2023-02-24 303 瀏覽
見到薯仔一切所有有關的食物我都感到超級有興趣🥔所以一俾我見到呢個即刻已經買咗嚟食!雖然全部嘢都想試但係淨係買咗一個芝士馬鈴薯🧀薯仔炸過之後再淋上芝士醬,上面仲有自己揀嘅三種配料!所有嘢加埋係超級無敵好食同時係好飽🤣
2023-02-23 186 瀏覽
行行吓竟然見到有芝士薯餅買二話不說即刻叫咗一個嚟食!薯餅好大一份,煎得好香同埋係即叫即煎所以係熱辣辣😍再加上芝士同埋黑松露沙律醬係超級無敵夾☺️醬汁可以選擇其他根據個人喜好!
2022-11-09 236 瀏覽
Queen'S 2西班牙黑牛 配香草碎茄醬吐司$56(6/10)最好味係黑牛,但份量少,滑蛋都好味,如果比我再揀,寧願食Hero's好過,唔值$56!地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T29號舖
Queen'S 2

西班牙黑牛 配香草碎茄醬吐司$56(6/10)

2022-05-08 509 瀏覽
≡≡≡≡🥪餐點🥪≡≡≡≡≡☘︎︎ 原隻軟殼蟹配牛油果🥑黃金吐司🍞$68≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡➪ 第一啖入口嗰劈青綠色⋯⋯我以為係凍冰冰嘅青瓜蓉🤮之後睇返餐單,先知原來係牛油果🥑蓉呢。可能好吃嘅牛油果要撞手神~牛油果🥑蓉可能是雪藏中,因此與吐司嘅溫熱造成極大反差😵另外牛油果面撒了帶有鹹味的香料,這配搭麻麻地呢🫣唔太夾到🤔➪ 軟殼蟹炸得香脆~份量都算OK👍最正係夾住芝士,真係食得好爽😄食到最底夾住啲椰菜同沙律醬~增添了一點清新嘅感覺😉下次想試吓其他款式,仲平啲添啊🤣➪ 💥💥 目測有3cm厚多士絕對要稱讚💥💥😂大概一節手指厚度😱出面好少會用厚嘅麵包架!所以個口感好正~真係要試👀🧈黃金香脆嘅麵包恰巧完美地吸收了煎香溶化的牛油🧈真心好味😋咬落去有一浸軟滑juicy口感~一般薄切多士做唔到呢個效果🤍🤍➪ 多士份量比茶餐廳巨大,醬料又多☺️食到最尾有點油膩感。但間中食下都不常為一件樂事😋😝⚠️ 原先呢款係《不Toast不快》出品嘅吐司🍞現時在Queen’s 2販賣~▼・ᴥ・▼
≡≡≡≡🥪餐點🥪≡≡≡≡≡
☘︎︎ 原隻軟殼蟹配牛油果🥑黃金吐司🍞$68
≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡

➪ 第一啖入口嗰劈青綠色⋯⋯

▼・ᴥ・▼
放工放學肚仔餓就去葵廣度掃街覓食🤤嚟到真係花多眼亂 咩都想食啲😆見到呢間薯仔專門店🥔作為薯控即刻被吸引住🤤呢度好多薯仔食品而且超多款配搭🤩店家每日堅持刨新鮮嘅薯仔製作🥔芝士馬鈴薯(三款配料)原先好想試吓焗薯皮點知賣晒🥲就試吓呢個芝士馬鈴薯🧀馬鈴薯握成圓波波形狀再拎去炸即叫即炸 個皮脆卜卜😍好似食緊大舊版嘅薯波咁!外脆內軟裡面啲薯蓉仲要好綿滑😍好有薯仔香☺️配料揀咗蛋沙律、粟米、牛肉份量都足料!芝士醬淋滿哂成個薯仔好濃郁又勁邪惡🤤
放工放學肚仔餓

呢度好多薯仔食品
而且超多款配搭🤩
店家每日堅持刨新鮮嘅薯仔製作🥔

芝士馬鈴薯

芝士馬鈴薯(三款配料)

原先好想試吓焗薯皮點知賣晒🥲
就試吓呢個芝士馬鈴薯🧀

馬鈴薯握成圓波波形狀再拎去炸
即叫即炸 個皮脆卜卜😍
好似食緊大舊版嘅薯波咁!

外脆內軟
裡面啲薯蓉仲要好綿滑😍
好有薯仔香☺️

配料揀咗蛋沙律、粟米、牛肉
份量都足料!
芝士醬淋滿哂成個薯仔
好濃郁又勁邪惡🤤
1K
2021-11-14 452 瀏覽
好多人推介嘅一間小店薯餅係主打仲有好多唔同配搭即叫即整疫市外賣套餐 $58(自家製作薯餅 (大) + 炸魷魚鬚 + 紙包飲品)自家製作薯餅 (大) +粟米🌽 $3有好多款醬我就揀黑松露蛋黃醬即叫即整 預10-15分鐘⏱超級熱 所以食得有少少狼狽😂係真真正正嘅薯仔🥔一絲一絲~ummmmmmm 但係同想像中 好似有少少唔同以為會好香好脆 但….食落有啲油 同埋啲薯仔有啲生水 偏硬🤫油加埋醬 連我都覺得漏漏哋🥶炸魷魚鬚好香脆 魷魚又彈牙如果配埋蛋黃醬 就完美
好多人推介嘅一間小店
薯餅係主打
仲有好多唔同配搭
即叫即整
疫市外賣套餐 $58
(自家製作薯餅 (大) + 炸魷魚鬚 + 紙包飲品)

自家製作薯餅 (大) +粟米🌽 $3

好香脆 魷魚又彈牙
如果配埋蛋黃醬 就完美
2021-08-25
2021-09-14 331 瀏覽
呢間小店由開店個陣已經想食🤤今次終於食到🙌🏻小店嘅嘢食都係即叫即整🔥所以要預咗等10分鐘左右😚小店嘅嘢食都係薯仔為主🥔自家製薯薯餅(細份) $40薯餅係即叫即正所以係熱辣辣同脆嘅嘅❤️‍🔥薯餅有幾款醬可以揀😍亦可以加錢追加配料😙今次就揀咗黑松露蛋黃醬🥚而薯餅裏面有芝士🧀黑松露,沙律醬,薯仔,芝士價值就係無得頂嘅組合🤩P.S 薯餅有分大份同細份🙌🏻食物都超級適合薯仔控🥔同芝士控🧀❣️

自家製薯薯餅(細份) $40

P.S 薯餅有分大份同細份🙌🏻
食物都超級適合薯仔控🥔同芝士控🧀❣️
今天到葵芳看舞台劇,是香港較少見的音樂劇,是風車草劇團的新嘗試🕺在劇終後肚子有點空空就去了葵廣揾食。記得劇中其中一位演出者Serrini💃在ig曾極力推介這家手作薯餅,所以特地來潮聖一番食店位於3樓的黃店巷,亦是一家良心小店🟡店子雖小但提供的食物很多元化,由芝士馬鈴薯、自家薯餅到鰻魚飯和撈烏冬都有,另外亦有台灣最新大熱的串串雞蛋仔,咸甜口味都有🧇 不過我就是為薯餅而來🥔就只點了一份細薯餅($40) ,還要留肚應戰其他美食。店員也預先告知了由於週末比較多人,要等十五分鐘才有,而且巷子的油煙頗大,所以接著逛一下其他店鋪,邊吃邊等🙊 .準時回去拿薯餅,選了蜜糖芥末味醬汁,上面灑滿了海苔🍘香味四射。自家薯餅全是薯絲堆疊煎成形,入口仍帶有薯仔爽脆濕潤,醬汁味道甜中帶微辣,惹味得來不嗆鼻,加上濃厚鹹香的拉絲芝士🧀令我有點後悔沒點了只貴$8的加大版。

2021-08-29
20 分鐘 (外賣自取)
今日分享一間位於葵廣既新開小店 「Queen’s 2」👸🏼依間小店主要係以薯仔製既小食為主題🥔再配上拉絲芝士同醬汁🧀真係無得輸👍🏻雖然係邪惡,但真係好食😈由於店鋪既小食係即叫即煮,所以係落單之後係需要等一陣,但依D小食係熱辣辣食先好食,所以要等係值得既😜況且附近咁多野逛,等一陣不是問題😉今次我同老公選擇左以下小食:🌀芝士馬鈴薯🧀 ($42-自選3款餸)🧀係用新鮮薯仔整成薯蓉波,然後沾上麵包糠炸,外脆內軟😋配上自選餸,今次我地揀左粟米、煙肉同火腿,再淋上熱辣辣又極濃既芝士醬,真係絕配🤟🏻皇牌不愧為皇牌🥇🌀自家製拉絲薯餅($48)另一皇牌薯餅都值得食,足料既拉絲芝士溶化係一根根既薯仔絲上,食落好有口感,仲有唔同醬選擇👍🏻(蜜糖芥末/墨西哥辣/黑松露蛋黃等)我同老公係黑松露Fans,當然揀味依款啦😂黑松露味好濃🤩仲有佢地個薯餅係煎唔係炸,感覺無咁熱氣 🤣🤣好正😋🌀酥炸魷魚鬚🦑($28)因為係即叫即炸,所以唔會硬掘掘,好香口,而且好有驚喜,因為有海苔碎,有別於一般係街邊食既炸魷魚鬚😜🌀炸雞軟骨🐓($28)雞軟骨好入味,唔會話得個面有味,仲有比起一般雞軟骨黎講都有少少肉,好有咬感😍總括黎講,依間

今日分享一間位於葵廣既新開小店 「Queen’s 2」👸🏼

依間小店主要係以薯仔製既小食為主題🥔
再配上拉絲芝士同醬汁🧀真係無得輸👍🏻
雖然係邪惡,但真係好食😈

況且附近咁多野逛,等一陣不是問題😉

今次我同老公選擇左以下小食:

🌀芝士馬鈴薯🧀 ($42-自選3款餸)🧀

🌀自家製拉絲薯餅($48)

🌀酥炸魷魚鬚🦑($28)

🌀炸雞軟骨🐓($28)

總括黎講,依間小店既食物質素都算中上,係有用心製作,材料同醬汁既配搭,令食物既口感同層次變得豐富,而唔係純粹用薯仔做小食咁簡單。

而且食物選擇都多,價錢都合理,值得一試同推介!💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
外賣自取
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🧀 雙重芝士蜜糖芥末味薯餅 HKD45 @ 🌟 Queen's 2 《👽食神大媽掃街記》.😃 超人氣芝士拉絲薯餅!大媽淨係叫左細份,發覺已經超級大份,足夠兩個人食呢!😱 最唔後悔就係加 HKD5 要雙重芝士!啖啖拉絲,熱辣辣,真係超級無敵滿足!呢個絕對係葵廣掃街必食之選!礙於大媽胃口唔夠大,所以無叫其他小食,下次一定要試曬佢!😙.👽 各位支持大媽咁耐都知道大媽幾乎無咩貼過掃街嘅分享,今次就一連幾個帖黎同大家分享下人氣葵廣掃街經歷啦 😁 希望大家喜歡支持 ❤️.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂..📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T29號舖.

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

雙重芝士蜜糖芥末味薯餅
✨買外賣時間🕛,又係小店🥳,葵廣呢間,鋪仔細細見佢既薯餅好邪惡咁,雖然要等,但都忍唔住買黎試下‼️.🥔Queen'S 2 自家製作薯餅 $40 (細份)💡可揀原味 / 蜜糖芥末味 / 燒烤 / 墨西哥辣味 / 黑松露蛋黃醬.💬呢個薯餅係即叫即整,所以要耐心等下,攞到手,雖然係買細份既,但係真心份量好足,至於薯餅係薯仔絲整成,加埋芝士同黑松露蛋黃醬,真心勁邪惡又無得輸既味道🥳,食左佢之後飽到咩都食唔落😂...📍 Queen'S 2 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T29號舖..#葵廣美食 #葵廣 #葵芳美食 #薯餅 #小店 #香港小店 #香港美食 #香港小食 #小食 #香港美食指南 #吃貨 #吃貨日常 #黑松露 #蛋黃醬 #外賣 #外賣食乜好 #美食 #相機食先 #美食日記 #igfood #igdaily #ighk #hkrestaurant #restaurant #foodie
✨買外賣時間🕛,又係小店🥳,葵廣呢間[Queen'S 2],鋪仔細細見佢既薯餅好邪惡咁,雖然要等,但都忍唔住買黎試下‼️
🥔Queen'S 2 自家製作薯餅 $40 (細份)
💡可揀原味 / 蜜糖芥末味 / 燒烤 /
墨西哥辣味 / 黑松露蛋黃醬
💬呢個薯餅係即叫即整,所以要耐心等下,
真心勁邪惡又無得輸既味道🥳,食左佢之後飽到咩都食唔落😂.
📍 Queen'S 2 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T29號舖
🐻係超級芝士控+薯仔控 🥔🧀 所以之前知道有尼間有「自家製薯餅」做賣點既小店,一定要去試吓 🤤 今次本身剩係order左薯餅,點知發現左佢地有出抗疫套餐,加多$10就有半份小食同埋紙包飲品,當然要加啦🤪今次🐻order左「疫市外賣套餐」,選左「自家製作薯餅(大)」「炸魷魚鬚」加包檸檬茶 🤤 由於即叫即製,所以要等10-15分鐘啊❗️推介/意見‼️✨ 「自家製作薯餅(大)」有原味/蜜糖芥末/燒烤/墨西哥辣/黑松露蛋黃醬 任君選擇,🐻今次試左蜜糖芥末🤤 ✨薯餅要即製,當然係熱辣辣啦🥰 薯仔絲一條條咁鋪滿底,兩邊都煎得微脆再加上滿滿既醬汁,重點係本身都會附埋芝士,所以叉仔一拎起,就見到超滿足既拉絲效果,🐻覺得薯仔絲可以加番d鹽咸番少少會更好,但整體都好滿意 😌✨「炸魷魚鬚」都要一讚❗️一點都唔普通,仲要內裡滿鋪香草,令成條脆炸既魷魚鬚充滿驚喜 🥰 食到停唔到口唷 😘價錢‼️$58 「疫市外賣套餐」

推介/意見‼️

價錢‼️
$58 「疫市外賣套餐」
  • 自家製作薯餅
  • 炸魷魚鬚
2020-11-12 278 瀏覽
自從之前旅行🧳食過好食的薯仔絲餅後,返到來香港🇭🇰整左好幾次都整唔返記憶中的味道😞 咁剛行經新開的小店有賣,即刻同大家一齊試下💁🏻‍♀️👉 自家製作薯餅(黑松露味)小店先將新鮮薯仔切成細絲再慢火🔥即煎,表面香脆有薯絲的口感🥰,中間仲夾埋滿滿的咸香芝士🧀非常好食🤤👉 炸雞軟骨雖然係跟餐配埋的, 但味道都唔錯,夠曬香口😆

👉 自家製作薯餅(黑松露味)

👉 炸雞軟骨
雖然係跟餐配埋的, 但味道都唔錯,夠曬香口😆
2020-11-08 251 瀏覽
星期日去葵廣搵食,之前都見過有新店開,於是今日黎試下。點左芝士馬鈴薯,三款餡料$42:煙肉、蛋沙律、德國辣肉腸。埋左單...會有張飛,等15分鐘返來取。因為即整,熱辣辣~~係需要等一等。呢個時候就附近行下,買下野飲再回來。一拎上手,仲冒住煙,新鮮熱辣,睇到好吸引!用紙盒裝好環保,抵讚芝士係多到滿瀉~非常濃香,似係魚柳包夾住既芝士。個薯外皮酥脆,內裡薯蓉軟棉,煙肉同蛋沙律係絕配!!!好夾!反而辣肉腸食唔太出味,可能係芝士、煙肉、蛋沙律都太濃香,搶左味吧,或者下次點燒牛肉會夾d啩~成個食品,真係用心之作,食完好飽肚,非常滿足!係我企埋一角食緊既時候,都斷斷續續有人幫襯,一個媽媽見到我食緊,問我係邊買架?我指左一指,她都去買。$42蚊既價錢,足料,好食!值得下次回購,可以試下薯皮、薯餅、烏冬。另外,收錢的店員有禮貌,希望越做越好。
星期日去葵廣搵食,
之前都見過有新店開,於是今日黎試下。
點左芝士馬鈴薯,三款餡料$42
:煙肉、蛋沙律、德國辣肉腸。

埋左單...會有張飛,等15分鐘返來取。
因為即整,熱辣辣~~係需要等一等。
呢個時候就附近行下,買下野飲再回來

一拎上手,仲冒住煙,
新鮮熱辣,睇到好吸引!

用紙盒裝好環保,抵讚

煙肉同蛋沙律係絕配!!!好夾!

或者下次點燒牛肉會夾d啩~
成個食品,真係用心之作,食完好飽肚,
非常滿足!

$42蚊既價錢,
足料,好食!值得下次回購,可以試下薯皮、薯餅、烏冬。

另外,收錢的店員有禮貌
,希望越做越好。

2020-11-08
15 分鐘 (外賣自取)
  • 芝士馬鈴薯
2020-10-05 279 瀏覽
#葵芳 #葵廣 薯料理之大發現😍.葵涌廣場一向多好野食今次俾我發現有間新嘅 #小店 @queeeeeens2專門賣新鮮薯仔🥔做嘅食品🤤每一種都超級吸引🤤.#More推介 #必吃✅[自家製作薯餅]每份都由鮮刨薯絲香煎而成😍而且加入超多芝士仲有多種口味選擇,食落薯味十足有質感又有芝士拉絲🤤好味又好睇!一定要食!.✅[芝士馬鈴薯]望落同小焗薯好似,但絕對唔同!因為佢其實係新鮮薯蓉😜新鮮薯仔壓成薯蓉後弄成薯仔形狀再炸之後加上芝士及其他配料🤤超級美味,芝味爆燈!.✅[焗薯皮]用新鮮薯皮做真係香好多😭而且配料真係多到漏同平時啲西餐廳食嘅比呢度真係好味好多!.....估唔到薯仔一樣咁普通嘅食物都可以有咁多做法😉真係高手在人間😋.中意薯仔嘅朋友一定一定要來試下!!唔太愛薯仔嘅人更加要try,試過一定對薯仔改觀🤤.❤️
#葵芳 #葵廣 薯料理之大發現😍
葵涌廣場一向多好野食
今次俾我發現有間新嘅 #小店 @queeeeeens2
專門賣新鮮薯仔🥔做嘅食品🤤
每一種都超級吸引🤤
#More推介 #必吃
✅[自家製作薯餅]
每份都由鮮刨薯絲香煎而成😍而且加入超多芝士
仲有多種口味選擇,食落薯味十足
有質感又有芝士拉絲🤤好味又好睇!一定要食!
✅[芝士馬鈴薯]
望落同小焗薯好似,但絕對唔同!
因為佢其實係新鮮薯蓉😜
新鮮薯仔壓成薯蓉後弄成薯仔形狀再炸
之後加上芝士及其他配料🤤
超級美味,芝味爆燈!
✅[焗薯皮]
用新鮮薯皮做真係香好多😭
而且配料真係多到漏
同平時啲西餐廳食嘅比呢度真係好味好多!
估唔到薯仔一樣咁普通嘅食物都可以有咁多做法
😉真係高手在人間😋
中意薯仔嘅朋友一定一定要來試下!!
唔太愛薯仔嘅人更加要try,試過一定對薯仔改觀🤤
❤️