2004-12-24 30 瀏覽
呢幾日係聖誕聚會的高峰期,午晚都有不同的聚會。今日下晝與部門同事在這裡食番餐,原來圍內都有成三十幾人,順理成章是包了場。呢度環境唔錯,在商廈四樓,有個小露檯,靚女老闆娘仲話如果搞晚聚可以開埋出面,地方會更大。人多,時間又有限,都係安排食套餐方便。湯有兩款選擇,我要了忌廉湯,幾濃滑又好味,都不算是行貨,不錯;主菜有三款,雞扒沙律、桃汁豬扒及燴羊,我要了後者。燴羊味道都不俗,燴得很入味,雖然全廋的部份有點韌,但有幾舊半肥廋是甘香美味。另外雞扒沙律幾清新,也不錯。甜品是自家製的芝士蛋糕,見奉出來只一小舊,份量好似好小。但原來芝士好「實淨」,非常濃郁,吃一小舊就剛好,再吃多就一定吃不消。餐後可選各種特色咖啡,見泡沫咖啡都做得不錯。我只要了杯齋啡,本來無咩期望,但原來都幾香濃,都不錯。看來也可以找個機會朝早來飲杯醒神咖啡。幾位侍應姐姐服務都好殷勤,禮貌好,值得一讚。埋單應每人不用80蚊,以搞包場聚會來說算不是太貴。
幾位侍應姐姐服務都好殷勤,禮貌好,值得一讚。
埋單應每人不用80蚊,以搞包場聚會來說算不是太貴。