2025-02-09 301 瀏覽
最近我和朋友們在將軍澳中心的新開Cafe——Owen's用餐,交通非常方便,從地鐵將軍澳站出口步行即可到達。餐廳的木系裝修讓人感到舒適,環境非常適合聚餐。我們在5:30之前享用了吸引的下午茶和中午餐。以下是我們的點餐清單:🌸中午餐🌸-✅法式香草燒羊架**:肉質鮮嫩,香氣四溢。- ✅法式蟹肉龍蝦湯**:濃郁的海鮮味道令人陶醉。- ✅意式白酒煮蜆**:新鮮的蜆肉與白酒的完美結合。- ✅牛角窩天配雙色雙球雪糕(細)**:甜品選擇,口感豐富。- **香茅生釀蜜**:清新的風味,適合解膩。- ✅蒜蓉/芝士焗生蠔(4隻)**:我們選了2隻芝士和2隻蒜蓉,味道都非常出色。🌷下午茶餐🌷- *✅櫻花蝦夏威夷薄餅**:口感酥脆,鮮蝦的味道令人驚喜。- ✅蜜糖柚子雞翼(4隻)**:雞翼甜中帶酸,十分開胃。- ✅開心果麻糬提拉米蘇**:獨特的口味,讓人印象深刻。🌹飲品🌹- **熱泡抹咖啡**:香濃的味道,完美搭配餐點。這頓餐讓我們度過了一個愉快的時光,性價比超高。

🌸中午餐🌸
-✅法式香草燒羊架**:
肉質鮮嫩,香氣四溢。
- ✅法式蟹肉龍蝦湯**:濃郁的海鮮味道令人陶醉。
- ✅意式白酒煮蜆**:新鮮的蜆肉與白酒的完美結合。
- **香茅生釀蜜**:清新的風味,適合解膩。

🌷下午茶餐🌷
- ✅蜜糖柚子雞翼(4隻)**:雞翼甜中帶酸,十分開胃。
- ✅開心果麻糬提拉米蘇**:獨特的口味,讓人印象深刻。

🌹飲品🌹
- **熱泡抹咖啡**:香濃的味道,完美搭配餐點。

這頓餐讓我們度過了一個愉快的時光,性價比超高。
  • 開心果麻糬提拉米蘇
大年初四將軍澳單車🚴館踩單車🚴,之後行去將軍澳中心Owen食下午茶☕️,冇人等位直入,坐卡位。將軍澳店大過同舒服😌過太子🤴總店。QR code落單,叫咗開心😃果tiramisu $58配凍咖啡☕️要奶少冰,加croffle雙球雪糕🍦$38,加4隻柚子雞翼$38,加2隻芝士🧀焗蠔$38。凍咖啡☕️大杯,自己落糖落奶。開心😃果tiramisu正,面頭有開心😃果碎,有咬口,下面⬇️開心😃果tiramisu皓皓食,入面有麻薯有驚喜。croffle同雪糕🍦比較迷你,但小朋友👧🏻滿足😌,雪糕🍦係朱古力🍫同雲尼拿味。焗蠔連殼大隻,有芝士🧀。雞翼合格,加埋柚子甜。埋單簽卡。
Croffle配兩球雪糕
柚子蜜糖🍯雞翼
  • 開心果麻糬提拉米蘇
  • Croffle
2025-02-01 354 瀏覽
難得係香港可以體會到咁高質既服務質素,店員好細心地留意到我大肚,會主動拎熱水,提醒我有D甜品有酒精唔啱食👍 當然啦,嘢食都唔錯,每樣食材既味道都好突出。十分推薦!

當然啦,嘢食都唔錯,每樣食材既味道都好突出。十分推薦!
2025-01-26 461 瀏覽
Owens 開到來將軍澳啦!即刻約埋朋友來試下特別喜歡店內裝修環境夠開揚夠光猛!更有卡廂座位感覺好舒服😌叫左兩人套餐跟前菜、餐湯/沙律、主食2份性價比高!更可以優惠價加配多款食物!👏🏻煙三文魚凱撤沙律!煙三文魚嘅鹹香味配上新鮮生菜!口感豐富👏🏻是日餐湯:黑松露蘑菇湯+👏🏻是日沙律主食🦞龍蝦汁虎蝦闊條麵+🥩美國安格斯肉眼牛扒闊條麵吸收咗湯汁嘅精華!入口腍軟美國安格斯牛扒七成熟~上碟是香味十足👏🏻牛角窩夫配雪糕🍦跟兩人~即叫即製牛角窩夫!甜度剛好👏🏻小食+甜品😍款款都好吸引 !意式白酒煮蜆、自家製蛋糕紫薯芋泥麻糬卷蛋開心果麻糬提拉米蘇🤪期間限定款大家把握時間嚟食!👏🏻飲品檸檬柚子蜂蜜、香茅生薑蜜~兩款飲落都夠晒清新Owen📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖
Owens 開到來將軍澳啦!即刻約埋朋友來試下
特別喜歡店內裝修環境夠開揚夠光猛!
更有卡廂座位感覺好舒服😌

叫左兩人套餐跟前菜、餐湯/沙律、主食2份
性價比高!更可以優惠價加配多款食物!

👏🏻煙三文魚凱撤沙律!
煙三文魚嘅鹹香味配上新鮮生菜!口感豐富

👏🏻是日餐湯:黑松露蘑菇湯+👏🏻是日沙律

主食
🦞龍蝦汁虎蝦闊條麵+🥩美國安格斯肉眼牛扒
闊條麵吸收咗湯汁嘅精華!入口腍軟

美國安格斯牛扒七成熟~上碟是香味十足

👏🏻牛角窩夫配雪糕🍦
跟兩人~即叫即製牛角窩夫!甜度剛好

👏🏻小食+甜品😍款款都好吸引 !
意式白酒煮蜆、
自家製蛋糕紫薯芋泥麻糬卷蛋
開心果麻糬提拉米蘇🤪期間限定款

大家把握時間嚟食!

👏🏻飲品
檸檬柚子蜂蜜、香茅生薑蜜~

兩款飲落都夠晒清新

Owen
📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖
2025-01-22 514 瀏覽
喺太子滿有人氣嘅cafe,喺將軍澳開咗分店作為將軍澳友梗係要嚟捧場🥰ღ 北海道帶子明太子意大利粉是日餐湯-煙肉薯仔湯帶子有3粒,煎得香口,意粉質感唔錯, 加上明太子忌廉汁,好creamyღ .煙三文魚全日早餐豐富又好味😋有煙三文魚、德國腸、烤蕃茄、牛油炒菌、炒滑蛋、哈密瓜 、酸種法包同沙律菜,而且每樣份量都好多,食完好滿足每個套餐都可以追加小食同甜品ღ 蒜蓉/芝士焗生蠔(2隻)每個口味都叫咗兩隻😍蒜蓉惹味,芝士香濃,兩款都好吸引ღ水牛城雞翼肉質嫩滑,加上醬汁微辣惹味ღ 開心果麻糬提拉米蘇面層放滿開心果碎,入面仲有口感煙靭Q彈嘅麻糬,加上tiramisu 食落層次感豐富ღ 朱古力心太軟配雪糕一上枱已經聞到陣陣朱古力香,切開流出濃郁嘅流心朱古力🤤勁吸引ღ 香蕉朱古力奶昔奶昔冰涼清爽,味道香濃入口順滑ღ 熱玫瑰鮮奶咖啡用上玫瑰花瓣作襯托,咖啡鮮奶味道濃厚甘甜,冇苦澀味,入口順滑綿密
喺太子滿有人氣嘅cafe,喺將軍澳開咗分店

作為將軍澳友梗係要嚟捧場🥰

ღ 北海道帶子明太子意大利粉

是日餐湯-煙肉薯仔湯

ღ .煙三文魚全日早餐

每個套餐都可以追加小食同甜品
ღ 蒜蓉/芝士焗生蠔(2隻)
每個口味都叫咗兩隻😍蒜蓉惹味,芝士香濃,兩款都好吸引

ღ水牛城雞翼
肉質嫩滑,加上醬汁微辣惹味

ღ 開心果麻糬提拉米蘇

ღ 朱古力心太軟配雪糕

ღ 香蕉朱古力奶昔
奶昔冰涼清爽,味道香濃入口順滑

ღ 熱玫瑰鮮奶咖啡
2025-01-20 425 瀏覽
要大力讚下呢間cafe!比到驚喜我,喺將軍澳中心既cafe,環境好乾淨明亮,waitress服務非常周到,好有禮貌每道菜都喺水準之上order左⭐牛扒+⭐明太子虎蝦意粉+⭐水牛城雞翼+⭐芝士焗蠔全部味道都幾好意粉非常推薦,沙律醬味,好creamy,有海鮮鮮味焗蠔比較清新唔鹹牛扒嗌左七成熟,牛味都有既,而且煎得夠香水牛城雞翼都唔錯晚餐可以嗌套餐,飲品+主菜+湯/沙律另外甜品都好靚,香芋麻蛋糕卷好食,水平都好好絕對會再encore,我好中意呢間餐廳
要大力讚下呢間cafe!
每道菜都喺水準之上
全部味道都幾好
意粉非常推薦,沙律醬味,好creamy,有海鮮鮮味

焗蠔比較清新唔鹹

牛扒嗌左七成熟,牛味都有既,而且煎得夠香

水牛城雞翼都唔錯

晚餐可以嗌套餐,飲品+主菜+湯/沙律

另外甜品都好靚,香芋麻蛋糕卷好食,水平都好好

絕對會再encore,我好中意呢間餐廳
2025-01-17 349 瀏覽
三個女人一個墟,難得約埋一齊梗係要搵一間餐廳坐低慢慢吹水😍🫶🏽-餐牌選擇多,我哋三個人都唔大食就揀咗個二人餐再額外叫啲小食咁樣😚-🌟二人餐 $408起包頭盤、餐湯或沙律、主食兩款及飲品🌟是日餐湯:蘑菇湯蘑菇粒好多,味道好香濃🫶🏽🌟蜜糖柚子雞翼(四隻)頭盤揀咗雞翼,雞翼炸得外脆內嫩,蜂蜜同柚子嘅搭配令雞翼酸酸甜甜,有助解膩,大人細路都啱食😘🌟西班牙海鮮意大利飯主食揀咗西班牙海鮮意大利飯,海鮮有青口、魷魚、大蝦、蜆😍 海鮮份量足,飯粒吸收咗海鮮嘅鮮味,特別係蝦已經去殼好細心,意大利飯呈金黃色賣相好吸引,味道上有啲似葡汁,但就再 Creamy 一啲🫶🏽🌟露絲瑪利香草燒羊架另一個主食係羊架,羊架揀咗五成熟,有三大件,燒得香脆,肉質鮮嫩證明熟成度拿捏得好好,賣相好靚😚有燒汁同埋薄荷醬配搭,好食!🌟牛角窩夫配雪糕甜品方面係兩份牛角窩夫,外脆內軟,搭配雲呢拿雪糕,一冷一熱,甜而不膩。🌟檸檬茶(凍)味道正常,點解都要特登寫呢,因為佢係用竹飲筒啊🤩🤩🤩🤩終於見唔到神憎鬼厭嘅紙飲筒😖-🌟柚子檸檬蜜(熱)好飲!柚子、檸檬、蜜糖三者味道好平衡,好飲過荳_先🥸-三個人食二人餐點夠啊,所以我哋再嗌咗一啲小食開心s
🌟二人餐 $408起
包頭盤、餐湯或沙律、主食兩款及飲品

🌟是日餐湯:蘑菇湯
蘑菇粒好多,味道好香濃🫶🏽

🌟蜜糖柚子雞翼(四隻)

🌟西班牙海鮮意大利飯

🌟露絲瑪利香草燒羊架

🌟牛角窩夫配雪糕

🌟檸檬茶(凍)
🌟柚子檸檬蜜(熱)
好飲!柚子、檸檬、蜜糖三者味道好平衡,好飲過荳_先🥸
三個人食二人餐點夠啊,所以我哋再嗌咗一啲小食開心share😚

🌟意式白酒煮蜆 $38
蜆煮得剛好,隻隻飽滿😍白酒味唔會好濃,湯底有淡淡鹹香,仲有勁多蒜片同三色椒🤣我哋全部食鬼晒🤣

🌟蒜蓉焗生蠔和芝士焗生蠔(4隻) $68
每個味道各兩隻,焗蠔肥美新鮮,蒜蓉味道濃郁,海量蒜塞爆口腔🤣芝士焗生蠔都好有特色,鹹香味同生蠔好夾😚

🌟開心果麻糬提拉米蘇 $48
最後我哋叫多咗一款甜品,開心果 Cream口感好厚好綿密,味道唔假又唔會好濃,麻糬口感煙韌,製作嘅時候保留咗提拉米蘇應有嘅酒香同咖啡香,不過就唔似係手指餅,似係蛋糕多啲,冇差啊都好食🤪呢個份量啱啱好,再大份啲應該會開始覺得有啲膩😗
特別要讚一讚店員,佢哋真係細心勤快,服務態度非常好👍🏻
*三個人食唔會係打手架,此乃自費食評😓
想試呢間好耐喇 !佢哋啲甜品整得好精緻,特別係個開心果Tiramisu💚,好多甜品控都推介要朝聖🙌🏻。不過太子嗰間就長期好爆,所以今次直接去咗將軍澳間新店。呢度都係走波希米亞風格🍀,木系暖Tone裝修,環境都幾靚;不過啲2人枱偏細張,如果嗌得多嘢食就會逼啲喇。🌟 Lunch Time $62起,Real抵食!包餐湯同基本餐飲,特飲就半價追加。🧡 北海道帶子明太子意大利粉有3粒帶子,都幾大碟,絕對收貨。食落似明太子mix少少沙津醬嘅味道,都整得幾好味👍🏻!🥩 紐西蘭頂級肉眼牛扒可配飯 / 意粉 / 薯菜塊扒正常Size,揀咗5成熟啱啱好🫶🏻,唔會太韌幾易切,味道都唔錯。配埋熱辣辣嘅薯條係絕配🍟!🦪 蒜蓉 / 芝士焗生蠔呢個好推介要追加💁🏻‍♀️38蚊2隻唔肉赤🫶🏻,兩款口味都好好味。蒜蓉會乾身啲但夠惹味,芝士就好爆汁、好肥美✨✨💚 開心果麻糬提拉米蘇成Set嘢賣相都好靚✨上層係開心果忌廉 + 碎碎,下層係麻糬 + 海綿蛋糕。食落唔算太甜,開心果味夠濃郁,口感都好綿密Creamy。幾好味,值得要嗌✨!💜 紫薯芋泥麻糬卷蛋 粉紫色又係好靚🥰!雖然紫薯味就唔係好食到,不過中間嚿麻糬質感好Q,拉到
想試呢間好耐喇 !

🌟 Lunch Time $62起,Real抵食!
包餐湯同基本餐飲,特飲就半價追加。

🧡 北海道帶子明太子意大利粉

🥩 紐西蘭頂級肉眼牛扒
可配飯 / 意粉 / 薯菜

🦪 蒜蓉 / 芝士焗生蠔
呢個好推介要追加💁🏻‍♀️

💚 開心果麻糬提拉米蘇
成Set嘢賣相都好靚✨

💜 紫薯芋泥麻糬卷蛋
粉紫色又係好靚🥰!雖然紫薯味就唔係好食到,不過中間嚿麻糬質感好Q,拉到絲咁軟糯,係我鍾意嘅質感,都Okay。

🍮 法式焦糖燉蛋
燉蛋好重蛋香味,唔太甜,幾好味。不過略嫌焦糖脆面整得厚咗少少🤏🏻,薄返啲應該會入口即溶再好食好多。呢個價錢都係Real抵👍🏻!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
啲嘢食一路上,
一路狂讚好靚、好靚喎😳!

睇Menu 係正常餐廳價,估唔到食到咁靚嘅賣相,仲要個Vibe都幾舒服,追加多幾款小食甜品又唔肉赤🙌🏻。

好推介大家要Bookmark低佢🩷,下次約埋閨蜜一齊嚟打卡👭!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
2025-01-16 278 瀏覽
將軍澳中心最近新開咗間主打西餐同甜品嘅cafe,裝修木系 😆 光猛新淨,平時都長期坐得幾滿,🐼 就去咗試吓佢哋嘅晚餐。Set dinner for two $408,逐個講有咩items:1️⃣ Soup / salad - 首先嚟個暖笠笠嘅湯開吓胃先!2️⃣ Starter - 蜜糖柚子雞翼 (4隻) - 上菜速度好快,雞翼一整好就拎出嚟,脆卜卜熱辣辣。3️⃣ Main - 我哋揀咗北海道帶子墨魚汁意大利粉,同露絲瑪利香草燒羊架。意粉調味幾好,唔會太鹹唔會太淡。羊架跟配菜同埋烤薯仔🥔,薯仔焗到好鬆軟。羊架點埋跟碟上嘅薄荷醬,味道非常和諧。4️⃣ Dessert - 試咗牛角窩夫伴雪糕,同伯爵茶麻糬提拉米蘇 (另外+$48) Tiramisu好好味 😍 Mascarpone cheese同earl grey 嘅味好夾,杯入邊嘅麻糬雖然係凍,但係keep到好軟好煙韌,平時甜品舖食嘅麻糬都好難做到呢點,好難得!5️⃣ Drinks - 仲要跟兩杯餐飲呀!轉特飲嘅話可以半價添。Owens 行cafe 路線,氣氛輕鬆,服務非常好 (應該算係近年食過服務態度最好嘅餐廳之一),上菜速度又快,喺呢度食飯成個 exper

Owens 行cafe 路線,氣氛輕鬆,服務非常好 (應該算係近年食過服務態度最好嘅餐廳之一),上菜速度又快,喺呢度食飯成個 experience 都好舒服。
2025-01-16 305 瀏覽
今日黎到將軍澳呢間靚靚Cafe 食lunch ,裝潢以歐式拱門設計,以木作主色調,好有文青風格。店內職員友善親切,會主動提供協助,好貼心。紐西蘭頂級肉眼牛扒扒配飯:肉眼厚身,煎到焦香微脆,外脆內軟,牛肉既肉汁鎖住,肉嫩多汁,仲有西蘭花同小蕃茄作點綴,肉眼同醬汁好夾。美國BBQ醬手撕豬肉漢堡包配薯條:手撕豬同BBQ醬調配得好好,手撕豬食落唔鞋,食落有肉嫩得黎帶點𡁻口,薯條粗身,上枱熱辣辣,食落香脆可口。水牛城雞翼:酸甜帶辣,非常開胃,皮脆肉嫩,酥脆香口。BBQ烤雞薄餅:BBQ 醬汁食落開胃,外層微脆,肉質軟嫩。藍莓芝士蛋糕:藍莓酸酸甜甜,芝士蛋糕口感香濃軟綿。提拉米蘇:賣相精緻,咖啡同酒香完美配搭,口感綿密幼滑,層次豐富。🔎Owens (將軍澳中心) (將軍澳)📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖

紐西蘭頂級肉眼牛扒扒配飯:

美國BBQ醬手撕豬肉漢堡包配薯條:

水牛城雞翼:
酸甜帶辣,非常開胃,皮脆肉嫩,酥脆香口。

BBQ烤雞薄餅:BBQ 醬汁食落開胃,外層微脆,肉質軟嫩。

藍莓芝士蛋糕:
藍莓酸酸甜甜,芝士蛋糕口感香濃軟綿。

提拉米蘇:
賣相精緻,咖啡同酒香完美配搭,口感綿密幼滑,層次豐富。

🔎Owens (將軍澳中心) (將軍澳)
📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖
2025-01-11 555 瀏覽
元旦日遲咗食早餐,所以跳過lunch ,直接去食afternoon tea,難得Owens 不是排太多人,所以立即排隊,幸好只是等13張票!如我計算中,剛剛好在14:30前入坐,望吓Menu揀得嘢食啱啱好14:30,可以order 最後決定order T1 櫻花蝦夏威夷薄餅+蒜蓉焗生蠔(2隻)+ T8 明太子海蝦意粉+朱古力心太軟配雪糕,咁樣嘅配搭好似豐富好多有pizza食啦有意粉啦有生蠔又有雪糕食Pizza比我想像中細咗少少,但係味道係OK嘅!我比較滿意明太子海蝦意粉,啲Sauce好正,加埋海蝦焗生蠔係熱騰騰Yammy Yammy!而朱古力心太軟的外型及味道ok 當我食完嘢覺得有想着返件外套嗰陣時候個職員好細心呀,立即幫我加熱水,問佢我係咪凍啊?我話其實我再訂外套預備走😅最驚喜嘅係我付完款之後,佢竟然有得試食😁😁原來係紫薯芋泥麻糬卷蛋🥰

Pizza比我想像中細咗少少,但係味道係OK嘅!
櫻花蝦夏威夷薄餅
我比較滿意明太子海蝦意粉,啲Sauce好正,加埋海蝦
明太子海蝦意粉
焗生蠔係熱騰騰Yammy Yammy!
蒜蓉焗生蠔兩隻
而朱古力心太軟的外型及味道ok
檸檬柚子,蜂蜜

最驚喜嘅係我付完款之後,佢竟然有得試食😁😁
原來係紫薯芋泥麻糬卷蛋🥰
明太子海蝦意粉
蒜蓉焗生蠔兩隻
朱古力心太軟配雪糕
紫薯芋泥麻糬卷蛋
今天在將軍澳中心看到新開的Owens將軍澳分店,一如既往地受歡迎,座位全滿。還好只稍等片刻就順利入座了。店內環境既時尚又舒適!🍔必試手撕豬肋骨漢堡配薯條,肉質鬆軟可口,醬汁香甜惹味,搭配金黃香脆薯條超滿足。🥩 美國安格斯肉眼牛扒(7分熟),完美熟度,外焦內嫩,肉汁豐富多汁。🦪蒜蓉焗蠔和芝士焗蠔各點了兩隻,都好大隻,同樣是香氣撲鼻,鮮味濃郁。🐚意式白酒煮蜆,味道清甜,超值之選。🥤飲品香蕉朱古力奶昔,絲滑濃郁,甜而不膩。🍰甜品方面,提拉米蘇入口幼滑,咖啡香濃郁。伯爵茶麻薯卷蛋,賣相精緻,麻薯煙韌,口感豐富。最驚喜是價錢親民,份量十足,適合約會或聚餐!最值得一讚是服務態度非常好💝,整體來說絕對值得光顧。
今天在將軍澳中心看到新開的Owens將軍澳分店,
🍔必試手撕豬肋骨漢堡配薯條,
美國手撕豬肋骨漢堡配薯條
肉質鬆軟可口,
美國手撕豬肋骨漢堡配薯條
醬汁香甜惹味,搭配金黃香脆薯條超滿足。
🥩 美國安格斯肉眼牛扒(7分熟),
美國安格斯肉眼牛扒
完美熟度,外焦內嫩,
美國安格斯肉眼牛扒
肉汁豐富多汁。

🦪蒜蓉焗蠔和芝士焗蠔各點了兩隻,
蒜蓉/芝士焗蠔
都好大隻,同樣是香氣撲鼻,鮮味濃郁。

🐚意式白酒煮蜆,
意式白酒煮蜆
味道清甜,超值之選。

🥤飲品香蕉朱古力奶昔,
香蕉朱古力奶昔
絲滑濃郁,甜而不膩。

🍰甜品方面,提拉米蘇入口幼滑,
提拉米蘇
咖啡香濃郁。伯爵茶麻薯卷蛋,
伯爵茶麻薯卷蛋
賣相精緻,
伯爵茶麻薯卷蛋
麻薯煙韌,口感豐富。

2034 瀏覽
餐湯
2025-01-09
2025-01-09 334 瀏覽
首先我覺得呢間餐廳嘅服務係我見過最好嘅! 系貼心同充滿笑容嘅服務!! 會主動問你想坐邊,會主動問你要唔要碟share食物,會俾個籃你裝袋,同埋好留意客人嘅需要,食完嘅碟會好快幫你收走,唔會阻住你,唔系果啲趕你走,純粹系貼心,因為張枱唔係好大,我哋都食咗好耐! 啲嘢好好食,但係我會為咗個服務叫啲朋友一齊再嚟👍👍👍卡邦尼意粉個意粉啱啱好個醬好Creamy意大利芝士肉醬焗千層麵好有驚喜,個面焗得好脆,個汁好好味!👍👍👍好快就食晒,唔記得影相🤣🤣🤣🤣牛油炒野菌小食嚟講,份量啱啱好,炒得好香!法式焦糖燉蛋幾好食,個燉蛋唔會太甜,打碎碎碎嘅糖,一齊食,幾好!個湯菇味幾香,嘢飲正常!
卡邦尼意粉個意粉啱啱好個醬好Creamy
溫泉蛋卡邦尼意粉

意大利芝士肉醬焗千層麵
好有驚喜,個面焗得好脆,個汁好好味!👍👍👍
好快就食晒,唔記得影相🤣🤣🤣🤣
牛油炒野菌
小食嚟講,份量啱啱好,炒得好香!

法式焦糖燉蛋
幾好食,個燉蛋唔會太甜,打碎碎碎嘅糖,一齊食,幾好!

個湯菇味幾香,嘢飲正常!
2025-01-09
$157.5 (晚餐)
溫泉蛋卡邦尼意粉
  • 意式芝士肉醬焗千層麵
2025-01-04 382 瀏覽
Owens在將軍澳中心的新分店位於唐德街9號,1樓135A號舖。這家餐廳提供西式甜品和全日早餐,受到食客的好評,特別是其開心果麻糬提拉米蘇等特色菜式。新店開業後,食客對其食物質素和服務態度表示滿意,希望它能持續保持高水準。今日就同朋友去了這間餐廳一試~Lunch set 仲可以加錢加小食和甜品🤭西班牙黑毛豬鞍架 $128口感極佳,常被譽為“豬肉界的和牛”西班牙黑毛豬的鞍架部位特別適合燒烤或慢煮,能夠展現其獨特的肉汁和風味紐西蘭頂級肉眼牛扒 $132肉質鮮嫩,牛扒厚身,煎得外皮焦香,牛味濃郁又嫩滑色澤嫩紅,配菜豐富,有BB薯仔、西蘭花、車厘茄,配燒汁加芥茉醬,可以話係絕配👍🏻另外我地仲加左兩個甜品🍧三個小食😆+$38 牛角窩夫配雪糕+$48 開心果麻糬提拉米蘇+$28 脆炸魷魚鬚 🦑+$28 酥炸吉列生蠔🦪+$38 蜜糖柚子雞翼🐥
今日就同朋友去了這間餐廳一試~
Lunch set 仲可以加錢加小食和甜品🤭

西班牙黑毛豬鞍架 $128

口感極佳,常被譽為“豬肉界的和牛”

紐西蘭頂級肉眼牛扒 $132

另外我地仲加左兩個甜品🍧三個小食😆
+$38 牛角窩夫配雪糕
+$48 開心果麻糬提拉米蘇
+$28 脆炸魷魚鬚 🦑
+$28 酥炸吉列生蠔🦪
+$38 蜜糖柚子雞翼🐥
2025-01-03 288 瀏覽
我哋今晚去咗一間服務態度超級好嘅餐廳。首先侍應好有禮貌幫個朋友拉凳,好有賓至如歸,同埋好似返到屋企嘅感覺。跟住嗰個侍應見到我朋友有幾聲喉嚨唔舒服,仲比杯熱水她。超級貼心,呢間餐廳嘅服務態度係超級好,我會比120分。我哋叫咗2人餐蒜蓉/芝士焗生蠔(各兩隻)西班牙海鮮意大利飯呢個意大利粉,超級好食,有海鮮放喺面,完全食晒佢個飯。廚師煮得非常之好食。露絲瑪莉香草燒羊架呢個羊架叫咗七成熟,但我都覺得係完美嘅配搭,好腍好軟熟,一啲都唔韌。Owens 牛角窩夫伴雪糕🍦開心果麻糬提拉米蘇一定一定要試佢嘅開心果麻糬Tiramisu,好特別嘅係佢用咗麻糬。佢所有甜品都會用麻糬。有一粒一粒細嘅麻糬,係好創新嘅嘗試。亦都叫咗個伯爵茶麻糬卷蛋中間又係有一粒超級大嘅麻糬We went to a restaurant with exceptional service tonight. First, the waiter politely helped my friend pull out her chair, making us feel very welcome, almost like we were at
我哋叫咗2人餐
蒜蓉/芝士焗生蠔(各兩隻)
西班牙海鮮意大利飯
露絲瑪莉香草燒羊架
Owens 牛角窩夫伴雪糕🍦
開心果麻糬提拉米蘇
亦都叫咗個伯爵茶麻糬卷蛋
中間又係有一粒超級大嘅麻糬We went to a restaurant with exceptional service tonight. First, the waiter politely helped my friend pull out her chair, making us feel very welcome, almost like we were at home. Then, when the waiter noticed my friend had a sore throat, he even brought her a cup of warm water. It was incredibly thoughtful; the service at this restaurant deserves a score of 120 out of 100.

We ordered a two-person meal:
- Garlic/Cheese Baked Oysters (two of each)
- Spanish Seafood Risotto

The risotto was incredibly delicious, with seafood on top, and I finished every bit of it. The chef cooked it perfectly.

- Rosemary Herb Roast Lamb Rack

We ordered the lamb rack medium rare, and I thought it was a perfect match; it was tender and soft, not tough at all.

- Owens' Waffle with Ice Cream 🍦
- Pistachio Mochi Tiramisu

You absolutely have to try their pistachio mochi tiramisu; it’s special because it uses mochi. All their desserts incorporate mochi. There are little bits of mochi in it, which is a very innovative touch.

We also ordered an Earl Grey Tea Mochi Roll, which had a large piece of mochi in the middle.