2025-08-12 215 瀏覽
一間一直都想試嘅精品西餐廳😗 每次經過都要排隊 今次早食 唔洗排隊 終於有機會試試🥳 精緻嘅裝修🤍 清新整潔 環境舒服💚 而且友善主動嘅服務 非常加分👍🏻 🙌🏻晚餐套餐再追加小食甜品 🥄法式蟹肉龍蝦湯 蝦味濃 而且真係有一絲絲蟹肉 個湯都算幾有誠意👍🏻 🍴德國脆皮鹹豬手 上台前已經細心地切好一件件 有燒汁 黃芥末 令肉味更突出 就算唔蘸醬都好夠味 最怕食鹹豬手 真係鹹到嘴都痛 但佢地嘅調味洽到好處 唔錯😌 🍴(追加)意式白酒煮蜆 蜆肉冇沙 蜆肉大粒 鮮味十足 惹味之選 🍴(追加)蒜蓉焗蠔&芝士焗扇貝 蒜蓉&芝士都非常慷慨🤤蒜味&芝士都可以令海鮮味道層次更豐富 滿足💛 🍴(另加)黑松露軟殼蟹意大利飯 軟殼蟹炸得夠乾身 食落唔會有油膩感 每粒意大利飯都沾滿松露醬 好creamy 每一啖都有濃郁黑松露味 🥄自家製 – 柑橘伯爵茶蛋糕 茶味蛋糕本身就唔會太漏太邪惡 加埋柑橘 味道更fresh 蛋糕口感鬆軟 味道唔算太甜 值得推介 🙌🏻 🥄(追加)開心果麻糬提拉米蘇 香濃開心果味😍仲有麻糬 口感軟糥😚加埋濕潤嘅提拉米蘇 多重口感 果然係熱門之選🥳 🍹薄荷朱古力 打卡ab

🙌🏻晚餐套餐再追加小食甜品

朱古力味濃 薄荷味清新
想飲朱古力又怕漏
薄荷朱古力絕對係最佳選項👍🏻
2025-08-08 533 瀏覽
經過Owens見到佢出咗黑芝麻甜品,芝麻控嘅我即刻狗衝去食😚-佢個餐牌係咁嘅,叫一個主食會包埋沙律或者甜品以及飲品😚而且價錢相宜,如果想叫其他小食係有優惠價,同埋真係幾抵😂👏🏻🌟法式蟹肉龍蝦湯 $38呢個係額外升級嘅,要加+$38🧡如果飲返本身個餐湯係唔使加錢㗎🫶🏽濃郁嘅龍蝦香味撲鼻而來,湯底creamy得嚟又唔會膩,入面仲有蟹肉🥰🌟脆炸魷魚鬚 $38嚟到都幾大碟😍佢個炸粉係硬脆嗰一種,啲魷魚炸得金黃酥脆,咬落去「咔嚓」一聲,外脆內嫩,完全唔會韌,蘸少少沙律醬更加開胃🤤-🌟是日沙律沙律菜新鮮爽脆🌸口感豐富之餘又健康! 🌟黃金蟹肉意大利飯 $128賣相幾靚,有成個蟹蓋仔喺入面,本身以為做裝飾,結果原來蟹蓋入面全部都係蟹肉,好驚喜🧡個醬汁調校得幾好😌飯粒煮得恰到好處,每一粒都掛滿金黃色嘅醬汁👏🏻飲品方面就叫咗檸檬茶,都幾大杯🌸🌟美國牛小排燒汁意大利飯 $132牛小排煎得外焦內嫩,大概五成熟,肉嫩有牛味,好食😋搞到下次想試吓牛扒!至於個飯咗好多菇菇,飯粒都係煮得恰到好處🥰飲品方面叫咗熱檸檬水🙌🏻🌟薯條三兄弟 $38絕對係誠意之作!推介俾薯條控😳薯條本身炸得香脆,但最正係嗰四款醬——黑松露沙律

🌟法式蟹肉龍蝦湯 $38

🌟脆炸魷魚鬚 $38
🌟是日沙律
沙律菜新鮮爽脆🌸口感豐富之餘又健康!

🌟黃金蟹肉意大利飯 $128

🌟美國牛小排燒汁意大利飯 $132

🌟薯條三兄弟 $38
絕對係誠意之作!推介俾薯條控😳薯條本身炸得香脆,但最正係嗰四款醬——黑松露沙律醬香氣撲鼻、明太子醬鹹香、芥末醬甜中帶啲刺激、茄汁經典穩陣,每一款都各有特色,而且份量真係超多,基本上淨係食薯條都食飽😲😵

🌟黑芝麻提拉米蘇 $48
之前食過開心果味已經覺得好出色😋呢個甜品面頭仲撒咗啲芝麻粉,黑芝麻味濃郁得嚟又唔會過甜,最正係底下麻糬白玉,QQ彈彈好好食😝
整體嚟講,同上一次一樣咁出色,同區嚟講價錢都算好抵食,推介🔥
  • 薯條三兄弟
相約到將軍澳中心友人吃飯,想找座位寬敞的西餐,於是來試試,溫馨裝修感覺舒適,雙人餐或晚餐的價錢都合理貼地水牛城雞翼 +$38水牛城的酸辣醬汁均勻地覆蓋整隻炸雞翼,雞肉嫩滑,每一口都惹味蒜蓉/芝士焗生蠔 +$68可選雙拼味道,蒜蓉味微辣,芝士味濃郁,我比較喜歡蒜蓉味,更能帶出生蠔的鮮味美國牛小排燒汁意大利飯 $132薄切牛小排口感軟嫩,牛肉味香濃,意大利飯軟硬適中美國安格斯肉眼牛扒 $228身為牛魔王,兩款主菜都點了牛肉,肉眼扒厚身帶嚼勁,肉味更香濃,配菜是炸薯仔粒和西蘭花,推介伯爵茶麻糬提拉米蘇 +$48牛角窩夫配雙色雙球雪糕 +$38提拉米蘇入口幼滑,伯爵茶味香濃,麻糬軟糯;牛角窩夫一上桌便聞到撲鼻的牛油香氣,兩款甜品都很出色沙律和薯仔煙肉忌廉湯晚餐包前菜,沙律菜新鮮,忌廉湯口感濃稠,味道香濃,兩道前菜打開味蕾檸檬柚子蜂蜜美式咖啡晚餐包多款冷熱飲都不用另外加錢,性價比高

水牛城雞翼 +$38

蒜蓉/芝士焗生蠔 +$68

美國牛小排燒汁意大利飯 $132
薄切牛小排口感軟嫩,牛肉味香濃,意大利飯軟硬適中

美國安格斯肉眼牛扒 $228

伯爵茶麻糬提拉米蘇 +$48
牛角窩夫配雙色雙球雪糕 +$38

沙律和薯仔煙肉忌廉湯

檸檬柚子蜂蜜
美式咖啡
晚餐包多款冷熱飲都不用另外加錢,性價比高
  • 美國安格斯肉眼牛扒
  • 牛角窩夫配雪糕
  • 檸檬柚子蜂蜜
  • 伯爵茶麻糬提拉米蘇
2025-07-16 1753 瀏覽
今日我哋去咗將軍澳中心Owen’s 食午餐,呢度嘅午餐性價比好高,價錢非常平民,但係有高質西餐嘅質素我哋叫咗紐西蘭頂級肉眼牛扒同埋香烤雞扒全日早餐紐西蘭頂級肉眼牛扒可以配飯或意粉或薯菜,而且可以自行選擇牛扒熟度,我哋選擇咗五成,廚師控制熟度得宜,跟餐仲有餐湯或者沙律香烤雞扒全日早餐🍳勁大份勁抵食,有好大塊酸種麵包喺面頭,而且雞扒非常嫩滑,仲有法蘭克福腸、烤啡菇、烤蕃茄、黑松露炒蛋同埋哈密瓜、沙律🥗!更餐仲有湯同埋飲品🍸!呢個餐湯係南瓜湯,南瓜湯好Creamy好濃郁!飲品我哋叫咗芒果奶昔同埋鮮蘋果汁而且仲有多款蛋糕雪糕、小食可以以優惠價加配蜜糖雞翼四隻$38牛角窩夫配雙色雙球雪糕( 細朱雲) $38法式焦糖燉蛋$38就係加配嘅🌟🌟🌟🌟🌟🫶🏻勁抵🚩🚩🚩😆最後我哋仲叫咗一個日本櫻花蝦千島夏威夷薄餅(七吋)都只係$62呢一餐食咗咁多嘢都係$500,超級抵食,非常推介將軍澳之友嚟試下~佢哋平日午市人流都好多!就證明性價比真係好高

我哋叫咗紐西蘭頂級肉眼牛扒同埋香烤雞扒全日早餐

更餐仲有湯同埋飲品🍸!
呢個餐湯係南瓜湯,南瓜湯好Creamy好濃郁!

飲品我哋叫咗芒果奶昔同埋鮮蘋果汁

而且仲有多款蛋糕雪糕、小食可以以優惠價加配
蜜糖雞翼四隻$38

• 牛角窩夫配雪糕
  • 美國安格斯肉眼牛扒
  • 蜜糖柚子雞翼
2025-07-15 1665 瀏覽
將軍澳 Popcorn 可能聽得多,其實未有Popcorn之前,大家都係去將軍澳中心搵食。呢度有大量餐廳,加上不少商店,無論行街定搵食都一樣得。其中一間走簡約cafe路線,環境幾舒服,鹹甜食物都多選擇,望住甜品櫃既甜品係幾吸引。柑橘伯爵茶蛋糕賣相討好,伴碟花心思,適合外協打咭。入口有驚喜,幾香伯爵茶味,整體出品不比餅店遜色。朱古力心太軟配雪糕外層脆,流心澎湃,七彩脆脆夠搶眼,口感豐富,配埋雪糕,感覺更完整。香蕉朱古力奶昔奶昔幼滑濃厚,朱古力味中間會滲出淡淡蕉香。日本63度溫泉蛋卡邦尼闊條麵卡邦尼醬汁加溫泉蛋夠晒霸道,闊條麵正好”食”盡醬汁,一路食闊條麵都會感受到豐富既味道。美國安格斯肉眼牛扒牛扒都幾大件,建議五成熟,感覺剛好,底下有飽肚薯菜。薯條三兄弟薯條一開三變三兄弟,香脆可口,配以四款不同醬汁。芝士 / 蒜蓉焗扇貝有啲估唔到有得食焗扇貝,無論芝士定蒜蓉都落足料,扇貝亦大隻厚肉。

呢度有大量餐廳,加上不少商店,無論行街定搵食都一樣得。

朱古力心太軟配雪糕

香蕉朱古力奶昔
奶昔幼滑濃厚,朱古力味中間會滲出淡淡蕉香。

日本63度溫泉蛋卡邦尼闊條麵

美國安格斯肉眼牛扒
牛扒都幾大件,建議五成熟,感覺剛好,底下有飽肚薯菜。

薯條三兄弟
薯條一開三變三兄弟,香脆可口,配以四款不同醬汁。

芝士 / 蒜蓉焗扇貝
2025-07-14
2025-08-13 0 瀏覽
琴晚去咗將軍澳中心呢間owens jap jap^ω^Dinner set for 2 $408包咗餐湯,沙律🥗,頭盤,主菜,甜品🍧仲可以add on追加小食cafe 嚟講加埋呢個質素好抵食!✨ 環境
裝修簡約暖色系,木系傢俬配米白牆,感覺舒服日系cafe vibe,坐得舒服闊落🍽 * 蒜蓉 / 芝士焗扇貝(4隻) 🐚
香口惹味,芝士版本勁creamy,蒜蓉焗到好香口✨* 追加 * 酥炸吉列生蠔(+$28)— 外脆內滑,啖啖🦪🦪鮮味。 * 蜜糖柚子雞翼(+$38)— 甜甜帶果香,唔會膩* 龍蝦汁虎蝦闊條麵 🍤
醬汁香濃,闊條麵掛汁一流,虎蝦大大隻好新鮮。* 美國安格斯肉眼牛扒 🥩
火候啱啱好,肉質juicy,side dish 有粒粒 薯仔好酥脆,配埋醬汁好味🤤🍰 甜品升級(+$48)* 開心果麻糬提拉米蘇 💚 必點!面層粒粒開心果+滿滿開心果cream,中間仲有煙韌麻糬,好有驚喜✨✨* 伯爵茶麻糬提拉米蘇 ☕ 茶香清新,甜度啱啱好🫶🏻* Owens 牛角窩夫伴雪糕 🍧 外脆內軟,配雪糕perfect收尾總結:環境舒服、食物有水準,cafe 嚟講呢個質素算係好抵!啱晒同朋友
琴晚去咗將軍澳中心呢間owens jap jap^ω^
Dinner set for 2 $408
✨ 環境
🍽
* 蒜蓉 / 芝士焗扇貝(4隻) 🐚
香口惹味,芝士版本勁creamy,蒜蓉焗到好香口✨

* 追加
* 酥炸吉列生蠔(+$28)— 外脆內滑,啖啖🦪🦪鮮味。

* 蜜糖柚子雞翼(+$38)— 甜甜帶果香,唔會膩
* 龍蝦汁虎蝦闊條麵 🍤
醬汁香濃,闊條麵掛汁一流,虎蝦大大隻好新鮮。

* 美國安格斯肉眼牛扒 🥩

🍰 甜品升級(+$48)
* 伯爵茶麻糬提拉米蘇 ☕ 茶香清新,甜度啱啱好🫶🏻

總結:環境舒服、食物有水準,cafe 嚟講呢個質素算係好抵!啱晒同朋友🧑‍🤝‍🧑慢慢嘆
2025-08-11 0 瀏覽
今晚收工同同事嚟 Owens 食晚飯,這間餐廳以綠色為主調,環境舒服有格調,適合輕鬆傾偈聚餐🥰🥰🥰 我哋叫咗$408 二人餐性價比高,食物超級有水準😍😍😍沙律好新鮮清爽及餐湯,開胃得嚟唔會太鹹。白酒煮蜆鮮味突出,蜆肉飽滿鮮甜,酒香輕盈唔搶味,湯汁清甜, 簡直係絕配 👍👍👍 蒜蓉同芝士焗生蠔, 超多蒜蓉生蠔香濃惹味,蠔身肥美滑溜,連埋一齊食 好味😍😍😍😍🥩美國安格斯肉眼牛扒我哋揀咗五成熟,外層煎得香口,入面仍然保持粉嫩,肉質粉嫩滑香茅生薑蜜有驚喜, 香茅味薑蜜糖甜甜地的配搭幾特別自家製開心果蛋糕質感鬆軟,味道唔會太甜; 朱古力外層有少少脆,熱辣辣的心太軟配雪糕🍧嘩,嘩好味味😘😘😘整體嚟講,呢餐飯性價比高又親民,店員有禮又細心,服務態度好,時不時幫你換碟,無論係約會定同朋友聚餐,都係一個輕鬆的好選擇。🏰Owens(將軍澳)📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號鋪

🥩美國安格斯肉眼牛扒
我哋揀咗五成熟,外層煎得香口,入面仍然保持粉嫩,肉質粉嫩滑

香茅生薑蜜有驚喜, 香茅味薑蜜糖甜甜地的配搭幾特別

🏰Owens(將軍澳)
📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號鋪

2025-08-11
2025-08-11 0 瀏覽
今晚為咗個甜品特登去Owen’s 食晚餐,但事實上,其實餐廳嘅晚餐性價比都好高。南瓜忌廉湯有絲滑的口感和豐富的南瓜香氣。蜜糖柚子雞翼外表金黃酥脆,內裡卻是多汁的雞肉,蜜糖柚子充滿甜香味道,好好味呀。意式白酒煮蜆個蒜香味好濃郁,蜆肉清甜,值得一試。脆炸魷魚鬚外皮酥脆,內裡彈牙,搭配特製的沙律醬,增添了豐富的風味。黑松露軟殼蟹意粉最鍾意黑松露的係獨特香氣,再加埋香脆嘅軟殼蟹,整體十分美味。意式芝士肉醬焗千層麵層層堆疊的麵皮與濃郁的肉醬、奶酪相互交融,口感豐富而滿足,好正呀。開心果麻糬提拉米蘇麻糬Q彈,Tiramisu 口感細膩,梗係有我最鍾意嘅開心果。伯爵茶麻糬提拉米蘇有好清新的伯爵茶香氣,口感綿密而不膩。芒果乳酪果香四溢,朋友大讚。Oreo 奶昔個cream好順滑、好出色,整體嘅甜度係剛剛好,我覺得好好飲。

南瓜忌廉湯
有絲滑的口感和豐富的南瓜香氣。

蜜糖柚子雞翼

意式白酒煮蜆
個蒜香味好濃郁,蜆肉清甜,值得一試。

脆炸魷魚鬚
外皮酥脆,內裡彈牙,搭配特製的沙律醬,增添了豐富的風味。

黑松露軟殼蟹意粉
最鍾意黑松露的係獨特香氣,
再加埋香脆嘅軟殼蟹,整體十分美味。

意式芝士肉醬焗千層麵

開心果麻糬提拉米蘇

伯爵茶麻糬提拉米蘇
有好清新的伯爵茶香氣,口感綿密而不膩。

芒果乳酪
果香四溢,朋友大讚。

Oreo 奶昔
  • 開心果麻糬提拉米蘇
  • 伯爵茶麻糬提拉米蘇
  • 蜜糖柚子雞翼
  • 意式白酒煮蜆
1K
2025-08-11 0 瀏覽
Owen 是一家主打西式的餐廳,每一道菜擺盤精美,味道也好吃,不定期推出新菜式和甜品。晚市套餐會贈送湯和飲品。今晚有蘑菇湯,唔似係罐頭湯,因為食到粒粒蘑菇。露絲瑪利香草燒羊架羊架不算好羶,易入口。肉質很嫩,就算揀咗全熟都不會好韌。rosemary香氣恰如其分滲透進肉質中,每啖都充滿了草本的清新感。搭配的薄荷汁增添了清涼美國安格斯肉眼牛扒選用肉眼嘅部位,鎖住肉汁,牛味夠濃,不會好肥,冇咁大罪惡感,size都有我手掌咁大。搭配的配菜也很有水準,有薯仔、西蘭花,食完好飽🫢只要加$68就有小食-芝士/蒜蓉焗扇貝,值得一讚係師傅落咗勁量芝士和蒜蓉,鋪滿成個扇貝啊!開心果蛋糕淡淡的開心果,柔軟的蛋糕,周圍撒上Cereal增加口感,更令這道甜品色彩繽紛。黑芝麻提拉米蘇自家製的tiramisu,黑芝麻的香氣與咖啡的苦味相互平衡,令整道甜點既有深度又不失輕盈。

露絲瑪利香草燒羊架

美國安格斯肉眼牛扒

開心果蛋糕

黑芝麻提拉米蘇
2025-08-08 0 瀏覽
偶爾喺Openrice搵到呢間餐廳/Café,睇餐牌啲嘢食都好吸引 下午茶時段嚟即使多人,但空間都好足夠,餐廳地方都算大。店員服務態度非常好,笑容滿面,有禮貌,有耐心,亦都好細緻,添水添得好及時,做嘢好爽手。上餐速度都快,唔需要等好耐就可以食到,下午茶時段嘅嘢食都好足夠,意粉好飽肚,但唔會滯,啱啱好。食完碟意粉再食佢哋自家製嘅柑橘伯爵茶蛋糕,非常享受。整體用餐體驗非常好,好滿足,對店員印象都好好,會再次光臨😋🙌🏻🥰
卡邦尼煙肉意粉
2025-08-08
下午茶
卡邦尼煙肉意粉
2025-08-07 0 瀏覽
呢個舖位轉咗好多手,依然未有一間可以impress到我……坦白啲講,意料之外係我以為佢唔好食點知都味道算係合理嘅一代。叫咗個千層麪同脆皮豬手。千層麪嘅肉同醬好合理。麪質唔算al Dente但唔會未熟或者一pat嘢咁。淨係嚟講算係幾唔錯。個嘴豬手上到枱,唔夠熱,但係個脆皮都然係脆嘅。肉嘅味道方面唔會過鹹,亦唔係鞋颯颯又唔會柴。整體嚟講算係做得唔錯。服務方面就爭少少。兩個一明明已經企咗喺出面,望到都唔會同你打個招呼或者問下你幾多位。企咗你個counter度望住你哋梗係等你帶位啦,就算你唔知我係咪等你帶位定係想望下,你望到兩個客人係咪都畀少少反應。明明唔係好忙,入面客都係得幾枱。呢個舖位地理位置已經輸畀人,平時唔係入境處啲人會經過都唔會行到咁偏僻。嚟緊對面仲要開間日式燒肉,無返啲服務同味道晚市都唔使旨意同人哋爭。叫啲小妹妹攞隻羹嚟,叫咗三四次,一要出菜就乜都唔記。食過一次唔想妄下判斷,畀個OK佢。但係老實講,如果食晏嘅話我就唔會揀呢度,始終呢度一個午餐都唔係平,以快餐嚟講同區都有其他性價比更高嘅選擇。我咁講唔代表其他好食,只係佢哋嘅食物質素同個價錢嚟講係叫合理。
呢個舖位轉咗好多手,依然未有一間可以impress到我……

叫咗個千層麪同脆皮豬手。

叫啲小妹妹攞隻羹嚟,叫咗三四次,一要出菜就乜都唔記。
食過一次唔想妄下判斷,畀個OK佢。
2025-07-14
2025-08-05 293 瀏覽
♥ 親民抵食晚市二人套餐 !將軍澳小清新Cafe西餐🍴♥ ✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧
喜歡的話記得like & follow我喔♥
將軍澳的小清新 Cafe 「Owens」推出抵食晚市二人餐!🤩只需 $408 包含兩份前菜、一份小食、兩份主菜、兩份甜品,還有兩杯飲品,性價比高!晚上7點入座,座無虛席,還要排隊!前菜- 是日餐湯:煙肉薯仔忌廉湯- 沙律:胡麻醬沙律
小食- 脆炸魷魚鬚
外皮酥脆,魷魚彈牙,值得推薦~主菜- 龍蝦汁虎蝦闊條麵🦞
闊條麵軟硬適中,夠掛汁,醬汁調味不錯
- 美國安格斯肉眼牛扒🥩
份量大,切開時有肉汁,搭配Gravy和黃芥辣
甜品- 黑芝麻提拉米蘇 +$48
面頭灑上黑芝麻粉,使更加香濃~
- 牛角窩夫配雪糕
灑上彩虹脆脆,感覺好童真!牛角窩夫與雪糕冷熱交替,彩虹脆脆增添口感~
📍 Owens 將軍澳將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖
.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.#Owens #將軍澳 #將軍澳餐廳 #將軍澳美食 #將軍澳必吃 #將軍澳必食
♥ 親民抵食晚市二人套餐 !將軍澳小清新Cafe西餐🍴♥

- 是日餐湯:煙肉薯仔忌廉湯

- 沙律:胡麻醬沙律

小食
- 脆炸魷魚鬚
外皮酥脆,魷魚彈牙,值得推薦~

主菜
- 龍蝦汁虎蝦闊條麵🦞
闊條麵軟硬適中,夠掛汁,醬汁調味不錯

- 美國安格斯肉眼牛扒🥩
份量大,切開時有肉汁,搭配Gravy和黃芥辣

甜品
- 黑芝麻提拉米蘇 +$48
面頭灑上黑芝麻粉,使更加香濃~

- 牛角窩夫配雪糕
灑

📍 Owens 將軍澳
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖
.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.
2025-08-04 208 瀏覽
🍱餐廳:Owens(將軍澳)🏫地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖同朋友做完運動勁肚餓, 即刻入去係將軍澳中心內的Owens医肚。店員个个手腳快, 有禮貌, 好快就安排到位坐低啦。🥳🥳今次點咗最喜歡的以下幾款😄:-~軟殼蟹全日早餐🦀軟殼蟹🦀好大隻, 蟹殼炸到金黃脆卜卜, 再加埋有滑蛋/啡菇/蕃茄/腸/多士/火龍果/沙律, 很多種類, 食得滿足。😌~法式龍蝦湯🦞一飲入口就有濃濃的龍蝦味, 仲有幾件龍蝦肉添, 超好味, 一陣就清晒見碟底啦。😋~酥炸吉列生蠔🦪外皮香脆, 內裡鮮嫩多汁, 咬落爆汁又冇腥味, 配埋店內自家製的QB醬一起吃, 超正。😍~開心果麻薯提拉米蘇🍰鋪到滿滿的開心果粒在蛋糕上面, 內裡的麻薯又滑又煙韌, 提拉米蘇又夠香滑, 開心果味又突出, 甜度啱啱好, 食完成個心情都好晒。😁~香茅生薑蜜🍵飲到香茅香味, 薑味辣辣地及蜜糖甜甜地的配搭幾特別, 可以幫手消下膩。😉
🍱餐廳:Owens(將軍澳)
🏫地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖

今次點咗最喜歡的以下幾款😄:-

~軟殼蟹全日早餐🦀

~法式龍蝦湯🦞

~酥炸吉列生蠔🦪

~開心果麻薯提拉米蘇🍰

~香茅生薑蜜🍵

2025-07-31 170 瀏覽
餐廳食物唔錯。特別需要讚下員工,唔止一位,係接觸過幾位都好好。1. 因為限時,未齊人,員工主動幫忙禁定飛仔,怕晏少少多人,當時餐廳都仲有唔少位2. 其中有一個主菜想要轉個汁,員工會去廚房問可唔可以轉,唔似有d餐廳問都唔問就話唔轉得。3. 由於我唔食得奶類,叫左2人餐,員工主動番轉頭提醒某一樣食物係有忌廉,有無需要轉。4. 食完哂比較飽,食唔落甜品,埋單後,員工裝好一個小cake放入保凍袋,話我地無叫甜品,比我地帶走之後食。其實依家真係好少餐廳所有員工都咁親切有禮貌而且食物唔錯所以會再去的
餐廳食物唔錯。
特別需要讚下員工,
唔止一位,
係接觸過幾位都好好。

其實依家真係好少餐廳所有員工都咁親切有禮貌
而且食物唔錯
所以會再去的
2025-07-31 184 瀏覽
#fatchubelly將軍澳今次去咗試晚市二人餐整體食物豐富而且擺盤精美食物質素都唔錯💥白酒煮蜆白酒煮蜆份量十足應該超過10隻而且每一粒都好飽配搭上美味嘅白酒汁作為前菜一流💥法式蟹肉龍蝦湯餐湯價錢配咗個龍蝦湯飲得出真材實料而且又龍蝦肉點綴💥龍蝦汁虎蝦闊條麵闊條麵好掛汁每一條都包裹住龍蝦汁虎蝦亦都開咗邊肉質彈牙💥美國安格斯肉眼牛扒(7成)牛扒叫咗七成熟肉味香濃而且有咬口亦都冇根配菜亦都有焗薯薯仔同埋蔬菜💥自家製-開心果蛋糕開心果蛋糕雖然細細件但係開心果味濃郁而且蛋糕濕潤配搭上旁邊嘅忌廉同埋脆脆增加口感💥黑芝麻提拉米蘇黑芝麻提拉米蘇芝麻味極濃似食緊凍嘅芝麻糊但係唔會太甜所以食落都唔會太漏
#fatchubelly將軍澳

闊條麵好掛汁
每一條都包裹住龍蝦汁
虎蝦亦都開咗邊
肉質彈牙

💥美國安格斯肉眼牛扒(7成)

牛扒叫咗七成熟
肉味香濃