2025-04-02 192 瀏覽
一個悠閑下午,我去咗葵涌一間樓上Café,真係好舒服同寧靜,特別適合平日中午去放鬆一下。我地試咗3個set 分別係牛肉漢堡拼炸薯條、蟹肉菠菜忌廉意粉同埋豬軟骨配白飯套餐,仲加咗啲配餐選擇!### 牛肉漢堡拼炸薯條首先講講牛肉漢堡,呢個漢堡真係好有份量。牛肉餅煮得剛好,肉質鮮嫩多汁,咬落去真係好滿足!漢堡包外脆內軟,配上新鮮生菜、番茄同埋美味嘅醬汁,整個口感好豐富。而且,佢哋附上嘅炸薯條都炸得金黃香脆,外面酥脆!### 蟹肉菠菜忌廉意粉然後,講到蟹肉菠菜忌廉意粉,呢個就係另一個驚喜!意粉煮得啱啱好,唔會過軟,仲可以吸收埋忌廉醬嘅味道。蟹肉新鮮,味道濃郁,搭配菠菜,令整碗意粉更加營養。而且,忌廉醬唔會太膩,反而有種滑順嘅口感!### 豬軟骨配白飯套餐再講講豬軟骨配白飯套餐,呢個套餐真係好有家常味。豬軟骨煮得軟嫩入味,肉質滑溜,搭配香噴噴嘅白飯,食落去特別滿足。飯粒鬆軟,令整個套餐更加好味。加上啲配菜,顏色都幾靚!### 配餐選擇另外,我仲加咗$20配餐湯,選咗蕃茄湯,湯底酸酸甜甜,味道清新,啱啱好可以平衡午餐嘅口味。而且,蒜蓉包亦都幾好,外面烤得香脆,內裏柔軟!如果你想要一啲沙律,仲可以加

### 牛肉漢堡拼炸薯條

### 蟹肉菠菜忌廉意粉

### 豬軟骨配白飯套餐

### 配餐選擇

如果你想要一啲沙律,仲可以加$30來一份凱薩沙律,新鮮生菜上面加咗芝士同埋凱薩醬,味道清新,幫助消化,亦都係一個好嘅選擇。

### 炸雞

最後,我仲加咗$58要多個炸雞粒,呢個真係驚喜!炸雞粒外脆內嫩,肉質鮮嫩,搭配上甜辣醬,真係好好味,完全唔會油膩,食完之後仲想再加多一份!