2021-01-17 61 瀏覽
半隻燒雞 x2 (自家燒烤醬 +香霹靂汁)+沙律首先讚下個沙律,入面有加左少少芥末,所以食落多一種風味,而且選用的甜橙,真係好甜講番主菜燒雞,真係唔講得少,其實幾十蚊可以拎成隻雞食,真係幾爽,而且新鮮燒又有肉汁,燒炸醬就食開,所以霹靂汁就有新鮮感,可能形容為更多椰香珍寶雞肉串 (蒜蓉蜜糖汁)+薯條第二有驚喜的雞肉串,其實係我腦中是唔算好大條,點知原來係類似土耳其風的炸雞,大概有人的手臂長,今次試埋蒜蓉蜜糖,真係無揀錯,嫩滑的雞肉甜甜地,真爽H.pepperoni pizza茴香辣肉腸 辣肉腸 車打芝士 蕃薯醬pizza都比想像中足料,因為即叫即整,所以十分新鮮,要拉絲絕對無問題

半隻燒雞 x2 (自家燒烤醬 +香霹靂汁)+沙律

珍寶雞肉串 (蒜蓉蜜糖汁)+薯條

H.pepperoni pizza
茴香辣肉腸 辣肉腸 車打芝士 蕃薯醬

2021-01-13 122 瀏覽
屋企附近新開咗呢間燒雞專門店,平時行過都見好多人排隊,今日決定食個二人餐試一試!二人餐都幾豐富而且係熱辣辣唔係一早整定,呢樣野已經好過好多唔同既快餐店!半隻燒雞(蒜蓉蜜糖汁)呢個真係冇得輸,半隻雞而且肉量多唔係瘦既雞,調味真係好出色,蒜蓉同蜜糖調配得岩岩好,咸甜既味道已經好開胃,加上佢燒到隻雞完全唔乾身,食雞胸都唔鞋口,半隻雞都好滑,雞脾位真係好入味好有肉汁,非常有驚喜!OMG Chicken Pizza 8”另一出色位係pizza都烤得好好食,正常餅底而配料多到舖滿整個pizza,唔會只得少少幾舊!食落芝士味突出而且都係熱辣辣,好好味!薯條&雞翼&蒜蓉包另外仲有薯條、雞翼同埋蒜蓉包,薯條係有皮薯條,炸得好脆同埋即整,隔咗一陣食都仲係微暖!雞翼同蒜蓉包就正正常常!最後仲有兩杯飲品,二人餐相對係抵食好多!

半隻燒雞(蒜蓉蜜糖汁)

蒜蓉蜜糖汁燒雞

OMG Chicken Pizza 8”

OMG Chicken Pizza

薯條&雞翼&蒜蓉包

蒜蓉蜜糖汁燒雞
OMG Chicken Pizza
  • 蒜蓉蜜糖燒雞
2021-01-12 73 瀏覽
將軍澳開了好多新餐廳,係海濱踩完單車,唔想煮野食,來到間新餐廳過 OMG Chicken, 望了餐牌,價錢吸引,一口氣叫左半隻燒雞配自家燒烤醬,珍寶雞肉串,素菜卷Vegetarian wraps和沙律。半隻燒雞有四款醬汁可選,我選配燒烤汁,肉質幾嫩滑,燒到香噴噴,雞皮不肥膩。珍寶雞肉串選配了蒜蓉蜜糖汁,肉質挺嫩滑,一絲絲甜田園捲餅用心製作,有水准!有錫紙包住,鎖住溫度和汁液,層皮香而薄,餡料包括有菇、牛油果、蕃茄和蔬菜, 夠曬健康。

半隻燒雞

珍寶雞肉串

選配了蒜蓉蜜糖汁,肉質挺嫩滑,一絲絲甜

田園捲餅

📍 OMG Chicken📍 將軍澳 • 澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖將軍澳MONTEREY Place這邊原來開了好多新店,我們就選了這家試業中的《OMG Chicken》試一下!二人餐好划算,感覺所有必吃的東西都有包含😛,包括烤雞還有比薩。而且份量很足,質素也很不錯❣️外帶只是等五分鐘左右就可以了;店員的服務態度也都很好👍全部食物都是即叫即整,雖然是外帶,但都可以保持熱度🔥二人餐 ($168)- 半隻燒雞 | 薄餅 (8吋) | 薯條 | 雞翼/沙律 | 蒜蓉包 | 飲品燒雞跟薄餅的味道都可以任選。燒雞 - 蒜蓉蜜糖燒雞 (半隻)我們選的是「蒜蓉蜜糖燒雞🐓」,外皮微焦,肉質鮮嫩多汁,醬汁味道甜甜的,剛剛好😋薄餅 (8吋) - OMG spicy chicken pizza薄餅的味道選了「OMG spicy chicken pizza 🍕」,材料包括辣肉腸、莎樂美腸、雞肉、車打芝士、蕃茄醬,好足料,味道不算辣。餅底介乎薄脆和厚身之間,不會太heavy但又好飽肚🥰薯條🍟是粗薯,表面灑上了辣粉,超級好吃!!蒜蓉包🧄🍞也都很不錯,脆脆的,但不會刮口。-M
📍 OMG Chicken

外帶只是等五分鐘左右就可以了;店員的服務態度也都很好👍
全部食物都是即叫即整,雖然是外帶,但都可以保持熱度🔥

二人餐
二人餐 ($168)
燒雞跟薄餅的味道都可以任選。

蒜蓉蜜糖燒雞
燒雞 - 蒜蓉蜜糖燒雞 (半隻)
OMG spicy chicken pizza
薯條 & 蒜蓉包
薯條🍟是粗薯,表面灑上了辣粉,超級好吃!!
蒜蓉包🧄🍞也都很不錯,脆脆的,但不會刮口。

Menu:
📍 OMG Chicken📍 將軍澳 • 澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖將軍澳MONTEREY Place這邊原來開了好多新店,我們就選了這家試業中的《OMG Chicken》試一下!二人餐好划算,感覺所有必吃的東西都有包含😛,包括烤雞還有比薩。而且份量很足,質素也很不錯❣️外帶只是等五分鐘左右就可以了;店員的服務態度也都很好👍全部食物都是即叫即整,雖然是外帶,但都可以保持熱度🔥二人餐 ($168)- 半隻燒雞 | 薄餅 (8吋) | 薯條 | 雞翼/沙律 | 蒜蓉包 | 飲品燒雞跟薄餅的味道都可以任選。燒雞 - 蒜蓉蜜糖燒雞 (半隻)我們選的是「蒜蓉蜜糖燒雞🐓」,外皮微焦,肉質鮮嫩多汁,醬汁味道甜甜的,剛剛好😋薄餅 (8吋) - OMG spicy pizza薄餅的味道選了「OMG spicy pizza 🍕」,材料包括辣肉腸、莎樂美腸、雞肉、車打芝士、蕃茄醬,好足料,味道不算辣。餅底介乎薄脆和厚身之間,不會太heavy但又好飽肚🥰薯條🍟是粗薯,表面灑上了辣粉,超級好吃!!蒜蓉包🧄🍞也都很不錯,脆脆的,但不會刮口。-Menu:
📍 OMG Chicken

外帶只是等五分鐘左右就可以了;店員的服務態度也都很好👍
全部食物都是即叫即整,雖然是外帶,但都可以保持熱度🔥

二人餐
二人餐 ($168)
燒雞跟薄餅的味道都可以任選。
蒜蓉蜜糖燒雞
燒雞 - 蒜蓉蜜糖燒雞 (半隻)
OMG spicy pizza
薄餅 (8吋) - OMG spicy pizza
薯條 & 蒜蓉包
薯條🍟是粗薯,表面灑上了辣粉,超級好吃!!
蒜蓉包🧄🍞也都很不錯,脆脆的,但不會刮口。

Menu:
2021-01-10 90 瀏覽
聴谷友介紹,將軍澳南開咗間新燒雞店,身為將軍澳友就試吓二人餐$168足夠二個人食!燒雞夠嫩。燒汁夠味,pizza 8寸茄醬汁香濃,最驚喜就係薯條好香脆,蒜蓉法式包中規中矩!沙律夠新鮮,仲有兩杯熱朱古力,天氣凍,飲咗幾舒服!門口仲有張枱,可以帶狗狗坐喺出邊食
聴谷友介紹,
將軍澳南開咗間新
燒雞店,身為將軍澳友就試吓二人餐$168足夠二個人食!
門口仲有張枱,可以帶狗狗坐喺出邊食
2021-01-06
15 分鐘 (外賣自取)
2021-01-09 84 瀏覽
將軍澳係donki附近多咗好多新餐廳💚呢間行美式快餐風格二人餐$168好抵食!有半隻燒雞、8吋pizza、薯條一份、蒜蓉包兩片、雞翼或沙律,仲有飲品添😆OMG Chicken pizza真係signature!一定要試,好多料!雞肉配芝士真係好正!餅底軟糯,唔係薄脆果種👍OMG秘制辣椒醬燒雞叫咗普通辣,冇咩辣味🤔似係bbq醬。燒得岩岩好!外皮乾身但肉質鮮嫩多汁💛雞翼都係👍兩隻唔夠喉😭薯條加咗辣粉,係我好鍾意既配搭😍算係粗薯條👍蒜茸包夠脆夠蒜味😍飲品就係汽水,食肥仔野緊係飲肥仔水😆
將軍澳係donki附近多咗好多新餐廳💚呢間行美式快餐風格

二人餐$168

OMG Chicken pizza

OMG秘制辣椒醬燒雞

飲品就係汽水,食肥仔野緊係飲肥仔水😆
2021-01-09 55 瀏覽
將軍澳海旁的餐廳越開越多, 好興奮呀,今晚就食呢間專食雞嘅餐廳啦🐔🐔 signature係烤雞, 咁當然要半隻烤雞啦($58),加$18配薯條, 睇size烤雞應該是春雞來的,烤得金黃,外皮微焦初初會怕烤得有點乾,但食落雞肉十分嫩口 ,味道更是有驚喜,甜甜的, 調味很好由於天氣凍,所以薯條🍟帶道回家已經有點涼了, 但竟然沒有很乾很硬的感覺,反而本身有點類似五香粉或五味粉的調味,很惹味 而主食則點了12吋OMG Chicken Pizza ($98)🍕, pizza有四款選擇, 雞佔了其中兩款, 第一口感覺有點酸, 應該是因為下了很多番茄醬和車厘茄,重點是pizza上的雞肉,好味很滑, 要讚pizza個餅底, 非常非常堅韌, 麵團做得很好

2021-01-07 48 瀏覽
將軍澳南越嚟越多姿多彩,除咗開咗Donki之外,食物嘅選擇都越來越多,而家連烤雞舖都竟然有一間,作為鍾意試新野嘅我當然要去試一試啦。揀咗個四人餐比自己同屋企人,$288一啲都唔貴,嘢食仲好豐富,有烤雞半隻兩份、12吋薄餅、薯條一份、雞翼四隻、沙律、黃薑飯、蒜蓉包四片同埋嘢飲四杯烤雞烤得好香好滑,佢仲跟埋自家製嘅醬汁,我揀咗燒烤醬,鹹鹹地甜甜地好夾隻烤雞,冇負佢呢個招牌Pizza都有四款揀,我哋揀咗OMG chicken pizza,餡料都好足,有車厘茄、雞肉、車打番茄醬、水牛芝士,食落好香而且個皮都脆嘅薯條雞翼蒜蓉包呢啲都有返一定水準,絕對唔失禮,而且餐廳好有誠意唔用白飯用黃姜飯,非常之配烤雞食,嘢飲就一般汽水冇乜特別需要另外講,總括嚟講成個餐CP值頗高!

1K
2021-01-06 66 瀏覽
第一次到將軍澳唐俊街Monterey place諗住搵嘢食,男朋友咁岩想話食pizza,我哋就搵到呢一間叫做OMG chicken的快餐店,諗住試吓去呢度嘅Pizza同埋有啲咩好嘢食。呢間餐廳嘅形式雖然係類似快餐店,但裝潢簡單舒適,因為疫情關係不能堂食,但係餐廳都給人一種舒適嘅感覺,因為好多人買外賣的關係,兩位員工在前台內心服務客人,廚房在後面好快咁樣做出新鮮嘅食物,我們都能看到廚房裏面的忙碌。我們點了一份二人餐,都係$168 ,超級抵食,成個餐裏面有半隻燒雞,8吋薄餅,薯條一份,雞翼兩隻,蒜蓉包兩片,仲包兩杯嘢飲。你呢度最緊要就係食佢嘅雞,半隻燒雞不算太大份,但係很好味,薄餅我哋揀咗呢度出名嘅OMG chicken spicy pizza, 這個Pizza包括有辣肉腸,雞肉,車打芝士,意大利臘腸等等,真係很豐富的。雖然沒有堂食,但係我哋嚟到將軍澳後面的海濱長廊都坐低進食,都係另一番風味,呢頭附近嘅風景都好靚,食完野都可以周圍行吓簡直係不錯的享受。
2020-12-16
15 分鐘 (堂食)
2020-12-31 143 瀏覽
屋企附近開了烤雞專門店,餐廳內裝潢光猛整潔,但疫情關係只能外賣點完外賣大概十分鐘便可取,非常快捷方便半隻燒雞配OMG 秘製辣椒醬 - 餐廳會提供手套非常貼心,烤雞肉質嫩滑,非常多汁,秘製辣椒醬不會太辣,非常惹味,令人吃不停口珍寶雞肉串 - 份量都不少,有雞肉,青椒和洋蔥。雞肉同樣都是肉質嫩滑,醬料酸酸甜甜,非常開胃。青椒和洋蔥都能夠保持水份,非常爽口墨西哥雞卷餅 - 墨西哥卷餅內有雞肉,紅椒和生菜,配上沙律醬去吃口感豐富,而且十分飽肚這間主打烤雞的餐廳食物質素高,希望下次可以堂食

點完外賣大概十分鐘便可取,非常快捷方便
烤雞

墨西哥雞餅卷

這間主打烤雞的餐廳食物質素高,希望下次可以堂食
烤雞
墨西哥雞餅卷
2020-12-30 86 瀏覽
今日去將軍澳海濱公園放吓風,順便在附近逛逛,突然發現一間食店的名字幾搞嘢⋯⋯ 原來是一間燒雞加Pizza 的店...適時有啲肚餓,就決定入去一試🥴店舖雖然不是很大,但座位也算寛躺,就算食客很也不覺擠迫感🤗是快餐店形式,櫃檯點餐後,自己取餐! 除了燒雞,Pizza,也有麥西哥捲餅,青口等小食,加$18有薯條或沙律或黃飯和一杯飲品!OMG 燒雞半隻,可以選擇自家製燒烤醬或蒜蓉蜜糖汁或香霹靂汁,我今次選擇了自家製燒烤醬,醬汁帶少少酸幾惹味,燒雞燒得剛剛好,很香而雞肉嫩滑多汁👍🏻蒜蓉包有驚喜!厚切蒜蓉包,焗得很香脆而蒜蓉很香又惹味😋😋Pizza 餅底厚薄適中,而且餅邊焗得很香脆!配料又很足又夠惹味!單點$58/8 吋很實惠👍🏻二人餐還包一客薯條,2隻雞翼和2杯飲品...只需$168
今日去將軍澳海濱公園放吓風,順便在附近逛逛,突然發現一間食店的名字幾搞嘢⋯⋯[OMG CHICKEN] 原來是一間燒雞加Pizza 的店...適時有啲肚餓,就決定入去一試🥴店舖雖然不是很大,但座位也算寛躺,就算食客很也不覺擠迫感🤗[OMG]是快餐店形式,櫃檯點餐後,自己取餐![OMG] 除了燒雞,Pizza,也有麥西哥捲餅,青口等小食,加$18有薯條或沙律或黃飯和一杯飲品!

蒜蓉包有驚喜!厚切蒜蓉包,焗得很香脆而蒜蓉很香又惹味😋😋

二人餐還包一客薯條,2隻雞翼和2杯飲品...只需$168

2020-12-28 100 瀏覽
雖然Omg chicken 有堂食,但他們的食物卻非常適合外賣,所以在我等外賣時,人流絡驛不絕,大家都在買烤雞披薩二人餐呢!作為環保份子,我有自備食物盒,他們也欣然答應幫忙,節省一份即棄餐具,善哉善哉食物:二人餐$168半隻雞秘制辣椒醬(勁辣)雞肉份量很大,骨量不多,雖然不算嫩滑,但絕對不鞋。那個辣椒醬還滿刺激的,雖然不算超辣,但對愛辣人士來說也夠好吃了薯條外賣薯條未必如想像中好吃,不過如果你有焗爐,不妨用他來翻熱,絕不會令你失望呢蒜蓉包兩塊,有夠惹味,蒜味濃郁,是正點的沙律則比較普通,有少量橘子,甜甜的滿好吃OMG chicken pizza很細的一個披薩,但加入超多配料,辣肉腸,意大利臘腸,雞肉等等都提升了這細細的披薩的惹味程度,加上用了濃味的車打芝士,口感味道令人意想不到的豐富呢!

食物:

二人餐$168
半隻雞秘制辣椒醬(勁辣)
雞肉份量很大,骨量不多,雖然不算嫩滑,但絕對不鞋。

薯條

蒜蓉包兩塊,有夠惹味,蒜味濃郁,是正點的

沙律則比較普通,有少量橘子,甜甜的滿好吃

OMG chicken pizza
2020-12-28 76 瀏覽
朋友新居入伙 今年邀請埋我一齊慶祝聖誕節附近多咗好多新餐廳依一間烤雞店就係其中一間買外賣嘅時候見到仲係試業中-#二人套餐 $168包括半隻#OMG秘製辣椒醬燒雞 8吋 #OMG雞肉薄餅仲有薯條 雞翼2隻 蒜蓉包 汽水燒雞少少辣 好開胃 難得燒完都保持肉質嫩滑多汁唔食雞胸嘅朋友都覺得唔柴好食 蒜蓉包嘅邊好香脆薯條酥香唔油膩 如果多啲就好啦😌不過我最鍾意都係pizza 厚度適中 偏薄所以批底脆身但係佢薄得來唔係淨係脆 嗰麵團係有少少煙韌架配料組合亦都幾特別 多數都係火箭菜配巴馬火腿今次就係配雞肉 加上酸酸甜甜嘅蕃茄醬整體感覺好新穎 不過我覺得配料可以多少少🤣例如芝士可以多啲 番茄醬亦都可以重手啲

朋友新居入伙 今年邀請埋我一齊慶祝聖誕節

今次就係配雞肉 加上酸酸甜甜嘅蕃茄醬
整體感覺好新穎 不過我覺得配料可以多少少🤣
例如芝士可以多啲 番茄醬亦都可以重手啲
2020-12-27 82 瀏覽
又無得堂食啦😩好彩康城有一間新嘅商場,而且踩20分鐘單車可以去到澳南海岸,外賣選擇非常多,澳南海岸繼第一間漢堡店之後又開咗第一間炸雞店 - OMG Chicken。我大約等咗15分鐘就攞到外賣,餐廳方面幾寬闊,燈光十足。我哋總共叫咗一個二人餐,套餐包括半隻蒜蓉蜜糖汁燒雞、薯條、蒜蓉包、沙律同一個8吋薄餅。沙律醬汁加左wasabi帶微辣,而且非常開胃。蒜蓉包幾酥脆,外層烤得金黃,薯條份量唔算多,味道不過不失。薄餅係經典pepperoni pizza,薄餅餅底幾煙韌,外邊鬆脆,辣肉腸份量足夠。壓軸出場既係蒜蓉蜜糖汁燒雞,外皮香脆,肉質幾嫩,入口帶有一絲絲蜜糖既甜。另外加左吉列大啡菇,餐廳先切開大啡菇再炸,每一面都沾上炸漿,口感更酥脆本身預計外賣食物質素略嫌遜色,但食落又覺得OK!而且二人餐既份量真係足夠二人食用🤣,期待下次堂食再試真啲!

我大約等咗15分鐘就攞到外賣,餐廳方面幾寬闊,燈光十足。

沙律醬汁加左wasabi帶微辣,而且非常開胃。

蒜蓉包幾酥脆,外層烤得金黃,薯條份量唔算多,味道不過不失。

2020-12-18