2025-06-01
美利酒店頂層嘅Popinjays絕對係高質Brunch嘅天堂!無論係味道定環境都完全係五星級享受!🌟餐廳有環迴露台,成個中環景色盡收眼底,落地玻璃設計令餐廳非常光猛!☀️ 我哋揀咗$788/位「SOBERED UP」無酒精套餐,兩小時任飲唔同soft drink、lemon soda同lemonade,爽爆!🥤最吸引係有高質菜式輪流上菜,想再食邊樣都可以再叫!🤩 首先有海鮮拼盤簡直係海洋珍寶集合:新鮮生蠔、醃三文魚、帶子刺身、吞拿魚同油甘魚他他,仲有三文魚子同美利魚子醬,鮮味爆燈!🦪🐟前菜部分就有龍蝦凱薩沙律超級豪華,牛肉他他配黑松露同陳年巴馬臣芝士,仲有流心水牛芝士配車厘茄同橄欖,每樣都非常高質!😍意粉就有”蜆肉烏魚子扁意粉”同”卡邦尼長通粉”。個卡邦尼配埋蛋黃、風乾豬面頰肉同羊奶芝士,香濃到無得輸!”蜆肉烏魚子扁意粉” 啲蜆好鮮甜,再加試烏魚子咸香嘅手工意粉,都好好味🤤🍝主菜嘅”安格斯牛柳配松露馬鈴薯蓉同烤珍寶蘆筍”,仲有”烤雞腿配馬鈴薯、羊肚菌同鵝肝醬”,烤鱸魚”,一次食齊高級食材!🥩最後壓軸係招牌甜品巡禮,精選款式嘅甜品,重有各樣新鮮生果,作為依餐完美嘅ending!🍰
最吸引係有高質菜式輪流上菜,想再食邊樣都可以再叫!🤩
海鮮拼盤
卡邦尼長通粉