2021-11-30 42 瀏覽
📍 Outdark (厚福街) (尖沙咀) 推介食第二次食呢間都係咁好味,每次都好多人排隊,今日就同同事2:30食可以直接入,環境都依舊咁好,星星閃燈,愛情鎖牆,環境陰暗,加埋啲音樂,就好似置身喺韓國咁,食完炸雞飲杯野🥰🥢甜辣炸雞$178勁大碟,勁多炸薯塊薯條薯角 雞都幾滑入味🥢串串魚糕湯 $198食完炸雞炸薯條覺得太油,可以叫呢個 佢一路有個Gas爐幫你熱住d食物 暖笠笠又好飲,都係好大份有好多粉絲魚糕魚蛋金菇添我杯嘢飲都好好飲,blue lemon 必試 blueberry smoothie 🤤🤤🤤🤤我哋賣單都係四百幾,係食唔晒,呢個份量可以三至四個女仔食都得,所以都真係抵!地址:
📍 Outdark (厚福街) (尖沙咀) 推介食
🥢甜辣炸雞$178
勁大碟,勁多炸薯塊薯條薯角 雞都幾滑入味

🥢串串魚糕湯 $198
有好多粉絲魚糕魚蛋金菇添

我杯嘢飲都好好飲,blue lemon 必試
blueberry smoothie 🤤🤤🤤🤤

地址:

• 原味炸雞
難得去開tst 行街,行到攰想搵一間舒服啲嘅餐廳同朋友吹水☺️Outdark 個老細係韓國人,好nice入面環境好舒服,好岩約埋三五知己嚟吹水同食地道韓國嘢串串魚糕湯 $198入面有獅子狗,魚糕同啲菜做配料☺️魚糕好彈牙,同埋湯底一d 都唔咸,可以一邊食一邊飲啲湯豬肉炒粉絲 $88粉絲稍為炒得唔夠乾身,同好多豬肉,一啲都唔hea 家🥰配合埋啲洋蔥一齊炒好惹味烤牛肉Kimbap $88好足料嘅kimbap, 入面有蛋,青瓜,生菜,酸蘿蔔,蘿蔔絲,同烤牛肉,材料真係好多,食落去有唔同口感,好清新最後我地仲叫左2杯奶昔🥤,分別係士多啤梨味🍓同藍莓味🫐,有果肉,同味道都好濃郁,完全唔似係用粉沖出嚟
入面環境好舒服,好岩約埋三五知己嚟吹水同食地道韓國嘢

串串魚糕湯 $198

豬肉炒粉絲 $88

烤牛肉Kimbap $88

2021-11-24 63 瀏覽
週末與朋友到尖沙咀逛逛走著走著,突然想吃韓國菜,想要吃韓式煎餅Openrice了一下,便來到H8的Outdark◭辣炒豬肉 $268 🅙🅙🅙🅙/5好大一鍋,不要以為它只有芽菜多豬肉碎亦很足量,與朋友吃不完冷冷的天氣,吃著熱熱的鍋物,很滿足很喜歡他們的泡菜,辣度適中配料很多,有芝士、泡菜、菠蘿、紫菜白飯特別喜歡芝士與紫菜白飯,與辣炒豬肉很配吃完身體感到暖暖的◭韓式海鮮煎餅 $118 🅙🅙🅙🅙/5海鮮份量尚算多尤其欣賞他們加入大量蔬菜,如青椒跟蔥很香很喜歡◭Ice Peach Ade $34 🅙🅙🅙🅙/5⚎⚎⚎Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5⚍⚍⚍
週末與朋友到尖沙咀逛逛
走著走著,突然想吃韓國菜,想要吃韓式煎餅
Openrice了一下,便來到H8的Outdark

◭辣炒豬肉 $268 🅙🅙🅙🅙/5
好大一鍋,不要以為它只有芽菜多
豬肉碎亦很足量,與朋友吃不完
冷冷的天氣,吃著熱熱的鍋物,很滿足
很喜歡他們的泡菜,辣度適中
配料很多,有芝士、泡菜、菠蘿、紫菜白飯
特別喜歡芝士與紫菜白飯,與辣炒豬肉很配
吃完身體感到暖暖的

◭韓式海鮮煎餅 $118 🅙🅙🅙🅙/5
海鮮份量尚算多
尤其欣賞他們加入大量蔬菜,如青椒跟蔥
很香很喜歡

◭Ice Peach Ade $34 🅙🅙🅙🅙/5
⚎⚎⚎
Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5
⚍⚍⚍
之前幾次去Outdark都大排長龍,今次未夠六點就到成功爭取最後一張台~ Lucky~ Order左邪惡嘅芝士豬肋骨,一大盤沾滿韓式BBQ醬嘅濃味豬肋骨同有差唔多半板嘅粟米水牛車打芝士外,鐵板上仲拌有kimchi、韓國雞蛋卷、紫菜飯同燒箥蘿。睇住店員係你面前將芝士同豬肋骨mix埋,跟住一路食一路有芝士拉絲,邪惡得嚟有著無名嘅快感,非常治癒!豬肋骨分量多而且肉質豐厚,紫菜飯都係大愛!萬眾期待嘅香蒜蜜糖炸雞(半份)嚟啦~ 最鍾意佢搭配粗薯條、薯角同薯格,滿足饞嘴嘅我~ 除左炸雞皮薄juicy香嫩之外,香蒜蜜糖醬都係我每次去Outdark都要翻兜嘅原因,真心高質!原味Makgeoli 酒精濃度唔高甜甜地好易入口,碎冰有D多難免越飲越淡,但keep住幾冰凍所以配炸雞同濃味豬肋骨係爽嘅~每次到訪Outdark總會令人滿載而歸,食物又keep到高水準,抵佢長期人氣高企!Menu-

芝士豬肋骨

香蒜蜜糖炸雞(半份)

Makgeoli

Menu-

芝士豬肋骨
香蒜蜜糖炸雞(半份)
  • 香蒜蜜糖炸雞
2021-11-23 52 瀏覽
韓國胃又發作,二話不說就約outdark🤣隔離枱仲要係韓國人😉🇰🇷☑️串串魚糕湯係韓國既時候,天氣一凍就會想食返串魚糕。最近香港天氣開始涼涼地,叫返個熱辣辣既魚糕湯就岩啦!入面有好多串不同類型既魚糕,粉絲,冬菇,年糕,金菇,蘿蔔,鵪鶉蛋,魚糕吸哂湯底既味道,連埋湯一齊食👍🏻配料都好入味。因為佢係比埋個爐你,一路食一路都keep住暖粒粒🥰☑️海鮮煎餅海鮮煎餅真係我黎甘多次就叫甘多次既野,煎餅出面煎到微微香脆,入面就鬆軟,上枱前已經好貼心甘幫你切到細細件,入面有魷魚🦑蝦🦐韮菜,點埋煎餅專用既醬汁,好岩同朋友一路傾計一路食。☑️海鮮辣炒麵之前黎親都食炸醬麵,但朋友話想試哩款辣炒麵,甘就試下新野啦!原先我好驚會太辣,因為係冇得簡辣度,不過我哩個食開小辣既人都覺得唔辣,所以大家都唔洗擔心😉辣炒麵有一股獨有既香味🤣🤣加埋辣辣地,食完一啖就會想食兩啖👍🏻配料方面都好豐富,海鮮就有青口,蝦同魷魚,仲有啲素菜😋☑️Grapefruit Ade以我飲자몽既經驗話我知,飲品叫西柚係一定唔會出錯🤣味道都幾清新,唔似係用粉沖出黎,食到辣辣地飲返啖即刻fresh哂👍🏻

☑️串串魚糕湯

☑️海鮮煎餅

☑️海鮮辣炒麵

☑️Grapefruit Ade

1️⃣ 芝士炒雞 配韓國雞蛋卷, 水牛車打芝士, 泡菜, 菠蘿粒同紫菜飯Server會幫你撈埋, 芝士拉絲睇見都覺得好正又邪惡🤤🧀覺得好好味😋不過都好快飽🤰🏻2️⃣ 燒豬梅頭肉(鹽味)我同朋友們都最中意呢款!! 豬肉烤得好好味呀!!點埋個汁一流👍🏻 最早食哂就係呢款😆宜家諗返起都覺得肚餓呀🤤3️⃣ 香蒜蜜糖炸雞(半份)味道甜甜地都唔錯不過無咩特別👌🏻4️⃣ 泡菜煎餅個邊邊煎得幾脆, 不過感覺有少少油膩🤔🍹 飲品方面覺得Ade系列好飲呀👍🏻由其是大熱天時, 飲Ade都幾解到渴我叫左Yuzu口味, 唔會太甜所以好中意😋🍸 但Rita系列就麻麻地啦🥴佢係水果味+啤酒mix埋既飲品🥴好似藥水呀🥴值得一提係尖沙咀分店如果慶祝生日既話🎂帶蛋糕去切係免切餅費嫁🥳而且Lunch如果無人等緊位, 仲會俾你坐耐d添👍🏻
1️⃣ 芝士炒雞
配韓國雞蛋卷, 水牛車打芝士, 泡菜, 菠蘿粒同紫菜飯
Server會幫你撈埋, 芝士拉絲睇見都覺得好正又邪惡🤤🧀
覺得好好味😋不過都好快飽🤰🏻

芝士炒雞

2️⃣ 燒豬梅頭肉(鹽味)
我同朋友們都最中意呢款!! 豬肉烤得好好味呀!!
點埋個汁一流👍🏻 最早食哂就係呢款😆
宜家諗返起都覺得肚餓呀🤤

燒豬梅頭肉(鹽味)

3️⃣ 香蒜蜜糖炸雞(半份)
味道甜甜地都唔錯不過無咩特別👌🏻

4️⃣ 泡菜煎餅
個邊邊煎得幾脆, 不過感覺有少少油膩🤔

泡菜煎餅

🍹 飲品方面覺得Ade系列好飲呀👍🏻
由其是大熱天時, 飲Ade都幾解到渴
我叫左Yuzu口味, 唔會太甜所以好中意😋

🍸 但Rita系列就麻麻地啦🥴
佢係水果味+啤酒mix埋既飲品🥴好似藥水呀🥴

值得一提
係尖沙咀分店如果慶祝生日既話🎂
帶蛋糕去切係免切餅費嫁🥳
而且Lunch如果無人等緊位, 仲會俾你坐耐d添👍🏻

午餐
芝士炒雞
燒豬梅頭肉(鹽味)
2021-11-23 40 瀏覽
天氣開始凍,想食啲熱辣辣嘅食物,Outdark 嘅韓國炒年糕啱晒! 有爐熱著年糕,好暖笠笠!餐廳天花裝滿星星,好似夜晚咁,非常有氣氛! 😍 豬肉炒年糕有得揀較辣或正常辣,要了正常辣,開頭驚食唔到,但原來都唔係好辣👍🏻 炒豬肉及年糕份量幾多! 醬汁濃味,啱晒同紫菜飯一齊食! 另外有大大片魚糕😋 年糕夠晒煙韌😍 粟米連拉絲水牛車打芝士好好食😈香甜菠蘿粒可以減辣,香炒泡菜可增加濃度! 醬油炸雞半份🐔醬油甜甜的,不會過多! 炸雞有五件,外皮乾脆,肉質juicy! 原來配有薯格及薯條! 😍 Hot peach lemon tea比較甜的,啱晒食辣時飲返啲甜嘢!

豬肉炒年糕
香甜菠蘿粒可以減辣,香炒泡菜可增加濃度!

醬油炸雞半份🐔

Hot peach lemon tea
比較甜的,啱晒食辣時飲返啲甜嘢!

2021-11-23 195 瀏覽
🍗Outdark🍗失望😞今天跟朋友去慶祝生日吃晚餐,選中一家沒禮貌食物也沒有很好吃的店,照舊好吃不好吃也介紹,去不去就你們自己選擇。————————————————————————🌟雙拼炸雞 辛辣味+香蒜蜜糖味 @$178辛辣味真的有辣,喜歡辣的朋友可以點來試試看,味道沒想到很出色,香雪蜜糖味就是有點普通,也沒有很出色,另配了薯條薯格很適合一班朋友去點選的一個菜式。🌟辣炒豬肉 @$268就中規中矩的味道,不難吃但又沒有很精彩,正常味道,不過不失,沒有很好吃沒點來吃也沒有損失,但這個菜式就可以滿足喜歡拉芝士絲的朋友們。🌟泡菜煎餅 @$98味道好吃,個煎餅比較偏軟,如果能煎得脆口一點會比較好,暫時是最好吃的。🌟雞蛋飯捲 Dinner Only @$98這個是晚餐才有,所以我們就點來試試看,跟其他菜式一樣吃下去味道沒有特別好吃,但不差,就是雞蛋比較多,樣子比較精美。🌟 Grapefruit ADE / Yuzu ADE / Mango ADE @$34/一杯ADE其實就是水果醬加氣泡水,聽說韓國有流行喝這種飲料,味道就是你能想像的,沒有很特別,只要選個人喜歡的口味就一定是好喝。🤔整體食物質素
🍗Outdark🍗
————————————————————————
🌟雙拼炸雞 辛辣味+香蒜蜜糖味 @$178

🌟辣炒豬肉 @$268

🌟泡菜煎餅 @$98

🌟雞蛋飯捲 Dinner Only @$98

🤔整體食物質素不過不失,是吃完就沒什麼特別很快就忘記的餐廳,但這次最讓人難忘的就是店員服務態度差,真的有待改善。
2021-11-23 59 瀏覽
我又食了😂 Outdark係我喜愛嘅韓國餐廳list🍽入面排行非常之高,因為佢除咗款式多之外,每樣食物都冇令我失望過🥰 今日約左朋友諗住去食下午茶,食下炸雞啦,點知今日天氣突然轉涼🍂,去到我地唔想食炸雞想食啲熱辣辣嘅嘢🔥,所以我地叫左個辣豆腐湯烏冬🍜,呢個湯烏冬佢係用gas爐keep住熱佢㗎,所以唔洗驚食物變凍🧊,而且仲非常熱,食完成身都㷫烚烚,呢個烏冬我都係第一次食,份量十足,豆腐嫩滑,而且味道仲非常好😋我地兩個成個都食晒!另外仲叫左個韓式烤牛肉🐄,一上到檯個鐵板仲「沙沙」聲,牛肉非常香口,好有燒烤味,墊左喺下面嘅金菇因為吸左牛肉啲肉汁,所以都好好味!而上面嘅糕係好煙靭,不過略嫌味道偏淡,甚至可以話冇味😅最後一道係海鮮煎餅,每次食韓國嘢呢個都係我必點嘅食物,但outdark嘅海鮮煎餅有別於一般嘅餐廳,佢係以野菜🥗做餅底,粉漿份量極少,食落冇咁滯,再點埋個醬汁,nice!🥰由於份量十足,我地飽到要去散步2個鐘先搞得掂😂

由於份量十足,我地飽到要去散步2個鐘先搞得掂😂
2021-11-23 114 瀏覽
🌗🌗《Outdark Korean Restaurant》[@sofood_sogood_sochill]⬅️喜歡及支持請follow🤗天氣轉涼❄️!心理生理都特別需要食熱嘢🔥!想起冬天釜山街頭食住熱煮年糕☺️的那份感動!今日跟呀大人走上一間尖咀的韓式餐廳🍴,佢一路行已經一路提住小編:呢間d嘢食真係好大份,記住記住不要衝動😂🤣🤣!🌿🌿🌱🌿🌿🌿🌿🌿🌱🌿🌱🌿🌿🟪 鐵板忌簾海鮮炒年糕 HK$328➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰痴線!就算有menu上相片的心理準備,上枱時仍然嚇咗我哋一跳😱!鐵板已經大盤到呢😱😱!仲有攤喺上面果大大隻嘅八爪魚🐙!OMG!先講講正中間坐到正一正嘅八爪魚🐙,上枱開爐後店員會走過嚟幫你肢解佢!八爪魚身下泡住的是餐廳特調的奶油醬,味道比一般cream sauce 稀且無咁甜,好match八爪魚🐙的味道!除咗八爪魚🐙之外,特調奶油醬裡邊還有豐富食材,▫️蝦🦐、▫️蜆🐚、▫️年糕、▫️魚糕🐟、▫️椰菜🥬、▫️冬菇🍄、▫️木耳、▫️野葉絲🥦和▫️金菇🍄等。BuluBulu滾住d Cream Sauce ,味道很夾,你想食咩都得!超級豐富!鐵盤圓周還有🔺菠蘿粒🍍、🔺好鬼開胃的紫菜飯、🔺小編至愛的粟米水牛車
🌗🌗
《Outdark Korean Restaurant》

🌿🌿🌱🌿🌿🌿🌿🌿🌱🌿🌱🌿🌿

🟪 鐵板忌簾海鮮炒年糕 HK$328
➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
鐵盤圓周還有🔺菠蘿粒🍍、🔺好鬼開胃的紫菜飯、🔺小編至愛的粟米水牛車打芝士和🔺泡菜!其實一盤鐵板根本不只二人份!Full到呢!

🟪 炭豚飯卷 HK$88
➰➰➰➰➰➰➰➰
也是比相像中大份量的😆!炭豚🐷本身帶燒香,所以已經很惹味。加上配菜爽口又帶少少酸甜,再夾飯團和紫菜呢個經典組合,點會唔好食呢😙?!簡直開曬胃口!食到停唔到!

🟪 OUTDARK Strawberry Yogurt Smoothies HK$45
🟪 OUTDARK Blueberry Yogurt Smoothies HK$45
➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
兩杯Yogurt Smoothies都好味😋,好似食緊乳酪雪糕咁!相比之下,Strawberry🍓香果味較重,比較不覊,甜之外還帶點點酸😋👍🏻。藍莓🫐則相對穏重,甜甜蜜蜜,飲得出的幸福感!

🌿🌿🌱🌿🌿🌿🌿🌿🌱🌿🌱🌿🌿

後記:平時,小編會order偏韓式的辣炒鐵板年糕!因為喜歡帶辣🔥嘅韓feel。但今日天氣比較涼,所以轉軚order咗較Creamy 🤍嘅鐵板試吓,又估唔到食材之間同個醬咁夾喎😂🤣!所以人生呢,唔試過真係唔知邊樣最正😆😆!

🌗:Outdark Korean Restaurant
🌎:尖沙咀厚福街8號H8 17樓

#SofoodSogoodsochill #Outdarkhk #outdark #尖沙咀美食 #香港美食 #香港美食指南 #好食 #美食 #美食攝影 #食 #食事記錄 #Hongkongfood #hkfoodie #hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk #foodtherapy #hkfood #foodiesinternationalchat #eat #eateateat #eating #eatright #explorehongkong #eatinggood #eatwellbewell #openrice #eatgoodfeelgood #eatgoodfood

平時除了喜歡追韓流,還很喜歡吃🇰🇷韓國菜。知道尖沙咀厚福街樓上有間韓國餐廳,就決定一戰😚!去到現場,已經覺得相當有格調,昏暗的燈光,配上星星🌟月亮🌜吊燈,相當浪漫,而旁邊有牆是掛滿了情人鎖,相當有特色!由韓國oppa幫我們下單之後,就叫了如下:🐓半份炸雞 $118我們叫了甜酸醬味道,雖然時半份,不過份量也蠻多的。除了炸雞外,還有薯條、薯格、薯角,而且熱辣辣,炸得相當美味。雞方面也炸得外脆內熱,配合自身的甜酸醬,以及額外甜、酸的醬汁,也是很搭配的。🥢海鮮炒粉絲 $98很香濃的炒粉絲,也偏向濕身一點。粉絲也滲透了海鮮的鮮味,而材料也很足料,當中包括帶子、八爪魚、蝦、雲耳、蜆、菇,再配上蘿蔔絲和青椒絲,令食物層次昇華。🐮烤牛肉飯卷 $88我最喜歡就是吃飯卷,飯卷很足料,內有牛肉、蛋、青瓜、蘿蔔等,灑上了黑白芝麻,就令飯卷更香。🐷炭豚飯卷 $88因為太喜歡吃飯卷的關係,所以決定再encall,並叫了炭豚飯卷。一樣的材料,不過牛換了豬,而豬的味道很出,咬落去有肉汁。🍓Strawberry Smoothie $45超清新的士多啤梨味,不太甜,易口入,亦能中和膩滯感呢!總的來說,相當有韓式格調,而最

🐓半份炸雞 $118

🥢海鮮炒粉絲 $98

🐮烤牛肉飯卷 $88

🐷炭豚飯卷 $88

🍓Strawberry Smoothie $45
超清新的士多啤梨味,不太甜,易口入,亦能中和膩滯感呢!

總的來說,相當有韓式格調,而最驚喜的是餐廳有「寄未來的信」💌活動,讓食客可以寫信給明年的自己或朋友,相當有趣😙。

• 半份甜辣炸雞
今日第一次食,服務態度唔錯,食物價錢相對其他連鎖韓式餐廳平,以為會伏。但其實食物好食,相對其他韓式炸雞店更有其突出之處。泡菜炒飯都夠味,都幾推薦呢間。👍👍👍

2021-11-18 299 瀏覽
韓國炸雞確實是好好味,都會經常食,但今次轉下口味食韓國其他菜式。上星期同好朋友來到厚福街H8的 Outdark,品嚐一下地道的韓國料理,美食太吸引啦!在餐廳門口見到有塊大鐵網掛上好多情侶鎖,當日即時回想起之前在韓國旅行時都有掛過情侶鎖,感覺好似在韓國一樣。餐廳氣氛很好,柔和燈光令人心情放鬆,而天花掛滿了星星裝飾,感覺好迷人!地道韓國美食,餐牌上有新出的韓式烤鍋系列、芝士豬肋骨、炒年糕、、炸雞、魚糕湯、炒粉絲、煎餅、炸醬麵、飯捲、特飲等,款式好特別。原味炸雞    $118去骨炸雞,方便易食,韓國雞肉味香濃,質地嫩滑不乾身,而且有肉汁,炸得好香口,外脆內軟,配備炸薯條、炸薯角和脆薯格,同樣都是很鬆脆。而這裡的炸雞有獨門技巧的製法,炸出來不油膩又鮮嫩酥脆的雞塊,配備爽口前菜、茄汁、蒜蓉醬、辣醬,沾上更惹味,更層次豐富,必食首選。海鮮煎餅    $118整個煎餅滿滿都是餡料,材料豐富,包括有蝦、八爪魚、京蔥、紅椒等,海鮮好爽,味道清甜,粉漿不厚,食起來不會有黏口的感覺,煎餅沾上韓式醬汁,味道更提升,好滋味。海鮮辣炒麵    $108熱騰騰的海鮮炒麵,單看已經覺得好美味,海鮮材料非常豐富,有青

原味炸雞    $118

原味炸雞
海鮮煎餅    $118

海鮮煎餅
海鮮辣炒麵    $108

熱騰騰的海鮮炒麵,單看已經覺得好美味,海鮮材料非常豐富,有青口、蝦、八爪魚仔、蔬菜等,爽口鮮甜,而韓式炒麵是有湯的,紅紅的湯底想挑戰一下自己食辣的程度,辣味濃郁,口裡充滿香辣味,食完成個人暖笠笠,真的辣得好過癮!
海鮮辣炒麵
炸芝士    $35

外皮炸得好香脆,吃一口已經有拉絲效果,濃厚的芝士餡料,芝士迷必食,外脆內軟,必吃。
炸芝士
Blue Lemon ADE   $34

這杯飲品的顏色已被吸引著,好漂亮,令人心情放鬆!藍色的特飮味道酸酸甜甜,幾開胃吓,飮完有解膩的感覺。
Blue Lemon ADE
Yuzu  ADE   $34

飮起來有柚子蜜味,帶少少甜,酒精濃度低,不會有醉意,冰冰涼涼,味道清甜  ;  剛剛吃完海鮮辣炒麵,解走了口腔既辣味,回復清新的感覺。

Yuzu ADE
Yuzu ADE
  • Blue Lemon
  • Yuzu
2021-11-17 46 瀏覽
Outdark 尖沙咀厚福街8號H8 17樓17/F, H8, 8 Hau Fook Street, Tsim Sha Tsu從來都沒有忘記你, 在外面花花的炸雞世界誘惑., 吃了一圈還是回到你身邊。$118 原味炸雞(半份),次次都要食炸雞,最喜歡就係佢架炸薯,有齊薯條著塊薯格$328 白汁海鮮年糕,成大雙八瓜魚要用scissors 剪開先得。其他海鮮有蜆青口同蝦配白汁好美味,加上煙韌架年糕條,等收汁放最後食非常正。旁邊有紫菜飯,芝士,泡菜同菠蘿片。從來都是那麼好味的炸雞。
Outdark
尖沙咀厚福街8號H8 17樓

旁邊有紫菜飯,芝士,泡菜同菠蘿片。

從來都是那麼好味的炸雞
2021-11-16 196 瀏覽
一直聽到朋友介紹有間食韓國嘢好好食嘅餐廳Outdark。而尖沙咀同旺角都有同分店,因為去開尖沙咀,所以今日中午就去食尖沙咀分店。一入到門口已經相當有氣氛,雖然係中午時間,見到已經門面好似叫酒飲一飲佢。門口有個鎖子橋咁嘅設計,非常之浪漫。餐牌好有多嘢食簡,而且中英韓文對照,外國人定本地人都睇得明。嚟到韓國餐廳,當然要食韓國炸雞,同我最鍾意食嘅泡菜餅,另外再叫左個炸醬麵、烤牛肉飯卷同柚子蜜。雙併炸雞| $192炸雞嘅份量相當大,而且有好多薯條同薯格一齊上,一定食到飽。泡菜餅| $98泡菜餅非常之開胃,小小辣同有脆卜卜嘅感覺,個人覺得係必叫之選。烤牛肉飯卷|$88 烤牛肉飯卷都係出色之選,牛肉既份量非常之足,有種韓色地道飯卷嘅味道。炸醬麵|$98依到嘅韓式炸醬麵令我懷念韓國阿珠媽整嘅炸醬麵嘅味道,值得再食。柚子蜜|$34新鮮柚子蜜沖嘅飲品,好味!餐廳有韓國人在場打理,更家有韓式嘅餐廳嘅感覺。餐廳評分,整體嚟講好有韓國地道嘅感覺,可以一止掛住韓國嘅感覺,下次一定會同朋友再黎。味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️衛生⭐️⭐️⭐️⭐️抵食⭐️⭐️⭐️⭐️
一直聽到朋友介紹有間食韓國嘢好好食嘅餐廳Outdark。

門口有個鎖子橋咁嘅設計,非常之浪漫。

雙併炸雞

雙併炸雞| $192
炸雞嘅份量相當大,而且有好多薯條同薯格一齊上,一定食到飽。

泡菜餅

泡菜餅| $98

烤牛肉

烤牛肉飯卷|$88
炸醬麵

炸醬麵|$98
柚子蜜

柚子蜜|$34
新鮮柚子蜜沖嘅飲品,好味!
餐廳有韓國人在場打理,更家有韓式嘅餐廳嘅感覺。

味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️