2024-03-14 222 瀏覽
📍Season. Café (葵涌)葵涌葵昌路72-76號活@KCC 8樓801號舖今日放假係屋企,想係附近搵間cafe hea下,就諗起呢間慢活cafe,叫埋家姐一齊去享受✨✨✨👉惹味水牛城狂野雞翼(4隻) 💰$58😋😋😋😋.7/5有別於出面食嘅水牛雞翼,醬同雞翼分開上,點醬又得,唔點醬亦都夠好味,雞翼炸到外脆內軟,趁熱食就最好不過😋😋👉鵝肝松露什菌蔥大利飯 💰$138😋😋😋😋.8/5大大件香煎鵝肝擺面,見到已到垂涎三尺,咬落非常香口,一定要分甘同味,成件食哂會好濟,意大利飯煮到粒粒分明又爽口,吸盡菇菌精華,一啖接一啖,唔覺意就食哂👉珍寶至尊烤菇手打美國牛肉雙麕芝士漢堡配薯條 💰$158😋😋😋😋.8/5賣相已經好有睇頭,以為烤菇係烤大啡菇,原來係什菇,呢個有少許失望,但菇菌愛好者嘅我,乜菇都啱食。個手打牛肉彌補返我個心靈,係好Juicy多汁,一啲都唔韌,仲要係雙層,非常滿足。新鮮熱辣粗直薯條,生痱滋嘅我,都抵受唔住佢嘅誘惑👉Flat White 💰$40😋😋😋😋.8/5最尾飲埋杯香濃咖啡味嘅小白,咁就非常滿足回頭:yesyesyes,完全係我至愛既cafe 之一✨✨✨keep到食物質
📍Season. Café (葵涌)
葵涌葵昌路72-76號活@KCC 8樓801號舖

👉惹味水牛城狂野雞翼(4隻)
💰$58

💰$158

👉Flat White
💰$40
😋😋😋😋.8/5
最尾飲埋杯香濃咖啡味嘅小白,咁就非常滿足

回頭:yesyesyes,完全係我至愛既cafe 之一✨✨✨keep到食物質素,環境舒適😚😚

同朋友黎到位於葵興站一出,life@KCC 8樓cafe 「Season. Café」。裡面裝潢都係走木系簡約文青風,環境舒服relax。Menu 有Dinner Set 及單點前菜同Main course , 提供不少選擇,另外飲品方面,吾止有coffee☕️ & tea🍵, 仲有Wine🍷 & Beer🍻 添。💮Dinner Set $188跟是日雪糕🍨+是日餐湯🫕配蒜香法包🥖✨Appetizer - 惹味水牛城狂野雞翼 4隻雞翼好惹味,外皮炸得香脆,內裡肉質嫩滑,而且鹹香十足,再點埋個水牛城汁,酸酸辣辣,好特別。✨Mains - 帶子蟹肉蘆荀羅勒忌廉汁意粉🍝帶子size 都幾大粒又煎得好香,意粉🍝煮得剛剛好,羅勒忌廉汁亦煮得好creamy,加埋蟹肉既口感,蘆荀又爽口,整體食落吾會膩,非常好食👍🏻✨飲品-凍巨蜂烏龍茶味超濃郁,相反巨蜂甜味吾算太出,但個人好鍾意超濃茶味🍵🩷💮單點 - 脆炸薯條配黑松露醬 $48薯條新鮮炸起,大大份,炸得好香脆。跟左黑松露醬🧀同茄汁俾我地,有時互換下souce 黎食都吾錯😋💮單點 - Pizza - 意式巴馬火腿配菠蘿手工薄餅🍕 $128Pizza 薄餅

💮Dinner Set $188
跟是日雪糕🍨+是日餐湯🫕配蒜香法包🥖

✨Appetizer - 惹味水牛城狂野雞翼 4隻

✨Mains - 帶子蟹肉蘆荀羅勒忌廉汁意粉🍝

✨飲品-凍巨蜂烏龍
茶味超濃郁,相反巨蜂甜味吾算太出,但個人好鍾意超濃茶味🍵🩷

💮單點 - 脆炸薯條配黑松露醬 $48

Pizza 薄餅底係好薄好脆,再配埋芝士、菠蘿一齊焗,完全溶為一體,食落有拉絲感!上面配上巴馬火腿,帶出鹹香味道,而菠蘿帶出fresh 既感覺,吾錯既配搭👍

🌅Season. Café
📍地址: 葵涌葵昌路72-76 Life@KCC 8樓801號舖
2024-03-09 93 瀏覽
晚上和朋友來到八樓,這里舒適溫暖。空間寬敞,座位舒適。有提供晚餐套餐,由$188/人起,包括前菜、餐湯、主菜、甜品和飲品。是日餐湯南瓜湯,賣相精緻,還提供酥脆的麵包。巴拿馬凱撒沙拉以新鮮的沙律菜配合火腿,濃郁的凱撒醬令沙律菜特別美味。南美香料炸雞塊,炸雞塊酥脆得很,外表金黃吸引眼球,讓人難以抗拒。帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉汁意粉,意粉以帶子、蟹肉和蘆筍為主要配料,並以羅勒忌廉汁調味,羅勒忌廉汁的奶香味和羅勒的香氣融合在一起,為這道菜帶來了獨特的風味。無激素雞肉羅勒忌廉意大利飯,以無激素雞肉和羅勒為主要材料。米飯煮得香軟可口,搭配鮮嫩的雞肉和香氣四溢的羅勒,每一口都充滿了美味。焦糖咖啡和蜂蜜紅棗茶都非常出色。焦糖咖啡帶有濃郁的焦糖香氣,喝起來香甜可口,蜂蜜紅棗茶則是一個溫暖舒緩的選擇,蜂蜜的甜味和紅棗的香氣完美結合,為身心帶來了一片寧靜。

晚上和朋友來到八樓,這里舒適溫暖。空間寬敞,座位舒適。

是日餐湯南瓜湯,賣相精緻,還提供酥脆的麵包。

2024-02-18 151 瀏覽
Season.Cafe 佈置簡約時尚,鬧市中的小清新 cafe , 環境舒適, 更設有戶外露台用餐區,坐在舒適座椅 上, 享受美食, 十分寫意。是日餐湯配蒜香法包 $25 濃稠的紅甘筍忌廉湯, 啖啖紅甘筍的甜香味道, 香稠順滑, 還有脆卜卜的蒜蓉法包跟配 ,讓人胃口大開。大蝦帶子龍蝦汁意粉 $138擺盤精美, 大粒圓潤的帶子,味道柔潤鮮甜, 大隻虎蝦,蝦肉爽彈, 跟配的意粉, 軟硬適中, 掛滿鮮味的龍蝦汁,十分惹味。鵝肝松露雜菌意大利飯 $138香氣十足的煎鵝肝, 柔潤軟嫩, 有入口即溶的口感, 充滿鵝油的甘香,米飯濕潤煙靭, 淡淡松露的芬香,完美融合。南美香料炸雞塊 $68新鮮炸起雞塊, 熱燙香脆, 外脆內軟, 表面灑滿滋味的香料,香而不膩。

是日餐湯配蒜香法包 $25

大蝦帶子龍蝦汁意粉 $138

鵝肝松露雜菌意大利飯 $138

南美香料炸雞塊 $68
2024-02-16 125 瀏覽
葵涌𝖪𝖢𝖢居然有間咁𝙲𝚑𝚒𝚕𝚕嘅文青𝓬𝓪𝓯𝓮(≧▽≦)位置有啲隱世 所以人流唔算多 靜靜地撐枱腳就最岩 平日𝒅𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 𝒔𝒆𝒕價錢唔算貴 仲居然有西班牙炒飯!♥ 𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩 $①⑧⑧𝓾𝓹♡ 慢煮香蔥牛舌串燒 ♡ 西班牙海鮮炒飯 +$⑧⓪牛舌超級厚身 有嚼勁但唔算太韌 帶點蔥油香 可以一試(¬◡¬)西班牙炒飯超大盤 接近三人份量~海鮮比得好重手 每啖都有!飯粒口感偏濕潤 以醬汁、西班牙香腸、三色椒調味 食落幾入味晚餐連餐湯、飲品、雪糕 價錢合理 仲有窗邊位望到葵涌景色 日夜唔同feel啊

♥ 𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩 $①⑧⑧𝓾𝓹
♡ 慢煮香蔥牛舌串燒

♡ 西班牙海鮮炒飯 +$⑧⓪

2024-02-12 122 瀏覽
最近都在葵興排練,這天時間鬆動點,便到位於KCC 的這間cafe二刷,吃好一點點再工作。傳統意大利沙樂美腸辣肉腸手工薄餅餅底脆卜卜,上面舖了熱辣辣又惹味的辣肉腸和豐富的芝士,每一啖都非常滿足。卡邦尼意粉意粉很掛汁,醬汁亦夠creamy,加上充滿鹹香的煙肉,是經典又永恆得滋味😋牛舌串牛舌十分厚切,從來沒試過像吃紅香腸一般地吃牛舌。牛舌加上蒜蓉香氣撲鼻,味道不錯牛仔很芒大大粒的芒果加上牛奶,為這頓飯來一個甜美又完滿的句號😌

傳統意大利沙樂美腸辣肉腸手工薄餅

卡邦尼意粉

牛舌串

牛仔很芒
大大粒的芒果加上牛奶,為這頓飯來一個甜美又完滿的句號😌
商廈區cafe通常質素麻麻,食物似微波食物咁但黎呢間就一定比到你好大驚喜,仲要有靚view有個落地大玻璃可惜當日黎果陣係夜晚如果係下午黎就應該好正食物唔算貴餐湯幾濃郁,蒜蓉包香脆無激素雞肉羅勒忌廉意大利飯雞肉嫩滑,意大利飯食落口感creamy香濃既忌廉同羅勒簡直就係絕配Season經典手打美國牛肉芝士漢堡配薯條漢堡勁厚,超滿足漢堡扒亦好juicy,有陣陣牛香薯條金黃香脆有水準點埋呢個黑松露醬就更加之正水牛城雞翼,炸得唔錯,外脆內嫩,味道幾特別熱蜜桃烏龍蜜桃味好清香
商廈區cafe通常質素麻麻,食物似微波食物咁

但黎呢間就一定比到你好大驚喜,仲要有靚view
有個落地大玻璃
可惜當日黎果陣係夜晚
如果係下午黎就應該好正
食物唔算貴
餐湯幾濃郁,蒜蓉包香脆
無激素雞肉羅勒忌廉意大利飯

雞肉嫩滑,意大利飯食落口感creamy
香濃既忌廉同羅勒簡直就係絕配
Season經典手打美國牛肉芝士漢堡配薯條
漢堡勁厚,超滿足
漢堡扒亦好juicy,有陣陣牛香
薯條金黃香脆有水準
點埋呢個黑松露醬就更加之正
水牛城雞翼,炸得唔錯,外脆內嫩,味道幾特別
熱蜜桃烏龍
蜜桃味好清香
2024-02-05 81 瀏覽
位於KCC 的優閒cafe 星期日晚8點到餐飯場地非常靜,餐廳一枱客都無係呢個商場少有的西式cafe8點半就last call非常早,8點幾已經寫收工8點50店員已經關燈換好杉等我地走 我地唔敢坐太耐 阻人收工完全水靜河飛兩碟意大利飯做得出色!意式肉丸茄茸意大利飯  $118調味好 蕃茄味足 份量不多不少,中意蕃咖可以點呢款,上面的款菜可以與飯一齊食會好好食傳統意式香草雞胸肉羅勒意大利飯調味夠濃,賣相好似青咖喱但雞肉是雞絲不夠多!葵涌葵昌路72-76號Life@KCC 8樓801號舖
位於KCC 的優閒cafe 星期日晚8點到餐飯
場地非常靜,餐廳一枱客都無
係呢個商場少有的西式cafe
8點半就last call非常早,8點幾已經寫收工
8點50店員已經關燈換好杉等我地走
 我地唔敢坐太耐 阻人收工
完全水靜河飛

兩碟意大利飯做得出色!
意式肉丸茄茸意大利飯  $118

傳統意式香草雞胸肉羅勒意大利飯

調味夠濃,賣相好似青咖喱但雞肉是雞絲不夠多!

2024-02-04
2024-01-31 94 瀏覽
Season.Cafe 佈置簡約時尚,鬧市中的小清新 cafe , 環境舒適寬敞, 更設有戶外露台用餐區,坐在舒適座椅上, 享受美食, 十分寫意。是日餐湯配蒜香法包 $25 濃稠的紅甘筍忌廉湯,淡淡紅甘筍的甜香味道, 香稠順滑, 還有脆卜卜的蒜蓉 法包跟配 ,讓人胃口大開。大蝦帶子龍蝦汁意粉 $138擺盤相當精美, 大粒圓潤的帶子,味道柔潤鮮甜, 大隻虎蝦,表面有微微焦香,蝦肉爽彈, 鮮味十足, 跟配的意粉, 軟硬適中, 掛滿鮮味的龍蝦汁,十分惹味。鵝肝松露雜菌意大利飯 $138香氣十足的煎鵝肝, 柔潤軟嫩, 有入口即溶的口感, 鵝油的甘香,充滿味蕾,米飯濕潤煙靭, 啖啖松露的幽香, 配上滑溜的雜菌,完美融合,讓人喜歡。南美香料炸雞塊 $68新鮮炸起雞塊, 熱燙香脆, 外脆內軟, 表面灑滿滋味的南美香料,香而不膩, 不消一會, 通通給我吃光了。

是日餐湯配蒜香法包 $25

大蝦帶子龍蝦汁意粉 $138

鵝肝松露雜菌意大利飯 $138

南美香料炸雞塊 $68

今日唔經意行入呢間餐廳,一試驚為天人!足不出戶,就有國際菜式嘅享受,正!頭盤嘅巴馬火腿凱撒沙律,攞到一個「開胃」嘅好評價,火腿薄切得刁鑽,帶出咸香融入沙律嘅清新之中,完美對味。而個南美香料雞塊呢,簡直惹味得嚟又惹火,炸得啱啱好,啲辣香料咬落去「嗲辣嗲辣」,正宗開饞小食。無激素雞肉羅勒忌廉意大利飯令我拍案叫絕👏🏻,係意粉中嘅戰斗機!啲米飯嘅每一粒,彷彿都響你口中綻放,羅勒同忌廉混合嘅味道,例如香草拖住忌廉出街跳舞咁,浪漫過百老匯!至於香煎深海大蝦盲曹魚,哇!魚皮嗰啖煎得「啪啪響」,入口即化,魚肉鮮美得黎又唔會腥,大蝦更加係彈牙得黎唔會過火,配埋龍蝦汁,真係貴妃出巡咁尊貴!餐尾嘅凍柚子蜜清新得黎又解膩,至於雪糕就真係話埋完美一天嘅句號🍦,朱古力味濃郁得黎又唔會太甜,絲滑到不得了。總之,今次嘅食物之旅嚟到這裏,絕對係個驚喜,下次仲想再嚟!🤤🎉🍽

2024-01-27 58 瀏覽
環境安靜,係地鐵站過天橋就到,非常方便,好新好chill,下次早啲想坐出邊。SEASON 經典手打(美國)🍔牛肉溶岩芝士漢堡(松露醬)配薯條。🐮超級推薦!牛肉juicy好多汁,一啲都唔乾,融化嘅cheese,配牛肉勁香。松露醬可以配漢堡或者薯條都得,🍟醬汁酸酸甜甜一啲都唔膩。香煎匈牙利鵝肝多士 Pan-fried Foie Gras on Toast $98,🍞多士好脆口,配鵝肝一啲都唔膩,鵝肝半熟,唔會太老,勁香。

2024-01-20 84 瀏覽
📍 Season. Café (葵涌)葵涌葵昌路72-76號Life@KCC 8樓801號舖 Season Cafe是一個舒適宜人的咖啡館,讓你能夠放鬆身心,盡情享受慢活的時光。這裡的氛圍溫馨寧靜,充滿了輕柔的音樂和溫暖的燈光😚😚👉 Dinner Set💰$188😋😋😋😋.7/5 🔵惹味水牛城狂野雞翼 4隻雞翼經過獨特的調味和烹調方式,外皮酥脆,充滿了香辣的味道。肉質嫩滑多汁,飽含雞肉的原汁原味。每一口都散發出辣椒和香料的迷人香氣,令人難以抗拒🔵帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉汁意粉帶子、蟹肉和蘆筍的組合為這道菜品帶來了豐富的口感。意粉煮得剛好彈牙,與濃郁的羅勒忌廉汁相得益彰。羅勒的香氣與蟹肉和帶子的鮮甜完美融合,每一口都帶給你舌尖的滿足感🔵是日雪糕+ 是日餐湯配蒜香法包🔵美式咖啡(+$20)👉 珍寶至尊烤菇手打美國牛肉雙層芝士漢堡配薯條💰$158😋😋😋😋.8/5 這個漢堡真的是一個珍寶!首先,手打的美國牛肉餅肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來滿滿的肉香。烤菇的香氣與牛肉的口感完美結合,為漢堡增添了更豐富的層次。加上雙層芝士的濃郁融化,讓每一口都充滿了奶酪的美味。配上薯條,增加了整體的口感平衡和滿足感,絕
📍 Season. Café (葵涌)

👉 Dinner Set
💰$188
😋😋😋😋.7/5
🔵惹味水牛城狂野雞翼 4隻
🔵帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉汁意粉
🔵是日雪糕+ 是日餐湯配蒜香法包
🔵美式咖啡(+$20)

👉 珍寶至尊烤菇手打美國牛肉雙層芝士漢堡配薯條
💰$158
😋😋😋😋.8/5
這個漢堡真的是一個珍寶!首先,手打的美國牛肉餅肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來滿滿的肉香。烤菇的香氣與牛肉的口感完美結合,為漢堡增添了更豐富的層次。加上雙層芝士的濃郁融化,讓每一口都充滿了奶酪的美味。配上薯條,增加了整體的口感平衡和滿足感,絕對是一個令人垂涎的美食享受!

回頭: Yesyes,他們的輕食也是絕對的美味,口感鮮嫩,讓你的味蕾躍動。不論是與好友聊天,閱讀一本書,或者只是獨自沉思,Season Cafe都是你放鬆心情的理想場所👍🏻👍🏻🫶🏼
2024-01-15 168 瀏覽
去葵涌探朋友,佢介紹我地去KCC商場食嘢,我哋揀左位於8樓嘅Seasons. Cafe, 嗰度裝修精緻,帶點幽靜,而且闊落,係個傾計好地方!惹味水牛城狂野雞翼4隻 好耐無食過了,見依度有,真係好吸引呀,不過食落口更加正,香辣帶有酸味既惹味水牛醬配上香噴噴的雞翼,仲帶少許泰式風味呀,雞肉仲要係好juicy!帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉汁意粉,香濃的忌廉汁配上意粉已經好好味,兩面煎香了的厚身帶子加上爽脆鮮嫩的盧筍同蟹肉絲配菜,個面灑上芝士真係好滋味!餐湯(南瓜)牛油法包 新鮮香濃美味的南瓜湯配上香脆已烘的牛油法包 Season經典手打美國牛肉芝士漢堡配薯條 $138,香脆鹹鹹美味的薯條(灑上一點點幼盬),食落口有好大陣新鮮的薯仔味,再講個漢堡包,個包底好鬆軟香甜,番茄同菜都好新鮮,之後就到主角,就係手打牛肉啦,食落口真係啖啖鮮肉呀,肉質好靚,煎得很香,熟度剛好,成個漢堡都讚不絕口呀巴斯克芝士蛋糕 $48 好有重既香濃的忌廉芝士,唔太甜,味道適中👍雲尼拿雪糕 最後送上冰凍嘅雪糕作結。

雲尼拿雪糕 最後送上冰凍嘅雪糕作結。

2024-01-15 84 瀏覽
巴馬火腿凱撒沙拉結合了巴馬火腿和凱撒醬,營造出豐富的口感和味道。配上新鮮的生菜和其他蔬菜,這道沙拉是一個美味的開胃菜。水牛城雞翼以辣椒醬和牛油為基礎調製而成。這道菜通常會烤得外酥內嫩,醬汁會使雞翼更加多汁和味道豐富。大蝦黑松露野菌意大利麵結合了大蝦、黑松露和野菌,給人一種豪華和精緻的感覺。大蝦的鮮甜與黑松露的濃香相得益彰,而野菌的口感豐富。配上彈牙的意大利麵,這道菜味道濃郁,令人垂涎欲滴。雞肉羅勒忌廉意大利飯以雞肉、羅勒和忌廉為主要成分。雞肉提供了嫩滑的口感,羅勒增添了香氣,而忌廉則賦予了飯菜濃郁的奶油味道
巴馬火腿凱撒沙拉

水牛城雞翼

大蝦黑松露野菌意大利麵

雞肉羅勒忌廉意大利飯
2024-01-06 2079 瀏覽
Season. Café 😘😘😘回味樓上cafe店葵興舊區、早期工業區與居民、相隔一線、活化工業大廈、已於2010年推行、而KCC亦於2018年改裝、活化葵涌區的先驅、樓上season cafe透光落地玻璃窗、除了優閒品嚐咖啡、亦能遠觀葵涌外貌、雙重享受😎⋯⋯Season經典手打美國牛肉芝士漢堡配薯條$138 ….. 鎮店主打漢堡、濃濃香美國牛肉漠堡、軟綿綿免治牛肉厚切、一口咬、爆汁夠juice 、流醬芝士🧀️、充塞味蕾、漢堡飽烤烘金黃外脆內軟、漢堡層次分明、一層牛肉漢堡、一層蕃茄、一層芝士、一層沙律菜、一層酸瓜、足足半尺高、配菜薯條都炸至金黃、外脆內軟、蘸上蕃茄醬或黑松露醬、夠滋味!🤣大蝦黑松露雜菌意粉$118 ⋯⋯濃濃香甜忌廉和黑露醬、沾滿煙煙韌韌意大利粉、配有雜菌、口感豐富、放置主菜大蝦🦐顏色艷麗、蝦新鮮清甜、爽口又彈牙、賣相吸睛👀凍竹炭咖啡Latte$55⋯⋯香濃味咖啡底、配食用竹炭粉、黑白混和、雲石山水藝術感、又香又靚又特別、唔太甜👍🏻鮮奶咖啡latte $40 ⋯⋯甘香咖啡用鮮奶打、打得滑滑、入口香醇、唔太苦、仲有靚靚拉花、充滿視覺藝術😘皇家伯爵茶千層蛋糕$48⋯⋯薄薄忌廉塗
Season. Café
😘😘😘

回味樓上cafe店

皇家伯爵茶千層蛋糕$48⋯⋯薄薄忌廉塗上、香濃味伯爵茶蛋糕片、一層一層搭疊、面屬唧上忌廉、增加觀賞感、口感豐富、甜而不膩、飯後甜品之選、飽肚🈵️足!❤️
Season. Café
港鐵葵興站B出口、步行約6分鐘