2018-05-15 715 瀏覽
間唔中食個pepper lunch都高興,但我每次都係食同一樣既嘢,牛飯加蛋加芝士。但每次都發現鍾意食個啲飯食過啲牛lol,下次都係要小牛加飯算。我相信大家都會鍾意食pepper lunch or
2018-04-25 347 瀏覽
成日行過FOOT COURT 都見到芝芝聲, 又好香, 好吸引。今次終於記得來試。叫左最多份量GE JUMBO 三文魚飯。另加麵豉渺湯同雪糕。JUMBO 三文魚飯: JUMBO 意思係加多D 送GE份量, 食GE時候真是覺得有好多三文魚呀, 個鐵板好夠熱, D 三文魚本來半生熟, 好快就全熟了, 我地加左蒜汁, 可能加太多, 我覺得咸左D。蒜味無乜, 早之蜜糖汁LA。味道就正正常常, 都抵食GE。不過因為飯量無加大, 所以送多過飯, 怪怪地, 佢個JUMBO應該加埋飯量就好了。麵豉湯: 正常朱古力新地: 好多朱古力醬, 雪糕唔會太甜, 但好快溶。

JUMBO 三文魚飯:

麵豉湯: 正常

朱古力新地: 好多朱古力醬, 雪糕唔會太甜, 但好快溶。
2018-04-04 331 瀏覽
平時去食pepper lunch都係朗豪坊..荃灣初體驗係門口禁飛之後就會有店員帶你入枱同food court 好唔同..地方好舒適..而且有送餐服務比Menu我地睇..但我行到去落單先見到新出蒜香黑椒牛肉飯promotion仲要有飲品跟埋即刻轉軑試一落單就製作唔洗5分鐘就送到牛肉係鐵板上既吱吱聲..牛肉不斷沁出油炸過既蒜片冇左蒜頭原本既刺激味道..變得柔和有咬口同牛肉片既油份混合真係絕配絕對要試先生點既珍寶咖哩黑椒芝士牛肉飯..係佢每次去pepper lunch必點既咖哩唔係汁所以好爽口同鐵板令芝士溶化撈落d飯真係好滋味食到飽飽..呢個價錢好經濟
平時去食pepper lunch都係朗豪坊..荃灣初體驗

炸過既蒜片冇左蒜頭原本既刺激味道..變得柔和有咬口
同牛肉片既油份混合真係絕配
絕對要試
珍寶咖喱芝士黑椒牛肉飯

先生點既珍寶咖哩黑椒芝士牛肉飯..
係佢每次去pepper lunch必點既
咖哩唔係汁所以好爽口同鐵板令芝士溶化撈落d飯真係好滋味

食到飽飽..呢個價錢好經濟
蒜香黑椒牛肉飯
2018-03-21 206 瀏覽
今日行過荃灣千色薈,竟然開咗Pepper Lunch ,實在太驚喜,仲要唔使排隊,即刻整返個三文魚黑椒鐵板飯先,加$15要埋凍檸茶同薯蓉,簡直係prefect熱辣辣好正呀,再加啲蒜蓉汁落去乍乍聲勁過癮,之後好似炒飯咁炒,好玩呀!I like it😬😬😬薯蓉都好好味啫😋😋😋不過78蚊都貴貴地,但係都值嘅,因為我鍾意食嘛!

薯蓉都好好味啫😋😋😋

不過78蚊都貴貴地,但係都值嘅,因為我鍾意食嘛!
  • 黑椒三文魚鐵扒飯
2017-10-10 531 瀏覽
Lunch時間見到荃灣千色匯有pepper lunch又唔洗排隊,食鐵板燒方便既不二之選。最鐘意食依度既黑椒牛肉飯+$15有套餐(汽水或小食)我就簡左可樂同湯黑椒牛肉飯夠香口,牛肉不老,方便快捷之選。
Lunch時間見到荃灣千色匯有pepper lunch
又唔洗排隊,食鐵板燒方便既不二之選。
最鐘意食依度既黑椒牛肉飯+$15有套餐(汽水或小食)

我就簡左可樂同湯

黑椒牛肉飯夠香口,牛肉不老,方便快捷之選。

2017-07-03 470 瀏覽
OMG 星期六既荃灣真係好恐怖!我地7點搵野食搵到九點鐘, 度度都仲係勁長龍~~連kfc food court 都爆到呢...最後行到9點幾, 真係頂唔順, 醒起呢度有間新新地既pepper lunch~穩陣之選, 拎籌都要4個.. 算少lu  ~~都係食左Jumbo 牛肉鐵板飯~比反少少意見~呢一間分店既鐵板飯調味真係差dd~~當然佢有調味料比你自己加啦!但係個飯就咁上既時間係好淡味, 因為落得少黑椒既關係~無平時食既咁香口, D 蜜糖汁都係偏少~~所以食左一啖就認唔住自己加料啦~~同埋份量都比其他分店少~~平時叫最平個個正常size 都夠食, 今次叫左Jumbo 感覺都係平時個size~~要改善下啦~不過整體都OK ge 都仍然係穩陣之選~~
OMG 星期六既荃灣真係好恐怖!
我地7點搵野食搵到九點鐘, 度度都仲係勁長龍~~
連kfc food court 都爆到呢...
穩陣之選, 拎籌都要4個.. 算少lu  ~~

都係食左Jumbo 牛肉鐵板飯~
比反少少意見~
呢一間分店既鐵板飯調味真係差dd~~
當然佢有調味料比你自己加啦!
但係個飯就咁上既時間係好淡味, 因為落得少黑椒既關係~
無平時食既咁香口, D 蜜糖汁都係偏少~~
所以食左一啖就認唔住自己加料啦~~

同埋份量都比其他分店少~~
要改善下啦~

不過整體都OK ge 都仍然係穩陣之選~~
2017-04-23 607 瀏覽
因為媽媽無食過,係荃灣同媽媽行完街發現原來依度都有依間鋪就決定食佢!平時我係極少食鐵板飯的,因為真係好油好油好油!食完好有罪惡感,今次都唔例外,2個人叫左一個珍寶黑椒牛肉鐵板飯,仲要加芝士!因為食個飯我覺得係全店最好食既!D牛肉好多,啖啖都好juicy 芝士都會有拉絲,加上鐵板既熱力,撈佢既時候炸炸聲,真係勁正!第一次食既媽媽見到直程極之興奮,又有得撈又有得食,平時一本正經既媽媽都笑逐顏開!加左一杯野飲比媽媽,檸檬茶要10蚊。無檸檬既,飲落似雀巢檸檬茶。而叫比自己就叫個無咁油的(你懂的)女仔都怕油怕肥,試左叫個三文魚鐵板飯,味道無牛肉咁香咁juicy ,但幾乎無咩油好合我心意!但食落就無咁野味,有d dry。所以我就拎左枱上既調味汁同黑椒加入去再食!加左之後味道更好吃!如果怕肥,下次可以叫依個!改變左我對食鐵板飯一定係油立立既想法!
因為媽媽無食過,
係荃灣同媽媽行完街
發現原來依度都有依間鋪就決定食佢!

平時我係極少食鐵板飯的,
因為真係好油好油好油!
食完好有罪惡感,
因為食個飯我覺得係全店最好食既!
D牛肉好多,啖啖都好juicy

芝士都會有拉絲,加上鐵板既熱力,
撈佢既時候炸炸聲,真係勁正!
第一次食既媽媽見到直程極之興奮,
又有得撈又有得食,
平時一本正經既媽媽都笑逐顏開!

加左一杯野飲比媽媽,檸檬茶要10蚊。
無檸檬既,飲落似雀巢檸檬茶。

而叫比自己就叫個無咁油的
(你懂的)
女仔都怕油怕肥,
試左叫個三文魚鐵板飯,
味道無牛肉咁香咁juicy ,
但幾乎無咩油好合我心意!
但食落就無咁野味,有d dry。
所以我就拎左枱上既調味汁同黑椒加入去再食!
加左之後味道更好吃!
如果怕肥,下次可以叫依個!
改變左我對食鐵板飯一定係油立立既想法!
2017-04-21
2017-03-30 400 瀏覽
最近從外國回來的友人說很想吃pepper lunch,於是這天就來了。這裡是先落單,再付錢才能拿到食物的。由於這是我們的下午茶,所以我們只點了一個咖哩黑椒牛肉飯鐵板餐,$75 有飲品和一客小食。友人還帶上女兒,本來想叫一客新地但是店員說沒有桌上有幾瓶調味料可自行調味加味,於是我們再放了一點蒜汁和黑椒汁。把材料攪拌後我們開始吃了。吃第一口感覺好像沒有放鹽味道很淡,於是我們在放少許鹽。但是感覺沒有以前好吃,咖哩和黑椒味都不夠濃郁,只有牛肉的味道
2017-03-23 310 瀏覽
食左珍寶咖哩黑椒芝士牛肉飯,味道不錯,牛肉本身係生嘅,但係鐵板會將佢整熟,牛肉都好好味,D芝士融左入D飯後,口感很好,+15元轉套餐唔係好抵,今次叫左抹茶味雪糕,個雪糕好好味。
食左珍寶咖哩黑椒芝士牛肉飯,
味道不錯,
牛肉本身係生嘅,
但係鐵板會將佢整熟,
牛肉都好好味,
D芝士融左入D飯後,口感很好,
+15元轉套餐唔係好抵,
今次叫左抹茶味雪糕,
個雪糕好好味

• 珍寶咖哩黑椒芝士牛肉飯
2016-12-22 535 瀏覽
食物幾好味,+$15套餐有小小不抵,不過整體都幾好味我點的食物:黑椒牛肉飯-飯上的醬汁超好味土豆泥-下面有一些番茄汁,兩者一起食都幾好味可樂價錢都ok,如果牛肉要轉和牛(本身是美國牛)要加十元。
食物幾好味,+$15套餐有小小不抵,不過整體都幾好味

我點的食物:

黑椒牛肉飯-飯上的醬汁超好味
土豆泥-下面有一些番茄汁,兩者一起食都幾好味
可樂
價錢都ok,如果牛肉要轉和牛(本身是美國牛)要加十元。
  • 黑椒牛肉飯
2016-12-15 338 瀏覽
好耐好耐好耐(重要嘢要講3次)冇去食喇! 次次晚飯時間都要等好耐先有位,大少次次都唔肯陪我等。今日陪佢去荃灣覆完診,行過呢個商場,見到原來呢度都有間,10:50行到門口,個女仔話要等多10分鐘先開門,佢可能心諗,兩條友咁早黎食飯! 嘿嘿!係門口睇咗陣餐牌,見佢原來有個黑椒牛肉飯做特價,59蚊,仲要包飲品,正,唔洗諗!一人一個黑椒牛肉飯,跟檸檬茶,大少加多個沙律!我地食過好多次,佢個沙律真心覺得好食,個菜好新鮮,配麵包粒粒好脆口,配芝麻醬,好香,日本嘢係唔同啲~主角到,佢地唔會煮到啲牛肉熟晒先拎出黎,上枱仲有啲紅紅地,雖然唔講得上1入口即溶,但係牛肉好juicy ,黑椒跟蔥花配搭好香,而且我最鐘意佢啲粟米,粒粒都好甜好脆! 抵食,好食

一人一個黑椒牛肉飯,跟檸檬茶,大少加多個沙律!

抵食,好食
2016-12-14
講到平價鐵板燒第一時間一定是想起Pepper Lunch,讀書時期午餐食到是多開心多奢侈 ! 好掛住個種鐵板燒味,知道在荃灣千色匯I期開了就同朋友特登去食😆! 午市有優惠,黑椒雞肉飯/黑椒牛肉飯配埋可樂只需55蚊,都算幾抵食🙋值得一提的是Pepper Lunch提供多款升級優惠,好似加10蚊可以升級和牛,加5蚊仲有埋溫泉蛋,加7蚊仲可以簡一款小食!餐廳外面有部自助取位機,只要簡單輸入人數再列印,看看屏幕顯示票碼即可,中午人流不多,只有兩枱人,不用取票即可入坐!先向店員點餐之後給你坐位的號碼,他會把鐵板飯送到剛說的枱號,而水及額外的餐具則是半自助式需自行拿取!我點的是珍寶黑椒牛肉飯,店員送上枱時已傳來陣陣的牛肉香氣💨 影完張相就急急開餐🍴將蒜汁跟蜜糖醬汁混入,半熟的牛肉在鐵板受熱下茲茲作響,香氣四溢,趁鐵板仲熱辣辣記得要快手撈一撈,不然牛肉過熟就不好食😂叫得珍寶,牛的份般比一般多,岩哂我這個食肉獸🐴 而且標榜是💯%美國牛,食落有咬口亦牛味足,將帶甜粟米粒粒同香蔥攪拌一起食,口感更豐富!除了主角牛肉之外,飯同醬汁很配合,將底部的飯再攪拌,微微結焦脆卜卜,黑椒味十足又不會嗆過牛味,灑上少許的
講到平價鐵板燒第一時間一定是想起

除了主角牛肉之外,飯同醬汁很配合,將底部的飯再攪拌,微微結焦脆卜卜,黑椒味十足又不會嗆過牛味,灑上少許的醬汁更是令整個鐵板飯生色不少!
次次叫完都怕會食剩,但每次總能把鐵板飯食清光,這個正是pepper lunch的魅力👅,雖然有點熱氣同油膩,但偶然一餐平價鐵板餐,放肆一下又何妨呢👿?
2016-11-17 356 瀏覽
今次第一次跟同事去這間Pepperlunch 食鐵板燒,平時去葵芳分店必人多爆滿擠迫,但這間設計開揚,樓底很高,舒適寬敞。落完單坐左陣即上菜,大家都點了黑椒牛肉飯,同事則加芝士,熱騰騰的鐵板牛肉飯賣相吸引,份量十足,淋上黑椒汁,香氣樸鼻! 牛肉充滿肉汁而不稔,有咬口又不韌,飯焦口感亦很脆,再配上黑椒/香蔥/芝士調味,令牛肉飯味更香濃 !大家也有讚牛肉飯好香好味,價錢便宜又飽肚,秋冬必吃~
落完單坐左陣即上菜,大家都點了黑椒牛肉飯
黑椒牛肉飯
同事則加芝士
黑椒牛肉飯加芝士

大家也有讚牛肉飯好香好味,價錢便宜又飽肚,秋冬必吃~
2016-11-14
黑椒牛肉飯
黑椒牛肉飯加芝士
2016-07-21 808 瀏覽
今日無意中發現喺荃灣千色匯一期有pepperLunch、之前食過佢嘅三文鱼飯好回味呀、於是、唔使諗!即入去!呢间店比較其他分店细、但都好坐、可能唔多人知?食晏时間唔多人、所以好静咁食…… 喺門口見到由七月至八月三十一日有D餐做緊特价、Order左個原价65元而家係 55元嘅…… 黑椒牛肉飯+汽水 熱騰騰、冒着煙的飯、發出吱~吱~聲~好香呀!炒得好乾爽、味濃!!食呢個飯、首先將D牛肉反轉一熨即放喺飯面、如果唔係就會韌、因为個鐵鍋仲熱.紧…… 如果唔捞底下D飯、咁樣、食到底就會有一層卜卜脆嘅飯焦食啦~食晒~鍋底唔會好多油……再飲一口汽水!嘩、
今日無意中發現喺荃灣千色匯一期有pepper

黑椒牛肉飯+汽水
熱騰騰、冒着煙的飯、發出吱~吱~聲~
好香呀!炒得好乾爽、味濃!!
如果唔捞底下D飯、咁樣、食到底就會有一層卜卜脆嘅飯焦食啦~
食晒~鍋底唔會好多油……

再飲一口汽水!嘩、
2016-07-08 595 瀏覽
估唔到荃灣千色匯咁少人流都有間好食既日本料理一望到個門牌同環境就比人感覺唔投其唔係hea做於是就決定入場挑下機,要拎票等位好彩都唔係等好耐可能因為係得一個人所以10分鐘就有位入到去環境都好闊落同乾淨,有人走就即時有人黎清潔唔同一般快餐勁耐都冇人理!!比貴少少錢係值得有點美中不足要自己去點餐之後埋位等!好彩都好快唔洗10分鐘就黎,叫左個黑椒三文魚飯套餐78蚊!!有野飲仲有沙律呢個價錢算係咁。黎到個賣相都唔錯,好整齊!!有好香既三文魚味~~記得要落蒜蓉汁唔係就冇咁好食,首先三文魚連飯食個口感都好好三文魚中間淋外邊脆加埋辣辣地既黑椒搞到我勁快食完碟飯!!最精彩食到底係有飯蕉你食,至於個沙律就唔評啦冇咩特別~~整體黎講呢個餐10分有8分真係可以推介朋友黎呢間餐廳試,我下次經過都會再去食
估唔到荃灣千色匯咁少人流都有間好食既日本料理
一望到個門牌同環境就比人感覺唔投其唔係hea做
於是就決定入場挑下機,要拎票等位好彩都唔係等好耐
可能因為係得一個人所以10分鐘就有位
入到去環境都好闊落同乾淨,有人走就即時有人黎清潔
唔同一般快餐勁耐都冇人理!!比貴少少錢係值得

有點美中不足要自己去點餐之後埋位等!

黎到個賣相都唔錯,好整齊!!有好香既三文魚味~~
真係可以推介朋友黎呢間餐廳試,我下次經過都會再去食
黑椒三文魚套餐
黑椒三文魚套餐