2022-08-09 273 瀏覽
最近冇得去韓國旅行,唯有食韓燒滿足下自己啦!食韓燒當然唔少得要有泡菜同爐邊蛋啦!然後我發現呢個烤盤設計好特別,係打斜㗎!但係當我放咗塊五花肉落去之後就完全明白晒啦!係會將食物多餘嘅油sir晒落下面嗰格,wahoooo!可以盡情放心食五花腩!揀咗一人份五花腩,厚厚三大塊肉,煎到兩邊金黃食包菜食就最正啦!豬頸肉又係另一款大推嘅肉類!醃過嘅豬頸肉好夠味,切咗一條條所以好容易熟!呢個用嚟包菜食就最好味啦!邊位燒到脆一脆帶嚟外脆內軟嘅口感,正架!另外仲叫咗韓式海鮮煎餅同埋豬肉石鍋拌飯,話時話啲豬肉好有叉燒feel😂有少少調味,用嚟拌飯都OK啦!海鮮煎餅感覺韓式,如果餡料多啲就更加好啦!天時暑熱梗係要嘆番杯冰凍嘅梨汁柚子梳打啦!梨汁同柚子嘅份量可以作為點綴,再配搭冇卡路里嘅梳打水,真係女士減肥嘅恩物啊!

2022-07-30 471 瀏覽
💛❤️🧡親民價錢🥩任食爐邊蛋 滑溜又軟綿喺洗衣街附近行完街,一於搵下有咩食😆見到依間韓式燒肉店大排長龍,店員話大約一個鐘後先有位🫣(時間上剛剛好,反正食完下午茶又唔太餓🤭入到去有種韓國燒肉店嘅feel,雖然係燒肉店,不過冇咩油煙味,睇嚟抽風系統做得幾好!💚前菜💚 任食一坐低已經有幾款前菜,有泡菜、海帶、芽菜,食完可以refill😝生菜都可以呀!❤️什錦牛肉❤️ $388 450g餐牌嘅選擇都好多,諗咗好耐都唔知食咩好😂嗌雜錦牛肉就啱晒!入面有牛排骨、牛肋肉、M6和牛肩胛肉 、牛脷,份量足夠🥩可以用「沉甸甸」嚟形容🫴🏻牛排骨捲埋一大嚿,記得燒嘅時候要分開燒呀!當中最正嘅係M6和牛肩胛肉,厚實而且油花好靚❄️越燒越香!💛韓國炸雞💛 $88咁大一份,真係估佢唔到🍗炸雞外層酥脆,肉質鮮嫩多汁 啖啖肉🐥五件炸雞都好夠食呀!將炸雞沾上韓式醬汁,甜甜辣辣解膩開胃!🤍泡菜爐邊蛋🤍 任食泡菜份量俾得好足,蛋液奶黃色好誘人😍熟咗之後嘅爐邊蛋滑溜又軟綿,蛋香味十足!食多幾次都唔厭🍳雖然餐廳場地唔算大,但係座位與座位之間都有足夠嘅空間,間隔都做得好好 有私隱度🥰食物質素都高,價錢唔算貴!BTW記得save post,
💛❤️🧡
親民價錢🥩任食爐邊蛋 滑溜又軟綿

💚前菜💚 任食
前菜

❤️什錦牛肉❤️ $388 450g
什錦牛肉

牛排骨捲埋一大嚿,記得燒嘅時候要分開燒呀!
什錦牛肉

當中最正嘅係M6和牛肩胛肉,厚實而且油花好靚❄️越燒越香!
M6和牛肩胛肉

💛韓國炸雞💛 $88

🤍泡菜爐邊蛋🤍 任食
泡菜爐邊蛋

雖然餐廳場地唔算大,但係座位與座位之間都有足夠嘅空間,間隔都做得好好 有私隱度🥰食物質素都高,價錢唔算貴!BTW記得save post,方便向店員查詢有關菜式啦❣️

📍OPPA韓國燒肉店
📍旺角洗衣街117號建煌華廈地下
前菜
M6和牛肩胛肉
泡菜爐邊蛋
2022-07-26 282 瀏覽
今日簡左Oppa韓燒,餐廳裝修好有氣氛,位置好容易搵到, 服務員估唔到都係Oppa有好多唔同種類嘅和牛我同朋友叫咗個牛氣沖天和牛拼盤~肉質勁靚,望落已經知好鮮甜,岩哂另一位牛魔王朋友另外仲~叫咗自炒魷魚🦑餐廳員工好好,會主動問需唔需要幫手, 最後Oppa幫我炒~魷魚好新鮮非常之咁彈牙,配埋佢個獨家醬汁,整體配搭得好好,勁好味又好嘢味雖然天氣熱,但都忍唔住叫左個~人蔘雞湯(好濃味,但一點都不油,啖啖雞肉、非常滿足)最後少不了叫左杯野飲,解一解油膩感!
今日簡左Oppa韓燒,餐廳裝修好有
氣氛,位置好容易搵到, 服務員估唔到都係Oppa
有好多唔同種類嘅和牛

最後少不了叫左杯野飲,解一解油膩感!
2022-07-26 207 瀏覽
#星星之食評🥩 🍖 🍗燒肉永遠都係我合家歡嘅活動~ 我嘅屋企人都好中意燒肉~因為我地全家都好為食~又中意試新野~今次食左旺角依間:OPPA韓國燒肉~🥩 🥩 🥩和牛拼盆一次過滿足晒想食牛嘅唔同部位嘅願望~有美國牛上肩押肉、牛小排、下肩押肉、日本A4背鋒肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊同埋澳洲和牛舌~睇到有咁多款牛已經流晒口水!仲可以試幾個唔同國家嘅牛嘅味道~唔同部位有唔同口感,牛味濃郁又燒出嚟惹味~個人最鍾意食牛舌,食落爽口又有咬感,牛味又夠濃,好正!🍗 🍗 🍗頂級安格斯肉眼扒睇佢嘅雪花都好靚,大大塊好鬼靚仔~咬落去肉汁充足,牛味香口,配埋個拼盤真係過足哂牛癮~🍖 🍖 🍖水飼黑毛豬黑毛豬都好正~通常我食牛,間場都想食下幾塊豬~有埋黑毛豬簡直Perfect~脂肪均勻燒出嚟好香,豬肉要燒耐少少,咬落好香豬味,爽!🦴 🦴 🦴蔘雞湯加埋蔘雞湯簡直完美!好夠濃嘅湯飲落都覺得好補~蔘味加埋雞味有韓式感覺又唔膩~湯裡面滿滿雞肉,材料十足~🥓 🥓 🥓石窩飯有時有肉又有少少飯,先係最滿足~始終有時都係想有啖飯落口~石鍋飯滿足咗依個需要,仲有佢面頭嘅芽菜紫菜流心蛋,仲有泡菜同辣醬~
#星星之食評
🥩 🍖 🍗
燒肉永遠都係我合家歡嘅活動~
我嘅屋企人都好中意燒肉~
因為我地全家都好為食~
又中意試新野~
今次食左旺角依間:OPPA韓國燒肉~
🥩 🥩 🥩
和牛拼盆
一次過滿足晒想食牛嘅唔同部位嘅願望~
睇到有咁多款牛已經流晒口水!
仲可以試幾個唔同國家嘅牛嘅味道~
唔同部位有唔同口感,
牛味濃郁又燒出嚟惹味~
個人最鍾意食牛舌,
食落爽口又有咬感,
牛味又夠濃,好正!
🍗 🍗 🍗
頂級安格斯肉眼扒
睇佢嘅雪花都好靚,
大大塊好鬼靚仔~
咬落去肉汁充足,
牛味香口,
配埋個拼盤真係過足哂牛癮~
🍖 🍖 🍖
水飼黑毛豬
黑毛豬都好正~
通常我食牛,間場都想食下幾塊豬~
有埋黑毛豬簡直Perfect~
脂肪均勻燒出嚟好香,
豬肉要燒耐少少,
咬落好香豬味,爽!
🦴 🦴 🦴
蔘雞湯
加埋蔘雞湯簡直完美!
好夠濃嘅湯飲落都覺得好補~
蔘味加埋雞味有韓式感覺又唔膩~
湯裡面滿滿雞肉,材料十足~
🥓 🥓 🥓
石窩飯
有時有肉又有少少飯,
先係最滿足~
始終有時都係想有啖飯落口~
石鍋飯滿足咗依個需要,
仲有佢面頭嘅芽菜紫菜流心蛋,
仲有泡菜同辣醬~
Yummy !!
🍺 🍺 🍺
滿足嘅一餐配埋啤酒簡直完美!
🔴OPPA韓國燒肉🔴地址: 旺角洗衣街117號建煌華廈地下韓風而家大行其道,點可以唔講一講韓國菜!!😂😂😂乳豬出名係食肉獸,豬牛羊雞通通都啱,所以今日就同大家黎個原汁原味既肉食派對,用韓國風格營做既,韓國燒肉!!!😎😎😎🟣和牛拼盆🟣包攬左和牛隻不同部位既拼盆,對於愛牛之簡直猶如置身於天堂,美國牛上肩押肉、牛小排、下肩押肉、日本A4背鋒肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊同埋澳洲和牛舌,只係講都唔可以一口氣講哂呀!🤣🤣集多國牛肉既精隨,每個部位都想一食再食,你唔係唔嗌黎食下話😎😎😎🤣🤣🤣🟤頂級安格斯肉眼扒🟤美味!神奇!超卓!食完一啖簡直係人間天堂🤩🤩🤩咬落去肉汁湧出來,每一塊肉都帶有油脂,十分平均,一陣陣甜味同牛肉香散發係口腔內,加上店內配答既醬汁,簡直食完完全唔捨得被其他味道沖淡。🤡🤡乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🔵和牛牛舌🔵乳豬想講我係非常之鍾意食牛舌,呢度既牛舌係同一般外面食到既有分別,出面一般都會較煙靭,有𡁻口,但呢度就就較軟熟,好滑,好有牛肉味。乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🔵水飼黑毛豬🔵有牛點可以無豬呢~~呢隻亦唔普通豬,係黑毛豬,有不少既脂肪,燒既
🔴OPPA韓國燒肉🔴
地址: 旺角洗衣街117號建煌華廈地下

🟣和牛拼盆🟣

🟤頂級安格斯肉眼扒🟤

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🔵和牛牛舌🔵

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🔵水飼黑毛豬🔵
有牛點可以無豬呢~~呢隻亦唔普通豬,係黑毛豬,有不少既脂肪,燒既時候啲油分出哂黎,一啖咬落去,嗰種油香豬肉香味出哂黎,一流享受😎

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🟢蔘雞湯🟢
韓國出名當然係蔘雞湯啦~~辛苦左一個星期當然要補下,蔘雞湯濃度足夠,淡蔘味滲哂出黎,感覺無味精,湯渣仲有大量雞肉,可謂材料十足。

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

⚫️石窩飯⚫️
最後,香港人點都要食下飯先得既。呢個石窩飯重點唔係餸同菜,係飯焦!! 石窩熱辣辣送上客人枱面,側邊位痴住大量飯焦混合韓式醬汁,簡直完美!!🤭🤭🤭

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
2022-07-15 219 瀏覽
今次收工同朋友2個又黎到Oppa食燒肉😍 今次我地懶得諗,直接叫左二人餐($608),貪佢包羅萬有,絕對係選擇困難症既恩物😆 呢個set 有迷你和牛拼盤250g,拼盤裏面包含幾款唔同嘅和牛,牛肉油花好靚,牛肉味濃得黎又有油香,無論係就咁食定係配搭醬汁或者泡菜食都好好味🤤 另外仲有五花腩100g、帆立貝2隻、虎蝦2隻及鵝肝50g,大部份味道都唔錯,而最特別係有埋鵝肝,因為唔係度度都有得燒鵝肝,鵝肝size 都幾大件好肥厚,一燒啲油脂迫晒出嚟😍 入口即融,好正🤤 甜品有movenpick雪糕2杯,再送汽水或果汁,我哋叫咗佢哋嘅夏日特飲($28)🍹熱戀情人(蜜桃西柚梳打)及甜過初戀(梨汁檸檬梳打),兩杯都酸酸甜甜好清涼,食燒肉好解膩,夏天飲就岩晒!整體來講呢間韓燒質素唔錯,性價比高,韓燒必選🤤🤤

2022-07-15 158 瀏覽
今日又想食韓式燒肉去到旺角見到一間個名就叫oppa韓國燒肉店,就試試有幾韓國先,一入到去D裝修又幾有韓國燒肉店Feel,咁就叫兩個燒既一個飯咁,叫左一個紐西蘭羊扒骨架,啖啖肉羊羶比較重,日本a4和牛肩,無得輸入口即溶感覺油脂比較重🤤韓式海鮮煎餅,唔錯幾足料,再加埋個雞肉石鍋拌飯飽住出門口🤪,熱戀情人蜜桃西柚梳打,甜過初戀梨汁檸檬梳打,依兩杯都係幾特別口味,因為當日都幾FULL所以感覺上油煙比較多好在有拉低既抽油煙系統👍#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #OPPA韓國燒肉店 @OPPA韓國燒肉店OPPA韓國燒肉店地址 : 旺角洗衣街117號建煌華廈地下

OPPA韓國燒肉店
地址 : 旺角洗衣街117號建煌華廈地下
2022-07-07 121 瀏覽
好耐都冇食過韓燒啦~難得long weekend,特登book左間韓燒餐廳同朋友開心下!餐廳既裝修有濃濃既韓國味,好彩抽風都好夠力,唔會成陣油煙味!一坐低就有已經齊可以任添既泡菜、芽菜、菠菜等前菜(順帶一提,菠菜太咸),而配料竟有生菜(都可以任添架)。一黎到仲會送爐邊蛋,不過就冇得添,但想再加都只係加$10~✨黑毛豬拼盤由於朋友唔食牛,所以我地叫左個黑毛豬set,三百幾蚊但份量非常多!有兩大舊豬五花腩、西冷扒和豬鞍,五花肥瘦相間,燒到逼哂啲油出黎,食落脆口,唔會肥膩。西冷扒肉味濃而且多汁!豬鞍有原條骨係到,不過唔知係咪醃左既關係,食落好啲咸,個人覺得冇醃會好食啲。✨蔬菜拼盤有南瓜、蓮藕、金菇、翠肉瓜等等,最貼心既係有埋一盒仔牛油,用黎煎住啲菇真係超好食!值得一提既係啲南瓜好香甜,我本人唔太中意食南瓜,覺得佢有陣臭青味,但呢到完全冇~另外我地仲叫左枝米酒,係有乳酸菌係入面架,入落酸酸地有發酵味,酒味唔濃,好適合女仔飲!

✨黑毛豬拼盤

✨蔬菜拼盤

2022-07-05 3226 瀏覽
放工突然好想食韓燒,到OPPA韓國燒肉店,地址 : 旺角洗衣街117號建煌華廈地下。 之前同朋友食過, 印象唔錯的, 今次再encore。 店內充滿著韓國氣氛🇰🇷, 兩個人點了一份和牛拼盤$458、西瓜冰$48和梨汁檸檬梳打$28。 🔸韓式前菜(泡菜、芽菜和菠菜) 、生菜🥬和爐邊蛋🍳 ~ 全部都可以無限refill, 我很喜歡吃爐邊蛋, 熱辣辣滑捋捋好好味。🔸和牛拼盤🥩 ~ 有美國上肩胛肉、 美國牛小排、 美國下肩胛肉、 日本A4背峰肉、 日本A4上腦肉、 日本A4牛肉眼、 1++ 韓牛肉眼、 澳洲和牛頸脊、 澳洲和牛舌, 拼盤款式多份量又多, 我最喜歡🤤日本A4牛肉眼和1++ 韓牛肉眼, 牛味相當濃郁, 入口即溶,不用添加任何醬料都好吃。 🔸梨汁檸檬梳打🍐 ~ 清香的梨汁,味道酸甜、開胃解渴。 🔸西瓜冰🍉 ~ 冰涼解渴, 絕對是消暑聖物。 推介和牛拼盤, 份量多又好味🤗, 牛魔王千祈唔好錯過。
放工突然好想食韓燒

和牛拼盤$458、西瓜冰$48和梨汁檸檬梳打$28

韓式前菜(泡菜、芽菜和菠菜) 、生菜和爐邊蛋

爐邊蛋

和牛拼盤

🔸梨汁檸檬梳打🍐 ~ 清香的梨汁,味道酸甜、開胃解渴。
梨汁檸檬梳打

🔸西瓜冰🍉 ~ 冰涼解渴, 絕對是消暑聖物。
西瓜冰

推介和牛拼盤, 份量多又好味🤗, 牛魔王千祈唔好錯過。

2022-07-05
和牛拼盤$458、西瓜冰$48和梨汁檸檬梳打$28
韓式前菜(泡菜、芽菜和菠菜) 、生菜和爐邊蛋
爐邊蛋
西瓜冰
  • 韓式前菜(泡菜、芽菜和菠菜)、生菜和爐邊蛋
煎韓式海鮮餅 $88煎得很香,酥酥脆脆,粉不厚,能吃到魷魚和其他配料,還有濃濃的泡菜味。和牛拼盤 超值價$458拼盤有美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌。份量足夠兩個人食,油花分佈比均,有牛味,燒到外熟內生就是最好吃的。還有滑溜溜的爐邊蛋,可以無限refill的。熱戀情人 $28蜜桃西柚梳打甜過初戀 $28梨汁檸檬梳打清酒和啤酒以外的選擇,清涼消暑,甜度十足。
煎韓式海鮮餅 $88

和牛拼盤 超值價$458

份量足夠兩個人食,油花分佈比均,有牛味,
燒到外熟內生就是最好吃的。
還有滑溜溜的爐邊蛋,可以無限refill的。

熱戀情人 $28
蜜桃西柚梳打

甜過初戀 $28
梨汁檸檬梳打
清酒和啤酒以外的選擇,清涼消暑,甜度十足。
  • 和牛拼盤
  • 煎韓式海鮮餅
作為食肉獸,每次食燒肉最開心,前排去咗旺角OPPA韓國燒肉店,性價比唔錯喎。 👍一坐低店員會送上小菜(有泡菜、芽菜及海帶)、生菜籃及醬料,泡菜味道唔會太酸,三款都好食。醬料嘅韓國豆醬味道唔錯,配肉好夾。 💖食物方面,分別點咗五花腩、加大拿牛排骨、扇貝及牛肋骨湯。五花腩有三大片,而且算厚身,食落肉味夠,燒到兩邊金黃色,用生菜包住黎食,正呀。(忍唔住夾咗一片去燒,所以幅相得兩片😆😆)至於加大拿牛排骨幾大份,牛肉用醬汁腌製,味道偏甜,不過醬汁味道幾濃郁,食完飲番杯小麥茶解解膩就啱哂。😉扇貝一碟4隻(附牛油及蒜蓉),扇貝肉夠大隻,味道OK,同埋餐廳海鮮選擇亦唔少,花多眼亂呀。而牛肋骨湯好有驚喜,非常足料,入面有兩大舊燉到腍嘅牛肉及白蘿蔔,加入杞子、紅棗味道帶些微甘甜,呢個好好味呀! ❤❤餐廳燒肉選擇夠多,下次會想試下其他韓式料理。雖然座位唔多,但每一枱嘅隔離板做得好足,食得好安心。😃

食物方面,分別點咗五花腩、加大拿牛排骨、扇貝及牛肋骨湯。

2022-06-29
講唔停之前已經食過呢間餐廳 覺得食物質素幾唔錯仲要有得任食泡菜爐邊蛋😍 所以前排又再去encore啦😛✔️牛氣沖天和牛拼盤 $458有嚴重選擇困難症嘅講唔停每次都會嗌呢個🤣 貪佢邊款牛肉都有 一次過可以食晒美國日本澳洲同埋韓牛💯咁多款入邊最鍾意日本A4牛肉眼 油脂勁多 食肉獸可以try try佢~不過由於佢份量真係好多 建議多幾個人share會無咁膩🤔✔️五花腩 $98呢個都好唔錯 肥瘦均勻 燒到兩邊焦香 包埋生菜食好正🥬😋✔️熱戀情人 $28✔️甜過初戀 $28前者係蜜桃西柚梳打🍑 後者係梨汁檸檬梳打🍐🍋講唔停覺得蜜桃西柚嗰款好飲啲 清爽得來唔會過酸👍🏻整體來講 講唔停覺得呢間燒肉質素都算唔錯 可以一試❤️

✔️牛氣沖天和牛拼盤 $458

✔️五花腩 $98
呢個都好唔錯 肥瘦均勻 燒到兩邊焦香 包埋生菜食好正🥬😋

✔️熱戀情人 $28
✔️甜過初戀 $28

整體來講 講唔停覺得呢間燒肉質素都算唔錯 可以一試❤️

2022-06-30 105 瀏覽
去旅行已經遙遙無期,但好掛住喺韓國嘅日子,同好姐妹講起,不如咁就搵間韓國餐廳感受下🙆🏻‍♀️今次去咗Oppa Korean Restaurant 食下燒肉,一入去就有前菜、生菜、玄米茶、仲有爐邊蛋,而且仲播住韓國歌曲,仲有好多Oppa添😍😍重點係好細心,會主動幫手睇火,仲幫手剪肉,OMG😍😍太正啦我哋兩個人叫咗什錦牛肉,什錦海鮮 ,泡菜豆腐湯💕什錦牛肉450g (牛排骨、牛肋肉、M6和牛肩胛肉、牛脷)醃得好入味,而且份量大,好有牛味,可以就咁食又得,嫌太膩可以包生菜食同樣惹味,每樣都可以因為大細去剪,咁就可以慢慢享受🙆🏻‍♀️💕什錦海鮮 (大虎蝦2隻、帶子2隻、鮮鮑魚2隻、魷魚、八爪魚)海鮮係我favourite, 款式蠻多,仲好鮮甜😍😍魷魚、八爪魚好大份,同樣可以因應自己胃口剪,口感豐富🙆🏻‍♀️而帶子更附上牛油,一齊食,好好味💕泡菜豆腐湯大大碗,味道甜甜地,唔算好辣,重椰菜🙆🏻‍♀️💕熱戀情人蜜桃西柚梳打酸酸甜甜,好解渴,好好飲,好fresh~ 推介!

💕泡菜豆腐湯
大大碗,味道甜甜地,唔算好辣,重椰菜🙆🏻‍♀️

💕熱戀情人蜜桃西柚梳打
酸酸甜甜,好解渴,好好飲,好fresh~ 推介!
2022-06-29 101 瀏覽
牛舌 ,厚薄適中,而且非常juicy, 軟嫩,Q彈,味道香濃,帶有爽口的口感,😘又不失香濃的牛肉味。頂級帶子,好大隻,😍晶瑩剔透,非常新鮮。帶子剛剛熟的時候,更加嫩滑鮮味。安格斯牛扒,🥢靚肉更加夠新鮮,高質牛扒,無渣鮮甜,濃香多肉汁。羊架,肉質柔軟,🐑羊羶味較輕,味道溫和。真露煮蜆,加入韓國燒酒,味道清新,并且不辣口。Dinner time 非常受歡迎👍性價比高,如果想旺角韓燒,都係唔錯之選。❤

羊架,肉質柔軟,🐑羊羶味較輕,味道溫和。
真露煮蜆,加入韓國燒酒,味道清新,并且不辣口。

2022-06-29 126 瀏覽
同朋友gathering,韓式燒烤最盡興,選擇肉類多,而且腌製之後,肉味更濃。🐷五花腩,肥瘦均匀,即豬腩肉,是位於豬腹部的肉,肥肉同瘦肉的層次分明,用作燒肉時,肉質同口感會比全瘦豬肉更好❤🔥煎熟之後,更加會帶上微微焦香,豬油半融化之後,包上生菜同微辣的泡菜,🥬大啖一齊食,爽口蔬菜配合下,更加肥而不膩。加拿大牛排骨,🐮呢個部位的肉會更加厚實,特別有口感,咬起身有韌度,而肉味越嚼越濃。🥩份量足,一定可以滿足中意食肉嘅你。