2022-05-08 509 瀏覽
≡≡≡≡🥪餐點🥪≡≡≡≡≡☘︎︎ 原隻軟殼蟹配牛油果🥑黃金吐司🍞$68≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡➪ 第一啖入口嗰劈青綠色⋯⋯我以為係凍冰冰嘅青瓜蓉🤮之後睇返餐單,先知原來係牛油果🥑蓉呢。可能好吃嘅牛油果要撞手神~牛油果🥑蓉可能是雪藏中,因此與吐司嘅溫熱造成極大反差😵另外牛油果面撒了帶有鹹味的香料,這配搭麻麻地呢🫣唔太夾到🤔➪ 軟殼蟹炸得香脆~份量都算OK👍最正係夾住芝士,真係食得好爽😄食到最底夾住啲椰菜同沙律醬~增添了一點清新嘅感覺😉下次想試吓其他款式,仲平啲添啊🤣➪ 💥💥 目測有3cm厚多士絕對要稱讚💥💥😂大概一節手指厚度😱出面好少會用厚嘅麵包架!所以個口感好正~真係要試👀🧈黃金香脆嘅麵包恰巧完美地吸收了煎香溶化的牛油🧈真心好味😋咬落去有一浸軟滑juicy口感~一般薄切多士做唔到呢個效果🤍🤍➪ 多士份量比茶餐廳巨大,醬料又多☺️食到最尾有點油膩感。但間中食下都不常為一件樂事😋😝⚠️ 原先呢款係《不Toast不快》出品嘅吐司🍞現時在Queen’s 2販賣~▼・ᴥ・▼
≡≡≡≡🥪餐點🥪≡≡≡≡≡
☘︎︎ 原隻軟殼蟹配牛油果🥑黃金吐司🍞$68