2025-07-16 125 瀏覽
今次我去咗一間韓國餐廳Outdark,食咗幾樣好正嘅菜式,真係好滿足!首先叫咗個「烤牛肉炒粉絲」,牛肉烤得剛好,唔油膩,配埋炒粉絲,吸收咗牛肉嘅香味,食落去口感一流,真係令人回味無窮😋跟住我試咗「海鮮煎餅」,色香味俱全,外脆內軟,海鮮新鮮得嚟仲好Juicy,配埋醬汁更加好味,真係一口接一口,停唔到手🍽️然後就嚟個「辣炒豬肉」,上到鐵板噼噼啪啪咁,熱辣辣嘅樣子就已經好吸引,豬肉炒得恰到好處,辣味適中,真係好過癮🔥旁邊仲有啲泡菜、芝士蛋同紫菜包飯,啲配菜都好有特色,令整餐飯更加豐富🥢如果你哋鍾意食地道又有創意嘅菜,記得去試下呢間餐廳,肯定唔會失望👍

用餐優惠
試食活動
2025-07-14 180 瀏覽
想食韓國野嘅朋友望過黎啦!今次我地黎到呢間位於尖沙咀嘅「Outdark」!一出𨋢就見到一大片鎖牆⛓️,可以比情侶掛情侶鎖!🔒行到入去就更加讚啦!除咗氣氛熱鬧之外,鋪頭仲有星星吊燈🌟,同打卡位,佈置得非常之用心!除咗氣氛佈置正之外,佢地啲野食都好值得一試!🍕泡菜煎餅 $128- 望落外表金黃酥脆,食落微微酸辣,味道唔會過分濃郁,而且泡菜食落非常清爽!🥓烤豬梅頭肉(鹽味) $198- 肉質鮮嫩多汁,調味啱啱好,再配埋特製醬汁,食落非常驚喜!🍛泡菜雞肉炒飯 $108- 泡菜同雞肉搭配得完美,味道唔會過分濃郁,而且食落唔會泰國厚重油膩,值得一試!🫐藍莓乳酪 $48- 清新可口,味道濃郁,滑順而且唔會膩口…!🍸青蘋果梳打 $48- 飲落清爽唔甜膩,非常解渴,而且調色好睇!呢間餐廳無論係友聚餐定係同另一半約會都非常合適,仲唔快啲帶埋朋友一齊黎體驗下!💕
一出𨋢就見到一大片鎖牆⛓️,可以比情侶掛情侶鎖!🔒

除咗氣氛佈置正之外,佢地啲野食都好值得一試!
🍕泡菜煎餅 $128

🥓烤豬梅頭肉(鹽味) $198

🍛泡菜雞肉炒飯 $108

🫐藍莓乳酪 $48
- 清新可口,味道濃郁,滑順而且唔會膩口…!

🍸青蘋果梳打 $48
- 飲落清爽唔甜膩,非常解渴,而且調色好睇!

2025-07-07
今晚等埋朋友收工一齊食晚飯不約而同地,我同我朋友之前都食過呢間韓國菜身為芝士控的我倆,今次再去食!今次食左芝士炒雞🧀🐔(正常少辣)$328這道菜是餐廳的招牌菜之一。 辣炒雞配有雞肉、年糕、大量芝士,以及泡菜、半熟蛋、紫菜飯等配料。店員會將芝士拉起覆蓋在雞肉上,讓我們享受拉絲芝士的美味,雞肉嫩滑,年糕煙韌,整體搭配豐富,味道獨特特別一提,我自己不能吃辣的,但少辣都接受到,所以唔食辣嘅朋友都可以放心去試炭豚飯捲🐽餡料非常豐富有蘿蔔、生菜、青瓜,既清新又爽口一啲都唔覺得膩海鮮辣湯麵這湯麵鮮、辣、濃郁俱全,而且用料非常之豐富,有蝦仁、魷魚、青口等等值得encore😝

今晚等埋朋友收工一齊食晚飯

不約而同地,我同我朋友之前都食過呢間韓國菜

身為芝士控的我倆,今次再去食!

今次食左

芝士炒雞🧀🐔(正常少辣)$328

特別一提,我自己不能吃辣的,但少辣都接受到,所以唔食辣嘅朋友都可以放心去試[害羞R]

炭豚飯捲🐽

餡料非常豐富
有蘿蔔、生菜、青瓜,既清新又爽口
一啲都唔覺得膩

海鮮辣湯麵

值得encore😝

2025-07-11 141 瀏覽
一進餐廳就感覺到一股年青的氣息及浪漫韓風襲來。餐廳用了星星月亮的燈飾照明,營造出較暗的氛圍,門口的一堵牆上掛滿很多象徵愛情的小鎖頭,還掛上了各種獎牌,原來這家餐廳是香港最優秀開飯韓國菜餐廳。源自韓國釜山的連鎖餐廳開到了香港,分別在尖沙咀及旺角有分店🇭🇰我們點了典型的韓國料理:1)韓式烤牛肉🐂:用鐵板上,熱氣騰騰的。牛肉嫩滑、年糕切成小圓柱、配菜有酸黃瓜、辣椒等,好好吃。2)海鮮蔥煎餅🦑🦐:材料新鮮,魷魚很嫩,多款蔬菜:菇、蔥、椒、紅蘿蔔等混合麵粉煎得香脆,不會太油,不用蘸點醬料也很好吃。3)海鮮炒粉絲:食材新鮮、粉絲爽滑,炒得有濃郁的香麻油味,味道很不錯。4)飲品:蜜桃梳打和草莓乳酪都好喝。這家餐廳的韓式料理真的好好吃,加上餐廳的浪漫氣氛,難怪吸引了很多年輕人來吃,餐廳坐滿了客人,還有不少人在門口排隊等候呢!
一進餐廳就感覺到一股年青的氣息及浪漫韓風襲來。

我們點了典型的韓國料理:

4)飲品:蜜桃梳打和草莓乳酪都好喝。

2025-07-09
  • 海鮮蔥煎餅
  • 海鮮炒粉絲
  • 烤牛肉
厚福街呢度原來有間開咗十來自韓國釜山的炸雞品牌,而香港是韓國以外的首間海外分店,招牌韓式炸雞、芝士肋骨鍋、海鮮煎餅均為熱賣菜式。店內有鐵網供情侶掛上情侶鎖,加上星星吊燈,情調十足。🦑 海鮮炒年糕 $328~炸大魷魚,蝦、帶子、魚糕炒年糕,仲有圍邊嘅香腸仔、紫菜包飯、粟米芝士、泡菜,超級豐富,兩個人都食唔哂。🍜炸醬麵 $118~超級香濃醬汁,配上豬肉片、椰菜、鵪鶉蛋,十分滋味滿足。🍹Mojito Ade $48🍹Mango Ade $48~ 呢度啲梳打好特別,可以加一少杯燒酒,就可以變成一杯 SOJU Cocktail。😃😃

🦑 海鮮炒年糕 $328

🍜炸醬麵 $118
~超級香濃醬汁,配上豬肉片、椰菜、鵪鶉蛋,十分滋味滿足。

🍹Mojito Ade $48
🍹Mango Ade $48
2025-07-06
午餐
2025-07-09 68 瀏覽
🇰🇷 一入門口有靚靚愛情鎖打卡位。🍗 芝士炸雞:Outdark選用最嫩滑的雞腿肉。炸雞保留雞肉的肉汁。外皮炸得金黃酥脆,咬下去聽到瞬間「咔滋」的脆脆聲。炸雞本身醃得入味,香而不膩。配上傳統的炸雞醬加年糕。十分惹味。芝士控最難以抗拒鍋裏溶化拉絲的芝士。芝士份量很多。芝味濃郁。包裹著,沾滿著熱騰騰的雞塊上。食到停唔到口。鍋裡仲有香濃的煎蛋,滿足的紫菜飯,傳統的泡菜,香口的小香腸,甜蜜的燒菠蘿。十分豐富。口感大滿足。🔥 炸年糕香腸。年糕外層微脆、內部依然保留年糕的彈性口感,咬下去彈牙又不黏牙。香腸彈牙香口。年糕香腸搭配韓式甜辣醬,甜中帶辣,滿分搭配!街頭小食的風味。🧀 炸芝士外層裹著薄薄的麵粉炸至金黃酥脆。內餡爆滿芝士。邪惡感爆燈。西柚梳打清新解膩。草莓乳酪酸酸甜甜,比例剛好。✨ 餐廳最特別是可以寫明信片。明年餐廳會寄回給你。可以寫明信片給下年的自己。增添回憶。好有趣。
🇰🇷 一入門口有靚靚愛情鎖打卡位。

西柚梳打清新解膩。
草莓乳酪酸酸甜甜,比例剛好。

✨ 餐廳最特別是可以寫明信片。
明年餐廳會寄回給你。
可以寫明信片給下年的自己。
增添回憶。好有趣。

2025-07-05
  • 芝士炒雞
2025-07-09 109 瀏覽
約咗朋友喺尖沙咀睇戲之前朋友帶我嚟咗Outdark 呢間韓國人煮理嘅自家製韓式餐廳本身係想食佢呢個10周年嘅韓式燉牛小排不過原來晚市先至有最後我哋點咗三道經典韓式菜色:海鮮蔥煎餅、豬肉紫菜飯卷同芝士炒雞海鮮蔥煎餅$138呢款煎餅外皮金黃酥脆咬下去「喀滋」一聲,滿口都係煎炸嘅香氣內餡滿滿的海鮮——蝦仁彈牙、魷魚軟嫩仲點綴著青蔥嘅清香煎餅嘅麵糊調得恰到好處,厚薄適中,既不會太過油膩,亦保留咗海鮮嘅鮮甜搭配一旁自家特製醬汁,帶點醬油嘅鹹香同微酸每一口都層次豐富!韓式豬肉紫菜飯卷$98呢道飯卷外觀繽紛 切片整齊紫菜包裹著剔透飽滿嘅米飯,夾雜著醃製蘿蔔、紅蘿蔔絲、蛋絲和炭燒豬肉豬肉經過醬料醃製,入口鹹甜適中,肉質軟嫩不柴,同清爽的蔬菜形成絕妙平衡米飯軟糯,帶有淡淡嘅芝麻油香最後的重頭戲喺韓式芝士炒雞328呢道菜簡直是味覺享受!肉雞外皮炸得金黃酥脆,肉質多汁,輕咬一口都非常嫩滑淋上濃郁嘅芝士辣醬,鹹香濃郁嘅芝士同雞肉嘅油香完美融合,仲有微微嘅甜味中和咗膩感除咗芝士同雞之外,仲有年糕添年糕非常之軟糯 特別的是側邊仲會有鍋邊蛋、泡菜、紫菜飯、韓式腸仔一鍋滿足多重願望值得一提,店員係會好好咁樣幫手將啲芝
約咗朋友喺尖沙咀睇戲之前
朋友帶我嚟咗Outdark 呢間韓國人煮理嘅自家製韓式餐廳

本身係想食佢呢個10周年嘅韓式燉牛小排
不過原來晚市先至有

海鮮蔥煎餅$138
呢款煎餅外皮金黃酥脆
咬下去「喀滋」一聲,滿口都係煎炸嘅香氣
內餡滿滿的海鮮——蝦仁彈牙、魷魚軟嫩
仲點綴著青蔥嘅清香
搭配一旁自家特製醬汁,帶點醬油嘅鹹香同微酸
每一口都層次豐富!

韓式豬肉紫菜飯卷$98
呢道飯卷外觀繽紛 切片整齊
米飯軟糯,帶有淡淡嘅芝麻油香

最後的重頭戲喺韓式芝士炒雞328
呢道菜簡直是味覺享受!
肉雞外皮炸得金黃酥脆,肉質多汁,輕咬一口都非常嫩滑
除咗芝士同雞之外,仲有年糕添
年糕非常之軟糯
特別的是側邊仲會有鍋邊蛋、泡菜、紫菜飯、韓式腸仔
一鍋滿足多重願望
值得一提,店員係會好好咁樣幫手將啲芝士同雞炒起佢

每一道嘅韓國菜都令人回味無窮
彷彿瞬間被帶到首爾明洞

食完埋單仲會有韓式小食送

出到門口就之前見到佢部free photo boxes 可以玩
成個體驗都好滿足!
尖沙咀 | 厚福街爆場韓國菜🫰🏻👉🏻 想搵間有氣氛又啱一大班人食嘅韓式餐廳同朋友聚下?呢間 Outdark 係尖沙咀老字號韓式炸雞店之一,喺 H8 屹立多年! 真‧韓國人主理 韓味十足🇰🇷🪩 店內裝潢燈光柔和,有音樂、有氣氛,打卡食飯兩者兼得🖤 好啱朋友聚會、情侶拍拖,甚至屋企人一齊食~✽ 紫菜牛肉卷每件都卷得好整齊~外層紫菜微脆,入面牛肉唔會過熟,肉汁仍在🔥 加上青瓜等配料,食落唔膩,口感豐富又有層次~✽ 炸醬麵麵質彈牙、唔乾身,醬香夠濃,係嗰種一試就會回頭嘅口味🤤😻😻一定要叫✽ 海鮮炒年糕一上枱就有隻超巨型炸魷魚霸住成碟!影完相之後店員會幫你剪開,方便食~有魚糕、年糕、蔬菜,奶油同辣醬味混合得好夾,仲有芝士燒溶香噴噴,兩個人食都飽到唞唔到氣!🫰🏻🫰🏻📌 餐廳位於尖沙咀厚福街,喺咁多餐廳中仍然屹立不倒,真係有原因~價錢親民份量足,韓食控必bookmark🔥📍Outdark (尖沙咀)地址:尖沙咀厚福街8號 H8 17樓
尖沙咀 | 厚福街爆場韓國菜🫰🏻

✽ 紫菜牛肉卷

✽ 炸醬麵

✽ 海鮮炒年糕

📍Outdark (尖沙咀)
地址:尖沙咀厚福街8號 H8 17樓
  • 炸醬麵
2025-07-05 175 瀏覽
依間餐廳喺我個list勁耐,開咗十週年我先終於嚟到😆然後我係咁同靚仔店員講廣東話,原來係韓仔嚟🤩 一個兩個三個...唔記得有幾多個啦,總之大部分都係韓星咁嘅😍 叫咗勁多嘢食...烤牛肉紫菜飯卷 $98都幾足料,有牛肉青瓜甘筍玉子蘿蔔乾,紫菜卷上面仲灑咗好多黑白芝麻,賣相同味道都唔錯。半份香蒜蜜糖炸雞 $138絕對係罪惡感同美味嘅結合! 所以只係嗌咗半份😂 因為佢除咗炸雞,仲有脆薯角,薯條,薯格,全部都一樣顏色🤣 連平時唔食雞皮嘅我都忍唔住食咗好多,雞肉都算嫩滑,雞皮好脆,蜜糖味勁濃,食完感覺勁甜蜜🤭串串魚糕湯 $228用gas爐上,勁大煲,雖然係韓國餐廳但係唔知點解感覺有啲似食緊關東煮咁 😂湯頭都幾鮮甜,除咗魚糕,仲有魚條,獅子狗,青口,魷魚,鵪鶉蛋,年糕,冬菇,皇帝菜,韓國粉絲,重點係大煲到應該四個人都食唔曬😆 藍莓乳酪 & 柚子梳打 @$48食咁多嘢點可以唔嗌嘢飲,呢兩杯簡直係解膩神器,酸酸甜甜好清新。我仲唔執輸參加咗10週年抽獎,有勁多獎品,Airpods,iPad mini,但我目標係要贏雙人首爾商務機票呀🤩🤩我要直接飛過去搵韓仔🥰評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍

烤牛肉紫菜飯卷 $98

@outdark.hk
Outdark
尖沙咀厚福街8號H8 17樓
📍尖沙咀/尖東港鐵站B2出口4分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #韓國菜 #TsimShaTsui #TST #人氣 #高質 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #Outdark
2025-06-29
2025-07-02 158 瀏覽
去左尖沙咀分店,入到去掛滿咗星星💫月亮🌙嘅燈飾,氣氛超好,仲會播埋K-Pop歌😝👉🏻泡菜煎餅,食到滿滿嘅泡菜,煎到好脆口,吾會太辣👐🏻👉🏻 鹽味烤豬梅頭肉,上菜時會有埋個鐵板熱住佢,超香🤤用鹽調味烤到肉質細嫩,配埋蒜香味醬汁真係好惹味,啲金菇仲要吸晒啲肉質超正👉🏻水冷麵配烤牛肉,夏天必叫水冷麵食落超解暑🧊,仲有得自己加醋加芥末,仲有埋個烤牛肉一齊食!!👉🏻炸芝士條,炸到金黃色食落超脆,勁拉絲鍾意食芝士嘅芝士控必叫,芝士味🧀濃郁👉🏻香腸年糕串,醬汁係甜甜辣辣配埋香腸年糕食啱啱好唔太膩依家outdark🎟️ 10週年抽獎活動🎟️有機會贏得來回首爾商務機票(2位) 、Airpods、 iPad mini etc. 快啲黎食贏取大獎😍😍

👉🏻泡菜煎餅,食到滿滿嘅泡菜,煎到好脆口,吾會太辣👐🏻

👉🏻香腸年糕串,醬汁係甜甜辣辣配埋香腸年糕食啱啱好唔太膩

依家outdark🎟️ 10週年抽獎活動🎟️
放工後約左朋友去尖沙咀食韓國野,今次去左Outdark💖。一入到去,環境已經勁韓風。我哋叫左四款食物🍲✨原味炸雞🐔($188)必試招牌炸雞❗金黃盔甲般的脆皮,一啖咬開露出滾燙多汁的雞肉🐔。秘密藏在雙重油炸工藝——初炸熟透,復炸逼油,鎖住肉汁同時成就極致的空氣感酥脆🥰分量足夠2-3人分享,性價比完勝連鎖店💕✨烤牛肉炒飯($108)牛肉片🐂焦香逼人,與紫菜絲在鐵板熱力下迸發鹹鮮,米粒分明裹著韓式辣醬,香氣十足❤️✨烤牛肉紫菜飯卷🍙($98)米飯裹著甜醃烤牛🐂,芝麻油香滲入每顆米粒🍚,紫菜保持微脆,蘸蛋黃醬更添奶香。✨海鮮蔥煎餅($138)直徑非常大的巨無霸❗邊緣酥脆如薯片,中心軟糯帶嚼勁。魷魚🦑彈牙、蝦仁🦐鮮甜,但麵糊略厚搶戲。蔥段香而不辛,蘸魚露醋汁解膩💖埋單時,仲發現餐廳原來有抽獎玩🤩即日起至6月30日,食飯可參加抽獎,仲有機會贏得豐富禮物🎁,希望成為幸運兒啦🎉🎈頭獎:來回首爾商務機票兩位🎈二獎:Apple AirPods Max🎈三獎:Apple iPad mini🎈四獎:Dyson風筒🎈其他獎:會員積分/炸雞優惠券

✨原味炸雞🐔($188)

✨烤牛肉炒飯($108)

✨烤牛肉紫菜飯卷🍙($98)

✨海鮮蔥煎餅($138)

🎈頭獎:來回首爾商務機票兩位

海鮮蔥煎餅

烤牛肉炒飯

原味炸雞
2025-06-18
10 分鐘 (堂食)
烤牛肉炒飯
原味炸雞
  • 海鮮蔥煎餅
2025-06-29 164 瀏覽
想食好耐既韓國餐廳,今次終於食到喇!上到去環境好有格調,有靚嘅燈飾,好啱一大班人去食,又或者兩個朋友靜靜傾偈都得。咁啱撞正佢有10周年抽獎活動,有韓國首爾機票抽,好吸引呀講下啲野食 真係好大份!每次上菜都俾佢個份量嚇親! 韓式烤牛肉一上台,因為有鐵板興住,仲有滋滋聲,除咗有份量十足既燒牛肉,仲有炒年糕同唔同嘅配菜,我地仲額外叫左份生菜,可以中和一下,唔駛太滯!香蒜蜜糖炸雞試咗香蒜味,份量仍然超多,兩個人一定食唔晒,仲有炸薯格薯條,炸雞好嫩滑,炸粉唔會太厚,配埋甜甜地既蜜糖非常夾。泡菜煎餅好出色,餡料配搭好夾,唔會太辣,又保留到韓式味道,食到停唔到。
想食好耐既韓國餐廳,今次終於食到喇!

咁啱撞正佢有10周年抽獎活動,有韓國首爾機票抽,好吸引呀

講下啲野食 真係好大份!每次上菜都俾佢個份量嚇親!

韓式烤牛肉

香蒜蜜糖炸雞

泡菜煎餅

2025-06-29 165 瀏覽
這間餐廳有點歷史了,今年好似是第十年營業,我上次去也已經是5年前的事情,但味道依舊!一進門服務員小哥哥就跟我說韓語,據說是真的韓國人自制且煮食,可見很正宗。餐廳氛圍很棒,播著熱門的韓語歌,適合和朋友一起聚會high起來!🐙韓式小八兆章魚鍋- HKD288是熱氣騰騰的鍋物!而且分量非常大,裡面除了八爪魚,還有芽菜、韭菜、粉絲、金針菇、娃娃菜、節瓜等配料,基本上夠三個女生吃了🤣🍗半份醬油味炸雞- HKD138這個真的非常好吃!除了炸雞,還有薯條、薯格、薯角。我們外加了一串韓式年糕,也很不錯。🍦藍莓優格- HKD48飲料很不錯!不會太甜,上面有一點奶油,搭配蠻有特色的!整體而言非常推薦,適合一群年輕朋友去呀!

🐙韓式小八兆章魚鍋- HKD288

🍗半份醬油味炸雞- HKD138

🍦藍莓優格- HKD48
飲料很不錯!不會太甜,上面有一點奶油,搭配蠻有特色的!

整體而言非常推薦,適合一群年輕朋友去呀!

2025-06-29 118 瀏覽
15年前釜山大學生Robin Kim創立,香港係佢海外第一站,10年來都好受歡迎🍗。裝潢以韓大居酒屋風格,氣氛浪漫,適合朋友或情侶聚餐。全部由韓國人主理,味道正宗!佢哋嘅炸醬麵 짜장면 用春醬(黑豆醬),偏甜、顏色超黑,會加焦糖、豬肉、洋蔥等一齊炒,再勾芡,醬比較滑、濃稠。一定要試吓。韓式燉牛小排餐超滋味,牛小排燉得軟腍入味,燒汁香濃帶微甜,配埋泡菜同菇超正!份量十足。燒豬頸肉。入味爽口肥瘦均勻追住嚟食唔停得口。田中大少少辣嘅燒汁,真係好開胃。海鮮燒餅,粒粒海鮮都好新鮮。煎得金黃香脆。呢度仲有好多嘢玩。給你未來的一封信、抽獎、愛情鎖、熱感紙嘅即影即有(好有feel)。

海鮮燒餅,粒粒海鮮都好新鮮。煎得金黃香脆。

2025-06-21 308 瀏覽
為慶祝Outdark10週年,依家有好吸引嘅抽獎活動🎟️頭獎: ✈️ 來回首爾商務機票(2位)二獎: Apple Airpods Max三獎: Apple iPad mini 四獎: Dyson Hair Fryer HD08五獎: Outdark 500 Point六獎: Outdark Full size Chicken Voucher咁多年食物質素都好穩定!!⭐️韓式燉牛小排 $338: 10周年限定菜式!!! 好大份又抵食,牛肉好嫩!⭐️海鮮辣湯麵 $128⭐️芝士條(4條) $38
為慶祝Outdark10週年,依家有好吸引嘅抽獎活動🎟️

頭獎: ✈️ 來回首爾商務機票(2位)
二獎: Apple Airpods Max
三獎: Apple iPad mini
四獎: Dyson Hair Fryer HD08
五獎: Outdark 500 Point

咁多年食物質素都好穩定!!
⭐️韓式燉牛小排 $338

: 10周年限定菜式!!! 好大份又抵食,牛肉好嫩!
⭐️海鮮辣湯麵 $128

⭐️芝士條(4條) $38