2025-08-13
坐落於 H Zentre 的這間「Room 3」,係近期去過裝修得最雅致,型格的居酒屋。在場每一個角落,座位設置十分舒適,個人空間感十足。餐廳提供fusion 菜,以日系菜式為主調。同時提供唔同時段嘅套餐,選擇十分多。而價錢竟也非貴到離地,特別在這個地段和裝修也真感到意外。所以食物要求也沒太大期望。先來一杯cocktail warm up 一吓🙂🥃🍶Empress- 以帶有紫蘇葉味的gin 酒配蘋果,茉莉、青檸而成,味道獨特,充滿香草氣息。而上枱亦有打卡儀式感,視覺味覺同樣滿足👍🏻😍✨脆核桃小女子頭盤有類似琥珀合桃,但味道冇咁甜👍🏻無花果脆薯蟹籽沙律賣相好精緻,面層有脆炸薯絲,蟹籽沙律味道清新,自家調製的沙律醬味道與別不同,一啲都唔膩,加入無花果肉更添美味。迷你蟹玉蟹肉🦀酥盒揵賣相份量都好精緻,但估唔到小酥盒都可以載滿蟹肉,甜甜的牛油酥皮盒竟也令蟹肉更鮮味。😋燒雞中翼燒烤過的雞皮特別香脆,雞肉結實入味,下酒一流!👍🏻北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵睇個名都覺得係心機手工菜❣️松葉蟹肉鮮味十足,以魷魚肝餚成嘅醬汁味道香濃,唔腥,配搭angel hair 非常特別,而且相當掛汁,十分惹味!
在場每一個角落,座位設置十分舒適,個人空間感十足。
Empress
脆核桃小女子
頭盤有類似琥珀合桃,但味道冇咁甜👍🏻
無花果脆薯蟹籽沙律
迷你蟹玉蟹肉🦀酥盒揵
迷你蟹玉蟹肉🦀酥盒揵
燒雞中翼
燒烤過的雞皮特別香脆,雞肉結實入味,下酒一流!👍🏻
北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
葱拖羅三色紫菜TACO壽司手卷
製作好吸引😍 粉紅色嘅吞拿魚蓉入口香甜溶化,輕盈嘅魚蓉配上鹹香嘅三文魚子恰到好處。炸過紫菜香脆唔會變靭,絕對係好食嘅關鍵。
北海道牛乳紅豆布丁
餐廳仲提供宵夜串燒套餐,真心覺得這環境裝修和食物質素,價錢絕對合理~👍🏻🍽️✨