🇰🇷旺角抵食韓國燒烤餐廳 — OPPA韓國燒肉店▫️呢間位於旺角洗衣街嘅OPPA韓國燒肉店,餐廳裝修佈置勁有韓國氣氛,落單後店員會送上幾款前菜,包括:菠菜、泡菜及芽菜,以及爐邊蛋。▫️和牛拼盤($458)包括有:美國上肩胛肉、下肩胛&牛小排日本A4牛肉眼、背峰肉及上腦肉1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊及牛舌見到幾乎每一枱都有叫,Order一份已經包曬好多牛嘅部位,一上枱嘅時候都見到份量好多,特別鍾意食牛舌!夠晒大件同厚切,食落去好爽口!▫️呢個和牛套餐好抵食~兩個人食份量啱啱好~加埋無限任fill嘅爐邊蛋同前菜就食到好飽啦~🤰🏻
🇰🇷旺角抵食韓國燒烤餐廳 — OPPA韓國燒肉店
▫️
和牛拼盤($458)
包括有:
美國上肩胛肉、下肩胛&牛小排
日本A4牛肉眼、背峰肉及上腦肉
1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊及牛舌

2022-06-24 1642 瀏覽
太耐無得去韓國,就要係香港搵返D韓國餐廳頂下癮,呢間餐廳入去食都幾有韓國feel~ 先係入面坐低就有齊前菜 (芽菜、kimchi、紫菜),跟住仲有玄米茶、生菜~全部都可以任添啊~ 同埋鐵板上仲送左kimchi蛋~呢間店真係好多OPPA,仲好細心,我地兩個女仔去食到有D handicapped,哥哥們都會過黎幫手睇火,仲幫我地剪肉... 哈哈,OPPA真係好正!跟住就開始點餐,見到分晒類,一望唔駛諗嘅就牛一大碟、海鮮一大碟,叫多個主食就差唔多啦!什錦牛肉450g (牛排骨、牛肋肉、M6和牛肩胛肉、牛脷)醃肉好入味,包埋生菜食就已經好yummy~食得好惹味,唔會話好痴牙,食牛脷一大塊自己就返大細去剪,自己控制就最好啦~全部肉都係好鮮味,性價比好高~什錦海鮮 (大虎蝦2隻、帶子2隻、鮮鮑魚2隻、魷魚、八爪魚)好鮮甜,好新鮮~ 成塊魷魚、八爪魚再自己剪,成件事都幾有成就感~帶子有牛油附上一齊整,好正~ 泡菜豆腐湯甜甜地,唔算好辣,熱上,重椰菜~熱戀情人蜜桃西柚梳打酸酸甜甜,好解渴,好好飲,好fresh~ 推介!

什錦牛肉450g (牛排骨、牛肋肉、M6和牛肩胛肉、牛脷)
醃肉好入味,包埋生菜食就已經好yummy~
食得好惹味,唔會話好痴牙,
食牛脷一大塊自己就返大細去剪,自己控制就最好啦~
全部肉都係好鮮味,性價比好高~

什錦海鮮
(大虎蝦2隻、帶子2隻、鮮鮑魚2隻、魷魚、八爪魚)
好鮮甜,好新鮮~ 成塊魷魚、八爪魚再自己剪,
成件事都幾有成就感~
帶子有牛油附上一齊整,好正~

泡菜豆腐湯
甜甜地,唔算好辣,熱上,重椰菜~

熱戀情人蜜桃西柚梳打
酸酸甜甜,好解渴,好好飲,好fresh~ 推介!
  • 爐邊蛋
  • 前菜
2022-06-16 162 瀏覽
Oppa 韓式燒肉,好近旺角東站,內部裝修同韓國燒肉店一模一樣~美國prime特級雪花牛肉$188, 200g不愧係美國prime特級雪花牛肉,入口即化,油脂超豐富😚我哋相當鍾意!加拿大的無骨牛肋肉$158, 200g牛肋肉有濃郁牛香~ 沒有骨頭食得好方便。小八爪魚$68, 100g海鮮都有不少選擇例如帶子,鮑魚等等我就揀咗小八爪魚,性價比高😊平時燒肉店係提供檸檬水,Oppa燒肉哥哥係提供玄米茶都特別架~

美國prime特級雪花牛肉$188, 200g

加拿大的無骨牛肋肉$158, 200g
牛肋肉有濃郁牛香~ 沒有骨頭食得好方便。

小八爪魚$68, 100g

2022-06-15 1466 瀏覽
每一張怡都會有麥茶和簡單醬料(燒肉汁、辣椒醬、前菜:海帶、泡菜、大豆芽菜外仲有一籃新鮮生菜用嚟包燒肉食、係韓國燒肉傳統食法・咁就會無咁油膩!除前菜外、仲有免費加嘅爐邊蛋、整爐邊蛋之前、Oppa會先加泡菜係底、更増添口味和口感、蛋香滑美味👍👍黑毛豬拼盤$348Oppa火熱推介,正價$398,現在優惠價$348,有五花腩、西冷扒和豬鞍、嘩份量好足!五花好厚肉一層肥一層瘦相間分明幾靚、焼得狗火候、識食一定連皮食!猪皮爽口,香氣四溢,食落都唔會覺肥😘西冷扒厚切、肉質柔軟肉味香,正!豬鞍係超大件!仲有原條骨肉質爽嫩多汁👍👍韓式部隊shake shake飯$58韓式傳統shake shake飯,用上韓式銀色飯盒,內裏放有泡菜、韓國午餐肉、雞蛋、紫菜和自家辣醬,隨意Shake勻便可品嘗,食法過癮😗😗熱戀情人$28,甜過初戀$28浪漫🌹的名,原來係蜜桃🍑西柚梳打同梨汁檸檬梳打,酸酸甜甜,好sweet😍😍

黑毛豬拼盤$348

韓式部隊shake shake飯$58

熱戀情人$28,甜過初戀$28
2022-06-14
2022-06-05 707 瀏覽
oppa韓燒幾年前幫襯過,嗰陣時味道唔差,職員態度友善。今日重遊故地,冇辦法唔留低負評😥一位男職員態度極其惡劣,撩交嗌嘅感覺湧住出黎…根本係hk smiley啲fd。基本禮貌做唔到之餘,簡單落單,落到一半,被人喝住閘斷,問我「跟住!」。從來未試過係任何餐廳遇到咁樣嘅情況,當時都突咗一突,心諗我咪講緊咯。之後食物送到,第一次覺得韓國炸醬麵可以咁難食,燒肉都只係一般,可能已經冇咩心機去品嚐。同好耐冇見嘅舊同學,去返中學時期一齊去過嘅餐廳,最後遇到係咁樣嘅service,好唔開心。
2022-05-04 946 瀏覽
這次約了和我一樣喜歡吃牛肉的閨蜜來了旺角「OPPA韓國燒肉店 」,性價比超高的好評看了照片就會知道🐂和牛拼盤有日本A4背峰肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊,每款都油花分布很均勻,入口即溶,喜歡瘦一點的肉質美國上肩胛肉、下肩胛肉完全可以滿足到!澳洲和牛和舌也非常爽口!🍲真露煮蜆也太好吃了吧!每一口湯都有香濃的真露酒香和白蘿蔔的清甜,蜆肉也非常肥美!裏面還有韓國粉絲呢!🍹吃韓燒總是少不了汽水吧!我們點了「熱情戀人」和「甜過初戀」😆其實就是蜜桃西柚梳打和梨汁檸檬梳打,兩杯味道也很夾重點是不會很甜💕大愛!最後不得不讚這裏的店員很熱情又有禮貌!小菜和爐邊蛋都是可以添加的,下次想吃韓燒的話非常推薦大家來這裏試試呢🥰

2022-05-02 609 瀏覽
開返堂食之後,第一件事想去食嘅就係韓燒啦!今次嚟到旺角依間oppa 燒肉,梗係盡情咁食返夠本啦!😊😊一去到,佢就準備咗前菜俾我哋食,店員先送上三碟小菜,分別係泡菜、芽菜同紫菜,而且仲可以無限添食嫁😋😋仲有好好味既雞蛋泡菜,不過依個就$18塗一次我地前後分別叫左和牛拼盤同五花腩,等我略略介紹吓啦!和牛拼盤 $458依個拼盤性價比都幾高,可以一次過食到好多唔同部位既牛!😍😍😍😍唔單止食到日本和牛,仲有韓牛同埋澳洲和牛同美國牛肉,一次過食到4款好出名又好味既牛肉呀☺️☺️!依d牛肉都切得好厚,一d都唔簿嫁!食起上黎一定好有肉感!燒到五成熟後😋再配合醬汁☺️☺️食起上黎肉嫩多汁,特別係日本既A4和牛肉眼,滿滿既肉汁同油香😋😋叫人一試再忘!五花腩 $98 除了燒牛肉,我地仲另外叫左五花腩,原來有三大舊五花腩!佢色澤紅潤 , 肥瘦參半 ,食起上黎充滿油脂感😆!好正呀!下次一定要試埋其他既肉🥰🙈!
我地前後分別叫左和牛拼盤同五花腩,等我略略介紹吓啦!

和牛拼盤 $458

五花腩 $98

下次一定要試埋其他既肉🥰🙈!
2022-01-25 720 瀏覽
講起韓式燒肉,已經有好多年冇去韓國旅行🙈依家唯有喺香港食啦🤪-呢間位於旺角的Oppa韓國燒肉店,聽聞環境和食物質素不錯,所以和朋友過黎試下🤩餐廳內的枱枱櫈櫈,都幾似韓國燒肉店,店員先送上三碟小菜,當日有泡菜、芽菜和紫菜,可以無限refill😚-1️⃣牛氣沖天和牛拼盤 $458我們兩人都喜歡食牛,就叫了poster上的和牛拼盤。一上菜被份量嚇親,差不多可以食到一隻牛的不同部位,包括和牛舌、牛頸脊、牛小排、肉眼、肩胛肉等。整體肉類新鮮,油脂分佈均勻,食起來不覺肥膩和好有牛味🤪而每塊肉都唔會太薄,所以食咗一半都飽飽地😋-2️⃣泡菜豆腐湯 $75食燒肉時一定會想飲番啲湯解膩,泡菜湯就係一個好選擇。這裏的泡菜豆腐鍋幾足料,好多泡菜、豆腐,味道唔算太辣,飲完好解膩!泡菜亦唔會醃得太酸,連豆腐都好滑😳朋友和我好快就飲了一半,正😋-3️⃣韓式部隊shake shake飯 $58呢個shake shake飯,真是韓國style😚裏面有午餐肉、泡菜、紫菜、芽菜、雞蛋,蓋上蓋大力搖勻,所有食物完美撈勻😍雖然食材唔算特別,但食起來都幾惹味,終於有機會喺香港試到😋-4️⃣五花腩 $98除了燒牛肉,我們另外叫了五花腩,原來有三大

1️⃣牛氣沖天和牛拼盤 $458

2️⃣泡菜豆腐湯 $75

3️⃣韓式部隊shake shake飯 $58

4️⃣五花腩 $98
除了燒牛肉,我們另外叫了五花腩,原來有三大嚿🥰五花腩色澤紅潤,肥瘦一半半,食起來好香油脂,超邪惡🤤
5️⃣雞翼 $68/4隻
雞翼醃得很入味,越食越辣,過癮得很,四隻真的是不夠😂
🍪【#旺角】OPPA韓國燒肉店 OPPA Korean Restaurant💥旺角燒肉中伏 呢邊有請💥.🍪 早兩年食過一次覺得唔錯,點知今次嚟完全覺得中伏✧ Come here again after 2 years and find that the food becomes as unappealing as it can be…~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍽 蔘雞湯 Soup of Ginseng with Chicken $108 (3/5)雞大件但冇鮮味,湯調味普通✧Can’t say the soup is tasty but the chicken is big. .🍽 五花腩 Pork Belly $98 (150g) (2.5/5)味道較淡,又鞋又唔juicy✧Mediocre pork that is bland, chewy and not juicy at all. .🍽 美國牛肉醬醃 USA Sliced Beef with Korean Sauce $138 (200g) (1/5)好後悔叫咗,醃料完全蓋過肉味,唔講都唔知牛肉
💥旺角燒肉中伏 呢邊有請💥
🍪 早兩年食過一次覺得唔錯,點知今次嚟完全覺得中伏

雞大件但冇鮮味,湯調味普通

味道較淡,又鞋又唔juicy
好後悔叫咗,醃料完全蓋過肉味,唔講都唔知牛肉嚟,仲有韌到似食緊膠
✧Terrific and rubbery! The heavily marinated beef loses its original flavour.
🍽 大西洋多春魚 Shishamo (100g) $48

🍪 邊食邊覺得餐飯好唔抵,冇下次!
✧ An underwhelming experience that wastes my money…never again.
味道 Taste:🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$216 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:X
📍 OPPA韓國燒肉店 OPPA Korean Restaurant
@
旺角洗衣街117號建煌華廈地下 (旺角站 B2 出口)
G/F, Kin Wong Manison,117 Sai Yee Street, Mong Kok (Mong Kok station, exit B2)
🍪#hungrycookie_neveragain
更多分類︰
🔺【地區 District】#hungrycookie_mongkok
🔺【菜式 Cuisine】#hungrycookie_korean
🔺【消費 Spending】#hungrycookie_人均200
2021-11-27
30 分鐘 (堂食)
2022-01-20 378 瀏覽
前牌同屋企人慶祝生日 就諗住食返餐好嘅 起碼平時喺屋企難整啲嘅🙈於是就揀咗呢間喺尖沙咀嘅燒肉餐廳😏入到去餐廳裝修到有啲韓國風格 搞到心掛掛 好想去韓國啊🥲我哋今次就叫咗一個套餐 唔使諗😆-和牛拼盤🐮呢個拼盤入邊有好多唔同種類 可以一次過試曬🙈而我最欣賞就係1++韓牛肉眼同埋澳洲和牛舌 呢兩款牛嘅質感同埋牛肉香味係最出!另外幾款牛上下肩胛肉都唔錯 肉質都偏冧身 咬落唔太多筋👍🏻為食嘅我哋仲叫埋海鮮!🙈-原隻大虎蝦🦐喺出面食最怕海鮮唔新鮮 但呢度完全冇呢個問題 廚房仲好好咁幫你開埋邊 燒完都好易食👍🏻👍🏻而且肉質仲好彈牙添!整體來講其實都幾夠食 店員服務態度仲好好添!🙆🏻‍♀️

入到去餐廳裝修到有啲韓國風格 搞到心掛掛 好想去韓國啊🥲

我哋今次就叫咗一個套餐 唔使諗😆

-和牛拼盤🐮
呢個拼盤入邊有好多唔同種類 可以一次過試曬🙈

另外幾款牛上下肩胛肉都唔錯 肉質都偏冧身 咬落唔太多筋👍🏻

為食嘅我哋仲叫埋海鮮!🙈

-原隻大虎蝦🦐
而且肉質仲好彈牙添!

整體來講其實都幾夠食 店員服務態度仲好好添!🙆🏻‍♀️
2022-01-07 214 瀏覽
OPPA韓國燒肉店 (旺角).天氣涼涼地嘅情況下,火鍋韓燒鐵板燒mood急升。呢間食過幾次,服務唔錯又幾好食!.韓醬海鮮盤.海鮮盤包括鮑魚,扇貝,大蝦各4種。連埋一堆蒜蓉及兩盒牛油,可自行選擇調味之用,價錢先$300幾,性價比之選牛脷.一客四件,厚身但完全唔韌,係有咬口但非常爽口.加拿大牛排骨 .必叫首選,事前醃製過所以非常惹味。一條連骨,由於太大條嘅關係啲面好細心咁幫我哋燒埋,剪好一小塊一小塊肉,牛煎一陣已經好快雞腎.又係推介之一,爽口到不得了而且又入味。又係事前用醬汁醃製過。.翠玉瓜.食得太多肉嘅情況下,要叫番啲菜。韓燒其實菜嘅選擇真係唔係好多,除咗前菜泡菜,以及包肉食嘅菜,翠玉瓜都好正,好多汁。.OPPA韓國燒肉店 (旺角)旺角洗衣街117號建煌華廈地下

韓醬海鮮盤
海鮮盤包括鮑魚,扇貝,大蝦各4種。

牛脷
一客四件,厚身但完全唔韌,係有咬口但非常爽口

加拿大牛排骨

雞腎

翠玉瓜
旺角洗衣街117號建煌華廈地下
2022-01-05 153 瀏覽
OPPA韓國燒肉店 (旺角).旺角咁多野食,呢間韓燒係其中一樣我會encore!! 韓燒吸引之處就係配菜無限refill,雖然呢到嘅泡菜蛋只包一次,但如果like佢地社交平台可以refill多次呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎). ▪️韓醬海鮮盤▪️.好抵食呀$338有四隻鮑魚仔,四隻扇貝以及四隻大蝦,會跟埋蒜茸同牛油比你可以一齊燒同調味!.▪️肆無忌憚ge牛利 ▪️.呢個牛脷雖然得四大片但係好好食,原本已經有啲味,而且咬落係爽口唔韌!.▪️牛排骨 ▪️.食韓燒必食,基本上我地每次食韓燒都要食呢個牛排骨🥰 今日呢個比較薄身,但一樣咁好食,事先係醃製過所以無需調味都好惹味食多兩件可以選擇包菜食減輕油膩感.▪️雞腎•翠玉瓜▪️.雞腎出乎意料好好食,因為出面好多韓燒雞腎都係無醃製過,但呢個有醬汁醃過仲有葱花。食薄勁爽口又唔韌!另外再叫個盤翠玉瓜,食得太多肉要食番少少蔬果🤪 翠玉瓜係我覺得韓燒最夾嘅瓜!.▪️甜過初戀/熱戀情人▪️.梨汁檸檬🍋梳打及蜜桃🍑西柚梳打,食韓燒真係最喜歡飲凍飲以及有氣飲品💜.📌 OPPA韓國燒肉店 (旺角)旺角洗衣街117號建煌華廈地下.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

▪️韓醬海鮮盤▪️

▪️肆無忌憚ge牛利 ▪️

▪️牛排骨 ▪️
食多兩件可以選擇包菜食減輕油膩感

▪️雞腎•翠玉瓜▪️

▪️甜過初戀/熱戀情人▪️
📌 OPPA韓國燒肉店 (旺角)
旺角洗衣街117號建煌華廈地下
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-01-01 153 瀏覽
雖然聖誕過咗,不過一樣可以食聖誕大餐🤭 聖誕二人餐只需$888,包含咗勁多食物,有:🔸️和牛拼盤450g包括了9款靚牛:美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上脂肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌呢個拼盤已經有齊我想食嘅肉,每款有2片或4片,可以每款都試少少😋🔸️濟州豬150g豬肉片4塊都好大片,可能燒老左,有啲鞋口🔸️韓國真露煮蜆蜆肉漲卜卜大大粒,好有鮮味和彈性👍🏻🔸️原粒帶子4隻帶子就算燒熟咗都唔會好縮水,keep住大粒又有口感🔸️鵝肝100g鵝肝油香豐富,仲用油黎煎埋蔬菜,吸哂啲香味🔸️2杯飲品熱戀情人(蜜桃西柚梳打) &甜過初戀(梨汁檸檬梳打)食咁多肉有啲梳打飲品解解油膩都幾舒服 四色雜錦菜盤$58有5款都幾豐富,蓮藕、南瓜、雞髀菇、金菇、翠玉瓜用牛肉同鵝肝嘅油香去烤熟真係好正
雖然聖誕過咗,不過一樣可以食聖誕大餐🤭

聖誕二人餐只需$888,包含咗勁多食物,有:

🔸️和牛拼盤450g
包括了9款靚牛:

🔸️濟州豬150g
豬肉片4塊都好大片,可能燒老左,有啲鞋口

🔸️韓國真露煮蜆
蜆肉漲卜卜大大粒,好有鮮味和彈性👍🏻

🔸️原粒帶子4隻
帶子就算燒熟咗都唔會好縮水,keep住大粒又有口感

🔸️鵝肝100g
鵝肝油香豐富,仲用油黎煎埋蔬菜,吸哂啲香味
🔸️2杯飲品
熱戀情人(蜜桃西柚梳打) &甜過初戀(梨汁檸檬梳打)
食咁多肉有啲梳打飲品解解油膩都幾舒服

四色雜錦菜盤$58
有5款都幾豐富,蓮藕、南瓜、雞髀菇、金菇、翠玉瓜
用牛肉同鵝肝嘅油香去烤熟真係好正
2021-12-29
2022-01-01 137 瀏覽
旺角oppa呢間行過幾次都無入到去,今次咁岩肚餓又無乜人就攞枱試下啦!點知見到價錢咁平就唔覺意叫左勁多四色雜錦菜盤 58蓮藕南瓜雞髀菇金菇翠玉瓜包牛油聖誕二人餐 888和牛拼盤450g美國上肩胛肉,美國牛小排美國下肩胛,日本A4背峰肉日本A4上脂肉,日本A4牛肉眼1++韓牛肉眼,澳洲和牛頸脊澳洲和牛舌濟州豬150g韓國真露煮蜆原粒帶子4隻鵝肝100g熱戀情人 蜜桃西柚梳打甜過初戀梨汁檸檬梳打全部都勁好食勁好飲

四色雜錦菜盤 58
蓮藕南瓜雞髀菇金菇翠玉瓜包牛油

聖誕二人餐 888
和牛拼盤450g

美國上肩胛肉,美國牛小排
美國下肩胛,日本A4背峰肉

全部都勁好食勁好飲
2021-12-29
  • 和牛拼盤
2021-12-28 131 瀏覽
⭐️Oppa韓燒⭐️🔸呢日出旺角經過洗衣街,見到呢間韓燒幾吸引,咁就入去試吓啦🤗🔺一坐低職員就送上生菜籃,泡菜,裙帶菜同埋大豆芽,仲有泡菜爐邊蛋😍可以無限refill😛前菜味道都ok㗎😋呢d都係免費嘅!🥢加拿大無骨牛肋肉 200g $158牛肋肉冇經過醃製,食落有少少牛味,唔韌,都幾好😛🥢大西洋多春魚 100g $48係我見過最大條嘅多春魚😂燒個時會有少少腥,但燒完食落又幾好味,唔會腥🥢五花腩 150g $98食韓燒一定要食五花腩😍燒到佢焦焦地就最正😋用生菜包五花腩加泡菜一流呀!🥢牛肋骨湯 $108呢個湯超足料呀!除咗有兩大嚿牛骨肉,仲有唔少藥材同埋白萝卜,個湯好濃好鮮甜😋好🉐!牛骨肉同埋萝卜都好淋,仲叫咗個白飯配埋湯一齊食,好正,食完暖粒粒🤗🍹熱戀情人 $28蜜桃加西柚同埋梳打水,酸酸甜甜,幾解膩🤗🍹甜過初戀 $28梨汁加檸檬同埋梳打水,同樣酸甜,但比較清新😛💁🏼‍♀️呢間韓燒整體食物都幾好!而家經openrice book位仲做緊折,非常抵食呀🤗同埋佢有好多唔同嘅套餐都好抵食😛當日平日晚上都爆場,想食記得提前book定位哦😜
⭐️Oppa韓燒⭐️

🥢加拿大無骨牛肋肉 200g $158
牛肋肉冇經過醃製,食落有少少牛味,唔韌,都幾好😛

🥢大西洋多春魚 100g $48

🥢五花腩 150g $98

🥢牛肋骨湯 $108

🍹熱戀情人 $28
蜜桃加西柚同埋梳打水,酸酸甜甜,幾解膩🤗

🍹甜過初戀 $28
梨汁加檸檬同埋梳打水,同樣酸甜,但比較清新😛