以為杯Latte會幾甜☕️點知都係咖啡味為主 入口順滑唔會太苦澀 粉紅色漸層仲好靚下次打算試埋西班牙炒飯&豬鞍😛好似好吸引咁

傳統意式香草雞胸肉羅勒意大利飯 $118

蟹肉帶子蘆筍羅勒忌廉汁意粉 $138