2021-12-12 59 瀏覽
Hoi Hoi Pancake House又係黎自日本,被稱為「名古屋No.1行列店」,以用高級嘅日本原材料製作出夏威夷風味班戟聞名__________________________🔹手沖浸泡式精品咖啡 $68👰🏻:🌕🌕🌕🌑🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️加左熱水之後有個漏斗計時3分鐘製作過程幾得意飲落偏酸果味,個人會欣賞烘焙味苦啲既咖啡豆.🔹培茶牛奶 $39👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌培茶牛奶可以加$5轉oat milk 記得要攪勻啲培茶奶泡黎飲奶味香濃,培茶味都飲到既,不過唔算好濃.🔹夏威夷班戟滿堡配芝士 $118👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌Pancake甜甜地又鬆軟,又好重牛油香味係加厚鬆軟版熱香餅同burger原來都幾match .漢堡少少乾身,同帶少少筋,但有燶邊幾香口.配既粗薯條🍟薄薄炸衣都幾脆.🔹 Oreo 熔岩梳芙里pancake $128👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌Oreo熔岩拉起嘅時候好震撼好好玩Pancake好香甜,同樣好鬆軟,但係唔好
__________________________
🔹手沖浸泡式精品咖啡 $68

👰🏻:🌕🌕🌕🌑🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ⭕️
加左熱水之後有個漏斗計時3分鐘
製作過程幾得意
飲落偏酸果味,個人會欣賞烘焙味苦啲既咖啡豆
🔹培茶牛奶 $39

👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
培茶牛奶可以加$5轉oat milk
記得要攪勻啲培茶奶泡黎飲
奶味香濃,培茶味都飲到既,不過唔算好濃
🔹夏威夷班戟滿堡配芝士 $118

👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
Pancake甜甜地又鬆軟,又好重牛油香味
係加厚鬆軟版熱香餅
同burger原來都幾match
漢堡少少乾身,同帶少少筋,
但有燶邊幾香口

配既粗薯條🍟薄薄炸衣都幾脆
🔹 Oreo 熔岩梳芙里pancake $128

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑

Oreo熔岩拉起嘅時候好震撼好好玩
Pancake好香甜,同樣好鬆軟,
但係唔好期待好空氣感,係偏向蛋糕嘅質地

好多oreo 甜品只係保留到佢既味道,
通常加左入甜品就會淋晒
但呢度可以keep 到Oreo碎好脆
2021-12-12 30 瀏覽
睇戲睇到去MegaBox,所以搵食都要喺MegaBox搞掂。見到呢間餐廳都有幾多人食過,所以比較放心去試一試。我哋今日比較早嚟到,大概6:30左右,餐廳唔算太多人,有窗邊位坐,但係景色就係睇住啲人放工,同埋商場門口drive through,哈哈。呢間係pancake專門店,但係我比較習慣食傳統飽肚食物,所以叫咗一份芝士漢堡👍🏻芝士漢堡會配薯條,餐廳都有提供美乃至,整體芝士漢堡係中上水平,好過麥當勞,差過專門漢堡餐廳,不過不失嘅。女朋友叫咗一份法式焦糖疏乎厘pancake👍🏻,疏乎厘有三層,質地食落都好柔軟,似食空氣,合格。因為夜晚就唔飲咖啡啦,叫咗一杯抹茶奶茶👍🏻拉花好靚,係一隻獨角獸,味道亦都夠平均,奶味抹茶味都濃郁。****************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 7/10簡評 : pancake好食,飲品唔錯
****************
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 7/10
簡評 : pancake好食,飲品唔錯
2021-12-11 66 瀏覽
K小姐小店分享💛—有冇見到K小姐好好好開心呢😆因為又係食食食既一日😍🥳今日有事出開觀塘🚇就同F男友一齊黎左呢間位於#觀塘 #megabox 既#hoihoipancakehouse @hoihoipancakehouse_hk 「HOIHOI Pancake House」食個tea嘆一嘆🥰🤤—今日我地點左4️⃣樣,有鹹食🍔甜品🥞特色野飲🍧即刻為大家分享喇🤩🤩🤩—1️⃣夏威夷班戟漢堡 $118-配有牛油果🥑蝦仁🍤蜜糖芥末醬🍯仲有薯條🍟-同一般漢堡唔同,唔係用漢堡包而係用pancake黎做夾層,好新穎🤩-薯條好香脆,調味適中,配菜配搭亦都新鮮,連唔食牛油果🥑既F男友都點頭讚好😆-不過重點pancake方面,我地就覺得比較硬身,可能要做到漢堡既效果🧐建議可以抹上牛油🧈凍左都可以保持濕潤🥰—2️⃣熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128-大家快啲拉去片尾😆熔岩效果超吸睛😍🤩相當#igable -Oreo好香脆,配上鮮忌廉當然係一個絕配😏-同樣係pancake方面我地覺得有改進既空間,唔夠梳乎🙈變左食落我地都唔夠梳乎😆店員哥哥見到我地有所討論🙈都好熱心埋黎詢問意見,原來店家唔想客人剩係食空氣,所以特別整得比一般既梳
K小姐小店分享💛

1️⃣夏威夷班戟漢堡 $118
-配有牛油果🥑蝦仁🍤蜜糖芥末醬🍯
仲有薯條🍟

2️⃣熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128
-大家快啲拉去片尾😆熔岩效果超吸睛😍🤩相當#igable
-Oreo好香脆,配上鮮忌廉當然係一個絕配😏
-同樣係pancake方面我地覺得有改進既空間,唔夠梳乎🙈變左食落我地都唔夠梳乎😆店員哥哥見到我地有所討論🙈都好熱心埋黎詢問意見,原來店家唔想客人剩係食空氣,所以特別整得比一般既梳乎厘pancake為實身,不過取名「梳乎厘pancake」就有輕微出入🤔

3️⃣Mocha沙冰 $48☕️
-咖啡味香濃,帶有微微既朱古力🍫味,不過不失,效果吸引

4️⃣士多啤梨沙冰 $48🍓
-唔知點解好有雪糕🍦既感覺,比起沙冰,口感更加綿密,配上鮮忌廉,略為甜、膩,賣相當然十分滿意🙂

總括黎講,同家人,朋友經過想抖一抖都係一個選擇🥞🍧小店仲有好多餐點提供選擇,值得一提係當日既店員都好親切,好有禮貌💯「HOIHOI Pancake House」分享俾大家💕

📍 Pancake House HoiHoi

味道😋:3/5
價錢💰:2.5/5
環境🌻:3.5/5
位置🏡:3/5
夏威夷班戟漢堡
Oreo熔岩梳乎厘班戟
2021-12-09
15 分鐘 (堂食)
  • 夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬
2021-12-11 48 瀏覽
當日同朋友星期六過黎食午餐,可惜失望而回。我地分別叫左個羊架同豬扒,羊架賣相唔錯好闊綽咁比左3件,但係真係好羶…豬扒亦都比較鞋口感差。可能餐廳係做Pancake為主一般熟食就忽略左冇研究。除非去食Pancake,否則扒類真係唔太建議去食。
當日同朋友星期六過黎食午餐,可惜失望而回。
2021-12-10 44 瀏覽
✨✨名古屋人氣pancake✨✨Megabox 今期做緊Harry potter 主題,去影相打卡,玩完小遊戲仲會有禮物送番。😆行到超倦,經過呢間pancake house,勁吸引,諗都無諗就入左去😆😆⭐️熔岩Oreo疏乎厘班戟 $128呢個真係好得意,手動拉紙,d Oreo湧晒出嚟😍😍個pancake充滿空氣感!Oreo碎碎加厚厚嘅cream,口感豐富到不得了❤️⭐️夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥茉醬$118呢個好豐富,估唔到份量咁多!個薯條同平時個d唔同,再脆口d!個熱香餅好鬆軟❤️配上個醬,好好食😋⭐️玫瑰鮮奶咖啡咖啡味好出但又不至太濃,配上淡淡嘅玫瑰花味,好正❤️⭐️抹茶沙冰超大杯,濃濃抹茶配上厚厚嘅cream,大滿足🥰🥰環境好舒適,坐得好舒服,重點係服務好好,個男店員服務態度同禮貌都非常好!值得推介!👍🏻👍🏻👍🏻
✨✨名古屋人氣pancake✨✨

⭐️熔岩Oreo疏乎厘班戟 $128
呢個真係好得意,手動拉紙,d Oreo湧晒出嚟😍😍

⭐️夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥茉醬$118

⭐️玫瑰鮮奶咖啡
咖啡味好出但又不至太濃,配上淡淡嘅玫瑰花味,好正❤️

⭐️抹茶沙冰
超大杯,濃濃抹茶配上厚厚嘅cream,大滿足🥰🥰

2021-12-09 35 瀏覽
約左媽咪去九龍灣Megabox 影Harry Potter同Ikea 行下 行街前緊係食飽先出發🤓因為最近都聽朋友介紹Megabox 有間係日本名古屋人氣過江龍Pancake店幾正 所以就去搵下😛坐落開陽舒適 有種坐低唔想郁既感覺😮‍💨夏威夷班戟漢堡配芝士🍔$118首先我本身係一個漢堡包迷 所以見到依個咁得意既配搭就想試下 心諗漢堡包係咸既 班戟係甜既 夾埋會係點樣🤔不過真係意料之外 係幾夾架班戟代替左平日既麵包食落口係好軟熟 唔覺得好口乾😋仲有好脆口既薯條🍟而且份量都幾大!熔岩OREO梳乎厘班戟🥞$128依個係坐低見到枱面有個牌介紹就試下 見幾有趣味性 可以手動拉d cream會跌落去🤣充滿住Oreo碎碎 忌廉又唔會太甜 加起黎甜度適中唔會太膩🤤同埋兩層pancake都好軟熟 好正!Mocha 咖啡味好濃 唔會太甜👍🏻

坐落開陽舒適 有種坐低唔想郁既感覺😮‍💨

夏威夷班戟漢堡配芝士🍔$118

熔岩OREO梳乎厘班戟🥞$128

Mocha 咖啡味好濃 唔會太甜👍🏻

九龍灣mega開了一間cafe,並主打甜品梳乎厘,為食的我又要出動了😋!去到cafe,覺得裝修有種👩‍🎨文青感覺,而且有大玻璃可以看到外面的環境,絕對是慢活的好地方。餐廳有🍝熱食、🍰有甜品,選擇也蠻多的,最後點了以下:🍔夏威夷班戟漢堡配芝士 $118很少吃漢堡是🥞班戟作為麵包🍞的部分,感覺很特別,班戟印上了餐廳的Logo,而裡面的材料也很豐富,當中包括🐮牛肉、🧀芝士、🍅蕃茄、🥬生菜,相當豐富。不得不讚牛肉很有肉味,而且鎖住肉汁,讓人一試難忘!而旁邊的🍟薯條也很高質,熱辣辣亦很香脆,而點上茄汁也是份外滋味呢!🪨🥞熔岩Oreo梳乎厘班㦸 $128 這個絕對是招牌作!打開上面的招紙,猶如熔岩的Oreo立即塌下,有點像火山的感覺,有視覺衝擊👀!梳乎厘充滿🍳蛋香,吃下去有空氣感,而襯上Oreo的朱古力是一絕,而Cream甜而不膩,吃完完全沒有膩滯感。🌸超級花果茶 $34充滿莓味的超級花果茶,喝下去酸酸甜甜,相當開胃,而且亦有暖胃、養生作用呢!🥤冷泡咖啡 $50濃而不苦,也有透心涼之感,而且襯上梳乎厘,味道也超夾,建議冷泡咖啡可與梳乎厘一起點。總的來說,這家Cafe真的很值得推薦,尤其「熔岩Ore

餐廳有🍝熱食、🍰有甜品,選擇也蠻多的,最後點了以下:

🍔夏威夷班戟漢堡配芝士 $118

🪨🥞熔岩Oreo梳乎厘班㦸 $128

🌸超級花果茶 $34

🥤冷泡咖啡 $50

總的來說,這家Cafe真的很值得推薦,尤其「熔岩Oreo梳乎厘班㦸」是必點之作,又衝擊視覺效果😆!而環境也令人很舒服,絕對是慢活之選呢😌!

#hoihoi #pancake #梳乎厘 #megabox #名古屋 #冬日 #甜品 #精品咖啡 #太掛住日本 #去旅行 #打卡
  • 熔岩Oreo梳乎厘班戟
2021-12-03 34 瀏覽
🥞熔岩Oreo梳乎厘班戟呢個pancake驚喜🤩同個名一樣真係好似熔岩🏔️咁,個cream湧出黎好有視覺效果,而且pancake好有空氣感,再加埋Oreo碎碎有多重口感,而且味道啱啱好唔會太甜,愛吃pancake又愛打卡就必定要試喔😍😍🥞班戟芝士漢堡呢個好特別,滿足哂2個願望,又可以食漢堡🍔又可以食pancake🥞✨感覺好得意,又鹹又甜,出奇地夾吖✨✨♥️紫薯泡沫鮮奶紫薯味好濃郁,配埋鮮奶非常好👍🏻推薦✨✨得閒同朋友食吓Tea~環境舒適😌有空間感,非常推薦呢間Pancake店💕💕✨

🥞熔岩Oreo梳乎厘班戟

🥞班戟芝士漢堡

♥️紫薯泡沫鮮奶
紫薯味好濃郁,配埋鮮奶非常好👍🏻推薦✨✨

2021-11-29 55 瀏覽
公司附近有間名古屋過江龍班戟店,日日lunch都要等位,今日特登早啲過去排隊試吓好唔好食。餐廳環境好寬敞,裝修係日式嘅感覺,員工親切有禮貌,第一印象幾好😚熔岩Oreo梳乎厘班戟🥞 $128好好食 好好食 好好食 重要嘅嘢要講三次😋向上拉開張為咗個圈嘅膠片,好多orea碎碎,同埋好似岩漿嘅忌廉流落黎,真係好治癒,好igable🤩呢個係梳乎厘 Pancake,蛋味好濃,入口綿密,質地好鬆軟,仲好有彈性👍🏻 夾埋奶味濃得黎又好輕盈嘅忌廉一齊食,成件事好夾,食到唔停口😝必試夏威夷班戟漢堡配芝士 $118好足料嘅漢堡,有芝士🧀,肉汁豐富嘅牛肉🥩,仲有好新鮮嘅生菜🥬同蕃茄🍅兩片伴碟嘅小黃瓜,鍾意可以夾埋落個漢堡一齊食😌最特別係佢用咗班戟去代替傳統嘅麵包🥯好食又有新鮮感🤗不得不提啲薯條,估唔到佢呢度個薯條又整得幾好,薯仔味好重,外脆內軟,仲要熱辣辣🔥正煎焗藍帶雞胸配薯菜伴雜莓汁 Lunch Set $ 108雞肉好嫩滑🐔酥香鬆脆。面頭有炸過嘅麵包糠同芝士,同雞肉好夾🤤伴碟嘅薯仔紅蘿蔔翠玉瓜烤到好香口,唔會好乾,好食👏🏻最後嗌咗蕃石榴汁同蘋果肉桂茶,呢個午餐大滿足🥰

熔岩Oreo梳乎厘班戟🥞 $128

夏威夷班戟漢堡配芝士 $118

煎焗藍帶雞胸配薯菜伴雜莓汁 Lunch Set $ 108

最後嗌咗蕃石榴汁同蘋果肉桂茶,呢個午餐大滿足🥰
  • 熔岩Oreo梳乎厘班戟
之前有朋友話呢間Pancake好食所以突登黎呢度試下不過反而俾個巨型漢堡吸引左😂漢堡塔Tower Hamburger $198望落幾吸引蕃茄&生菜都非常新鮮 切得好靚又夠大片包都好鬆軟 煙肉芝士味亦幾重不過主角牛肉就麻麻地了 因為完全食唔出有牛味 睇得出只塊混合左唔同類型嘅肉 整成一塊漢堡而已 食落算juicy但較為鬆散 整個漢堡塔有3塊肉如果好肉嘅人係會滿意嘅🤔不過呢個質素$198黎講好似貴左d😅當然 呢度主打嘅梳乎厘真係唔錯熔岩Orea梳乎厘Pancake$128我中意佢d cream夠滑同淡因初初睇以為好漏實食唔哂 點知又幾有surprised 一拎起cream果下湧出黎係好玩嘅 打卡拍片唔錯😮但梳乎厘始終唔夠銅鑼灣嗰間咁soft咁有空氣感 但整體都係滿意嘅
之前有朋友話呢間Pancake好食

一拎起cream果下湧出黎係好玩嘅 打卡拍片唔錯
😮但梳乎厘始終唔夠銅鑼灣嗰間咁soft咁有空氣感
但整體都係滿意嘅

2021-11-29 59 瀏覽
首先,我好著重服務/餐廳ge rules,晚上8點去到等位,佢話8點45就會停止入場,咁都好正常,但到左8點40我見有人新黎排隊,佢地都無再提。我地8點40分入場,然後佢同我地講8點45 last order, 有點驚訝,同時諗咁出面8點45先入場個個點算然後佢話9點清場,得返15分鐘食應該要一開始就提顧客,我地係排完一輪被通知,就唔太好墨西哥taco飯有點似辣肉醬飯,其實感覺都幾新鮮,都幾惹味,加上沙律菜爽脆咬口行程重點pancake,重蛋香,抹茶反而有d苦食過好多間pancake黎講,個人覺得呢個唔夠鬆軟中規中矩,但都比較貴
首先,我好著重服務/餐廳ge rules,

咁出面8點45先入場個個點算

然後佢話9點清場,得返15分鐘食
應該要一開始就提顧客,我地係排完一輪被通知,就唔太好

墨西哥taco飯
有點似辣肉醬飯,其實感覺都幾新鮮,
都幾惹味,加上沙律菜爽脆咬口

行程重點pancake,
重蛋香,抹茶反而有d苦
食過好多間pancake黎講,
個人覺得呢個唔夠鬆軟
中規中矩,但都比較貴

🥞🥞🥞名古屋ℕ𝕠.𝟙梳乎厘班戟店🥞🥞🥞💭由日本名古屋開嘅超人氣梳乎厘班戟店..最近出咗個熔岩Oreo梳乎厘班戟..一定要過嚟試試佢😍同埋佢哋唔單止有甜嘅班戟..仲有咸嘅班戟添😚餐廳都幾大..座位都好闊落..啱晒同幾個朋友仔嘆個Tea輕鬆吓😚🌯夏威夷班戟漢堡配牛油果 · 蝦 · 蜜糖芥末醬 $1️⃣1️⃣8️⃣💬pancake皮做嘅burger真係第一次試..非常創新..麵包皮質感比班戟厚實..配上鮮蝦同埋沙律菜感覺甚為清新..入面仲加咗牛油果🥑醬..酸酸甜甜咁.. 愈食愈開胃🤤..薯條亦炸得外脆內軟..回味無窮😌▫️🥞熔岩Oʀᴇᴏ梳乎厘班戟 $1️⃣2️⃣8️⃣💬梳乎厘蛋味好出..加理香滑嘅日本輕盈忌廉配埋Oreo餅碎既口感..絕配..食完都唔覺好漏😚..呢個梳乎厘啱晒又想食又想玩又想打卡拍片嘅朋友仔添🤪▫️🍵牛奶抹茶 $3️⃣7️⃣💬上面有兔仔拉花圖案..未飲都已經好開心😍..綠茶味不算太濃..飲落口感香滑🤪▫️🍓草莓沙冰 $4️⃣8️⃣💬Topping有新鮮鮮甜士多啤梨..忌廉好香滑..沙冰裡面仲配上士多啤梨醬..令到飲落有幾個層次咁😋
🥞🥞🥞名古屋ℕ𝕠.𝟙梳乎厘班戟店🥞🥞🥞

🥞熔岩Oʀᴇᴏ梳乎厘班戟 $1️⃣2️⃣8️⃣
🍵牛奶抹茶 $3️⃣7️⃣
🍓草莓沙冰 $4️⃣8️⃣
名古屋🇯🇵過江龍🐉喂😏你堅係日本🇯🇵黎,唔係扮嫁喎👍🏻成日見到大家去拉起個圈圈💫睇到我勁治癒。我都要去食 / 拉番次先🤪~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 熔岩Oreo梳乎厘班戟 • 𝟐件 ($128)中間滑滑🧏🏻‍♀️既𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍係日本產🇯🇵最面加左勁多🖤𝐎𝐫𝐞𝐨碎🖤重點黎啦😳自己拉起透明既圍邊膠圈🤭忌廉即刻火山爆發既熔岩🌋咁四圍流落黎🤤梳乎厘班戟🥞蛋香味🥚好重,🥞厚厚既🤌🏻,但有空氣感,質感鬆軟💨有少少🤏🏻入口就溶既感覺😚旁邊仲用左士多啤梨🍓伴碟。.▪夏威夷班㦸漢堡配芝士 ($118)𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞🥞唔一定係🙅🏻‍♀️甜品既,配鹹食🧂都得既🙊 班戟厚度對比甜品比較薄身少少🤏🏻食落牛油🧈香味好出,有少少鹹鹹地。🍔漢堡扒好厚身🤌🏻,超有肉汁🥩上面加左塊燒過既芝士🔥🧀配左蕃茄🍅 • 沙律菜🥗,食落唔會好油膩💃🏻💕欣賞💕餐廳用左蕃茄🍅同沙律菜🥗隔住醬汁,唔怕🙅🏻‍♀️流到底塊𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞🥞濕笠笠🙅🏻‍♀️💦仲配左勁多脆脆炸幼薯條🍟唔食漢堡扒🐃既你,可以揀💁🏻‍♀️蝦🦐.▪野飲▪同朋👯‍♀️友都揀左飲咖啡☕️𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐁𝐥𝐞𝐧𝐝 • 𝐒𝐢𝐧𝐠𝐥𝐞 𝐎𝐫𝐢
名古屋🇯🇵過江龍🐉
喂😏你堅係日本🇯🇵黎,唔係扮嫁喎👍🏻
成日見到大家去拉起個圈圈💫睇到我勁治癒。
我都要去食 / 拉番次先🤪
▪ 熔岩Oreo梳乎厘班戟 • 𝟐件 ($128)
中間滑滑🧏🏻‍♀️既𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍係日本產🇯🇵
最面加左勁多🖤𝐎𝐫𝐞𝐨碎🖤
重點黎啦😳自己拉起透明既圍邊膠圈🤭
忌廉即刻火山爆發既熔岩🌋咁四圍流落黎🤤
梳乎厘班戟🥞蛋香味🥚好重,
🥞厚厚既🤌🏻,但有空氣感,質感鬆軟💨
有少少🤏🏻入口就溶既感覺😚
旁邊仲用左士多啤梨🍓伴碟。
熔岩Oreo梳乎厘班戟 • 𝟐件 ($128)

▪夏威夷班㦸漢堡配芝士 ($118)
𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞🥞唔一定係🙅🏻‍♀️甜品既,
配鹹食🧂都得既🙊
班戟厚度對比甜品比較薄身少少🤏🏻
食落牛油🧈香味好出,有少少鹹鹹地。
🍔漢堡扒好厚身🤌🏻,超有肉汁🥩
上面加左塊燒過既芝士🔥🧀
配左蕃茄🍅 • 沙律菜🥗,食落唔會好油膩💃🏻
💕欣賞💕餐廳用左蕃茄🍅同沙律菜🥗隔住醬汁,
唔怕🙅🏻‍♀️流到底塊𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞🥞濕笠笠🙅🏻‍♀️💦
仲配左勁多脆脆炸幼薯條🍟
唔食漢堡扒🐃既你,可以揀💁🏻‍♀️蝦🦐

▪野飲▪
同朋👯‍♀️友都揀左飲咖啡☕️
𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐁𝐥𝐞𝐧𝐝 • 𝐒𝐢𝐧𝐠𝐥𝐞 𝐎𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐌𝐨𝐧𝐭𝐡
( 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭 • 𝐏𝐥𝐮𝐦 • 𝐑𝐚𝐢𝐬𝐢𝐧 • 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐓𝐞𝐚 )
▫️手沖浸泡式精品咖啡 ($68)
手沖浸泡式精品咖啡 ($68)
手沖浸泡式精品咖啡 ($68)

▫️滴漏咖啡 ($78) (*已升級左𝐒𝐢𝐧𝐠𝐥𝐞 𝐎𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧)
可以自己沖,成𝐒𝐞𝐭工具上,好𝐏𝐫𝐨😎

始終我唔係專業,所以…..𝟐杯飲過後,
我覺得咖啡師👨🏻‍🍳沖個杯果香味出好多🤗
不過有得自己試沖,又係開心既😛
🔺 以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺用既材料都係高質🎖𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞忌廉係日本產🇯🇵
🔺餐廳另有𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭☀️ 𝐌𝐞𝐧𝐮📖 其中一個仲係素食💚
2021-11-24 29 瀏覽
晚市walk in 唔洗排隊🤣🤣環境唔錯..😯士多啤梨梳乎厘班戟 ($138 + 1)賣相一言難盡..但食落原來幾好味😆😆但D士多啤梨有D甜既..有D酸既..😣有3舊班戟..可以食到好飽飽👏不過我估應該唔係即刻整既..食落口果下已經唔熱架喇 暖暖地既感覺都冇..👀😵呢度杯水..水喉味重..🥴🥴如果會加D檸檬就好喇......
晚市walk in 唔洗排隊🤣🤣環境唔錯..😯

士多啤梨梳乎厘班戟 ($138 + 1)
賣相一言難盡..但食落原來幾好味😆😆
但D士多啤梨有D甜既..有D酸既..😣
有3舊班戟..可以食到好飽飽👏

2021-11-21 36 瀏覽
HoiHoi Pancake House (Megabox) 📍九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖🤍上一次喺九龍灣跑完步去咗食爆丼屋,見到隔離有間甜品店係食pancake的,今日放工同同事去咗食pancake同梳乎厘,傾左成個鍾計,黎食下午茶一流! 👉🏻Oreo 梳乎厘$128班㦸充滿蛋香味,口感較結實,上面有一層厚厚的忌廉,香甜幼滑,配上滿滿的Oreo 朱古力碎,味道配搭不錯👉🏻班戟牛油果蝦堡$118 班㦸配上牛油果、鮮蝦、番茄和生菜,感覺清新而不膩,粗薯條熱辣辣,香脆可口,與平時作為甜品班㦸有另一番新鮮感👉🏻焙茶牛奶 $39焙茶牛奶,焙茶味香濃,與牛奶融為一體👉🏻浸泡式精品咖啡$68浸泡式咖啡,選用Columbia既豆,Finca Santa Monica Pink bourbon lot eucalyptus用足16g 既豆,用量器存放250L 既93度熱水,非常精準,為既就係將最好既都拎到出黎,咖啡非常有特色,值得一試🤍MegaBox 消費滿$300就會有三小時泊車、非常方便呢,想食梳乎厘和pancake大家都可以去試一試

👉🏻Oreo 梳乎厘$128

👉🏻班戟牛油果蝦堡$118

👉🏻焙茶牛奶 $39
焙茶牛奶,焙茶味香濃,與牛奶融為一體

👉🏻浸泡式精品咖啡$68