又嚟咗將軍澳嘅Monterey,又係發掘美食嘅時間,見到呢間滿滿都係雞嘅餐廳,感覺好似好好味,於是入去嘆番隻OMG Chicken 🐓 叫咗2人餐 ($168),CP值都幾高,有半隻燒雞、薄餅、1份薯條、2隻雞翼、2片蒜蓉包同2杯飲品,好齊全,食得好飽🥰燒雞叫咗自家燒烤醬,醬汁鹹香惹味,同鮮嫩嘅雞肉好夾,而且燒雞肉地都幾厚身,啖啖肉好滿足😚8吋薄餅都好正,叫咗OMG Pizza🍕 ,味道都幾特別,有車厘茄、車打、水牛芝士、雞肉,配料多元豐富,同埋蕃茄醬味道夠晒突出😎,酸甜醒胃;另外,pizza餅皮整到得好有質素,鬆軟但脆身,啖啖滋味😋雞翼鹹甜juicy,十分之嫩滑;蒜蓉包好好好味,蒜蓉味突出,脆身到咬落去sup sup聲;薯條更係高質,熱辣辣,外脆內軟,綿密到冇得彈,配搭埋蕃茄醬冇得輸😋飲品就叫咗可樂同雀巢檸檬,香甜得嚟又夠晒冰涼,配搭薯條pizza一流🤩

雞翼
薯條

2021-06-18
雞翼
薯條
2021-06-17 37 瀏覽
位於將軍澳海濱的韓國燒雞專門店,這家有炸雞、燒雞、薄餅等多國菜。樓上及附近一帶都是新的住宅。下面越開越多新的餐廳,而且菜式多元化。OMG Chicken:半隻燒雞 半隻雞的份量,雞汁四溢,剛剛烤焗好,還在冒煙。OMG秘製辣椒醬醬汁是精髓所在,味道香香辣辣,十分開胃;另一款醬汁則是帶酸的,整體酸酸辣辣,清新非常,不會太膩。主角燒雞,外皮焗得香脆,烤得剛好,雞皮溢出雞油,油脂及調味滲入雞肉裡,滋味極了。跟餐加錢配菜:薯條 薯條炸得脆卜卜,看得出是新鮮的薯仔刨成的,份量蠻多。若然有調味粉會更加惹味。沒有額外要茄汁,反而沾那些酸辣醬更吸引。飲品:熱朱古力吃完口乾涸了,套餐還包一杯飲品,濕潤一下喉嚨。一人的午餐份量剛好。
樓上及附近一帶都是新的住宅。
下面越開越多新的餐廳,而且菜式多元化。
OMG Chicken:半隻燒雞
半隻雞的份量,雞汁四溢,剛剛烤焗好,還在冒煙。
跟餐加錢配菜:薯條

飲品:熱朱古力

2021-06-16 23 瀏覽
OMG Chicken 2人餐 $168沙律有幾款唔同嘅沙律菜同蕃茄仔,沙律菜新鮮,用咗沙律醋增調味道,幾開胃。薯條1份既份量好多,同炸得好香脆。蒜蓉包就可能係預先整定,嚟到嘅時候就唔係太熱。半隻燒雞燒雞有四款醬汁,秘製辣椒醬、自家燒烤醬、蒜蓉蜜糖汁、霹靂汁揀一款,我揀咗燒烤醬,會係淋喺個燒雞上面。燒雞唔會過熟,雞肉仲好多汁同好嫩。連雞胸肉都仲滑。OMG pizza 8吋有六款唔同嘅Pizza可以揀,有辣有唔辣。呢款OMG pizza嘅材料比較簡單,有蕃茄仔、雞肉、車打芝士同水牛芝士。新鮮熱辣辣焗起,拎起芝士仲做到拉絲嘅效果。材料好多,每啖都食到唔同嘅味道。。套餐包兩杯飲品,我哋揀咗熱朱古力(+$3)同埋Nestea檸檬茶。仲有其他款式嘅汽水都唔使加錢。
OMG Chicken

2人餐 $168

沙律

OMG pizza 8吋

2021-06-14 21 瀏覽
同老婆行完將軍澳Donki,順便行吓商場有乜嘢好食。見到有間燒雞店,叫OMG Chicken,未夠七點,裏面都已經有七成客,睇嚟應該幾好食,立刻入去試試。打開餐牌,見有二人套餐,價錢$168 ,包半隻燒雞、一個薄餅、一份薯條、雞翼兩隻及蒜蓉包兩片,再加兩杯飲品。見價錢經濟實惠,叫一份試吓。燒雞揀選蒜蓉蜜糖汁。燒雞烤得皮脆肉嫩,食落juicy。用蜜糖汁一齊食,食到唔停得口。薄餅揀咗煙鴨胸車打芝士海鮮醬薄餅。薄餅薄身,烤得香脆,海鮮醬份量多,鴨胸充滿油香,芝士落得重手,薄餅水準以上。雞翼亦烤得香脆,有少量蜜糖香味, size亦算大,很好。薯條份量非常大,薯條較粗身及連皮,非常香口,結果兩個人都食唔曬啲薯條。蒜蓉包蒜蓉落得多,包身亦香脆,不俗。總括來說,食物水準很不錯,以此價錢來衡量,更加物有所值。

雞翼亦烤得香脆,有少量蜜糖香味, size亦算大,很好。

蒜蓉包蒜蓉落得多,包身亦香脆,不俗。

總括來說,食物水準很不錯,以此價錢來衡量,更加物有所值。

• 二人餐
行完Don Don Don Donki拎住好多野,想食個快飯。睇完水牌揀咗呢間主打燒雞同Pizza嘅OMG chicken~唔想諗食咩,我哋兩個揀咗二人餐😎🔸二人餐 $168二人餐包括半隻燒雞、一個8吋薄餅、薯條一份、可以揀雞翼兩隻或者沙律、蒜蓉包兩片同飲品兩杯。都幾抵食!燒雞揀OMG秘製辣椒醬,辣辣哋幾開胃。薄餅就揀咗OMG pizza,配料有車厘茄、雞肉、車打芝士、番茄醬同水牛芝士,厚批餅底外脆內軟,雞肉Juicy。好多芝士呀,芝士拉絲好邪惡~而薯條就係粗薯,份量都算多!整體份量啱啱好,夠飽又唔會好似食炸雞咁太油膩👍🏻整體都唔錯,餐廳都好闊落,平日晚唔洗點等位,如果懶唔想煮飯都可以黎食個快餐😆

🔸二人餐 $168

燒雞揀OMG秘製辣椒醬,辣辣哋幾開胃。

整體份量啱啱好,夠飽又唔會好似食炸雞咁太油膩👍🏻

2021-06-12 21 瀏覽
五月平日嘅夜晚經過將軍澳海濱搵嘢食,喺門口見到呢間OMG chicken 海報, 有一個二人餐$168 ,覺得好抵食,望入舖內亦都吸引,於是同朋友兩個人入試吓。餐廳係自助快餐嘅形式,先到收銀處選食物付款,再找位置坐下,因為當日是閒日,所以晚上七點幾仲有一半座位,然後等食物製作後,手上嘅機器會響,就到水吧取餐。$168嘅餐都非常豐富,可以選燒雞半隻、八吋嘅Pizza、可選沙律或者雞翼2隻、蒜蓉包同兩杯汽水,本身想加其他小食,但我和朋友望到隔離枱二人餐份量都大份,所以沒有添加其他食物,結果食到最後真係已經飽,其實如果一般食量嘅人應該唔使加配食物。我哋先食咗個沙律,加咗醋,酸酸地好開胃,亦都令到成個餐冇咁熱氣,蔬菜都好新鮮。我哋選咗OMG chicken pizza, Pizza嘅配料好多,而且個批好鬆軟,係即叫即焗嘅,熱辣辣,又唔會好乾。燒雞有4款醬汁,我哋選咗OMG 秘製辣椒醬,不過就算唔點醬汁,燒雞都好夠味,肉質亦都唔會好鞋,有肉汁。薯條係用新鮮薯仔自家製嘅,食落去很香脆,而且好大份,我哋都食唔晒。總結其實呢一間餐廳性價比高,而且環境亦都舒適,食完飯仲可以去海濱散步,消耗一下卡路里。

2021-06-12 20 瀏覽
呢到既燒雞每一次食都保持到水準,真心希望可以開分店!霹靂醬燒雞燒雞好香又入味,肉質鮮嫩多汁。霹靂醬有少少黑椒味,食落夠哂惹味香口。其實基本上每隻味都好夾燒雞!OMG chicken wraps朋友減肥所以走埋醬,但係基本上風味十足,材料夠新鮮所以冇醬都完全唔係問題!沙律都好新鮮爽脆,亦都洗得夠乾淨!一口炸雞呢個又係好出色,炸雞新鮮即炸,保留到肉汁而且調味岩岩好!可樂雖然唔係罐裝但其實都好有汽,整體真係好高質!
呢到既燒雞每一次食都保持到水準,真心希望可以開分店!

霹靂醬燒雞

OMG chicken wraps

沙律都好新鮮爽脆,亦都洗得夠乾淨!

一口炸雞
呢個又係好出色,炸雞新鮮即炸,保留到肉汁而且調味岩岩好!

可樂雖然唔係罐裝但其實都好有汽,整體真係好高質!

2021-06-12 16 瀏覽
OMG Chicken今日收早所以去咗將軍澳搵女朋友行吓街食吓飯,去開附近發現樓將軍澳真係多咗好多嘢食咁啱經開而家餐廳見到佢做緊二人優惠套餐當然就要食一食啦二人餐半隻雞令我諗起澳洲以前燒雞嘅味道,佢哋嘅醬汁特別好好味,而且雞肉都算入味,半隻雞10分足料兩個人食都夠食薯條蒜蓉包雞翼另外佢哋仲有好多配料,有勁多嘅粗薯條最啱女朋友食,另外佢哋嘅蒜蓉包卜卜脆好好味而且10分香口,我哋揀咗個雞翼小食都唔錯Truffle Mushroom pizza佢哋嘅二人餐除咗燒雞之外仲有薄餅一次過滿足晒兩個願望,佢哋嘅火箭枱同埋蘑菇超級多,薄餅都好好食唔會得個麵粉味整體來講將軍澳真係多咗好多好有實力嘅餐廳,依間餐廳佢哋嘅性價比都十分之高啱晒鍾意食燒雞同薄餅嘅朋友
OMG Chicken

二人餐半隻雞

薯條蒜蓉包雞翼

Truffle Mushroom pizza

2021-06-11 12 瀏覽
又去咗將軍澳海傍搵嘢食啦,今次試咗OMG chicken (●’◡’●)ノ佢哋主打燒雞,另外亦有供應小食及Pizza 等等。.二人餐$168🧡有燒雞半隻、8吋Pizza 1個、蒜蓉包2片、薯條1份、雞翼2隻/沙律2份、飲品兩杯..🐥燒雞size唔會太細隻 ,搽咗蜜糖去燒,外皮金黃香脆,咬落juicy肉質有彈性。有4款醬汁,揀咗蒜蓉蜜糖汁,開胃惹味。.🍟薯條同🧄🥖蒜蓉包一樣咁香脆,尤其係薯條面沾有調味粉,特別香口。.🥤飲品有幾款汽水或雀巢檸檬茶。🍕Pizza 有4款口味可以揀,試咗Truffle Mushroom,餅底有厚度食落煙韌。呢個係黑松露+蘑菇+車打芝士+白汁,味道唔會太濃,突出到食材本身嘅味道。.🥗 沙律都幾新鮮,配沙律醋比一般麻醬更fresh,最鍾意係沙律面嗰幾塊橙肉,酸酸甜甜好開胃。.總括而言:食物全部即叫即整,新鮮熱辣,味道唔錯。二人餐都幾抵食,去開將軍澳海傍可以一試。
二人餐$168🧡

🥤飲品有幾款汽水或雀巢檸檬茶。

今日試試非連鎖美式快餐店,鋪內裝修簡約,坐位唔會令客人有壓迫感,餐廳主食有烤雞同pizza, 伴菜可以揀薯條、沙律、牛油薯蓉、磨菇湯重有一般美式快餐店少見既黃薑飯,滿足到唔同需求既客人😊__________________________珍寶雞肉串 (秘製辣椒醬)配沙律🥗$76 以雞肉、青椒同洋蔥串成,食落有微微焦香,雞肉嫩滑,配上秘製辣醬非常惹味,但又唔會太濃,而辣味可以選擇普通或勁辣,🤩用量更係值得一提咁足料薯條伴燒雞(蒜蓉蜜糖汁)$76燒雞同樣嫩滑,撕開有肉汁流出,食落去有微微蜜糖甜味令我食指大動,而薯條選用粗薯條,淡淡滿足,唔會炸過籠雖然係快餐,但加分藏於細節位, 好似沙律有微溫並唔係食落冰冰冷,食得出用心 😁———————————————環境:👅👅👅👅食物:👅👅👅👅性價:👅👅👅👅👅服務:👅👅👅👅

__________________________

食物:👅👅👅👅
性價:👅👅👅👅👅
服務:👅👅👅👅
2021-06-08 22 瀏覽
將軍澳最近開咗好多餐廳,但好多都係日本菜同埋西餐,但見到依間專食炸雞為主既快餐店就即刻比佢吸引咗。😋半隻燒春雞(蒜蓉蜜糖味)雖然燒春雞吾算好大隻,但係啲肉超級juicy,而且都好入味。食半隻既好處係可以又食雞胸,又食雞髀😋牛油薯蓉好邪惡既牛油薯蓉,不過口感真係好滑,好想繼續食。雖然感覺到真係落咗好多牛油,但真係夠晒香滑😋OMG Chicken wrap無諗過依啲快餐店都係wrap,真係好吸引。入面有生菜、雞肉、蕃茄,最重要係啲醬好夾,所以令到成個wrap加咗分😋洋蔥圈洋蔥圈要炸得好都吾係成日食到,但依種洋蔥圈啲炸粉吾會太厚,所以岩岩好,又吾會炸得太lone

😋半隻燒春雞(蒜蓉蜜糖味)

😋牛油薯蓉

😋OMG Chicken wrap

😋洋蔥圈
OMG chicken📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖將軍澳而家越來越多人食肆都越來越多 已經唔係「美食沙漠」啦🤣當然相比起其他鬧市 仍然差啲特色美食🧐我不嬲好鍾意行海旁😆 喺海旁食個tea 嘆吓咖啡都非常寫意🐷又可以拍下拖🥰 都幾浪漫但係今日真係烈日當空🙈太陽喺正頭殼頂💦💦💦 行到過去已經濕晒😭 超想飲可樂解暑😂 講真其實我已經戒左可樂好耐 非必要我都好少飲😂😂咁岩又經過左呢間西餐廳即刻二話不說就入咗去抖抖✌🏻🌟2人餐 Set of two $168 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅佢一份二人餐份量都好足夠- 半隻燒雞(秘製辣椒醬/自家燒烤醬/蒜蓉蜜糖汁/香霹靂汁)- 8‘’薄餅- 一份薯條- 雞翼兩隻/沙律兩份- 蒜蓉包兩片- 飲品兩杯首先講咗薄餅先👅 我想講佢個餅皮真係做得好出色好食過好多Pizza店😎 脆得來係外脆內軟🤤 而且嗰種係煙韌得來好好咬口 發酵做得好好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻‼️每人食咗兩片都已經飽飽地😂😂燒雞都係好重點要推介✌🏻🥰🥰因為啲雞肉好嫩滑同飽滿 個醬又醃得好入味😆😆🤤 最後我係成杯忌廉
OMG chicken

又可以拍下拖🥰 都幾浪漫

咁岩又經過左呢間西餐廳
即刻二話不說就入咗去抖抖✌🏻

🌟2人餐 Set of two $168
威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)
👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅

最後我係成杯忌廉由頭飲到尾
舒服晒🤣🤣

整體來講我比滿分🤣🤣🤣‼️‼️‼️
有機會再去

#hkfoodie #hongkong #將軍澳美食 #將軍澳#omgchicken #pizza #燒雞 #美食 #食好西 #威威為食仔 #威威要還債
2021-05-28
2021-05-31 25 瀏覽
Happy friday!!同老公想食飯之餘,仲想可行下,將軍澳就可以足夠滿足我們!自從開左donki 之後,我地又去多左將軍澳,發現有好多餐廳可以試下!今次揀左omg chicken,兩個人又想食pizza, 又想食燒雞,揀二人餐都最岩數!二人餐有半隻燒雞,薄餅8吋,薯條1份,沙律,蒜蓉包2片,非常豐富!特別係pizza好正,揀 OMG 雞披薩 ,好足料!食到攬住個肚! 原來呢個份量3個人食到ok!我地仲驚吾夠 upgrade 左有忌廉蘑菇湯和 牛油薯蓉。食完真係要行下將軍澳海濱公園,消化下!又可以浪漫下

特別係pizza好正,揀 OMG 雞披薩 ,好足料!
食到攬住個肚! 原來呢個份量3個人食到ok!

我地仲驚吾夠 upgrade 左有忌廉蘑菇湯和 牛油薯蓉。

食完真係要行下將軍澳海濱公園,消化下!又可以浪漫下
2021-05-22 45 瀏覽
今日同媽咪去將軍澳Donki入貨, 見肚餓就係附近睇有咩食。見到有間食炸雞、薄餅, 仲有二人餐供應, 款式岩哂我地兩個胃口, 就入去一試。餐廳環境企理, 自助形式落單, 免加一服務費。最抵食嘅梗係二人餐 HK$168半隻燒雞 - 自選醬汁, 揀左蒜蓉蜜糖汁,燒雞即燒, 外表有少少焦香, keep到原汁原味肉汁, 配有額外嘅蒜蓉蜜糖汁, 甜甜地。 可自選一款口味嘅PIZZA揀左OMG SPICY PIZZA面層佈上了辣肉腸、雞肉、茄醬、意大利臘腸、芝士, 食材配搭味道穩陣, 熱辣辣時拎起pizza, 可拉起長長芝士絲, 極之邪惡。味道主要黎自茄醬同濃郁芝士, 但辣肉腸、意大利臘腸焗得有點乾, 口感韌韌地。蒜蓉包x2: 包邊位香脆, 個心軟熟兼有少少蒜蓉香雞翼 甜甜地有肉汁套餐仲配有大量薯條, 夠哂飽肚自選兩杯飲品, 主要為汽水

餐廳環境企理, 自助形式落單, 免加一服務費。

最抵食嘅梗係二人餐 HK$168

半隻燒雞 - 自選醬汁, 揀左蒜蓉蜜糖汁,

可自選一款口味嘅PIZZA
揀左OMG SPICY PIZZA

蒜蓉包x2: 包邊位香脆, 個心軟熟兼有少少蒜蓉香

雞翼 甜甜地有肉汁

套餐仲配有大量薯條, 夠哂飽肚

自選兩杯飲品, 主要為汽水
2021-05-21
2021-05-22 26 瀏覽
見到OpenRice 介紹將軍澳海旁新開幾間食店,於是走進澳南搵食。原本係試一間人氣小店xxxxxate,但太旺場。反而隔幾個舖的OMG Chicken有位。其實兩間食嘅嘢相近,於是入去試吓。快餐店形式,先購票,後取餐. 無加一。地方企理乾淨,畢竟是新店吧!主打雞同pizza, 餐牌望落好適合我哋口味🥰四人餐$288包以下:1)半隻燒雞兩份2)四隻雞翼3)沙律四人份沙律超好味,菜類多,色彩繽紛,仲有橘子,醬汁帶甜,感覺無沙律醬邪惡😅想像唔鐘意食菜嘅小朋友都會肯食,賣相討好,酸甜醬汁係佢哋至愛,推介👍4)黃薑飯黃薑味欠奉。5)Pizza 12吋(四人夠食)Pizza有幾款,今次揀咗pepperoni。餅底可以再柔軟有彈性啲,批邊如果做厚少少,再焗焦一點點就仲正!始終都係焼雞得啲。6)薯條7)蒜蓉包4片8)汽水一人餐$76半隻雞$55加$19有沙律同汽水雞肉鮮嫩有肉汁,油膩一定會有少少,預咗。配沙律同一杯冰凍汽水, 一流😋。Calories-who cares?

快餐店形式,先購票,後取餐. 無加一。

地方企理乾淨,畢竟是新店吧!

主打雞同pizza, 餐牌望落好適合我哋口味🥰

四人餐$288包以下:
1)半隻燒雞兩份
2)四隻雞翼
Part of 四人餐

3)沙律

Part of  四人餐

4)黃薑飯黃薑味欠奉。
Part of  四人餐-黃薑飯

5)Pizza 12吋(四人夠食)
Pizza有幾款,今次揀咗pepperoni。

6)薯條
7)蒜蓉包4片