2025-06-29 141 瀏覽
想食好耐既韓國餐廳,今次終於食到喇!上到去環境好有格調,有靚嘅燈飾,好啱一大班人去食,又或者兩個朋友靜靜傾偈都得。咁啱撞正佢有10周年抽獎活動,有韓國首爾機票抽,好吸引呀講下啲野食 真係好大份!每次上菜都俾佢個份量嚇親! 韓式烤牛肉一上台,因為有鐵板興住,仲有滋滋聲,除咗有份量十足既燒牛肉,仲有炒年糕同唔同嘅配菜,我地仲額外叫左份生菜,可以中和一下,唔駛太滯!香蒜蜜糖炸雞試咗香蒜味,份量仍然超多,兩個人一定食唔晒,仲有炸薯格薯條,炸雞好嫩滑,炸粉唔會太厚,配埋甜甜地既蜜糖非常夾。泡菜煎餅好出色,餡料配搭好夾,唔會太辣,又保留到韓式味道,食到停唔到。
想食好耐既韓國餐廳,今次終於食到喇!

咁啱撞正佢有10周年抽獎活動,有韓國首爾機票抽,好吸引呀

講下啲野食 真係好大份!每次上菜都俾佢個份量嚇親!

韓式烤牛肉

香蒜蜜糖炸雞

泡菜煎餅

2025-06-29 135 瀏覽
這間餐廳有點歷史了,今年好似是第十年營業,我上次去也已經是5年前的事情,但味道依舊!一進門服務員小哥哥就跟我說韓語,據說是真的韓國人自制且煮食,可見很正宗。餐廳氛圍很棒,播著熱門的韓語歌,適合和朋友一起聚會high起來!🐙韓式小八兆章魚鍋- HKD288是熱氣騰騰的鍋物!而且分量非常大,裡面除了八爪魚,還有芽菜、韭菜、粉絲、金針菇、娃娃菜、節瓜等配料,基本上夠三個女生吃了🤣🍗半份醬油味炸雞- HKD138這個真的非常好吃!除了炸雞,還有薯條、薯格、薯角。我們外加了一串韓式年糕,也很不錯。🍦藍莓優格- HKD48飲料很不錯!不會太甜,上面有一點奶油,搭配蠻有特色的!整體而言非常推薦,適合一群年輕朋友去呀!

🐙韓式小八兆章魚鍋- HKD288

🍗半份醬油味炸雞- HKD138

🍦藍莓優格- HKD48
飲料很不錯!不會太甜,上面有一點奶油,搭配蠻有特色的!

整體而言非常推薦,適合一群年輕朋友去呀!

2025-06-29 0 瀏覽
15年前釜山大學生Robin Kim創立,香港係佢海外第一站,10年來都好受歡迎🍗。裝潢以韓大居酒屋風格,氣氛浪漫,適合朋友或情侶聚餐。全部由韓國人主理,味道正宗!佢哋嘅炸醬麵 짜장면 用春醬(黑豆醬),偏甜、顏色超黑,會加焦糖、豬肉、洋蔥等一齊炒,再勾芡,醬比較滑、濃稠。一定要試吓。韓式燉牛小排餐超滋味,牛小排燉得軟腍入味,燒汁香濃帶微甜,配埋泡菜同菇超正!份量十足。燒豬頸肉。入味爽口肥瘦均勻追住嚟食唔停得口。田中大少少辣嘅燒汁,真係好開胃。海鮮燒餅,粒粒海鮮都好新鮮。煎得金黃香脆。呢度仲有好多嘢玩。給你未來的一封信、抽獎、愛情鎖、熱感紙嘅即影即有(好有feel)。

海鮮燒餅,粒粒海鮮都好新鮮。煎得金黃香脆。

2025-06-21 221 瀏覽
為慶祝Outdark10週年,依家有好吸引嘅抽獎活動🎟️頭獎: ✈️ 來回首爾商務機票(2位)二獎: Apple Airpods Max三獎: Apple iPad mini 四獎: Dyson Hair Fryer HD08五獎: Outdark 500 Point六獎: Outdark Full size Chicken Voucher咁多年食物質素都好穩定!!⭐️韓式燉牛小排 $338: 10周年限定菜式!!! 好大份又抵食,牛肉好嫩!⭐️海鮮辣湯麵 $128⭐️芝士條(4條) $38
為慶祝Outdark10週年,依家有好吸引嘅抽獎活動🎟️

頭獎: ✈️ 來回首爾商務機票(2位)
二獎: Apple Airpods Max
三獎: Apple iPad mini
四獎: Dyson Hair Fryer HD08
五獎: Outdark 500 Point

咁多年食物質素都好穩定!!
⭐️韓式燉牛小排 $338

: 10周年限定菜式!!! 好大份又抵食,牛肉好嫩!
⭐️海鮮辣湯麵 $128

⭐️芝士條(4條) $38
2025-06-18 265 瀏覽
生日男朋友帶我嚟試呢間韓國餐廳~入到去覺得個氣氛環境幾好🥰燈光暗暗地,但係有氣氛燈照住,感覺好浪漫🤣我哋嗰陣係大概接近四五點過去食,所以人唔算好多~原來登記咗會員生日嘅話會送半份炸雞😆😆我哋當然唔客氣啦🤣🤣我哋嗌咗一份鐵板芝士雞~另外仲有韓式壽司卷😆估唔到兩個人都食唔晒唔👀份量好充足🎀超飽肚啊!📍芝士鐵板燒雞(唔記得咗佢個實際名稱)有雞蛋、紫菜飯、脆皮腸、泡菜喺個側邊~中間係芝士雞😍就咁打卡影相都幾靚,啲芝士拉晒絲好正😊📍韓式飯卷份量好充足,有肉、蘿蔔、酸瓜、青瓜🥒等真正100%韓式味道!📍生日優惠送半份炸雞估唔到咁大份🤣仲配搭咗薯條🍟整體嚟講都好好,超飽!
生日男朋友帶我嚟試呢間韓國餐廳~

📍芝士鐵板燒雞(唔記得咗佢個實際名稱)
有雞蛋、紫菜飯、脆皮腸、泡菜喺個側邊~
中間係芝士雞😍就咁打卡影相都幾靚,啲芝士拉晒絲好正😊

📍韓式飯卷
份量好充足,有肉、蘿蔔、酸瓜、青瓜🥒等
真正100%韓式味道!

📍生日優惠送半份炸雞
估唔到咁大份🤣仲配搭咗薯條🍟

整體嚟講都好好,超飽!
2025-06-17 140 瀏覽
呢間餐廳係韓國釜山的人氣連鎖店而家開到香港尖沙咀同旺角也照樣人氣爆~很有氛圍感,適合拍拖or 朋友聚餐韓式燉牛小排湯底似壽喜燒醬汁,牛肉肉質細嫩,份量很足,配菜有蘑菇,金菇,芽菜,娃娃菜,粉,韭菜,非常入味好食😋原味炸雞炸🐔炸的金黃酥脆又多汁,配有薯條,薯格和薯角,太适合朋友聚餐了,量很大两个人根本吃不完需要打包,喜欢吃炸物的一定要去试试!饮品一杯青苹果苏打一杯蜜桃水店内活动餐厅为庆祝开业十周年,用餐后都可以参与抽 奖活动,有机会赢得:✈️ 来回韩国商务机票(2位)🎧 Apple AirPods📱 iPad mini
呢間餐廳係韓國釜山的人氣連鎖店
而家開到香港尖沙咀同旺角也照樣人氣爆~
很有氛圍感,適合拍拖or 朋友聚餐

韓式燉牛小排

原味炸雞

饮品
一杯青苹果苏打
一杯蜜桃水

店内活动
✈️ 来回韩国商务机票(2位)
🎧 Apple AirPods
📱 iPad mini

2025-06-16
  • 芝士炒雞
  • 原味炸雞
  • 海鮮煎餅
utdark居然从韩国釜山开来香港了,今年刚好10周年🎉🍗炒多招牌美食,每口都是惊喜!🎯炸鸡甜辣酱👍🏻 外皮炸得酥脆,里面鸡肉鲜嫩多汁,配上薯条薯格薯角,幸福感爆棚!🎯烤牛肉紫菜卷韩式餐厅的烤牛肉真的不能错过,每口都吃到爽!🎯炸酱面浓郁的酱料裹满每一根面条,搭配爽脆的豆芽和黄瓜丝,口感丰富,分量足够两个人!🎯海鲜葱煎饼海鲜控必点!煎饼里藏着满满海鲜,虾仁、鱿鱼,每口都是嫩嫩的,葱香四溢,大满足!🎉抽奖活动,吃炸鸡还能赢大奖!去Outdark尖沙咀或旺角分店堂食,奖品丰富,韩国商务舱机票、AirPods Max、iPad mini!快冲!🇰🇷餐厅氛围,浪漫又惬意店内布满星星灯饰✨,搭配昏暗灯光,超适合约会或朋友聚餐。门口还设有“情人锁铁网”,不要太适合约会!

🎯炸鸡

🎯烤牛肉紫菜卷
韩式餐厅的烤牛肉真的不能错过,每口都吃到爽!

🎯炸酱面

🎯海鲜葱煎饼

🎉抽奖活动,吃炸鸡还能赢大奖!

🇰🇷餐厅氛围,浪漫又惬意
  • 烤牛肉紫菜飯捲
  • 海鮮煎餅
2025-06-17 379 瀏覽
尋晚約咗朋友喺尖沙咀厚福街一齊去食韓國嘢,搵咗間氣氛一流嘅餐廳,好彩有預約,幾乎full House。韓式小八爪章魚鍋,呢個鍋入邊仲有唔同嘅蔬菜例如韭菜、芽菜、黃芽白、菇類同埋好彈牙嘅八爪魚,過足口癮,服務員教我哋可以點樣點汁享用,十分細心。半份炸雞:我哋揀咗香蒜蜜糖味炸雞,配上粗薯條和薯格,炸雞香脆嫩滑,朋友讚不絕口。芒果梳打西柚梳打加燒酎:酸酸味味好開胃,加燒酎有微醺感。兩個女仔食份量啱啱好,服務員會主動斟水俾我哋。韓式小八爪章魚鍋係10周年特別menu ,佢仲有個韓式燉牛小排選擇(因為朋友唔食牛),所以要留返下次先可以再嚟食一坐低服務員比左2張票我哋,睇真啲原來係好似機票嘅抽獎券,再睇下張poster先知道呢間餐廳開業10周年紀念,獎品十分之豐富和吸引,有來回首爾商務機票(2位) 、Airpods、 iPad mini等等,我同朋友嘢食都未點就已經填咗張抽獎券先

芒果梳打西柚梳打加燒酎:酸酸味味好開胃,加燒酎有微醺感。

兩個女仔食份量啱啱好,服務員會主動斟水俾我哋。

前天跟朋友約好食個early dinner 好耐無食韓國炸雞所以揀咗呢間呢度環境好舒服 裝飾好靚好多韓國嘅signature原素都可以起嗰度見到好有親切感Outdark剛好十週年有慶祝活動攪緊giveaway可以抽機票添呀😍點咗兩樣食物香蒜蜜糖炸雞半份好喜歡佢嘅炸雞會連埋薯角、薯格、粗薯條三款薯三種口感都炸得香脆可口半份炸雞有五嚿 件件都炸到好Juicy一啲都唔乾唔嚡口香蒜蜜糖味好醒胃好鍾意食😋on top加咗香腸年糕串呢串真係驚豔到我完全係起韓國食嘅一樣年糕外面好脆內軟綿綿真係好正另一當然唔少得就係叫佢十週年限定menu 韓式燉牛小排佢係連鍋同爐咁上 可以一邊熱住慢慢品嚐賣相好吸引好豐富牛小排係薄切份量超多牛小排肉味好香濃好好食底托入曬牛味芽菜同韭菜好爽口牛肉另一邊放滿韓式粉絲、金菇、鴻禧菇、娃娃菜菜蔬都好多好新鮮食落覺得營養好均衡仲好飽㖭啖啖都食到韓國嘅味道 呢餐朋友同我都食得好開懷☺️
前天跟朋友約好食個early dinner
Outdark剛好十週年
有慶祝活動攪緊giveaway可以抽機票添呀😍
點咗兩樣食物
香蒜蜜糖炸雞半份
好喜歡佢嘅炸雞會連埋薯角、薯格、粗薯條
三款薯三種口感都炸得香脆可口
賣相好吸引好豐富
牛小排係薄切份量超多
牛小排肉味好香濃好好食
底托入曬牛味芽菜同韭菜好爽口
牛肉另一邊放滿韓式粉絲、金菇、鴻禧菇、娃娃菜
菜蔬都好多好新鮮食落覺得營養好均衡
2025-06-09
  • 香蒜蜜糖炸雞
  • 香腸年糕串
  • 韓式燉牛小排
📍尖沙咀Outdark|正宗韓國味道搬到香港!以前去韓國玩,我每次都會去弘大的Outdark食飯,超愛佢嘅芝士炒雞!原來尖沙咀都開咗分店,環境同味道都還原到90%韓國感覺,真係好正! 🌟環境打卡亮點:1. 入到餐廳第一眼就被吸引!牆上掛滿咗顏色繽紛的鎖,好有南山塔Feel! 2. 燈光設計浪漫又溫馨,非常適合情侶👫或者朋友聚會。 3. 門口仲有個小Photo Box📸,似影貼紙相咁,但係影出嚟係黑白,免費打印,好有趣! ---🍴推薦菜式|2人份餐點:1️⃣ 芝士炒雞 $328✨ 必點王牌!拉絲可以超過18cm,芝士控一定會愛上! - 用大鐵盤上菜,雞塊超多,配上濃郁芝士,服務員會幫你將芝士煮到半溶,邊炒邊拌入雞塊同蛋汁,炒蛋好滑,芝士香味爆棚! - 配菜超豐富,有芝士年糕、紫菜飯、泡菜同腸仔,微辣口感+濃濃芝士味,好邪惡! 2️⃣ 牛肉Kimbap $98- 牛肉、蘿蔔、豆腐、青瓜包成大大一卷,口感豐富又飽肚,性價比好高! 3️⃣ 飲品:MOJITO梳打/熱情果梳打 各$48梳打飲品清新解膩,熱情果味道偏柔和,Mojito有淡淡的香氣,飲完超舒服! ---總結味道正宗:跟韓國本土
📍尖沙咀Outdark|正宗韓國味道搬到香港!

🌟環境打卡亮點:
2. 燈光設計浪漫又溫馨,非常適合情侶👫或者朋友聚會。

---
芝士王國

🍴推薦菜式|2人份餐點:
1️⃣ 芝士炒雞 $328
✨ 必點王牌!拉絲可以超過18cm,芝士控一定會愛上!
牛肉Kimbap

2️⃣ 牛肉Kimbap $98
MOJITO梳打/熱情果梳打

3️⃣ 飲品:MOJITO梳打/熱情果梳打 各$48

---
芝士炒雞|芝士王國

總結
味道正宗:跟韓國本土店無分別,特別係芝士炒雞,濃郁到爆!
氣氛滿分:裝修浪漫有趣,服務員多數都係韓國人,感覺好似瞬間飛去韓國旅行!
2025-06-09
芝士王國
牛肉Kimbap
MOJITO梳打/熱情果梳打
芝士炒雞|芝士王國
  • 芝士炒雞
  • 烤牛肉飯捲
最近睇得韓劇多🇰🇷自然心癮起💗所以即刻去番轉韓國餐廳到開餐先🍽️今次我就去咗尖沙咀分店💁🏻‍♀️方便食完飯可以順手行街街🛍️一入門口已經有滿滿嘅愛情鎖牆🔒另外有拍照機📷而且入面全場都掛滿星星⭐️月亮🌙嘅燈飾✨仲播放住韓國K-POP歌🎶仲有OPPA係到😍唔知以為真係去咗韓國啦🇰🇷海鮮蔥煎餅 🦐🐙🫓$138煎到金黃色💛超多唔同海鮮餡料🐙🦐加上滿滿嘅香蔥💚口感豐富😋芝士炸雞🧀🍗 $328 韓國餐廳必點嘅炸雞🍗除咗呢個口味當然有其他口味🤗呢款係成鍋熱辣辣呈上🔥另外可以再加額外芝士$25🧀店員會細心幫手將滿滿嘅芝士瘋狂拉絲💛濃郁芝士包住辣炸雞🍗一齊食用係超級邪惡😈配菜仲有煙韌嘅韓式年糕➕紫菜飯團➕烤雞蛋➕腸仔➕泡菜💟超飽‼️Mojito 梳打🌿🫧 $48青蘋果梳打🍏🫧 $48兩杯睇落顏色差不多🫧但係飲落前者比較酸後者比較甜💚清爽得嚟好解油膩👍🏻🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🎊Outdark 🔟週年抽獎🎁即日起至6月30日🗓️食飯即可參加抽獎🎟️有機會獲得豐富禮物🎁頭獎:來回首爾商務機票(2位)✈️二獎:Apple AirPods Max 🎧三獎:Apple iPad mini 💻四獎:Dyson風筒 💨其他獎項
最近睇得韓劇多🇰🇷自然心癮起💗

四獎:Dyson風筒 💨
其他獎項 :會員積分👑炸雞優惠卷🍗

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

2025-06-09 355 瀏覽
放工搵朋友聚聚 朋友想食韓國菜 就諗起尖沙咀呢間 韓國菜好正宗 由韓國人主理 食物全部都係自家製 地點方便 餐廳佈置好有情調 最適合同朋友喺呢度傾偈小聚啦 最近仲有十週年活動 頭獎有來回首爾機票添🥰 ✨韓式烤牛肉 牛肉都好高質 熟度啱啱好 底鋪上烤過嘅金菇菜及洋蔥絲 上邊仲有韓式年糕 韭菜微辣 份量好足 好味😋✨蒜香蜜糖炸雞(半份)炸雞醃得好入味 蒜香濃郁 雞皮超香脆 仲配搭好多薯格同薯條 正👍😋✨ 炸醬麵呢個炸醬麵有驚喜 每條麵條都裹住黑豆醬 好彈牙 值得encore🥰✨蜜桃梳打✨柚子酒放工同朋友食吓嘢 飲吓嘢 傾吓偈 好放鬆嘅一個晚上🥰抵食指數:7/10舐舐脷指數:7/10Outdark (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 17樓

✨韓式烤牛肉

✨蒜香蜜糖炸雞(半份)

✨ 炸醬麵

✨蜜桃梳打
✨柚子酒
放工同朋友食吓嘢 飲吓嘢 傾吓偈 好放鬆嘅一個晚上🥰

抵食指數:7/10
舐舐脷指數:7/10

Outdark (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 17樓
2025-06-08 379 瀏覽
炭豚炒粉絲
豬肉用炭火烤過,帶點煙燻香,炒得啱啱好,肉質嫩滑唔乾柴🙂‍↕️粉絲吸晒醬汁,入口有濃濃嘅鹹香味,仲有啲蔬菜點綴,爽脆得來唔會太油膩😋海鮮蔥煎餅
外層煎得金黃香脆,內裏軟糯,滿滿嘅海鮮味,有蝦同魷魚,配上濃郁嘅蔥香,食落好滿足。沾少少韓式辣醬或者醬油,味道更上一層樓😍韓式烤牛肉
韓式烤牛肉用嘅係優質牛肉,肉質軟嫩多汁,下面仲有好多蔬菜,例如金菇青瓜呢一啲配搭😋所以清爽又唔油膩藍檸檬梳打
藍檸檬梳打好清新,酸酸甜甜嘅味道好開胃,飲落好似有陣清涼嘅海風feel💙熱情果梳打
熱情果嘅果香更濃郁,甜度同酸度平衡得好好,飲完一啖即刻提神❤️‍🔥
餐廳環境熱鬧,服務員態度親切,喺尖沙咀嘅繁華地段嚟講,呢個地方絕對值得一試!如果想再去,記得book位,因為尖沙咀嘅熱門餐廳通常都好full!🙂‍↕️💞
炭豚炒粉絲

海鮮蔥煎餅

韓式烤牛肉

藍檸檬梳打

熱情果梳打

2025-06-06 303 瀏覽
最近同朋友去左Outdark食晚飯我尤其喜歡佢地嘅裝修因為見到滿牆許願鎖已經夢回首爾Outdark本身係來自韓國釜山嘅人氣炸雞品牌主打韓式炸雞、鐵板炒飯、泡菜煎餅、年糕等等之前喺韓國排長龍香港分店一樣咁受歡迎成日都超多人香港分店裝修同樣走型格工業風木枱木櫈加上暗色牆身同暖黃燈光、星星燈幾有feel~人多特別有氣氛好似喺韓國嘅居酒屋咁Outdark食物選擇多份量足我地叫左幾樣已飽到要打包🤭泡菜煎餅:外層煎得香脆,入面泡菜味濃,夠哂惹味,唔會太油烤牛肉紫菜飯卷:傳統口味,有牛肉、蛋、紅蘿蔔同黃蘿蔔,飯量啱啱好,食落清爽唔漏炭豚炒粉絲:粉絲軟Q,配上滑溜炭豚同椒絲,好味!香蒜蜜糖炸雞:雞件炸到金黃香脆,蜜味蒜香,仲有多款炸物,薯角、薯格、薯條,好邪惡但真係停唔到口😈我地仲點左藍檸檬梳打同士多啤梨奶昔靚得黎又唔太甜幾解渴最開心係而家堂食就可以參加10週年大抽獎有機會贏到首爾來回商務機票(兩位呀!)今次可以直接飛韓國食炸雞仲有其他豐富獎品包括Apple iPad mini / AirPods同餐飲券、炸雞禮券希望真係抽中我!🤞

最近同朋友去左Outdark食晚飯
我尤其喜歡佢地嘅裝修
因為見到滿牆許願鎖
已經夢回首爾

Outdark本身係來自韓國釜山嘅人氣炸雞品牌
主打韓式炸雞、鐵板炒飯、泡菜煎餅、年糕等等
之前喺韓國排長龍
香港分店一樣咁受歡迎
成日都超多人

香港分店裝修同樣走型格工業風
木枱木櫈加上暗色牆身同暖黃燈光、星星燈
幾有feel~
人多特別有氣氛
好似喺韓國嘅居酒屋咁

Outdark食物選擇多
份量足
我地叫左幾樣已飽到要打包🤭

泡菜煎餅:外層煎得香脆,入面泡菜味濃,夠哂惹味,唔會太油

炭豚炒粉絲:粉絲軟Q,配上滑溜炭豚同椒絲,好味!

我地仲點左藍檸檬梳打同士多啤梨奶昔
靚得黎又唔太甜
幾解渴

最開心係而家堂食就可以參加10週年大抽獎
有機會贏到首爾來回商務機票(兩位呀!)
今次可以直接飛韓國食炸雞
希望真係抽中我!🤞

2025-06-05
10 分鐘 (堂食)
  • 烤牛肉紫菜飯捲
  • 香蒜蜜糖炸雞
  • 泡菜煎餅
♡♡♡📍 Outdark (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 17樓海鮮蔥煎餅:煎餅材料豐富🤩香脆煎餅加入有咬口既魷魚粒同蝦仁 🦑🦐而且每一啖充滿着大蔥 口感非常豐富👍!果然海鮮同野菜真係一個最歷久不衰嘅配搭😳串串魚糕湯:將韓國特色街頭小食魚糕 配搭粉絲、野菜等食材整成一個小火鍋🍲 魚糕充滿着香菇和野菜湯既鮮味😝🍥,一路滾着食味道更加濃郁 。入面有多種不同的魚糕、魚丸,同朋友食一定係必揀之選👯‍♀️芝士炒雞:一上枱就見到成坐山禁高嘅芝士 芝士控雙眼發光🤩🤩🤩喺等待溶化嘅過程中已經聞到香味,過咗一陣店員就好細心過來幫我地翻炒芝士包裹好每一件雞腿肉🥰 雞腿肉充滿肉汁口感彈牙 加埋拉絲煙靭嘅芝士簡直係味覺嘅享受😋,小編最鍾意拉絲嘅芝士因為特別香濃煙靭🧀。而且芝士雞旁邊仲配有紫菜飯、泡菜、韓國腸仔同炒蛋 適合唔同口味嘅人可以按自己喜好配搭芝士食😇👍 難怪舖頭為呢個菜式改左個名叫做芝士王國❤️🤍依加有10週年抽獎活動: 來回首爾商務機票(2位) 、Airpods、 iPad mini;大家要試下🤭🤓
♡♡♡
📍 Outdark (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 17樓