2011-02-21
早一日係tony wong度訂咗嗰一磅嘅chocolate truffle cake俾啱啱係英國番嘅家姐, recelebrate佢嗰birthday琴日六點度就去拎蛋糕!好多人都訂chocolate truffle cake! 成個櫃差唔多全部都係reserved咗嘅chocolate truffle cakemammy 仲要埋一盒四笠嘅smiley朱古力 得番一盒媽咪話次次家姐番佢都會買一盒, 但係我竟然唔知道今次可以試吓食完飯+水果就開始食lu...有七個人, 初初都以為唔夠分, 但係屋企除咗我哋三個女仔, 冇乜人鍾意食cake,所以係淨咗一半! 個cake唔係唔好食, 但係真係好普通.訂之前睇過食評啲相, 覺得好似會幾好味, 啲相又好似好滑咁但係佢唔滑 朱古力味唔濃, 只可以話ok一定唔係我食過最好味先最底有好簿嘅榛子脆脆, 好似繽紛樂最出嗰層, 但係我個人唔太like個層layer(覺得都係櫬繽紛樂+榛子醬多啲)我最鍾意cake上面嘅chocolate, 好靚, 但係其實都冇乜特別應該唔會再有下次我都係鍾意sevva啲cake多啲聽日放學之後去食cake!嗰四笠朱古力好cut
琴日六點度就去拎蛋糕!
mammy 仲要埋一盒四笠嘅smiley朱古力 得番一盒
媽咪話次次家姐番佢都會買一盒, 但係我竟然唔知道
今次可以試吓
所以係淨咗一半!
個cake唔係唔好食, 但係真係好普通.
訂之前睇過食評啲相, 覺得好似會幾好味, 啲相又好似好滑咁
但係佢唔滑 朱古力味唔濃, 只可以話ok
一定唔係我食過最好味先
應該唔會再有下次
我都係鍾意sevva啲cake多啲
聽日放學之後去食cake!
塊朱古力係milk chocolate, 唔係strawberry味
幾好味
底係嗰佈滿朱古力分嘅糯米糍加嗰tart
幾好味!! 睇返啲相先見到啲橙色野, 唔記得咗係咩...
嗰tart都做得好好, 唔硬, tart好難做得好, 但係呢嗰係算中上
下面白色同粉紅色嗰兩笠都係糯米糍
應該都係一樣味
strawberry冇試
好似$64, 都ok貴, 間唔鐘幾好
但係唔係唔食會掛住嗰種好味
我覺得個chocolate box好味過chocolate truffle cake.
再一次證明有人氣未必係好味嘅, 因為個個人口味都唔同