2022-02-21 1956 瀏覽
⭐️【旺角】自取外賣同樣美味⭐️疫情下沒有提供晚市堂食,上星期情人節💖亦想吃好一點,就來到〔Outdark〕旺角分店買外賣試一下,餐廳外賣菜式選擇都很豐富,而今次特別日子,餐廳亦很貼心地在2月14日情人節當天送出精美馬卡龍及布朗尼蛋糕💝,包裝上還手寫了祝福字句,盡顯心思及人情味,超讚😌。【原祖炒年糕】 Original Ddeok-Bokki (HK$108)很傳統經典的韓式辣味炒年糕, 辣甜的醬汁配上煙煙韌韌的年糕及魚糕,濃味偏辛辣,辣勁十足,喜歡韓式辣味剌激的朋友就不要錯過。【海鮮煎餅】 Dongrae Seafood Jijim (HK$118)之前已經食過一次,外賣亦都會預先切好一塊塊,餡料顏色豐富而且很多料,有青椒、紅椒、大量的香蔥、爽彈蝦及八爪魚,粉漿厚而軟,料多而不油膩,飽肚之選。【牛肉飯卷】 Beef Bulgogi Kimbap (HK$88)飯卷中間夾著牛肉味道不錯,餡料很多,有蛋、黃蘿蔔、紅蘿蔔、青瓜、牛肉,另外配了一小盒蟹籽,可以自行加上飯卷上,口感豐富。【泡菜豬肉飯】 Kimchi Pork Rice (HK$98)用上粒粒分明的珍珠米,而且有很多爽脆的泡菜及豬肉
⭐️【旺角】自取外賣同樣美味⭐️

用上粒粒分明的珍珠米,而且有很多爽脆的泡菜及豬肉拌飯,入口香辣,炒得很入味,整個飯呈現泡菜辣椒醬的橙紅色,頂層有紫菜及大大隻煎蛋,非常有韓式風味。
【烤牛肉炒粉絲】 Beef Bulgogi Japchae (HK$88)
粉絲口感煙煙韌韌,餡料有蘿蔔絲、洋蔥絲、雲耳、冬菇、牛肉及粉絲,粉絲吸收了醬汁很惹味,加入了芝麻及麻油炒香粉絲,更香口入味。

📍〔Outdark〕
🇭🇰香港九龍旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
2/F, Fee Tat Commercial Centre, 613 Nathan Road, Mong Kok, Kowloon, Hong Kong
2022-02-14
15 分鐘 (外賣自取)
2022-02-20 129 瀏覽
之前係Outdark試過佢地既招牌芝士豬肋骨🧀覺得唔錯~最近佢地仲推出左外賣餐單,外賣返屋企可以係屋企都嘆到韓式滋味😝🌟 原味炸雞 $168一份炸雞份量幾多,外賣仲分左2盒去放🤣原味炸雞會另外配上醬汁sss,好似甜辣醬、柚子蜜醬咁~炸雞香脆皮薄又Juicy🤤而且好多舊都是啖啖肉的🤣雞肉亦幾入味!仲配有幾款炸薯,包括薯格、粗薯條同旋轉薯角,食住炸物飲下啤酒汽水好爽!🌟 炸醬麵 $98炸醬麵好豐富足料🤤甜甜地既春醬完全包裹住每條麵條、麵條又夠爽口彈牙!裏面加有洋蔥、豬肉片;上面就放有鵪鶉蛋同青瓜絲,口感豐富又好味🌟 海鮮炒飯 $88韓式炒飯可以揀泡菜豬肉/海鮮🦐🦑,今次K就揀左海鮮啦~一打開就見到原隻荷包蛋放左係上面🍳,用黎撈飯正正子~炒飯加左蝦仁、八爪魚仔、青紅椒粒等一齊炒,食落幾香🌟 烤牛肉炒粉絲 $98牛肉片、三色椒、紅蘿蔔、木耳等配搭醬油一齊炒製而成既韓式炒粉絲食落好彈牙,而且配料落左好多,啖啖都食到吖🌟 Diy Rice Ball $45呢款自製圓碌碌飯團玩味十足~麻油飯加上紫菜條同卜卜脆既蟹子,簡單滋味~

🌟 原味炸雞 $168

🌟 炸醬麵 $98

🌟 海鮮炒飯 $88

🌟 烤牛肉炒粉絲 $98

🌟 Diy Rice Ball $45

外賣自取
呢間Outdark其實係公司已經食過幾次外賣炸雞今次係第一次堂食 環境同野食都好有身處於韓國既感覺!🍗 香蒜蜜糖炸雞 $178黎到果陣見到個份量真係呆左 完全無預計到咁大份仲要有齊薯條薯格薯角做配菜 兩個人 點食得晒?(°_°)炸雞味道同係韓國食既一模一樣 炸得好脆加埋啲蜜糖更加juicy 甜甜地適合啲唔食得辣既朋友仔食得太膩可以試下佢個韓式酸甜醃蘿蔔解下膩🍕海鮮煎餅 $118每次食韓國野都會叫個海鮮煎餅 呢個餅底煎得好香脆又唔會太厚 仲配左好多野菜 呢類煎餅餡料既調味通常都會偏淡 因為個精粹係要點埋個醋醬油食 咁個調味先會岩岩好😋🍤 炸蝦Kimbap $88本來係想試下個Egg Kimbap但原來晚市先有(T-T)呢個炸蝦其實就係我地平時食開既吉列炸蝦但咁岩有好幾個Kimbap比較鬆散 要小心啲夾🥤 Outdark Ade - Yuzu $34咁多鹹食唔太適合再飲太甜既飲品 所以我地都叫左呢個帶汽的柚子蜜!酸酸甜甜比較解渴 夠晒清涼🧊
呢間Outdark其實係公司已經食過幾次外賣炸雞
今次係第一次堂食 環境同野食都好有身處於韓國既感覺!

🍗 香蒜蜜糖炸雞 $178
黎到果陣見到個份量真係呆左 完全無預計到咁大份
仲要有齊薯條薯格薯角做配菜 兩個人 點食得晒?(°_°)
炸雞味道同係韓國食既一模一樣 炸得好脆

呢個餅底煎得好香脆又唔會太厚 仲配左好多野菜
呢類煎餅餡料既調味通常都會偏淡
因為個精粹係要點埋個醋醬油食 咁個調味先會岩岩好😋

🍤 炸蝦Kimbap $88
本來係想試下個Egg Kimbap但原來晚市先有(T-T)
呢個炸蝦其實就係我地平時食開既吉列炸蝦
但咁岩有好幾個Kimbap比較鬆散 要小心啲夾

🥤 Outdark Ade - Yuzu $34
咁多鹹食唔太適合再飲太甜既飲品
所以我地都叫左呢個帶汽的柚子蜜!
酸酸甜甜比較解渴 夠晒清涼🧊
2022-02-18 93 瀏覽
烤豬梅頭肉 (韓式調味醬)豬肉爽口,都幾有汁調味料味道夠在點上佢提供嘅韓式調味醬,更加惹味!底部滿滿是金菇,雖然金菇係吸咗啲油分,會比較肥膩但係亦都吸左肉汁,所以整體都好食香辣蜜糖炸雞叫咗半份炸雞,份量非常之多除咗炸雞,佢嘅面頭鋪滿咗好多嘅唔同種類嘅薯條薯格揀咗蜜糖香蒜蜜糖汁香蒜蜜糖汁好香,配搭炸雞食,香脆又甜而且都可以再加添佢再額外俾既醬料, 可試更多不同口味!海鮮辣炒麵喜歡這個面的質地,面嘅質地很滑面條如拉麵般粗身,比較淋配搭海鮮湯汁,幾好食而且佢仲香辣口味唔會太辣,頗適合唔食辣嘅人配料都幾多, 例如青口等等, 幾豐富ICE PEACH叫咗兩杯蜜桃梳打梳打開胃解渴,蜜桃嘅味道都幾香配搭韓式嘢食,爽!店舖充滿一啲星星月亮嘅吊飾,環境比較黑暗有氣氛!而且座位闊敝,兩個人可以坐一個四至六人嘅座位坐得舒服,食得開心
烤豬梅頭肉 (韓式調味醬)
豬肉爽口,都幾有汁
調味料味道夠
在點上佢提供嘅韓式調味醬,更加惹味!
底部滿滿是金菇,雖然金菇係吸咗啲油分,會比較肥膩
但係亦都吸左肉汁,所以整體都好食

香辣蜜糖炸雞
叫咗半份炸雞,份量非常之多
除咗炸雞,佢嘅面頭鋪滿咗好多嘅唔同種類嘅薯條薯格
揀咗蜜糖香蒜蜜糖汁
香蒜蜜糖汁好香,配搭炸雞食,香脆又甜
而且都可以再加添佢再額外俾既醬料, 可試更多不同口味!

海鮮辣炒麵
喜歡這個面的質地,面嘅質地很滑
面條如拉麵般粗身,比較淋
配搭海鮮湯汁,幾好食
而且佢仲香辣口味唔會太辣,頗適合唔食辣嘅人
配料都幾多, 例如青口等等, 幾豐富

ICE PEACH
叫咗兩杯蜜桃梳打
梳打開胃解渴,蜜桃嘅味道都幾香
配搭韓式嘢食,爽!

店舖充滿一啲星星月亮嘅吊飾,環境比較黑暗
有氣氛!
而且座位闊敝,兩個人可以坐一個四至六人嘅座位
坐得舒服,食得開心
2022-02-15
午餐
2022-02-15 89 瀏覽
OUTDARK 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓呢排假期無地方去, 大部份娛樂所仲要關閉到2月底。 假日就只好留在家打機或看NETFLIX。都睇左好多韓劇, 最HIT架ZOMBIE片都有追。邊食韓國炸雞邊睇劇是現行可以慰藉一下心靈架活動。$192雙拼炸雞, 半份原味炸雞及半份炸雞, 附醃白蘿蔔同醬汁。醬汁同雞包得幾好,有炸薯條薯格及薯塊, 個薯格及薯塊勁脆身,又大大塊,薯格世一。炸雞難得外賣拎到返屋都仲暖, 亦都無變腍, 肉質好嫩。成份炸雞食入口唔會油笠笠,個皮脆身。外賣MENE另外有飯都同韓式煎餅海鮮炒飯 $88 有煎蛋加分,細細粒魷魚仔好咬口,仲有蝦。豬肉炒粉絲 $88 是五花脾肉片, 再加椰菜同紅蘿蔔洋蔥,韓國粉絲粗身彈牙。泡菜煎餅 $98 有好多蔥啦, 泡菜係入面架, 煎到兩面都脆脆地, 料實在唔會似食煎粉, 同埋佢個甜甜地架豉油沾汁好襯。#Outdarkhk #Outdark
OUTDARK
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

邊食韓國炸雞邊睇劇是現行可以慰藉一下心靈架活動。

外賣MENE另外有飯都同韓式煎餅

海鮮炒飯 $88 有煎蛋加分,細細粒魷魚仔好咬口,仲有蝦。

#Outdarkhk #Outdark
近排疫情關係,無左晚市堂食🥺日光日白唔知搵咩餐廳食好?🤔今次要介紹嘅Outdark,環境超有feel💕啱晒大家同另一半撐枱腳👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻.餐廳裝修盡顯各種心思位❤️首先環境燈光昏暗,天花掛上好多星星吊飾🌟恍如星空下的晚餐,營造到非常浪漫嘅氣氛✨門口位有一幅象徵愛人承諾嘅愛情鎖牆🔐情侶可以一齊將心意寫下再用鎖掛上,直頭好似去咗南山公園首爾塔咁🥰絕對係情侶打卡位📸.🍴芝士炒雞🐓💰$328一上枱嚇親,估唔到份量大得咁緊要😱傳統韓式芝士爐設計中間有超多雞肉、年糕、水牛車打芝士側面紫菜飯、雞蛋卷、菠蘿粒、泡菜爐火先興熱令芝士溶化,再同雞肉拌炒本身諗住自己嚟,但店員主動話幫手,好貼心🥰芝士🧀&甜甜辣辣雞肉🐓,味道非常夾🤟🏻將雞肉夾起,係超長嘅芝士拉絲😍😍😍年糕口感亦非常煙靭紫菜飯、雞蛋卷,配料多到食唔晒😂.🍴豬肉炒粉絲🐖💰$88粉絲彈牙爽口,特別欣賞香麻油味得來又唔會好油😚豬肉、配料又多,食落基本上啖啖都有配料唔會剩係得粉絲😋.🍴泡菜煎餅💰$98泡菜、粉嘅比例啱啱好,做到外脆內軟煎餅泡菜份量啱啱好,酸辣得來又唔會蓋過其他配料(三色椒、洋蔥、蔥)嘅味.今次叫得貪心咗啲,所以食到勁飽😂呢度每碟份量
近排疫情關係,無左晚市堂食🥺
日光日白唔知搵咩餐廳食好?🤔
今次要介紹嘅Outdark,環境超有feel💕
啱晒大家同另一半撐枱腳👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻

餐廳裝修盡顯各種心思位❤️
首先環境燈光昏暗,天花掛上好多星星吊飾🌟
恍如星空下的晚餐,營造到非常浪漫嘅氣氛✨

門口位有一幅象徵愛人承諾嘅愛情鎖牆🔐
絕對係情侶打卡位📸

🍴芝士炒雞🐓
💰$328
一上枱嚇親,估唔到份量大得咁緊要😱
傳統韓式芝士爐設計
中間有超多雞肉、年糕、水牛車打芝士
側面紫菜飯、雞蛋卷、菠蘿粒、泡菜
爐火先興熱令芝士溶化,再同雞肉拌炒
本身諗住自己嚟,但店員主動話幫手,好貼心🥰
芝士🧀&甜甜辣辣雞肉🐓,味道非常夾🤟🏻
將雞肉夾起,係超長嘅芝士拉絲😍😍😍
年糕口感亦非常煙靭
紫菜飯、雞蛋卷,配料多到食唔晒😂

🍴豬肉炒粉絲🐖
💰$88
粉絲彈牙爽口,特別欣賞香麻油味得來又唔會好油😚
豬肉、配料又多,食落基本上啖啖都有配料唔會剩係得粉絲😋
豬肉炒粉絲

🍴泡菜煎餅
💰$98
泡菜、粉嘅比例啱啱好,做到外脆內軟

今次叫得貪心咗啲,所以食到勁飽😂
呢度每碟份量都超多🤪
情侶們過嚟慶祝情人節,記得留定肚😜
什至一大班朋友聚會都適合,可以叫多幾款菜,每樣試啲😚

豬肉炒粉絲
阿爸生日冇得出街食飯,但都喺屋企食餐好啲慶祝吓啦。我放工去咗旺角Outdark買外賣,因為有八折優惠,而且本身就係約好咗食韓國嘢嘛。餐廳嘅外賣選擇都唔少,但某部份菜式就未能提供啦,例如芝士鍋同湯品等。不過炸雞就當然唔少得,另外仲有炒飯、炒粉絲同炒年糕等等。我哋四個人嗌咗一份大炸雞、炒飯、粉絲同煎餅已經夠晒食,埋單$500都唔使,抵到爆。唯一麻煩少少就係佢分店唔多,要出旺角拎,但我認為係值得嘅。雙併炸雞全份Originate Outdark Chicken $192🍗醬油炸雞Soy Sauce🍗香蒜蜜糖炸雞Honey Garlic Sauce全份炸雞有450g,分兩盒上,證明份量確係Double!炸雞一拎上手,香味撲鼻,今時今日呢個時世,我都忍唔住喺街偷食咗幾舊🙈。炸雞無骨,食得超爽的呢,而且每件外層均炸至非常酥脆,拎到返屋企都保持到,肉質就意外地嫩滑。兩款炸雞嘅口味有少少相似,因為都係甜甜哋,但蜜糖比較甜啲,而醬油就帶點鹹香。兩者惹味得嚟又唔會重口味,又唔會好乾身拮喉嚨。炸雞以外仲配以薯三寶,分別係薯條、薯格同薯塊,其中後者最軟同最好食。泡菜豬肉炒飯Kimchi Pork Rice $
🍗醬油炸雞Soy Sauce
🍗香蒜蜜糖炸雞Honey Garlic Sauce
泡菜豬肉炒飯Kimchi Pork Rice $88
炒飯好高質,珍珠米粒粒分明,每粒飯都均衡地入味,染上橙紅色。泡菜嘅量好夠,每啖飯都夾一塊爽脆泡菜,口感極佳,並且又唔會過酸。豬腩片份量都多,另外亦有紫菜同煎蛋作伴。
海鮮煎餅Dongrae Seafood Jijim $118
煎餅切好咗一塊塊入盒,佢係野菜同海鮮嘅結合,老實講我自己就一般,因為有太多蔥喇。不過屋企人就好啱食。煎餅入面有三色椒同洋蔥等,煎得好香口,而海鮮份量都唔孤寒,亦係飽肚之選。
烤牛肉炒粉絲Beef Bulgogi Japchae $98
炒粉絲係正常發揮,粉絲口感煙韌,芝麻同麻油香味突出,令人印象深刻。烤牛肉味OK,如果量多啲就好,另外仲有雲耳、冬菇、蘿蔔絲、洋蔥等,整體都幾繽紛嘅。
題外話,即使係外賣,但餐廳比醬料都比到足,讓客人可以品嘗返同堂食一樣嘅正宗滋味。不過蘿蔔粒就唔夠食啊,開胃嘛😝!~
2022-02-08
10 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
生日
2022-02-11 69 瀏覽
本身自己都好鍾意食韓國菜,所以朋友就介紹咗我去食呢一間餐廳,呢一間餐廳最主打嘅一定係海鮮煎餅,同埋芝士炒雞!好鍾意食呢度嘅芝士炒雞,就咁望落去就已經非常之有韓國風味!而且辣得來呢度嘅雞肉亦都係好好食!再加埋呢度嘅芝士非常香濃,所以真係好吸引!

再加埋呢度嘅芝士非常香濃,所以真係好吸引!
2022-02-10 69 瀏覽
🐝Outdark (飛達商業中心) (旺角)🐝…太耐冇食韓國🇰🇷菜,好掛住!但又冇得晚巿堂食,可以點算?就係嗌outdark嘅外賣啦!🤣😚❤️今次嚟到旺角嘅outdark外賣炸雞,唔洗加一仲平左🔥,大家一定要試吓outdark🍗🍗😆…✨海鮮煎餅 $118呢個煎餅超多餸,包括大蔥,蕃茄。海鮮有鮮蝦,魷魚🐙,魚肉等,又鹹又脆,多重衝擊味蕾,超正。😋😋…✨ 雙拼炸雞(全份)$192揀左醬油炸雞同香蒜蜜糖炸雞🍗嗱!呢個炸雞🐣真係超正!啲雞好滑,雞皮都好脆,仲有齊薯條🍟,薯角,薯格,一啲都唔枯寒!😍😍…✨ SEAFOOD JAPCHAE $98其實就係海鮮粉絲,同上面個煎餅嘅餸差唔多,但仲有粉絲,真係超抵!完全唔會唔夠食😚😚✌️…✨ FRIED SHRIMP KIMBAP炸蝦 $88呢個炸蝦🍤bulgogi就真係正啦,係食韓國野必食!入面炸蝦比例好大,炸蝦嘅香味都好濃,一開個外賣🥡盒就聞到🤣🤣…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍…📍旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
🐝Outdark (飛達商業中心) (旺角)🐝

食物:🤍🤍🤍🤍🤍
服務:🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

📍旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥Outdark#旺角黃店💛•首先祝大家新年快樂身體健康心想事成青春常駐笑口常開幸福美滿♪ ♬ ヾ(´︶`♡)ノ ♬ ♪!呢間韓國餐廳係尖沙咀都有分店,次次都要book,walk-in一定等到傻(Ŏ◊Ŏ ‧̣̥̇)而家晚市又冇堂食,啲餐廳生意真係少咗好多ಥ_ಥ所以決定晏晝出去食多啲撚廚!適逢小妹前排生日,朋友子就卜咗Outdark!!雖然卜咗位,但見到入座率其實得3 4成(((;꒪ꈊ꒪;)))!咁出名嘅舖頭都得咁少客!大家真係要幫襯多啲小店!•🐔《香蒜蜜糖炸雞+甜辣炸雞》($192) 8.5/10呢度嘅炸雞算係小妹食過嘅韓式炸雞數一數二嘅!塊雞皮真係超!級!重!要!之前都介紹過幾間嘅炸雞皮一係太厚炸粉,一係唔夠脆,呢度嘅炸雞完全冇呢兩個問題(๑•̀∀- )و雞肉亦都好大舊好嫩٩(ˊᗜˋ*)و✧*。小妹比較中意甜辣炸雞,好似咕嚕肉咁╭( ・ㅂ・)و ̑̑唔想太寡可以叫雙拼,不過香蒜蜜糖冇乜特別,唯一好嘅係唔會淋太多蜜糖整濕晒啲薯條薯角(๑•̀∀- )و!•🐷🥘《豬肉炒年糕》($288)7/10呢盤炒豬肉炒年糕除咗呢兩樣主打配料,仲有粟米水牛車打芝士、紫菜飯、菠蘿粒同同香炒泡
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥
Outdark
#旺角黃店💛

🐔《香蒜蜜糖炸雞+甜辣炸雞》($192)
8.5/10

🐷🥘《豬肉炒年糕》($288)
7/10
呢盤炒豬肉炒年糕除咗呢兩樣主打配料,仲有粟米水牛車打芝士、紫菜飯、菠蘿粒同同香炒泡菜!炒豬肉得幾塊,切得好薄,菜就好多,所以其實都係食其他配料飽( ;´Д`)醬汁亦冇乜特別,唔夠辣之餘,小妹仲覺得甜咗啲~

🍜《炸醬麵》($98)
6.5/10
基本上食韓國嘢必嗌ꉂꉂ(ᵔᗜᵔ*)!炸醬麵好香,不過小妹覺得太多汁\( •̀ω•́ )/冇乜特別不過不失~

🍹《Apple & Mangol Makgeoli》($135)
8.5/10
一大碗米酒小妹見到都嚇親ꉂꉂ(ᵔᗜᵔ*)!好重蘋果芒果味,小妹本身好擔心會好似fruit punch咁,好彩完全冇呢個問題!小妹亦好中意佢唔係好重酒味,食完啲重口味嘅野,飲返啖真係好爽(ง°̀ロ°́)ง同三五知己嚟食絕對要嗌返壺!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 Outdark (飛達商業中心) (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

💰人均消費:$200-$300

#foodie小妹_旺角 #旺角 #旺角美食 #旺角黃店 #hkfoodie
2022-02-03 63 瀏覽
好多人食既韓國菜餐廳, 入到去見到鎖扣牆同天花掛咗好多星星吊飾, 燈光暗暗地幾浪漫. 點咗個炸雞, 好大碟! 炸雞皮脆, 肉唔'鞋', 好食. 仲有薯條同薯格. 有幾款醬汁點, 點黎食甜甜酸酸幾滋味海鮮年糕鍋, 有staff會幫手剪開一件件, 芝士同年糕呢個配搭冇得輸, 海鮮有蜆仔, 魷魚都好大隻. 仲有紫菜包飯, 食完已經飽晒,D芝士好滯

30 分鐘 (堂食)
2022-02-02 40 瀏覽
黎過幾次😆今次黎係慶祝朋友生日!!!環境好好!鋪頭暗暗地 用裝飾吊燈黎照明播住kpop 歌 好有feel~當日下午2點左右黎唔洗等位2個人坐到卡位~好舒服好闊落~好岩傾計/📍芝士炒雞賣相:5/5味道:5/5因為疫情好耐冇去旅行~好掛住韓國美食💓芝士炒雞滿滿回憶雞沾滿芝士好邪惡😎😎一拉起個下有芝士拉絲💓💓好幸福配埋辣炒年糕 好食!!🙌🏻唔會太辣2個人食係相當飽肚🤣🤣🤣仲有其他配菜~有紫菜飯 泡菜 雞蛋卷📍野飲order左士多啤梨smoothie好飲💓💓💓甜度適中💓💓鐘意依隻味
黎過幾次😆今次黎係慶祝朋友生日!!!
環境好好!
鋪頭暗暗地 用裝飾吊燈黎照明
播住kpop 歌 好有feel~
當日下午2點左右黎唔洗等位
2個人坐到卡位~
好舒服好闊落~好岩傾計

📍芝士炒雞
賣相:5/5
味道:5/5
因為疫情好耐冇去旅行~
好掛住韓國美食💓
有紫菜飯 泡菜 雞蛋卷

📍野飲order左士多啤梨smoothie
好飲💓💓💓
甜度適中💓💓鐘意依隻味

Outdark 鍾意🇰🇷韓國文化GE朋友一定要去試下依間~ 入到去幾嘈下..🎵音樂幾大聲..不過都OK~幾好氣氛…店內係比較暗..配上星星燈🌟🌟~勁好FEEL啊,幾浪漫~ 🌃♥️2個人唔食得幾多野..叫左1個芝士炒雞🥘🥘🥘🥘🧀🧀有得拉芝~~~~好正啊…栗米車士芝士,勁邪惡!! 😍炒雞好嫩..好多配料…有我至愛既年糕~~ 另外仲有紫菜飯,雞蛋,泡菜,菠蘿…完全係韓國既味道🤞🏻~~😋2個人食一盤已經飽~~ 另外叫左西柚梳打正正常常~~可以解膩 🍹
Outdark

鍾意🇰🇷韓國文化GE朋友一定要去試下依間~
入到去幾嘈下..🎵音樂幾大聲..不過都OK~
幾好氣氛…店內係比較暗..配上星星燈🌟🌟
~勁好FEEL啊,幾浪漫~ 🌃♥️

2個人唔食得幾多野..叫左1個芝士炒雞
🥘🥘🥘🥘🧀🧀有得拉芝~~~~好正啊…
栗米車士芝士,勁邪惡!! 😍

炒雞好嫩..好多配料…有我至愛既年糕~~
另外仲有紫菜飯,雞蛋,泡菜,菠蘿…
完全係韓國既味道🤞🏻~~😋
2個人食一盤已經飽~~

另外叫左西柚梳打
正正常常~~可以解膩 🍹

• 芝士炒雞
2022-01-23 75 瀏覽
星期六收工循例同同事一齊have a tea time成日食日本野,不如轉個口味食韓國野na!我地叫咗半份炸雞同炸醬麵炸雞影唔切相就清晒了😢一如既往都係咁好食!仲有薯格tim到炸醬麵就不過不失啦!個醬都濃味既,係略厭啲麵同豬肉都有啲少,但係勁多洋蔥..以88蚊依個價黎講。。下次會嗌其他😟野飲方面,友人都覺得係偏甜,我就覺得不過不失ga,叫做可以一試啦但係以前飲過佢米酒係好飲ga可能叫錯野飲先出事😶
星期六收工循例同同事一齊have a tea time
成日食日本野,不如轉個口味食韓國野na!

我地叫咗半份炸雞同炸醬麵
炸雞影唔切相就清晒了😢
一如既往都係咁好食!仲有薯格tim

但係以前飲過佢米酒係好飲ga
可能叫錯野飲先出事😶
blueberry  smootie
2022-01-14 87 瀏覽
大家好,最近韓國菜大熱,今期最HIT一定係食呢間OUTDARK長期滿座,一位難求,包括鍋物,炸雞,都係正宗韓國口味,非常好食今日食早場,過到黎係食韓風鐵板炒牛肉,加埋魚糕串串鍋湯底係鮮甜鰹魚湯底,配上各式年糕,蘿蔔片,多串魚糕串,仲有粉絲等配料先飲一口湯,好暖胃,再黎食蘿蔔,煮到好軟淋入味,接住食魚串,有D點似魚片另一款就厚實札實口感既魚糕串,口感幾好,呢個鍋物係一絲油都無,夠健康又好食鐵板上既炒牛肉年糕,配上嫩滑既牛肉,大量配料,年糕,瓜,辣椒,好重麻油香氣牛肉嫩滑份量多,再黎就係鐵板KEEP住個溫度,食到尾都係好夠熱年糕幾煙韌有口感
今日食早場,過到黎係食韓風鐵板炒牛肉,加埋魚糕串串鍋

年糕幾煙韌有口感