繼續都係韓國嘢🤣🤣希望大家唔會睇到厭啦~平時食韓國嘢第一時間會諗起炸雞,但其實除咗炸雞,仲有好多正嘢食😆😆😍豬肉鍋 $288👀因為最近實在太熱氣😂想食少啲煎炸嘢,今次就揀咗豬肉鍋~成個鍋會有粟米芝士、紫菜飯、菠蘿、泡菜同埋炒豬肉!分量起碼可以2-3人share~中間嘅炒豬肉仲會有大量魚糕、蔬菜同年糕😍醬汁甜甜辣辣,如果有肚量係建議叫多一碗白飯,撈埋飯食係超正👍🏻👍🏻😍海鮮煎餅 $118👀唔知點解最近食韓國嘢都好鍾意叫煎餅食🤣又係俾佢嗰分量嚇親🫣比想像多!同埋入邊真係會魷魚+蝦肉!重點真係佢配個兜醬汁~甜酸辣有齊晒!超正🥰🥰😍藍莓乳酪 $48👀係有啲九唔搭八🤣🤣無奈真係唔想飲酒,好似加咗乳酪嘅飲品都會相對健康🤣仲可以清下腸胃🫣🫣好飲!

😍豬肉鍋 $288

👀因為最近實在太熱氣😂想食少啲煎炸嘢,今次就揀咗豬肉鍋~
中間嘅炒豬肉仲會有大量魚糕、蔬菜同年糕😍

😍海鮮煎餅 $118

😍藍莓乳酪 $48

2022-06-23 5857 瀏覽
過左咁多年,人氣依然鼎盛😯,食客仍然讚不絕口。佢最出名嘅應該係芝士豬肋骨,但我喺韓國食過,麻麻地,所以今次我係衝住炸雞而嚟😏。餐廳環境真係好暗,中意嘅人可以話好有情調,同埋幾有私隱感,但影相好難影得好,光線唔夠影到好矇😅。蒜香蜜糖炸雞 (全份) $178男友表示好驚訝🤣,估唔到除左有無骨炸雞外,仲有三款炸薯,分別薯條、薯格、薯角仔,個人覺得薯角最有薯味。炸雞估計有10-15件,而且幾大件,啖啖肉😋;肉質唔會好實、好鞋,但又未到嫩滑。個醬雖然幾濃蒜味,但唔係果d會令人口臭嘅臭蒜味,我中意😏。另外仲跟左3個醬,分別係蒜香蜜糖、茄醬、有玉桂味嘅辣醬。我同男友比正常男/女性大食,但呢盤炸雞真心多!!!😨 亦可能因為個汁甜嘅關係,令人好快滯,食到尾真係要夾硬食🤣。加蕃薯芝士條 $28/3條濃蕃薯甜味,中間係芝士味唔濃嘅水牛芝士,可惜食果陣已經拉唔到絲😞。Hoegaarden $38/1支330ml自己本身唔好酒,但既然嚟到,就要入鄉隨俗------炸雞配啤酒!! 第一次飲,味道唔錯,唔會好苦,飲落幾爽。

蒜香蜜糖炸雞 (全份) $178

個醬雖然幾濃蒜味,但唔係果d會令人口臭嘅臭蒜味,我中意😏。
另外仲跟左3個醬,分別係蒜香蜜糖、茄醬、有玉桂味嘅辣醬。

加蕃薯芝士條 $28/3條

Hoegaarden $38/1支330ml
2022-06-20
旺角名物,韓式炸雞專門店 呢度仲有各類韓式鍋物同小吃類今期呢度主打鮮脆炸八爪魚,原隻炸脆,放上鍋上,有芝士粟米,飯團,辣炒年糕,各類食材,非常豐富,類似大雜鍋咁,主打就係香脆又鮮彈牙爽口既脆魷魚,夾埋辣年糕食,口味正宗!!仲有拉絲芝士,一定好食!環境仲好有氣氛!!點少得韓式炒粉絲,加上麻油同肉片炒,唔油膩之餘,香氣迫人,味道豐富,粉絲又索曬食材既味道,份量也不少!消費$400/ 服務好,環境夠打卡,食物接近當地口味,好食 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
旺角名物,韓式炸雞專門店 呢度仲有各類韓式鍋物同小吃類
仲有拉絲芝士,一定好食!
環境仲好有氣氛!!

消費$400/ 服務好,環境夠打卡,食物接近當地口味,好食
 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
2022-06-19 63 瀏覽
好想好想去韓國旅行呀 嚟outdark一解思鄉之情 睇下menu先諗起韓國最掛住就係佢嘅魚糕湯 街邊個d真係好好味 一於今次叫一盤嚟食 當然韓國係唔會有獅子狗呢款嘅 除咗魚糕之外仲有粉絲年糕係入面 點可以漏咗炸雞呢 兩個人可以嗌半份炸雞 我哋叫做香蒜蜜糖味 原來除咗雞之外佢上面仲有薯條薯格好大盆啊 無骨嘅炸雞啱晒我呢啲懶人 食到唔停口啊 仲有叫咗個韓式牛肉炒粉絲 我哋掛住食魚糕湯同炸雞冷落咗佢仲有叫左罐忌廉溝鮮奶同蜜桃汁 蜜桃汁好surprise 唔係d膠味 仲有果肉係入面 可以一試 超豐富嘅一餐 食完出去排埋長龍勁多人等位 要食真係要早d嚟

仲有叫咗個韓式牛肉炒粉絲 我哋掛住食魚糕湯同炸雞冷落咗佢

超豐富嘅一餐 食完出去排埋長龍勁多人等位 要食真係要早d嚟
  • 香蒜蜜糖炸雞
每次想食韓國嘢,第一時間都一定會去旺角Outdark🤤🤤🤤幫襯左都超過5-6次,每一次都試唔同嘅嘢都唔厭🥢私心推薦炸魷魚配辣炒年糕,每次食完上面啲魷魚,喺底嘅年糕就會超級入味😋另外一定要提呢度嘅炸雞,有好多唔同味!而我最鐘意係甜辣炸雞,辣味唔太重,啱曬怕辣又想試嘅人🍤最後我每次都會叫呢度嘅炸醬麵,係我食過咁多間韓國餐廳最好食🍜但份量都算多,細食嘅人可以同朋友share!outdark另一賣點係環境夠曬浪漫,暗暗地有星星燈飾襯托🙈啱曬同朋友飲住嘢傾計!
  • 炸醬麵
2022-06-17 57 瀏覽
呢一間係旺角嘅樓上韓國餐廳🍴最吸引一定係佢哋個環境 都幾浪漫 有情調🌹嚟到必食佢哋個炸雞🍗炸雞嘅外皮炸得好香脆 入面嘅雞肉好嫩滑 而且無骨 啖啖肉 仲好Juicy 再配埋大量嘅薯條,薯角同薯格 份量十足🍟
2022-06-16 54 瀏覽
Outdark以星光閃閃的佈置聞名,一進餐廳就感受到熠熠星光的浪漫氣氛,餐廳生意興隆,人氣滿滿、平日六點半左右全場已經要等位原味炸雞炸雞外皮炸的酥脆,內餡保有juicy的雞汁,好好味,附贈一些薯格、薯塊。既邪惡又美味,食量小的朋友們記得點半份就好,必食炸蝦卷喜歡吃飯的朋友點了份韓式飯捲,炸蝦意外脆口彈牙,整體味道十分清爽開胃海鮮煎餅煎餅皮薄料多,每一口都吃得到配料,沾上一旁辣醬最對味!烤牛肉炒粉絲炒粉絲味道偏鹹,換句話說味道相當濃郁,很適合配著飯卷一起吃。Mango Ade清爽好喝又解膩,來一杯配上炸雞,真係正

原味炸雞

炸蝦卷

海鮮煎餅
煎餅皮薄料多,每一口都吃得到配料,沾上一旁辣醬最對味!

烤牛肉炒粉絲

Mango Ade
清爽好喝又解膩,來一杯配上炸雞,真係正

2022-06-14 50 瀏覽
今日終於有機會試一直都好多人推介嘅韓國餐廳 Outdark , 喺旺角地鐵站行去好快,五分鐘唔洗就去到。我地當時6點幾左右去到,都已經幾多人,睇黎真係名不虛傳甘受歡迎。入到去餐廳好有情調,天花有好多星星燈吊落嚟,播主音樂 好有feel幾浪漫。我哋兩個人被安排去一個卡位,坐得好舒服。香蒜蜜糖炸雞半份 +年糕 +芝士條 炸雞嚟到超大份,我差啲以為自己嗌錯咗全份,數過都有七大件,嚟到熱辣辣。上面淋咗好多蜜糖醬,食落甜甜地帶有蒜香。最厲害嘅係,就算淋滿醬汁都保持到超脆嘅外皮,入面嘅雞肉亦都超多汁。 芝士條外皮酥脆,入面可以拉絲,芝士味夠濃 年糕煙煙韌韌,年糕嘅醬汁係甜辣味嘅,超正 炸醬麵 份量好大,每條麵都掛滿醬汁,而且配料有好多椰菜,木耳同埋肉片。食落鹹度啱啱好 ,濃郁好味 海鮮煎餅 煎餅嚟到賣相好好,外皮煎到酥脆,入面有好多韭菜紅椒青椒等,仲有大大粒蝦,食落香口,而且食甘多炸野,食到菜感覺都健康啲 Strawberry smoothie / Mango Ade 士多啤梨味酸酸甜甜解膩一流 /芒果梳打唔會太甜

香蒜蜜糖炸雞半份 +年糕 +芝士條

芝士條
外皮酥脆,入面可以拉絲,芝士味夠濃

年糕
煙煙韌韌,年糕嘅醬汁係甜辣味嘅,超正

炸醬麵

海鮮煎餅

士多啤梨味酸酸甜甜解膩一流 /芒果梳打唔會太甜

2022-06-13 128 瀏覽
🐣🐥Outdark 🐣🐥旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓聞雞跳舞 聞雞起舞旺角站雅蘭中心E出口行幾分鐘內就到記得係飛達商業中心 唔好行錯見到門口有啤啤熊 sorry嗰隻唔係啤啤熊 巨人版熊仁 成個人咁高 佢隔籬有隻大老虎趴喺度係啦 就係呢度你會覺得有啲 復古經典嘅感覺裏面嘅裝修 加上燈光都係比較偏暗睇返餐牌嘅簡介 原來負責人 老闆係特意安排實色木板 木枱木凳 黃光影影 既然喺韓國超過60間分店嘅炸雞專門店嚟到香港冇理由唔試烤牛肉冇乜肥膏 唔係低成本製作烤牛肉飯卷亦都係材料足 大大嚿非酒精飲品Green Apple 🍏 價錢平靚正 $34炸雞肉多 冇多餘炸粉
🐣🐥Outdark 🐣🐥

烤牛肉飯卷亦都係材料足 大大嚿
非酒精飲品Green Apple 🍏 價錢平靚正 $34
炸雞肉多 冇多餘炸粉
2022-06-13 27 瀏覽
呢一間韓國餐廳長期都勁多人去食 必食佢哋個芝士炒雞🐔有半邊爐都係芝士 再撈埋落個年糕炒雞肉到 每一舊雞都包滿拉絲芝士 真係超級惹味🧀旁邊仲有啲芝士蛋、泡菜、紫菜飯同菠蘿🍍真係超級豐富!
2022-06-09 67 瀏覽
耐唔耐都會想食下韓國嘢,今日就去咗旺角呢間Outdark,餐廳氣氛好好,燈光較暗,滿天星星,幾有情調。🇰🇷海鮮炒年糕賣相十分精美,用上傳統韓式熱鐵板鍋,上枱時店員會幫手剪魷魚鬚,烤得好香脆。而入面其他材料好多,包括有蜆肉、年糕、菇類、椰菜,年糕口感軟糯,好味!不過要留意佢個醬汁除咗較為重口味之外,仲會越煮越辣,我同朋友食到辣得好過癮!而鍋外邊仲有紫菜飯、芝士粟米、菠蘿粒同埋泡菜,相當豐富!芝士碎熱溶咗之後呈現長長嘅拉絲效果,真係好邪惡😍🇰🇷泡菜煎餅份量都幾多,而且煎到非常香脆,口感好好食!泡菜亦都好足料!點埋醬汁食更加惹味🇰🇷Strawberry smoothie🍹士多啤梨味道好出,加埋乳酪味好夾,口感較杰身🇰🇷Mojito Ade🍹甜甜地幾清新下,解渴同埋解辣岩晒

🇰🇷海鮮炒年糕

🇰🇷泡菜煎餅

🇰🇷Strawberry smoothie🍹
士多啤梨味道好出,加埋乳酪味好夾,口感較杰身

🇰🇷Mojito Ade🍹
甜甜地幾清新下,解渴同埋解辣岩晒

2022-06-09 52 瀏覽
呢間韓國餐廳環境氣氛一流,昏暗嘅環境配星星吊燈,營造韓劇浪漫的氣氛☺️☺️☺️🧡芝士炒雞 $328韓國餐大滿足之選,揀咗normal辣,甜甜地辣味不重,啱哂食唔到辣嘅朋友仔🌶芝士加熱溶化後,店員會幫忙把雞粒和年糕拌勻,芝士有拉絲效果。我鍾意個醬汁與芝士好夾,啖啖肉,邪惡美食😋😋😋外圍有菠蘿可以解一解膩。還有泡菜、紫菜飯團、韓式雞蛋卷🧡韓式烤牛肉飯卷 $88都有成10件,每一件卷牛肉份量都好多,但如果牛肉可以再入味d就更好🧡outdark ade $34我揀了Grapefruit,感覺會比較fresh,加了西柚味嘅梳打水

🧡芝士炒雞 $328

🧡韓式烤牛肉飯卷 $88

🧡outdark ade $34
  • 芝士炒雞
2022-06-08 46 瀏覽
之前同屋企人食過已經有讚無彈,今晚約朋友再食呢間⋯⋯一樣冇令我失望朋友入到去「嘩」一聲話好靚,環境已經贏咗先烤牛肉飯捲$88烤牛肉好正,材料豐富雙拼炸雞$192(甜辣炸雞、香蒜蜜糖炸雞)兩款炸雞都正到冇朋友,汁料又正、炸雞夠脆,薯條又夠熱⋯⋯我先頭都驚食唔晒,但係好食到停唔到口芝士豬肋骨$338除咗有豬肋骨之外,仲有車打芝士、紫菜飯、雞蛋卷、泡菜等等車打芝士經過熱力溶埋一齊,將佢包住豬肋骨食,原來係好好食的芝士控嘅我同朋友都非常滿足呀飲埋特飲⋯⋯正!Blueberry smoothie yoga$45Grapefruit $34Yuzu$34呢間真係好多人幫襯,想食韓國菜一定會諗到呢間,環境又好,食物質素真係一流,我啲朋友話下次一定會再嚟
朋友入到去「嘩」一聲話好靚,環境已經贏咗先
烤牛肉飯捲$88
烤牛肉好正,材料豐富
雙拼炸雞$192(甜辣炸雞、香蒜蜜糖炸雞

芝士豬肋骨$338

除咗有豬肋骨之外,仲有車打芝士、紫菜飯、雞蛋卷、泡菜等等
車打芝士經過熱力溶埋一齊,將佢包住豬肋骨食,原來係好好食的
芝士控嘅我同朋友都非常滿足呀
飲埋特飲⋯⋯正!
Blueberry smoothie yoga$45
Grapefruit $34
Yuzu$34

2022-06-07
2022-06-08 51 瀏覽
氣氛指數:🌕🌕🌕🌕🌖好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗記得同朋友黎食過幾次,第一次食仲一齊寫左個鎖掛住餐廳😁 一直對呢間炸雞店印象好好!好岩聚會又好有氣氛!成間餐廳都係星星勁靚😆😆😆記得之前係食撈芝士的炸雞鍋!超正!今次就試左啲唔同的野😋【雙拼炸雞 - 香蒜蜜糖味&甜辣味】$192除左炸雞仲有啲薯條薯格食,香蒜蜜糖好正!甜辣炸雞偏甜,如果再辣啲就好啦😆但如果唔係好食得辣朋友仔應該覺得岩岩好 😋 總捨炸雞就同以前食一樣咁好食!【串串魚糕湯】$198食完炸雞,飲個熱辣辣嘅魚糕湯,食返啲軟冧冧的魚糕balance 返好正!料材好豐富,有魚糕、年糕、獅子狗卷、蘿蔔、金菇,仲有青口、鵪鶉蛋等等!【藍莓乳酪smoothie】$45Smoothie都算幾滑,甜度對我黎講岩岩好,朋友飲草莓味就覺得甜左小小。重點好大杯,哈哈,食炸雞食到口乾可以飲黎爽爽P.S. 估唔到outdark廁所咁乾淨,仲有香薰😂😂以黎呢度食炸雞可以放心飲野飲!
氣氛指數:🌕🌕🌕🌕🌖
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

【雙拼炸雞 - 香蒜蜜糖味&甜辣味】$192

【串串魚糕湯】$198

【藍莓乳酪smoothie】$45

大推年糕鍋 一食落去 我返左家鄉啦🎶🎶🎶真係完完全全會係韓國先食到既味道🤩🤩偏辣既 怕辣既朋友要小心炸雞份量好多 但同韓國既無得比 韓國橋村炸雞實在太出色 呢度酸酸甜甜既汁都幾好味 雞都夠脆 仲去晒骨 我就比較鍾意有骨既 辣味就唔夠香辣其他菜式都一般般 主要係個年糕鍋可以一解思鄉之情

其他菜式都一般般 主要係個年糕鍋可以一解思鄉之情