2025-03-06
🍽️Sake Hub📍中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈高層地下9號舖飲清酒嘅天堂呀🍶呢度有各種不同類型嘅清酒,價錢實惠,一定會搵到你嘅心水款式👍店員好細心,會根據你嘅口味推薦適合嘅清酒,仲會教你點樣品嚐,真係好貼心!👏 🥂 貪心的我梗係揀tasting set,「常榮光富士」,有三杯,每款都各有特色,口感順滑,甜甜地好易入口,無論係香氣定味道,都令人回味無窮👍呢度不單止有好嘅清酒,仲有美味嘅日式小食可以配埋,真係一流!特別係吉列炸蠔真係正到爆😍 上枱超級熱辣辣,外皮炸到金黃酥脆,入面嘅蠔肉鮮嫩多汁,完全唔會乾爭爭,仲帶住淡淡嘅海水味,鮮味十足,再點少少沙律醬一齊食,簡直係絕配,食到停唔到口😋另外乳鴿又係非常出色,等半個鐘絕對值得,因為廚師用心烹調,乳鴿外皮烤得香脆金黃,肉質嫩滑多汁,入口即化。每啖都充滿鴿肉嘅香氣,調味適宜,不需點任何醬汁已經好好味🍗整體而言,呢度嘅清酒真係冇得輸!酒質一流,香氣四溢,飲落去仲有陣陣米香,真係令人回味無窮!下次再嚟,一定要試埋其他款式,真係好期待!😄
📍中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈高層地下9號舖