2022-09-28 91 瀏覽
放假去街街,嚟到TST 厚福街呢頭,真係好多食店揀。特別係H8 呢座building,有好多人氣餐廳。 實在太掛住韓國🇰🇷,要食下韓式解相思之苦。17樓呢間OutDark,門口有好signature 嘅情侶鎖🔐。入面卡位多,氣氛又幾好。影📸張全家福先。烤牛肉🐮粉絲($98)必食推介,味道同韓國🇰🇷街邊食嘅一模一樣非常地道。炒得好香口😋。烤牛肉🐮飯捲($88)烤牛肉係新出,緊係要試下喇😙。入面包含醃蘿蔔,同烤牛肉原來出奇咁夾😻。串串魚糕湯($198)平時喺韓國🇰🇷小食亭,經常見到呢個魚糕嘅影子。魚湯清得嚟好鮮甜,野菜🥬、香菇🍄、年糕、獅子狗、金菇,樣樣有啲,大滿足!!Hot Peach Lemon Tea 🍑 🍋 ☕ ($34)都算偏甜🍬,可以好似我咁,加熱水去溝淡,仲抵飲咗添。Mango Ade ($34) 🥭蠢咗,原來影相📸,再upload + hashtag 就有free。都係臨走先見到😅。--------------OutDark 地址: 尖沙咀厚福街8號H8 17樓

入面卡位多,氣氛又幾好。

影📸張全家福先。

烤牛肉🐮粉絲($98)

烤牛肉🐮飯捲($88)
烤牛肉係新出,緊係要試下喇😙。
入面包含醃蘿蔔,同烤牛肉原來出奇咁夾😻。

串串魚糕湯($198)
平時喺韓國🇰🇷小食亭,經常見到呢個魚糕嘅影子。

都算偏甜🍬,可以好似我咁,加熱水去溝淡,仲抵飲咗添。

Mango Ade ($34) 🥭

--------------
OutDark
地址: 尖沙咀厚福街8號H8 17樓

• 烤牛肉炒粉絲
2022-09-27 3008 瀏覽
突然想食韓國餐,我和朋友在尖沙咀行街時都異口同聲地說:「Outdark」。看來Outdark 在香港的韓國菜已經非常出名。Outdark 位於尖沙咀厚福街,行完The One 再過去就正好不過。一如以往地,一上到餐廳樓層已經聽到K-pop,未坐低就已經非常興奮。Outdark 這樣出名,其中一個原因就是其菜式真的專精於某幾款,我會形容為「後生一代必食的韓國菜」。⮵ 1. 原味炸雞少人的話就可以點半份份量。我自己覺得炸雞要食原味才能食到其爽脆口感,而且Outdark是用上韓國雞肉,亦會提供三款調味醬汁,所以不用擔心味道單調。除了炸雞之外,Outdark亦附上了不少薯格和薯條作配菜。我覺得2-3 人就可以叫一個半份份量,都足夠share 。⮵ 2. 辣炒豬肉韓式的辣炒豬肉絕對是回味無窮。Outdark就將豬肉切成薄片再混上其調味料和芽菜炒製,使到豬肉非常入味,加上餐廳用爐來保持溫度,令到豬肉不會因為凍了而影響味道。韓式辣炒豬肉的另一個特別之處,就是在鐵鍋中配上了幾款配菜,包括:粟米水牛車打芝士、紫菜飯、菠蘿粒和韓國泡菜,這幾款都可以用來興辣炒豬肉一同食用,可算是一個菜式有多種食法配搭,產出
⮵ 1. 原味炸雞
⮵ 2. 辣炒豬肉
韓式的辣炒豬肉絕對是回味無窮。Outdark就將豬肉切成薄片再混上其調味料和芽菜炒製,使到豬肉非常入味,加上餐廳用爐來保持溫度,令到豬肉不會因為凍了而影響味道。韓式辣炒豬肉的另一個特別之處,就是在鐵鍋中配上了幾款配菜,包括:粟米水牛車打芝士、紫菜飯、菠蘿粒和韓國泡菜,這幾款都可以用來興辣炒豬肉一同食用,可算是一個菜式有多種食法配搭,產出不同風格。
辣炒豬肉
⮵ 3. Green Apple Ale | Ice Peach Ale
Ale 好像是韓式的其中一款特飲,我們二人就一人揀了一款,分別為青蘋果和蜜桃梳打。Outdark可以提供少甜和走甜,對於不想飲甜的朋友就最為合適吧。
Outdark 在香港雖然已營業多年,但質素完全沒有下降,難怪長期人氣爆登。
Korean food
2022-09-25
Korean food
2022-09-26 658 瀏覽
以前都係睇食評多 今次第一次寫食評 話說 琴日同幾個朋友去左尖沙咀玩VR然後朋友好醒地訂左枱 話outdark好出名 一定要食!我同男朋友都睇定有咩必嗌 話哂過江龍嘛分享不愉快經歷之前 想講 炸雞真係好食!應該係我食過頭三位我地叫左香蒜蜜糖併醬油炸雞炭豚飯捲同海鮮煎餅都係我心水我同朋友一行六人 但坐既座位唔似六人?!友人們要腳貼腳 有個patpat仲要坐半邊另一邊都要手臂掂手臂我都勁唔好意思 條街又熱 又出完汗於是,我同店員反映張枱太迫店員話,除非我哋嘢食唔夠位放 如果唔係唔會加枱但眼見 隔離同樣大細嘅枱只係坐緊兩個人😅隔離枱望一望我 對望完 除左微笑一下 我都唔知比咩反應好下圖係野食未到齊 張枱已經冇咩位最右邊朋友要找住隻碟食 我都想比D位佢 可惜我真係器夠值得一提係 有韓國姐姐幫我地炒雞不過佢炒完之後我地先知原來痴左底唔知係咪芝士既關係?建議大家留意下海鮮炒粉絲好普通最後我地賣單有糖食不過店員睇唔到我地其中一人??!!hahhahah五粒糖要分比六個人應該點做IQ題 ^ 然後你有一把刀
以前都係睇食評多 今次第一次寫食評

話說 琴日同幾個朋友去左尖沙咀玩VR
然後朋友好醒地訂左枱 話outdark好出名 一定要食!
我同男朋友都睇定有咩必嗌 話哂過江龍嘛

分享不愉快經歷之前
想講 炸雞真係好食!應該係我食過頭三位
我地叫左香蒜蜜糖併醬油炸雞
香蒜蜜糖併醬油炸雞

炭豚飯捲同海鮮煎餅都係我心水
炭豚飯捲
海鮮煎餅

我同朋友一行六人 但坐既座位唔似六人?!
友人們要腳貼腳 有個patpat仲要坐半邊

另一邊都要手臂掂手臂
我都勁唔好意思 條街又熱 又出完汗

於是,我同店員反映張枱太迫
店員話,除非我哋嘢食唔夠位放 如果唔係唔會加枱
但眼見 隔離同樣大細嘅枱只係坐緊兩個人😅

唔知係咪芝士既關係?建議大家留意下

海鮮炒粉絲好普通
海鮮炒粉絲

最後我地賣單有糖食

不過店員睇唔到我地其中一人??!!
hahhahah
五粒糖要分比六個人應該點做
IQ題 ^ 然後你有一把刀
2022-09-25
10 分鐘 (堂食)
香蒜蜜糖併醬油炸雞
2022-09-25 76 瀏覽
室內環境都幾暗。下晝三點去食都好多人。基本上冇吉位。叫咗個紫菜飯,海鮮薄餅同埋炸雞雙拼。有原味同埋蒜蓉蜜糖味。仲叫咗三杯嘢飲添。但原來影相放上IG,可以有免費一杯嘢飲,但要落單之前同侍應講。咁先至可以有免費一杯嘢飲。紫菜飯嚟到嘅時候係一大碗嘅,佢有膠手套俾你,自己整成一個個波。雖然冇咩特別,但好玩,簡單嘅食材,好味嘅。海鮮薄餅OK啦,冇咩特別,好味嘅炸雞會跟薯條。薯條都幾多下。叫咗原味同埋蜜糖蒜蓉味。兩個味道都好好味。最緊要就係佢冇骨得來又唔乾。啖啖肉。好正。

海鮮薄餅OK啦,冇咩特別,好味嘅

放假約左朋友去尖沙咀行街,今次帶左朋友食韓國野二訪《Outdark》,餐廳環境佈滿星星✨✨佈置好浪漫☺️,坐得舒服。最特別既係餐廳會提供寄寫明信片, 我同朋友食完野後都互寫比大家👭,感覺都似去韓國旅行🥰,仲要落單都係韓國oppa🤓.🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽🌟 甜辣炸雞🍗🌶(半份炸雞)💰118食韓國野必叫炸雞🍗, 炸雞都有5隻味,我地簡左甜辣味。炸得好脆口,咬上去雞肉肉質好嫩滑,肉汁好香配甜辣汁好開胃。炸薯條都有3種,自己最鍾意食格格薯再配搭三款醬汁好惹味。另外餐廳會附上爽口蘿蔔,可以解膩。半份炸雞真係好大份,性質比好高😮🌟韓式烤牛肉🐂 💰188烤牛肉好惹味,用左醬油、蜜糖🍯,白蔥、蒜頭,芝麻碎烹調,放係烤盤煮熟,入口熟度岩岩好🥰 伴碟有醃製青瓜🥒、金菇再加青椒🫑,我自己就鐘意包埋一齊食好好味😋。 烤牛肉都放上年糕,食落煙韌,我同朋友2個女仔清哂🫢。 小編推介有驚喜‼️🌟炸蝦KIMBAP 🍤 💰88飯捲內既炸蝦🍤炸得香脆,配上黃瓜、青瓜、蘿蔔絲做配料一啖食落去,口感豐富。而且包得好實食既時候唔會散開。🅓🅡🅘🅝🅚🥤🌟 strawberry smoothies 🍓🥛士多啤梨奶昔味道淡香酸酸甜甜,

🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽
🌟 甜辣炸雞🍗🌶(半份炸雞)💰118

🌟韓式烤牛肉🐂 💰188

🌟炸蝦KIMBAP 🍤 💰88

🅓🅡🅘🅝🅚🥤
🌟 strawberry smoothies 🍓🥛

士多啤梨奶昔味道淡香酸酸甜甜,奶味香濃,。食左咁多濃味野,飲返幾啖岩哂!小編推介‼️

📍Outdark(尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 17樓
2022-09-23 87 瀏覽
尖沙咀一向都好多韓國野食。今日家姐話好想食韓國野,於是就上網搵下有冇邊間韓國菜推介,上openrice見到好多人推介outdark, 好評度好高。😂環境好舒服好chill, 食下野傾下計好唔坐。👍🏻👍🏻員工服務都非常好!🤩食物方面,我覺得超好食,係高質的!😋韓國菜黎講,佢係我心目中都有Top3。👍🏻味道唔會超濃,好岩我地口味。😍整體評分:⭐⭐⭐⭐/5十分推介 Highly Recommended!

整體評分:⭐⭐⭐⭐/5
十分推介 Highly Recommended!
2022-09-23 52 瀏覽
今日就嚟到呢間韓國菜餐廳🍴❤️環境同氣氛都好舒服😌員工都好nice 上菜都係較快👍👍我本來係唔太鍾意食粉絲😂但係呢間嘅炒粉絲勁入味超好食😍下次一定要再嚟食💕
今日就嚟到呢間韓國菜餐廳🍴❤️
環境同氣氛都好舒服😌
員工都好nice 上菜都係較快👍👍
我本來係唔太鍾意食粉絲😂
但係呢間嘅炒粉絲勁入味超好食😍
下次一定要再嚟食💕
2022-09-20 71 瀏覽
尖沙咀有很多韓國美食,然而我覺得最有氣氛的餐廳就是這間韓國過江龍outdark。高人氣,獲奬無數,是相約朋友的好地方!環境非常浪漫又好坐,交通都十分方便。韓式野食選擇豐富,而且非常大盤,賣相超吸引!小食點了香蒜蜜糖炸雞和甜辣炸雞雙拼,超級大碟,份量十足,除了炸雞外,仲有3種不同的炸薯,炸雞好滋味!外脆內嫩,系呢間餐廳必食推介!韓式海鮮煎餅,出乎意料嘅好味,蔥香味十足,有魷魚圈,蝦,好幾種海鮮,餡料足,沾上韓式特製的醬汁,惹味好食。炸醬麵,賣相吸引,份量勁滿足,醬汁均勻,麵身爽滑,搭配肉片鵪鶉蛋,好正宗!

高人氣,獲奬無數,是相約朋友的好地方!
環境非常浪漫又好坐,交通都十分方便。

韓式野食選擇豐富,而且非常大盤,賣相超吸引!

之前食過呢度芝士炒雞一直心思思想再食😋星期六終於約咗朋友一齊去嚡餐勁🙈芝士炒雞 $328呢個芝士炒雞超級邪惡,一嚟到就見到一堆芝士山,有好多水牛車打芝士😍店員幫我哋炒嘅時候已經香噴噴,雞件啖啖肉,炒得好香,仲要有厚厚軟綿拉絲芝士捲住,有奶香又有少少辣好惹味😋配菜仲有韓國蛋卷、紫菜飯、泡菜粒同埋菠蘿粒。我諗我再食幾多次都唔厭🙈香蒜蜜糖炸雞$178呢度嘅炸雞又係好好食,炸雞已經去晒骨,啖啖肉,重點係佢炸得好好😍雞皮超級酥脆食薯片咁,一啲肥膏都唔會食到,雞肉嫩嫩Juicy,香蒜蜜糖惹味得來又甜甜地😋另外仲有薯條、薯格、薯角、薯塊,各有唔同調味,全部都好香,熱氣都忍唔住食咗勁多🙈海鮮煎餅$118呢個煎餅又係我必食之選,煎餅有勁多蔥😍,充滿蔥汁好香。仲有好多蝦、魷魚,配上特製醬汁,少少辣,加上鹹香,好食😋炸醬麵$98炸醬係由黑豆製作的特殊醬料,每一條麵都掛滿炸醬汁😋,而且麵質好好,煙靭彈牙😍配料仲好豐富添,有好多豬腩肉片、爽脆洋蔥、椰菜、粟米粒,口感豐富。烤牛肉飯卷$88好鍾意食呢啲飯卷,平時唔係好食飯都食到好多件🙈一個飯卷包咗豐富配料👍🏻除咗烤牛肉,仲有蛋、生菜、青瓜、紅蘿蔔絲,加上一啲蛋黃醬

芝士炒雞 $328

香蒜蜜糖炸雞$178

海鮮煎餅$118

炸醬麵$98

烤牛肉飯卷$88
好鍾意食呢啲飯卷,平時唔係好食飯都食到好多件🙈一個飯卷包咗豐富配料👍🏻除咗烤牛肉,仲有蛋、生菜、青瓜、紅蘿蔔絲,加上一啲蛋黃醬、雞醬汁,芝麻,好好味😋

士多啤梨乳酪牛奶/藍莓乳酪牛奶$45杯
飲得出佢用咗好多士多啤梨、藍莓打成,好多果肉喺裏面,香香甜甜,食辣嘢飲呢個乳酪牛奶一流👍🏻
午餐
2022-09-18 123 瀏覽
辣炒豬肉🐽$268好耐冇過嚟食啦😋水準依舊,都仲係咁大份🤩每次嚟都一定會食呢一個辣炒豬肉😌中間有大大份用辣醬拌炒嘅豬肉🐷加入洋蔥、芽菜、韭菜等配料☺️旁邊仲有紫菜飯、熱熔芝士🧀同埋有菠蘿和泡菜作伴😆真係鍾意點樣配搭都得😬辛辣炸雞🐔$178 (全份)呢個辛辣醬汁都真係幾辣🌶️但佢辣得嚟帶少少甜😛炸雞份量都唔少,Full Size有450g☺️而且全部都係Boneless,真係啖啖肉😇每啖都食到外層酥脆而內層鬆軟嘅嫩滑雞肉😌 加上炸到金黃色嘅薯條、薯格同薯皇😋再配搭爽口蘿蔔和醬汁,食落更加惹味😙絕對係必食首選,值得一試😎Outdark (厚福街) (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 17樓
辣炒豬肉🐽$268

好耐冇過嚟食啦😋
水準依舊,都仲係咁大份🤩

每次嚟都一定會食呢一個辣炒豬肉😌
中間有大大份用辣醬拌炒嘅豬肉🐷
加入洋蔥、芽菜、韭菜等配料☺️

旁邊仲有紫菜飯、熱熔芝士🧀
同埋有菠蘿和泡菜作伴😆
真係鍾意點樣配搭都得😬

辛辣炸雞🐔$178 (全份)
呢個辛辣醬汁都真係幾辣🌶️
但佢辣得嚟帶少少甜😛

炸雞份量都唔少,Full Size有450g☺️
而且全部都係Boneless,真係啖啖肉😇
每啖都食到外層酥脆而內層鬆軟嘅嫩滑雞肉😌

加上炸到金黃色嘅薯條、薯格同薯皇😋

再配搭爽口蘿蔔和醬汁,食落更加惹味😙
絕對係必食首選,值得一試😎

Outdark (厚福街) (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 17樓
2022-09-17 58 瀏覽
經濟環境差,又想保持自己生活質素,除了自我增值保持競爭力,另一方法就係精明消費,搵高CP值既餐廳。黎到Outdark,出lift 即見祈願鎖,還夜空的⭐⭐,有氣氛和挺浪漫。食物選擇不只有炸雞,還有其他野食。同朋友點左三樣野。泡菜煎餅味道微酸辣,惹味醒胃,煎餅嘅麵粉厚薄度控制得恰到好處,外層微脆,內層鬆軟。蕃薯芝士條外層炸得香脆,芝士微微拉絲,同朋友更愛蕃薯味,甜甜的,淡淡番薯香。韓式烤牛肉:用鐵板上熱烘烘,食材甚豐富,除左牛肉,仲有金菇,洋蔥和青瓜年糕,牛肉好香,肉質嫩滑和份量多。這道菜CP值挺高,朋友話點對了!整體而言,無論環境,食物都是有水准,而且是高CP之選!

泡菜煎餅

味道微酸辣,惹味醒胃,煎餅嘅麵粉厚
薄度控制得恰到好處,外層微脆,內層鬆軟。

蕃薯芝士條

韓式烤牛肉:

整體而言,無論環境,食物都是有水准,而且是高CP之選!

• 韓式烤牛肉
  • 蕃薯芝士條
2022-09-17 66 瀏覽
終於嚟到星期六,辛苦工作一周之後要好好Relax吓,慰勞自己,今日又再嚟到呢間時不時都會來的韓國過江龍食炸雞嘅餐廳。芝士炒雞超吸睛,每次嚟食都忍唔住一定要打卡。慢慢燒熱鐵鍋,鍋內芝士慢慢溶化,然後侍應便來將芝士與雞件及年糕混合起來,一路mix一路傳來陣陣誘人香氣,令我覺得非常肚餓,混合完之後便可以開動。每件雞都沾上芝士,芝士超多,超邪惡。水牛芝士加上車打芝士,勁拉絲,口感軟綿綿。雞件味道少少酸甜少少辣,味道層次豐富。雞肉好滑,啖啖肉。年糕入味煙韌。配菜嘅泡菜同菠蘿好醒胃,夾埋紫菜飯同蛋卷一齊食好好味。香蒜蜜糖炸雞炸雞係世一香脆,皮脆肉嫩,塊雞皮係薯片咁脆,每件都沾上了香蒜蜜糖醬,香甜味道令人忍唔住一口接一口吃。炸雞一點都不會油膩,炸粉不厚,內裏嘅雞肉juicy很不錯。另外仲有好多薯條,薯格同埋薯塊,份量超多,一次過食到三款炸薯仔,超滿足。海鮮煎餅煎得香口,每塊都充滿香蔥同海鮮,唔會話油淋淋,佐飲品一流。烤牛肉飯卷飯卷餡料滿滿,多餡少飯,有烤牛肉,醃蘿蔔,紅蘿蔔絲,蛋,青瓜等等,口感好爽口,清新不油膩。炸醬麵嚟咗咁多次第一次試,都幾有驚喜,個麵好香,麵條煙靭有彈性,好掛汁。配菜有好多五花

芝士炒雞

香蒜蜜糖炸雞

海鮮煎餅
煎得香口,每塊都充滿香蔥同海鮮,唔會話油淋淋,佐飲品一流。

烤牛肉飯卷

炸醬麵
嚟咗咁多次第一次試,都幾有驚喜,個麵好香,麵條煙靭有彈性,好掛汁。配菜有好多五花腩肉片,大量嘅紫洋蔥、椰菜,粟米等等,所以個醬汁係一流,唔同出邊街充滿味精嘅炸醬麵,食完唔會好口渴。

士多啤梨/藍莓yoghurt smoothies
食咗咁多煎炸熱氣野,飲番啖透心涼乳酪奶昔,感覺好舒服。

總括而言,呢間餐廳嘅食物都有質素,每次來食都覺得好好味,質素有保證。
2022-09-11 1836 瀏覽
出開尖沙咀交收,咁啱炸雞癮發作,即刻諗起厚福街都有Outdark,於是上去碰吓運氣,勁好彩仲有最後一張枱。半份炸雞 $118我每次嚟都必食呢度嘅炸雞,今次揀咗香蒜蜜糖味,甜得嚟又有蒜香,大人小朋友都啱食。半份炸雞有六件,外皮脆口,肉汁豐富,配菜嘅薯條、薯角同薯格全部都炸得非常香口,撈埋味粉,真係好食到停唔到口!串串魚糕湯 $198總共有四款各兩串嘅魚糕,仲有蘿蔔、粉絲、鵪鶉蛋、年糕、冬菇片同青口,配料十分豐富,個湯睇落好清澈,但非常鮮甜,飲完成個人都好溫暖。DIY紫菜飯 $45紫菜、飯素、蟹籽、麻油同白飯嘅配搭堪稱完美,唔需要其他餸就咁搓成飯糰,已經可以食曬一碗湯碗嘅飯。柚子梳打 $34Honey Ginger Tea $34柚子梳打酸酸甜甜,食完炸雞飲一啖,真係好正!飲之前記得攪勻個底呀!為照顧飲得凍嘢嘅客人(例如我),佢呢度有一系列嘅果茶,我叫咗杯薑味蜜糖茶,真係勁夠姜,唔似茶餐廳咁淡過水。現場除咗有韓國人店員之外仲有好多韓國人顧客,可想而知呢度嘅韓國食物全部都好地道!

半份炸雞 $118

• 香蒜蜜糖炸雞
  • 串串魚糕湯
  • DIY飯團
2022-09-11 167 瀏覽
☘️COVID 以嚟一直都飛唔倒去旅行,之前每年都要飛兩三次去韓國嘅我,實在太掛住佢哋嘅炸雞同泡菜。唯有搵間正宗韓國炸雞食,幻想自己去咗😜 ☘️咁啱阿妹話之前去旺角間Outdark 食過覺得幾好味,所以我哋就約埋一齊去尖沙咀呢間試吓!一上到去就見到嗰排愛心鎖,感覺一下子回到首爾😊好興奮!☘️望住個餐牌其實我樣樣都想食,但係兩個人就真係怕食唔晒浪費,所以幾經掙扎之後,決定點個雙拼口味炸雞,同埋一個辣炒豬肉。 中午時間,等咗一陣,菜上得都幾快。先嚟個雙拼炸雞,份量都幾大,除咗炸雞兩味之外,佢仲有炸得好香脆嘅薯條同薯格,啱哂我胃口,我哋點咗一個原味一個甜酸,個人比較喜歡原味因為香口鬆脆啲。☘️食咗兩件雞之後,個辣炒豬肉上抬,成盤嘅份量都真係好大,除咗中間嘅辣炒豬肉外,旁邊仲有泡菜,芝士,紫菜飯等等,一邊煮一邊食,真係好爽,不過唔係好辣,可以再辣啲! ☘️餐廳雖然唔係好大,但坐位都算寬敞,坐得都幾舒服,下次可以約多幾個人,試多幾樣嘢😋😋😋

辣沙豬肉
雙拼炸雞(全份)
2022-08-23
辣沙豬肉
雙拼炸雞(全份)
朋友打電話打左勁多次先book到枱入座時間17:30 - 用餐時間90分鐘餐廳位置係厚福街 其實都好易搵一入到餐廳個環境氣氛都唔錯暗黑燈光 都幾有feel!!!!座位其實都唔係好多 一眼可以睇曬成個場一卡一卡既位置一卡既座位坐4個人不過見到一卡座位坐6個人 眼見都幾迫~我地今次4心同行 一心為左豬手黎食既反而唔係食炸雞初初落柯打既時候 服務員話無曬豬手.. what !?岩岩開市就無哂😒 大家既心情即刻無奈左 再睇下menu 食咩好點知轉頭服務員又話有返 !!! So lucky !!!我地叫左三樣野豬手🔸🔸🔸🔸(比起韓國既豬手 係有對比 不過又唔係唔好食 同埋我地叫左細份 份量都幾多)蛋卷🔸🔸(無咩突別 如果沙律醬多d就會無咁乾 d 飯)芝士雞🍗🔸🔸🔸🔸🔸 呢個出奇地好食! 食雞應該系最穩陣😂 雞 好有雞味 口感好滑 ~同埋佢嘅醬汁好似係卡樂B薯片嗰隻味!! 好食!! 辣辣地~呢歺每人大概俾咗二百幾蚊 大滿足!!我哋仲嗌左大杯啤酒x4 ~~chill
朋友打電話打左勁多次先book到枱
入座時間17:30 - 用餐時間90分鐘
餐廳位置係厚福街 其實都好易搵
一入到餐廳個環境氣氛都唔錯
暗黑燈光 都幾有feel!!!!
座位其實都唔係好多 一眼可以睇曬成個場
一卡一卡既位置
一卡既座位坐4個人
不過見到一卡座位坐6個人 眼見都幾迫~
我地今次4心同行 一心為左豬手黎食既
反而唔係食炸雞

初初落柯打既時候 服務員話無曬豬手.. what !?
岩岩開市就無哂😒
大家既心情即刻無奈左 再睇下menu 食咩好
點知轉頭服務員又話有返 !!! So lucky !!!

我地叫左三樣野

蛋卷🔸🔸(無咩突別 如果沙律醬多d就會無咁乾 d 飯)

呢歺每人大概俾咗二百幾蚊 大滿足!!
我哋仲嗌左大杯啤酒x4 ~~chill

• 芝士炒雞