2022-09-28
放假去街街,嚟到TST 厚福街呢頭,真係好多食店揀。特別係H8 呢座building,有好多人氣餐廳。 實在太掛住韓國🇰🇷,要食下韓式解相思之苦。17樓呢間OutDark,門口有好signature 嘅情侶鎖🔐。入面卡位多,氣氛又幾好。影📸張全家福先。烤牛肉🐮粉絲($98)必食推介,味道同韓國🇰🇷街邊食嘅一模一樣非常地道。炒得好香口😋。烤牛肉🐮飯捲($88)烤牛肉係新出,緊係要試下喇😙。入面包含醃蘿蔔,同烤牛肉原來出奇咁夾😻。串串魚糕湯($198)平時喺韓國🇰🇷小食亭,經常見到呢個魚糕嘅影子。魚湯清得嚟好鮮甜,野菜🥬、香菇🍄、年糕、獅子狗、金菇,樣樣有啲,大滿足!!Hot Peach Lemon Tea 🍑 🍋 ☕ ($34)都算偏甜🍬,可以好似我咁,加熱水去溝淡,仲抵飲咗添。Mango Ade ($34) 🥭蠢咗,原來影相📸,再upload + hashtag 就有free。都係臨走先見到😅。--------------OutDark 地址: 尖沙咀厚福街8號H8 17樓
入面卡位多,氣氛又幾好。
影📸張全家福先。
烤牛肉🐮粉絲($98)
烤牛肉🐮飯捲($88)
烤牛肉係新出,緊係要試下喇😙。
入面包含醃蘿蔔,同烤牛肉原來出奇咁夾😻。
串串魚糕湯($198)
平時喺韓國🇰🇷小食亭,經常見到呢個魚糕嘅影子。
都算偏甜🍬,可以好似我咁,加熱水去溝淡,仲抵飲咗添。
Mango Ade ($34) 🥭
--------------