2021-08-06 53 瀏覽
最近都會因為工作緣故黎到將軍澳今次就試一間食烤雞既快餐店呢度位置會僻靜小小 有d難搵唔好入商場 係外圍一直行就會見到店入面都有梳化坐👍🏻👍🏻👍🏻一般快餐店少有掛牆既數碼畫都好有風格 而且充滿店舖特色呢店既二人餐都幾抵食 今次我哋仲選擇左upgrade 有多個薯蓉同湯先講下薯蓉 算係誠意之作 有落到酸忌廉 吊起左成個薯蓉既味道 食得出唔會粉狀 口感幼滑不過呢個湯就相對失色左 溝得比較多水 雖然仍然有蘑菇味 但係太稀 飲左2啖就放左係度lu橙汁味道不過不失 略酸小小 不過味道唔會好假 呢個 千島夏威夷就真係非常推介! 我覺得比起其他連鎖專門店做得更好首先即焗即食 熱辣辣 其次 醬料份量控制得剛剛好 肉類蔬菜同餅底 都係相輔相成 餅皮亦非常酥軟😚黎到主菜 估唔到半隻雞都咁大份望到外層塗滿bbq醬 焗到金黃色 即刻心心眼😍外層係好脆 好重味道 入面都唔輸蝕 入邊非常嫩滑 好多肉汁 好快就KO曬薯條都係我愛既波浪形薯條 炸得好酥脆蒜蓉多士都非常好食 發現左點湯食 會連帶連個湯都奇蹟翻身雞翼都係唔錯之選 雖然冇烤雞咁脆既外層但肉質都係有番咁上下埋單2個人食 真係1d都唔貴😇😇😇
最近都會因為工作緣故黎到將軍澳

埋單2個人食 真係1d都唔貴😇😇😇
  • 二人餐
1K
2021-08-05 48 瀏覽
真係好耐無來將軍澳啦,今次過來探朋友,唸著買外賣上屋企食,就特登來呢間OmG chicken 🍗 🐔 🍕 鍾意食pizza 既又點會唔知呢間Omg chicken, 二人套餐真係又抵食又能滿足我多個願望。首先我鍾意食pizza 又鍾意食雞,呢個二人餐有半隻燒雞,又有8吋的pizza,真係好夠份量。加上仲有一份薯條同可以選擇的雞翅2隻/沙拉🥗,未完,仲有2塊蒜蓉包加兩杯飲品,點完都知份量可以飽到上心口。雖然打包緣故,但拿到上屋企大約半個鐘,食物都仲熱拉拉架。燒雞同薄餅都保持到水準,特別一提燒雞有4款口味可以選擇,而我就點了蒜蓉蜜糖汁,唸著食落去可以甜滋滋,果然燒雞外脆內嫩,點上醬汁份外滋味。而薄餅就選了辣肉腸,車打芝士蕃茄🍅這款厚厚的芝士➕上濃郁蕃茄醬,仲有些火箭菜又整得幾好食喔。食完呢兩樣已經好飽了,另外雞翅同蒜蓉包都正常口味,不過不失,成個餐都係$168,完全合理價錢,值得翻兜。
2021-07-23
10 分鐘 (堂食)
2021-08-01 83 瀏覽
今日黎到將軍澳行街,今天非常之炎熱。行左一陣就搵地方食野休息下。上網見到呢間餐廳唔錯,就黎試下啦!首先我地叫左普通二人餐,随餐可叫兩杯野飲,我同閨蜜都選左橙汁,好有鮮橙汁既味道,非常消暑。飲完立即止渴。随餐重有選左個Truffle mushroom pizza,皮薄脆口,芝士味非常突出。口感豐富,值得一試。跟住重選左兩個蒜蓉包,呢道既比較乾身,好脆口,而且唔會好油膩,當然唔少得既炸薯條,我個人巧喜愛既香脆薯條,味道岩岩好,而且非常脆,好好味。重有兩隻雞翼連餐送上,味道可以,我就覺得還可以啦,但係友人就非常喜愛吃。最後主打緊係呢道既秘制辣汁半隻雞,雞味非常出,外脆內軟,肉汁鎖住係入面,另到雞非常滑溜。點咪啲秘制辣汁食非常野味。

2021-07-31 76 瀏覽
呢間野嘅二人套餐真係平靚正,我同老公兩個人食真係飽到上心口,有半隻燒春雞+薯條+ pizza+雞翼+蒜蓉包兩片+兩杯飲品都係$168,我哋勁鍾意食個墨西哥雞捲餅🤣🤣🤣同埋去到唔算太多人,唔使點等位,叫咗嘢食佢即叫即整,所以都要等一等,隻燒春雞勁Juicy, 唔會勁鞋颯颯,同埋個醬汁好入味,仲有嗰醬係佢哋秘製辣椒,辣辣地勁好味,,pizza 超多餡料,薯條超脆!😋😋完全唔使諗食咩,一個套餐有齊晒!正😘😘
2021-07-27 65 瀏覽
哥哥各各~OMG! It’s chicken🤤😍 今晚黎到將軍澳探朋友 經過澳南海岸見到呢一間 @omgchicken_hk 有好多玩具雞雞好得意所以就衝左入去叫雞食🤣🤤我哋叫咗一個二人餐 包括半隻燒雞(可以喺以下呢幾種醬汁揀一款 OMG秘製辣椒醬(普通/勁辣)/蒜蓉蜜糖汁/自家燒烤醬/香霹靂汁),八吋薄餅,薯條一份雞翼兩隻或沙律,蒜蓉包兩片,飲品兩杯。客人跟餐仲可以選擇加$32加配牛油薯蓉同埋忌廉蘑菇湯兩碗。

2021-07-26 87 瀏覽
這個餐很多都有雞肉的,但不同味道,都很好吃,絕對對得起它的名字,OMG!二人餐的CP值真的很高,這個餐是有半隻烤雞、兩隻雞翼,薯條、蒜蓉包和一個pizza,還有兩杯飲品。先就主食,烤雞撕開的時候非常熱,不像是預先烤好放在暖櫃中,有點餐就直接拿給客人,像是即叫即做,而且雞肉非常滑,還有一個像泰式酸辣汁可點一下雞胸添點味道。🧡再說pizza,我們點了辣的OMG chicken pizza,上面是放了辣肉腸,調味是做得很不錯。配菜各樣都不馬虎,薯條有像熱浪味的味粉,蒜蓉包很香,雞翼是蜜糖味的,全部都很吸引🧡

• 二人餐
  • 薯條
  • 半隻燒雞
2021-07-22 60 瀏覽
今日晏晝去咗將軍澳呢間OMG chicken食lunch,佢有lunch set、燒雞、pizza等等。今日叫咗一個OMG spicy pizza,佢有分8吋同12吋,一個人食八吋就好足夠,Pizza嘅芝士味好香,又有辣肉腸同雞肉等等,餐廳焗得好香,熱辣辣嘅時候非常鬆軟,凍咗少少又好煙靭,絕對唔會好硬。然後加咗一個set,叫咗薯條,上到嚟估唔到係Cajun fries,即係類似Five Guys Cajun 嗰種,非常驚喜,鍾意食薯條嘅人一定會好鍾意。
2021-07-20 50 瀏覽
OMG Chicken4人餐千島醬雞肉薄餅配料很新鮮,有雞肉、千島醬、三色椒和洋蔥,面層的芝香味濃郁,薄餅邊很脆,餅底不太厚,煙韌剛剛好,麵粉調配恰到好處。黃薑飯熱辣辣的黃薑飯,口感軟熟,每一啖也滲出香味。薯條又香又脆,大人細路最愛,有一 些保留了薯皮。加了芝士粉和少量辣粉,十分惹味,加了茄汁進入另一個層次。蒜蓉法包十分香脆,麵包舖滿了蒜蓉醬,趁熱吃更加美味。OMG沙律配料很新鮮,加了香甜柑肉和青瓜增添色彩和加強口感,沙律加了酸酸的汁,很開胃。OMG 烤雞翼, 醃料很香,表皮搽了蜜糖醬汁,又香又甜,好味道!OMG燒雞,肉汁豐富,醃料不錯,保留雞肉鮮味。這次叫了秘製辣椒醬(普通辣),雞肉味濃,連皮一起吃超級好味。自家製燒烤醬十分惹味(香、甜、辣)。香霹靂汁(辣椒絲、辣椒核),香濃辣味,這個汁適合愛吃辣的朋友。餐廳環境舒適,播著歐美流行曲,掛了很多特色畫,牆壁上的尖叫雞十分有趣,想吃烤雞、薯條時會再來,推薦!
OMG Chicken
4人餐

千島醬雞肉薄餅

黃薑飯
熱辣辣的黃薑飯,口感軟熟,每一啖也滲出香味。

蒜蓉法包十分香脆,麵包舖滿了蒜蓉醬,趁熱吃更加美味。

OMG沙律

自家製燒烤醬十分惹味(香、甜、辣)。

2021-07-20
  • 四人餐
2021-07-19 25 瀏覽
約咗朋友去將軍澳海旁夜晚跑步🏃🏿‍♂️,之前食過覺得好抵食,第二次嚟食雞雞補充下蛋白質🐔半隻蒜蓉蜜糖燒雞🐥雞肉嫩滑,補充蛋白質一流!不過個精粹係喺塊雞皮度!蜜糖味加脆脆雞皮!薯條一份🍟蒜蓉包兩塊蜜糖雞翼兩隻🐔黑松露蘑菇pizza🍕黑松露味好出,四塊兩個人食剛剛好!飲雀巢檸檬茶同熱朱古力飲飽食醉去海旁跑步打個卡!😋#omg #燒雞#將軍澳美食#tko foodie#抵食#二人套餐#食雞雞食飽#雞雞#快餐#性價比高#黑松露pizza
半隻蒜蓉蜜糖燒雞🐥
薯條一份🍟
蒜蓉包兩塊
蜜糖雞翼兩隻🐔
黑松露蘑菇pizza🍕
黑松露味好出,四塊兩個人食剛剛好!
飲雀巢檸檬茶同熱朱古力
飲飽食醉去海旁跑步打個卡!😋
  • 半隻燒雞
  • OMG chicken pizza
2021-07-17 27 瀏覽
平日夜晚黎,見無乜人得一枱客但價錢也唔算貴,就想黎試下見到個2人set只係$168蚊,諗都唔諗就揀左呢個set同區好難搵到人均消費低過$100既$168set包括:半隻燒雞、一個8吋Pizza、一份薯條、沙律/2隻雞翼、蒜蓉包、飲品X2首先講講個沙律,佢係成個套餐我覺得最好食嘅部份個沙律汁帶有少少芥末味,加上佢用左橙去混合啲沙律菜成個味道好fresh好特別,真係十分開胃燒雞我就揀咗普通嘅秘制辣椒醬佢地有比埋一對手套for食燒雞,幾貼心其實佢只係將個辣椒醬塗上雞皮嘅表面所以雞肉本身就入唔到味個辣醬就唔係好啱我口味雖然件燒雞就唔夠辣味,但都燒得幾嫩幾juicy尤其個脾幾好食Pizza係揀左Truffle Mushroom Pizza但一啲truffle嘅味都冇上面有芝士同火箭菜當佢係一個淨芝士Pizza黎食都ok ge,熱食會好味一點,凍左冇咩香味薯條同蒜蓉包都一般正常嘅份量同味道,就唔多講了想係同區食到平平地嘅晚餐而又飽肚,呢一間絕對係平民之選有機會再黎試下唔同配搭,見到人地2個人都配2隻燒雞好似都幾正咁!
平日夜晚黎,見無乜人得一枱客
但價錢也唔算貴,就想黎試下
見到個2人set只係$168蚊,諗都唔諗就揀左呢個set
同區好難搵到人均消費低過$100既

首先講講個沙律,佢係成個套餐我覺得最好食嘅部份
個沙律汁帶有少少芥末味,加上佢用左橙去混合啲沙律菜
成個味道好fresh好特別,真係十分開胃

燒雞我就揀咗普通嘅秘制辣椒醬
佢地有比埋一對手套for食燒雞,幾貼心
其實佢只係將個辣椒醬塗上雞皮嘅表面
所以雞肉本身就入唔到味
個辣醬就唔係好啱我口味
雖然件燒雞就唔夠辣味,但都燒得幾嫩幾juicy
尤其個脾幾好食

但一啲truffle嘅味都冇
上面有芝士同火箭菜

薯條同蒜蓉包都一般正常嘅份量同味道,就唔多講了

想係同區食到平平地嘅晚餐而又飽肚,呢一間絕對係平民之選

2021-07-07
2021-07-16 106 瀏覽
今天和老公在家附近吃晚餐,到了這間主打燒雞的專門店店內坐位一排過,裝潢光猛,有舒適的感覺食物主打都是雞,也有薄餅選擇,加$18 便可有套餐,可選配菜及飲品半隻燒雞 - 選了蒜蓉蜜糖汁,配菜選了薯條,份量出奇地多雞肉肉質鮮嫩,醬汁帶甜,非常開胃薯條是即炸,炸得非常香脆可口珍寶雞肉串 - 選了香霹靂汁,這個醬汁非常有驚喜,微辣又有點椰子味,非常惹味雞肉串的雞肉十分多汁不會很乾,又帶點焦香配菜選了黃薑飯,帶點微微薑味,和雞肉串配搭送飯一流這間餐廳價錢非常合理,加上食物質素高,值得再來

今天和老公在家附近吃晚餐,到了這間主打燒雞的專門店

店內坐位一排過,裝潢光猛,有舒適的感覺

半隻燒雞

半隻燒雞 - 選了蒜蓉蜜糖汁,配菜選了薯條,份量出奇地多
半隻燒雞

雞肉肉質鮮嫩,醬汁帶甜,非常開胃
薯條

薯條是即炸,炸得非常香脆可口

珍寶雞肉串

雞肉串的雞肉十分多汁不會很乾,又帶點焦香
黃薑飯

配菜選了黃薑飯,帶點微微薑味,和雞肉串配搭送飯一流

這間餐廳價錢非常合理,加上食物質素高,值得再來
薯條
2021-07-15 31 瀏覽
OMG Chicken放假落樓睇吓有乜食,將軍澳海旁近近地好就腳,環境闊落舒適,形式似快餐店,但係味道唔錯,烤雞同Pizza都好好食。二人餐$168半隻燒雞蒜蓉蜜糖汁燒雞有少少蜜糖味,唔會太甜,肉質鮮嫩幼滑,真係一個人都可以食晒。Thousand Island chicken pizzaPizza醬汁好好味,勁鍾意佢嘅千島醬,上面仲有雞肉、香菇,Pizza皮烤得鬆軟,二人份量剛剛好。薯條一份薯條炸得金黃鬆脆,可以點茄汁或者泰式辣醬。沙律沙律有菜、蕃茄仔及柑塊,蔬菜新鮮爽口,柑酸酸甜甜,好開胃。蒜蓉包兩片蒜蓉包鬆脆,搽滿薯蓉及牛油。飲品兩杯整體而言唔錯,雖然是快餐店,但食物水準高,全部嘢食都OK唔錯,如果唔想食麥當勞或者KFC,呢個真係唔錯嘅選擇。
OMG Chicken

二人餐$168
半隻燒雞蒜蓉蜜糖汁

Thousand Island chicken pizza

薯條一份
薯條炸得金黃鬆脆,可以點茄汁或者泰式辣醬。

沙律
沙律有菜、蕃茄仔及柑塊,蔬菜新鮮爽口,柑酸酸甜甜,好開胃。

蒜蓉包兩片
蒜蓉包鬆脆,搽滿薯蓉及牛油。

飲品兩杯

2021-07-15 19 瀏覽
今日同朋友兩個人黎澳南呢邊搵野食,見到呢間燒雞幾抵食就入黎試下,唔洗諗叫左個二人餐$168,有半隻燒雞、Pizza、沙律或雞翼、蒜蓉包同兩杯飲品。燒雞簡左自家燒烤醬,好惹味,雞肉好嫩滑。薯條係粗薯,炸得都好香脆。蒜蓉包都好香口薄餅8吋 OMG Spicy Pizza有六款口味簡,OMG Spicy Pizza好足料,鋪滿左雞肉、辣肉腸、意大利臘腸,批底係厚批,批邊幾脆口,都唔錯食左咁多肉,所以簡左沙律中和下,估唔到個沙律咁大兜,仲好多料,沙律汁仲好開胃另外仲加左個炸雞軟骨$36,幾香脆夠味不過就唔係好夠熱原來澳南呢邊新開左好多野食,下次可以再黎試其他,食完再去埋Donki
薄餅8吋 OMG Spicy Pizza

另外仲加左個炸雞軟骨$36,幾香脆夠味不過就唔係好夠熱

2021-07-13 27 瀏覽
一向好鐘意將軍澳海旁既餐廳小店🥰 所以帶左媽媽黎食炸雞同pizza! 我強烈推薦大家要叫佢地既truffle pizza! 熱辣辣咁食超好食!有流心芝士加原塊黑松露再加蘑菇 雖然係迷你版 但兩個人一人一半岩岩好。 炸雞我揀左秘製醬汁中辣版。雞肉嫩滑,惹味!食到lumlum利呀!跟住值得一讚既仲有蜜糖雞翼,我覺得焗得幾好食!同埋個餐包埋兩杯飲品,我叫左橙汁同忌廉。咁熱既天氣有涷飲透心涼,save my life 🥲 仲有兩塊蒜蓉包同超多薯條🍟都好香口同脆!食完勁飽都仲想再買個pizza打包返屋企人比佢地試吓就知我有幾推pizza 🤣
我強烈推薦大家要叫佢地既truffle pizza!
咁熱既天氣有涷飲透心涼,save my life 🥲
2021-07-12 22 瀏覽
快餐通常會諗起炸雞、漢堡包、薯條、汽水⋯無錯,呢間快餐主要係炸雞同Pizza!今次叫左個二人餐,入面有半隻炸雞,一大堆薯條,蒜蓉包,pizza和可樂!價錢$168,價錢算係大眾化!話明係快餐,所以出餐速度算快,等咗幾分鐘已經出餐,份量都多,兩個人一定夠飽!平日一至五去午餐唔使等位,冇乜人,座位亦唔迫夾,坐得幾舒服! 除咗上菜嗰兩個碟,其他都係用即棄餐具,亦提供手套食炸雞,幾貼心!不過二人餐冇offer extra 兩隻碟比我,問左先比兩個紙兜,食得唔係咁方便,而且唔係咁環保 ♻️ 個人覺得餐具可以唔使全部用即棄的,會更好!
快餐通常會諗起炸雞、漢堡包、薯條、汽水⋯

2021-07-12