2022-05-27 55 瀏覽
岀到黎旺角咩都有得食,諗食咩都選擇困難症,突然好想食炸雞,就諗起outdark了,大家就岀發。好,坐低睇吓有咩好食先。甜辣炸雞,叫左全份炸雞,因為真係好大食,份量好多,好似有7,8件炸雞,甜辣汁恰到好處,炸雞個皮又薄又脆,裡面啖啖肉。炸薯角辣辣地最好味。仲叫左炸年糕,比平時湯年糕實淨一啲,好煙韌。炸醬麵,雖然佢黑麻麻,但係個味剛剛好,黑豆醬唔太咸,仲有豬肉粒、蔬菜粒做配料。蛋捲,呢個好好味,食落係軟綿綿既蛋,同飯團比例好好,加上醬汁同蟹籽,豐富層次感。最後叫杯Ade解下渴。

好,坐低睇吓有咩好食先。

最後叫杯Ade解下渴。
2022-05-26 51 瀏覽
超人氣嘅Outdark,我終於再食啦!!環境真係好靚💕 望住星空感覺好放鬆~ 聽住韓文歌咁快閃一場韓國😆😆 建議記得book位啦~平日夜晚都好多人💕 真係人氣爆棚✨芝士炒雞職員會好貼心咁幫我地mix 埋💕 簡直係可以整成瀑布嘅芝士!芝士份量真係好充足‼️ 怕辣嘅我叫咗原味,食落去都覺得有啲辣,但連埋芝士食又好似解咗咁😆 雞肉好嫩~配料有芝士蛋、菠蘿、泡菜及紫菜飯💕芝士炒雞有埋年糕,正✨ 真係韓國的味道🤩 成個份量都幾大,同幾個朋友一齊share就最啱😆海鮮煎餅煎到外脆內軟,口感軟糯,好足料‼️雖然切到一舊舊夠方便入口,但係每一舊都有蝦🍤 可能因為都幾多蔬菜,所以食落感覺唔會太油膩👍🏻Grapefruit Ade飲落好清新嘅柚子,味道剛好✨ 配梳打真係絕配🤩仲要估唔到都幾解辣😆 好清爽嘅飲品👍🏻 必叫‼️Strawberry Smoothie係有士多啤梨籽嘅🍓 飲落去比較濃稠~乳酪味濃✨ 又真係幾解辣😆 如果用粗飲管飲,大啖大啖應該會更加爽😆😆😆總括嚟講,兩個人叫呢啲真係有啲多🤣 約埋朋友一齊嚟就最好啦👍🏻 環境氣氛好好💕 食物質素又好😆 我要再食😍😍😍

芝士炒雞
職員會好貼心咁幫我地mix 埋💕

海鮮煎餅

Grapefruit Ade

Strawberry Smoothie

2022-05-26 39 瀏覽
🧀芝士炒雞($328):大滿足之選~內圈喺滿載嘅雞肉年糕,以及水牛車打芝士碎。外圈嘅解膩小食包括:韓國雞蛋卷、香炒泡菜、香甜菠蘿粒,以及紫菜飯。侍應會讓食客先影相,然後會將芝士加熱溶化,充分包裹住雞肉及年糕~啖啖肉真係好正!🐙海鮮煎餅($118):油香十足,油到反光,飽肚非常,宜淺嘗。材料有章魚,蝦仁,韭菜等。配上自家製醬汁,酸甜微辣,適當地解膩。🫐Blueberry Smoothie 藍莓沙冰($45):藍莓味濃郁,如乳酪口感般,酸酸甜甜,有一定濃稠度。飲品明顯見到藍莓碎,分量都幾大杯,真材實料!💓加分位:餐廳特意將燈光較暗,凸顯出天花星星掛燈,營造出浪漫輕鬆嘅感覺。有巨型熊公仔及擺設打卡。小編認為特別適合曖昧中嘅伴侶到訪,有氛圍感~☺️整體而言:1. 食物質素不俗。分量合理。2. 環境乾淨,輕鬆氛圍,拍拖打卡好地點。Outdark (厚福街) (尖沙咀)地址:尖沙咀厚福街8號H8 17樓Outdark (飛達商業中心) (旺角)地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓#香港食好西 #旺角 #韓國菜 #烤雞 #煎餅 #野生代言人

☺️整體而言:
1. 食物質素不俗。分量合理。
2. 環境乾淨,輕鬆氛圍,拍拖打卡好地點。

Outdark (厚福街) (尖沙咀)
地址:尖沙咀厚福街8號H8 17樓

Outdark (飛達商業中心) (旺角)
地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

2022-05-24 38 瀏覽
老友今晚好想食炸雞,故約左我去人氣店#Outdark。門口己有隻大熊迎接我們,餐廳的燈光調較比較暗黑,配有星星吊燈美美的,令人感覺放鬆。 第一時間叫左半份原味#炸雞🍗 ,份量2人分享剛剛好,雞皮超脆,肉汁豐富啖啖肉,仲配埋超脆的薯角、薯條跟薯格,很滿足😘。炸雞加啤酒🍻真係超級無敵,爽極🍻🍻🍻。🧆#炸醬麵 ,今次食到啱口味的炸醬麵👏🏻,呢度個醬汁調配得好恰當,唔會過咸或過甜,配菜有青瓜絲、洋蔥🧅同鵪鶉蛋,另上一碟黃蘿蔔併炸醬一併食,很正👍。
🥘#烤牛肉炒粉絲,炒粉絲係我一定要點的,喜歡粉絲煙韌的感覺,配合蘿蔔絲、雲耳、冬菇、洋蔥絲….,整體炒得濕潤入口煙韌,牛肉唔會韌,醬油加入麻油更好吃😋。

第一時間叫左半份原味#炸雞🍗 ,
炸雞加啤酒🍻真係超級無敵,爽極🍻🍻🍻。

2022-05-24
2022-05-23 58 瀏覽
Good vibes!It’s almost full house on a Monday early eveningLimited to 1.5 hours per seating Love the out dark RitaIt’s sooo hugeAlmost one pint in size With different fruit juice optionMixing my favourite bottled beer (corona or 1664)It’s not just igable but definitely soothing for the summerExtremely good to pair with the Korean spicy food as wellKimchi pork fried riceDefinitely wanna encore this riceThe pork is tender and deeply soaked in kimchi sauceNothing too spicyThe kind of comfort food y
Good vibes!
Love the out dark Rita
It’s sooo huge
Almost one pint in size

Kimchi pork fried rice
Nothing too spicy
The kind of comfort food you want right after a weekday work
2022-05-23 45 瀏覽
有個friend前排生日🎂我哋趁着考完試嚟到旺角食個lunch幫佢補足生日~我哋聽朋友推薦揀咗呢間韓國餐廳芝士豬肋骨$328一大鍋嘅芝士豬肋骨,好大舊豬肋骨肉,有好多芝士醬~職員首先會打開個爐,跟住幫我哋Mix埋啲芝士同捲埋俾我哋,服務一流!有芝士拉絲嘅感覺,豬肋骨幾香,肉質幾滑,仲有好多配菜,好似煎蛋餅🥞鹹鹹地,紫菜飯,泡菜同埋甜甜地嘅菠蘿🍍好豐富~海鮮煎餅$118好香嘅海鮮煎餅🥞食落覺得煙煙韌韌,仲有好多海鮮餡料,好似魷魚🦑蝦肉,仲有韭菜等等~幾香幾好味😋

芝士豬肋骨$328

海鮮煎餅$118
2022-05-19
2022-05-21 62 瀏覽
係一間樣樣嘢都大大碟嘅餐廳🤣超級適合成班friend一齊聚餐去!!情侶拍拖去比較難試多款唔同嘅嘢食~🫣不專業評分排名:1)炸雞(9.5/10)2)芝士豬肋骨(9/10)3)烤牛肉(8/10)4)炸醬麵(8/10)5)串串魚膏湯(7/10)6)海鮮煎餅(5/10)-<雙拼炸雞>(原味、醬油、甜辣、香蒜蜜糖)💰$192回頭率:🐥🐥🐥🐥🐥/5幸福感:🐥🐥🐥🐥🐥/5飽肚感:🐥🐥🐥🐥🐥/5性價比:🐥🐥🐥🐥/5👉🏻簡而精咁形容:叫一隻味會比較抵,今次叫晒四隻味試~排名係:「香蒜蜜糖」、「甜酸」、「醬油」、「原味」🤩d炸雞勁脆,好正好正🥹唯一扣分位係覺得太多薯條🤣如果少返少少薯條玩多一兩舊炸雞就好啦~btw勁大碟!兩個人食嘅話應該食完已經飽咗七成🤣<芝士豬肋骨>$338回頭率:🧀🧀🧀🧀🧀/5幸福感:🧀🧀🧀🧀🧀/5飽肚感:🧀🧀🧀🧀🧀/5性價比:🧀🧀🧀🧀/5不專業評分:9/10👉🏻簡而精咁形容:打卡程度100分🤩超級無敵拉絲!!真係可以拉到勁高🤣店員仲會好好咁過嚟幫我哋「煮」佢~味道都唔錯!差唔多係兩人份量。<炸醬麵>$98回頭率:🍜🍜🍜🍜/5幸福感:🍜🍜

不專業評分排名:
1)炸雞(9.5/10)
2)芝士豬肋骨(9/10)
3)烤牛肉(8/10)
4)炸醬麵(8/10)
5)串串魚膏湯(7/10)
6)海鮮煎餅(5/10)
<雙拼炸雞>
(原味、醬油、甜辣、香蒜蜜糖)
💰$192

回頭率:🍜🍜🍜🍜/5
幸福感:🍜🍜🍜/5
飽肚感:🍜🍜🍜/5
性價比:🍜🍜🍜🍜/5
👉🏻簡而精咁形容:面質幾彈牙!!

<烤牛肉>
回頭率:🧆🧆🧆🧆/5
幸福感:🧆🧆🧆/5
飽肚感:🧆🧆🧆/5
性價比:🧆🧆🧆/5
👉🏻簡而精咁形容:年糕好煙靭🥰牛肉就一般水平,不過都算多~

<串串魚膏湯>
💰$198
回頭率:🍲🍲🍲🍲/5
幸福感:🍲🍲🍲/5
飽肚感:🍲🍲🍲🍲/5
性價比:🍲🍲🍲/5
👉🏻簡而精咁形容:成兜嘢好豐富,不過可能我本身唔係好鍾意食🙈對佢印象只係好熱好熱同好熱,長期出緊煙,店員仲會俾個爐你興住佢~

<海鮮煎餅>
💰$118
回頭率:🐙🐙/5
幸福感:🐙🐙/5
飽肚感:🐙🐙🐙/5
性價比:🐙🐙/5
👉🏻簡而精咁形容:好油……..d fd形容話似煎釀三寶,因為成舊嘢大部份都係青椒🤣

2022-05-06
10 分鐘 (堂食)
  • 雙拼炸雞
  • 香蒜蜜糖炸雞
  • 芝士豬肋骨
2022-05-19 66 瀏覽
Outdark (飛達商業中心)地址: 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓餐廳已經唔係第一次食😙之前就喺情人節食佢尖沙咀嘅分店~ 今次就再一戰呢間餐廳啦!芝士炒雞 $328上次我就叫呢一個系列嘅辣炒豬肉 今次就試吓炸雞🍗呢個煲仲有韓國雞蛋捲丶水牛車打芝士丶泡菜丶菠蘿粒丶紫菜飯 炸雞份量好多 配車打芝士味道豐富 非常惹味🤩兩個人食我都覺得個份量有啲多 如果多啲朋友share再嗌啲嘅話我覺得更加好☺️海鮮煎餅 $118上次嚟已經食過 太好食所以要encore 出邊一般嘅海鮮煎餅一係就太多粉😅 一係就整得好唔香脆 但呢一度嘅海鮮煎餅就好完美! 餡料好豐富 三色椒丶魷魚丶蝦等等嘅都有 煎得好香脆唔會好粉 亦都唔會好流質 個口感好👍🏻Green apple $34食辣野梗係要配返杯凍冰冰嘅飲品啦😙杯梳打都唔錯 唔會太甜~
Outdark (飛達商業中心)

地址: 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

芝士炒雞 $328
炸雞份量好多 配車打芝士味道豐富 非常惹味🤩

海鮮煎餅 $118
煎得好香脆唔會好粉 亦都唔會好流質 個口感好👍🏻

Green apple $34
食辣野梗係要配返杯凍冰冰嘅飲品啦😙杯梳打都唔錯 唔會太甜~
.📍Outdark📍#饅頭去旺角 #饅頭食韓國菜其實小編一向唔係對韓國菜有特別大嘅興趣,今次去呢間餐廳主要係為咗慶祝朋友生日(she is a Korean food lover),所以下面嘅食評大家可以斟酌參考下。------------------------------1️⃣ 香蒜蜜糖炸雞 ($178)炸雞係大件無骨雞件,外皮比坊間其他炸雞香脆,肉質都頗嫩滑😆, 但就唔算特別多汁;味道上感覺以蜜糖香甜為主導,蒜味都濃烈但感覺只係負責提供香味,炸雞嚟講我都係鍾意以鹹味為主嘅多啲;另外仲有大量薯條薯角,但呢點係我眼中反而係扣分位,因為薯仔成本真係好平,而佢哋又唔算炸得特別出色🥴,以呢個價錢嚟講,我寧願佢畀翻多啲炸雞我。◾評分:7.3/10------------------------------2️⃣ 辣炒豬肉 ($268)雖然價錢望落好似有啲進取,但其實呢大碟嘢份量可以比3-4人share,五花腩肉份量充足,唔會淨係得一堆蔥同芽菜呃秤🥺;因為底下有爐頭keep住加熱,所以食物溫度都好足夠,一直都有蔥香散發💕;最吸引人嘅當然係側邊嘅芝士,配上辣炒豬肉入面惹味嘅甜辣醬,除非芝士燶成煎餅,如果
📍Outdark📍#饅頭去旺角 #饅頭食韓國菜
1️⃣ 香蒜蜜糖炸雞 ($178)
◾評分:7.3/10
香蒜蜜糖炸雞

2️⃣ 辣炒豬肉 ($268)
雖然價錢望落好似有啲進取,但其實呢大碟嘢份量可以比3-4人share,五花腩肉份量充足,唔會淨係得一堆蔥同芽菜呃秤🥺;因為底下有爐頭keep住加熱,所以食物溫度都好足夠,一直都有蔥香散發💕;最吸引人嘅當然係側邊嘅芝士,配上辣炒豬肉入面惹味嘅甜辣醬,除非芝士燶成煎餅,如果唔係都好難唔好食🙈;另外側邊仲有啲紫菜飯、泡菜同醃蘿蔔。整體嚟講我覺得可以一試。
◾評分:7.8/10
辣炒豬肉

🔸整體評分:7.6/10
🔸小編回頭率:7/10
辣炒豬肉
2022-05-18 5254 瀏覽
早排香港第五波疫症嚴峻, 親朋好友間幾乎冇見過面, 今晚終於有機會同表弟仔出去撐檯腳, 佢超興奮咁提議去Outdark食韓國菜, 於是今晚放工就帶佢去食餐dinner啦!幫襯過近十次, 食過返尋味總有原因, 就係大大碟又好味!餐廳內暗淡燈光+滿天星星吊燈, 營造了浪漫氣氛, 除了食物, 就連環境都令人印象難忘。【DIY Rice ball】HK$45將飛魚籽、飯、紫菜碎mix 埋, 自己戴住手套任意搓成飯團, 有得玩又有得食, 怪不得深受小朋友喜愛。飯團加入了飛魚籽, 食落有d層次, 又帶點紫菜清香。【Cheese Stick】HK$35芝士條炸得鬆脆不油, 熱辣辣時可以拉起長長芝士絲, 淡淡芝士香, 食落唔會漏。【忌廉海鮮】HK$328每次黎我都定必點呢款咁邪惡嘅main dishes, 原隻炸魷魚成為焦點, 影相打卡後, 職員再剪成一段段;  有小火爐興住, 令爐邊芝士熱熔, 拉起長長芝士絲; 炸魷魚炸皮索咗忌廉汁, 味道更提升, 魷魚爽而不硬; 墊底有索咗汁嘅椰菜、韓國年糕、幾隻蝦仔、蜆仔。爐邊再有紫菜飯、少少辣泡菜, 豐富!【Blueberry Smoothie】HK$45質感
幫襯過近十次, 食過返尋味總有原因, 就係大大碟又好味!

【DIY Rice ball】HK$45
DIY Rice ball

【Cheese Stick】HK$35
Cheese Stick

【忌廉海鮮】HK$328
忌廉海鮮

【Blueberry Smoothie】HK$45
質感滑, 藍莓味突出, 不過偏甜, 待冰全溶, 甜度勉強才可接受。
Blueberry Smoothie
2022-05-16
DIY Rice ball
Cheese Stick
忌廉海鮮
2022-05-16 144 瀏覽
上次問過大家開放堂食最想食咩結果大比數都係打邊爐😂😂估計大家都未燃燒盡個邊爐魂咁中島暫且都係唔同大家爭位住食個最少人揀嘅炸雞先🙈—————————————————————揀嚟揀去最後都係去番oυтdarĸ上次都無試佢哋嘅炸雞今次點都一定要叫雞識食雞梗係要揀半半炸雞啦一個原味一個醬油仲有大量薯條薯角薯格成個「氣炸鍋」咁 熱氣爆炸嗰隻🤣啲雞無再俾醬汁焗住而淋曬👨🏽‍🦱鯨吞左大半碟而炸雞同時附有三款醬汁同醃蘿蔔有肉桂蘋果?茄汁同香蒜蜜糖既然有個氣炸鍋咁要搵番個相對清淡相配所以就揀左魚糕湯鍋❤️一個鍋有大量魚糕片同魚糕串絕對適合三五知己нappy ѕнare現場都見到好多檯都食緊—————————————————————⚉ 雙拼炸雞 $192⚉ 串串魚糕湯 $198⚉ ιce peacн ade $34⚉ green apple ade $34
上次問過大家開放堂食最想食咩

2022-05-11
  • 雙拼炸雞
  • 串串魚糕湯
2022-05-16 57 瀏覽
超有人氣嘅outdark我都同朋友食過幾次😌首先個環境真係幾浪漫 同朋友或者同情侶飲杯酒食炸雞都幾正💕呢度嘅炸雞真係好脆 肉質又嫩滑🍗個芝士豬肋骨都超大份好抵食🤩
一去到無論係reception 定係入到去坐 都見到同聽到啲員工高談闊論 全程都係到傾偈我見到有啲顧客枱面有水 但我地無 我唔肯定係咪要叫先有比水我地 咁我就叫佢地比杯水我 但員工哦咗我一下之後 我到食完餐飯都仲未見到杯水 都唔緊要啦我地食咗全份炸雞同埋 海鮮煎餅炸雞($192) 無咩特別 份量偏少 有啲薯條係上面襯托 睇落係無咁單調海鮮煎餅($118)就不嬲唔會預有好多海鮮係入面 如無意料真係得幾粒蝦 個煎餅食落去好乾 啲菜食落乾到有啲啃喉仲有朋友藍色個杯Blue Lemon我無影到 飲落係雪碧味 值唔值個價錢 就你地諗啦之後到埋單 其實我就預備咗信用卡 點知見到佢寫住卡機壞咗 叫我地比現金 咁我地比現金啦 收錢個陣就快 找錢個陣唔見咗人影 我地都等咗一陣 我唔知係咪找錢都要好似拎杯水咁問一問先有 我又驚問完之後又比人遺忘咗 所以放棄無問啦 Fyi, 平日六點去食 入到去成個場淨係坐咗四分之一人 我好少會打食評甚至比負評 因為普通嘅餐廳我都會比3星以上 不過呢間真係值得我打下食評啦

我地食咗全份炸雞同埋 海鮮煎餅
全份炸雞

海鮮煎餅

Fyi, 平日六點去食 入到去成個場淨係坐咗四分之一人

2022-05-13 78 瀏覽
一直都好鍾意同朋友去outdark食韓國菜,次次都食得好滿足。🍴雙併炸雞 $192我哋今次揀咗甜辣味同埋香蒜蜜糖味,炸雞每一舊都啖啖肉,炸得唔會好乾,個醬汁份量啱啱好,入面都有好多薯條薯格薯角。🍴DIY rice ball $45紫菜蟹籽加飯呢個組合無得輸!仲有得自己落手親自整,非常有趣。🍴炸醬麵 $98呢個炸醬麵超級值得嗌,份量好多,個炸醬好好食,面嘅質地都好好,又有青瓜黃蘿蔔同埋鵪鶉蛋 ,仲有好多配菜。🍹strawberry smoothie $45🍹Yuzi Ade $34

🍴雙併炸雞 $192

🍴DIY rice ball $45

🍴炸醬麵 $98

🍹strawberry smoothie $45

🍹Yuzi Ade $34

2022-05-11 47 瀏覽
一想食韓國野,第一時間就會諗起outdark!!🍢串串魚糕湯($198)呢個湯嘅材料好豐富,有年糕、蘿蔔、魚糕串、粉絲等等,加上鏗魚湯底,鮮甜又暖胃!🍗香蒜蜜糖炸雞(半份)($118)知道outdark嘅炸雞份量係多到嚇親人,點知叫半份都係好多!!除左炸雞外,仲會有薯條同薯格🍟🥩烤牛肉炒粉絲($98)食韓式粉絲最怕嘅一定係太多油😩但呢個一啲都唔會!!😍粉絲有咬口,牛肉好香,一啲都唔會韌,份量適中,值得一試!

一想食韓國野,第一時間就會諗起outdark!!

🍢串串魚糕湯($198)

🍗香蒜蜜糖炸雞(半份)($118)

🥩烤牛肉炒粉絲($98)