2021-08-24 41 瀏覽
☆ 𝙊𝙈𝙂 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖坐低先比2個前菜仔你,韓式個d醃青瓜蘿蔔同大豆芽菜個d,都ok喎,平時我唔食架,不過呢個唔濃味所以我ok。✦ Pizza包黃油雞見佢幾得意所以叫黎試下,都有驚喜嘅,唔係得意咁簡單,都幾好食,雞嘅肉質嫩滑,批邊都好食,有d似麵包(〃ω〃)另外佢仲有3隻醬汁比你揀黎點雞,不過我覺得就咁食已經ok,美中不足就係隻雞近骨位厚肉嘅位置有d生,不過又未生到唔可以接受個隻,整體其實ok嘅。✦ 芝士鍋3重奏12件單骨雞翼,有3隻味,分別係惹味燒烤醬、韓式甜辣醬同埋蜜糖芥茉籽,雞翼夠脆,味道好濃,我係咁將d芝士點個pizza邊黎食XD✦ 唐揚尤魚圈正常發揮,無肉還肉炸粉還炸粉。
☆ 𝙊𝙈𝙂 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣

✦ Pizza包黃油雞

✦ 芝士鍋3重奏

✦ 唐揚尤魚圈
正常發揮,無肉還肉炸粉還炸粉。
2021-08-24 31 瀏覽
二人餐 $278三重芝士烤雞未食已經聞到好香芝士味,面頭有層厚厚嘅芝士粉,不過食落又唔多覺有芝士味,似係蜜糖雞髀多啲!煙三文魚羽依甘藍pizza 將兩樣最健康嘅食材同pizza擺埋一齊,令我嘅罪惡感大大減低。羽依甘藍食落口感都幾得意,脆脆地有啲似炸紫菜。洋葱圈炸得啱啱好,夠脆又重味,凍咗都唔會腍晒。沙律新鮮菜配水果,加埋沙律醋,味道幾fresh,食完幾開胃。士多啤梨乳酪梳打 (+ $10轉特飲)飲落幾清甜,不過乳酪味唔重,普通梳打黎講算幾好飲。
二人餐 $278

三重芝士烤雞

煙三文魚羽依甘藍pizza

洋葱圈
炸得啱啱好,夠脆又重味,凍咗都唔會腍晒。

沙律
新鮮菜配水果,加埋沙律醋,味道幾fresh,食完幾開胃。

士多啤梨乳酪梳打 (+ $10轉特飲)
飲落幾清甜,不過乳酪味唔重,普通梳打黎講算幾好飲。
2021-08-22 56 瀏覽
今晚同朋友一齊去將軍澳Monterey Place Donki 購物及專程去「OMG Chicken 」食烤雞Pizza ,聴住Kpop,食住Fastfood,特別鍾意❤️2人餐 $278餐廳🍴提供多款烤雞,手工pizza墨西哥卷🌮️,炸小食,韓式年糕….,,不過今晚我們點咗2人餐已經好豐富,包括沙律🥗,洋蔥圈,6件烤雞,9吋手工薄餅連2杯飲品😘😘6件蜜糖芥末籽烤雞3隻全雞翼及3隻雞腿🍗,烤得金黃香脆,雞肉嫩滑juicy,帶點微微辣度卻又香甜美味😋😋9吋煙三文魚羽衣甘藍🥬外脆內軟餅底,鋪滿香濃芝士,鹹鹹香香煙三文魚,最特別炸過羽衣甘藍,入口鬆化,口感非常特別😍😍炸洋蔥圈,外層香脆,新鮮沙律菜🥗加上蜜柑,清甜可口😋😋轉特飲: 士多啤梨乳酸梳打$10,酸酸甜甜好醒胃🥤青瓜薄荷青檸梳打$10,飲落清新解渴,唔太甜👍👍

2人餐 $278

6件蜜糖芥末籽烤雞

9吋煙三文魚羽衣甘藍🥬

炸洋蔥圈,外層香脆,新鮮沙律菜🥗加上蜜柑,清甜可口😋😋

轉特飲: 士多啤梨乳酸梳打$10,酸酸甜甜好醒胃🥤
青瓜薄荷青檸梳打$10,飲落清新解渴,唔太甜👍👍

2021-08-19
2021-08-20 59 瀏覽
放工和朋友到將軍澳海濱附近吃晚飯,朋友想吃西餐,便選了OMG吃燒雞薄餅,我們點了二人套餐,價錢$168,豐富好夠兩個人吃。套餐包括半隻燒雞,選了自家燒烤醬,啖啖肉的燒雞配上野味的燒烤醬,特別具口感和香噴噴,。仲有一個8咁pizza,份量足夠,兩人用細細個pizza,每人吃了大約三塊,選了千島醬雞肉pizza,pizza焗得剛剛好,皮亦好煙un,配料亦好足夠,推介。而且推介的仲有薯條,食到停不了,香脆幼身的薯條好有驚喜。套餐仲有飲品兩杯、蒜蓉包、雞翼,抵食好味。
,我們點了二人套餐,價錢$168,豐富好夠兩個人吃。

2021-08-19 68 瀏覽
位於將軍澳海旁 #Monterey 有一系列食肆,成行咁長😍 超多選擇! 今次揀咗#OMGChicken ,專食燒雞同Pizza!❣️半隻燒雞 (椰香霹靂醬)一開始以為會燒得好乾,點知當我坳開隻雞脾之後,之到裡面超多肉汁滲岀黎,一啲都唔乾!食落雞肉仲幾嫩滑。燒雞配左霹靂醬,店員話係椰子味比較香濃既汁,幾有新鮮感,不過個人就覺得一般,比較保守之選 可以揀返燒烤醬同蒜蓉蜜糖汁👍🏻👍🏻👍🏻❣Thousand Island Chicken Pizza 🍕 8吋pizza上有千島醬、車扒、芝士、雞肉、洋蔥同燈籠椒👍🏻👍🏻個人幾鍾意食千島醬,而呢個Pizza上邊醬料都幾多,口感唔會好乾👍🏻 8吋切開4塊,啱啱好同朋友一齊share。❣牛油薯蓉牛油味唔算香濃,薯蓉口感都唔算好幼滑,不過勝在份量極多,只係$26,有咁多球 ,食到極飽👍🏻🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺❣️整體評分 6.5/10OMG Chicken (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️半隻燒雞 (椰香霹靂醬)

❣牛油薯蓉

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️整體評分 6.5/10

OMG Chicken (將軍澳)

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

2021-08-19 57 瀏覽
今日同朋友喺將軍澳海旁附近,再戰呢間omg chicken,見到佢啲Menu轉左,整體都唔錯。叫咗一個九吋嘅巴馬火腿Pizza,上面有啲火箭菜,亦都有大大嚿火腿,佢個皮一樣好煙韌,唔會好快就好膩。另外有叫一個卡邦尼炒年糕,份量都幾多,有一個溫泉蛋喺中間,除咗有普通煙肉之外亦都有啲焗過嘅煙肉,令到口感更豐富,有啲洋蔥椰菜同蘿蔔絲,加埋一齊食好滿足。飲品嗌咗一個哈密瓜乳酸梳打同埋香橙熱情果四季春茶,哈密瓜梳打飲落唔太甜,又有哈密瓜嘅香味。香橙熱情果茶味道好清新,如果可以有啲真果肉就更好。
2021-08-19 43 瀏覽
住將軍澳真係好好,係Donki附近有呢間omg chicken !之前經過已經想食今日同朋友午餐就係呢間食入去可以點左餐先坐底我點左個半隻燒雞配自製燒汁要左set 套餐跟沙律 朋友點左個pepperoni pizza 8吋加 $18跟餐配薯條 我地都揀飲可樂餐就一齊分享個pizza有茴香肉腸 辣香腸 已經好好味啱啱攞出黎熱辣辣 要即刻食可以拉絲芝士 😍😍😍燒雞起初會怕燒到太乾身之前食過有啲餐廳會好乾佢既燒雞燒做到幾嫩口咬落係有肉汁 薯條係我鐘意既薯條唔知你地明唔明😂😂

住將軍澳真係好好,係Donki附近
有呢間omg chicken !之前經過已經想食

咬落係有肉汁

薯條係我鐘意既薯條
唔知你地明唔明😂😂

2021-08-18 91 瀏覽
在將軍澳Donki購物後, 朋友說上次食過#OMG Chicken幾好食, 我又想食炸雞, 一於入內食番餐先~ 見套餐有齊我地想食嘅野,價錢又合理,於是點了2人餐。沙律 ~ 沙律是用黑醋芥末汁,有微辣食落更開胃,沙律菜都幾新鮮!6件雞 ~ 3重芝士烤雞,即叫即炸熱辣辣,雞皮香脆外,雞肉都很滑,各人有3件很夠食,芝士味好有層次,十分惹味🥳。9’ Pizza ~ 磨菇黑松露味,薄批餅底脆口,芝士有輕微拉絲效果,而黑松露同蘑菇味都唔錯,不過如果黑松露多d會再更正😋。小食 ~ 蒜蓉(4件),烤焗到很香脆,蒜蓉醬鋪面麵包上,很滿足。2杯飲品~  凍檸茶解渴消油膩感☺️。

見套餐有齊我地想食嘅野,價錢又合理,於是點了2人餐。

2杯飲品~  凍檸茶解渴消油膩感☺️。
2021-08-17
2021-08-17 27 瀏覽
今日去開Donki買嘢,就喺旁邊嘅餐廳揾飯食,經過餐廳門口比隻雞吸引左,所以就揀咗呢間餐廳食晚飯,餐廳嘅牆上都有好多隻雞好搞笑呢間餐廳食雞同Pizza為主,經過我同朋友研究一輪發現食二人餐係最抵,$168就可以食到Pizza同埋雞,仲有薯條、沙律、蒜蓉包、飲品,所以推薦大家食二人餐!燒雞配左燒烤醬,醬汁好惹味,雞肉嫩滑多汁,餐廳有手套提供,可以撕來食很方便,而且配咗好多薯條,啱晒薯條控嘅我哋Pizza即叫即整,鬆軟好食,材料有車厘茄、雞肉、芝士、火箭菜,8寸兩個人食剛剛好沙律顏色好豐富,而且d菜同青瓜好新鮮,我好鍾意上面有橘子,佢用沙律醋好開胃👍🏻

2021-08-04
2021-08-16 78 瀏覽
今日去咗將軍澳開工,做完嘢見到呢間雞雞店!OMG chicken 啲午餐唔錯!🐽🐽話不如入去食。睇完個menu,我哋決定叫3件烤雞配飯(有3款雞可以揀)同卡邦尼炒年糕(韓式年糕)配埋湯同前菜漬物原來午餐+$8可轉特飲原價$36杯而家$8就飲到無理由唔轉呀😆3件烤雞配飯可要咗蜜糖芥茉籽味烤雞有一件雞髀同2件雞翼蜜糖味甜甜地配埋芥末又幾好食😋卡邦尼炒年糕卡邦尼意粉就食得多炒年糕就第一次食。估唔到又幾好味,年糕咬落煙煙韌韌。配埋啲煙肉好惹味!香橙熱情果四季春茶(左)荔枝四季春茶(右)依杯特飲真係抵飲!有茶底味甜到啱啱好!
今日去咗將軍澳開工,
做完嘢見到呢間雞雞店!
OMG chicken 啲午餐唔錯!

🐽🐽話不如入去食。

睇完個menu,

有一件雞髀同2件雞翼
蜜糖味甜甜地配埋芥末又幾好食😋

卡邦尼炒年糕
卡邦尼意粉就食得多
炒年糕就第一次食。
估唔到又幾好味,年糕咬落煙煙韌韌。
配埋啲煙肉好惹味!

香橙熱情果四季春茶(左)
荔枝四季春茶(右)
依杯特飲真係抵飲!有茶底味甜到啱啱好!

2021-08-14 58 瀏覽
今日約左幾個朋友去行街,而家雨季,成日都落大雨,黎到將軍澳,就搵間餐廳避雨休息下,黎到呢間餐廳,就入去試吓。我地叫左個四人餐。首先每人包左一杯野飲,有得選可樂,雪碧,七喜……點完餐後好快就送上。速度神速。跟住頭盤就係沙律,dressing係香醋,蔬菜好新鮮,食完非常開胃。胃口大開。套餐有12件雞,我地選左蜜糖芥茉味,蜜糖非常多,落足料,味道唔錯,而且非常香脆可口,有成兩大碟,份量十足。跟住有醬油味豬手,有咪蔬菜,可一併食用,感覺非常清新,一啲都唔會覺得油膩,醬汁甜甜地,味道都唔錯,口感一流。跟餐重有兩個小食可選擇,我地選左薯條,非常香脆,熱啦啦點咪番茄醬非常脆口。十分享受。另一個小食係蒜蓉包,呢個乾身小小,都係好脆口,親熱食非常香脆。蒜蓉味都好香。最後一味係煙三文魚pizza,煙三文魚非常好味,皮薄餡靚,個皮餅非常脆口,每一件都有煙三文魚,賣相非常吸引,食落重有驚喜。

2021-08-11 88 瀏覽
將軍澳區真係多左好多野食日式中式韓式意式講得出既都有今日行經OMG Chicken見到四人餐cp值高一於扑搥食呢間前前係橘子沙律甜蜜橘子配上沙律醋好夾開胃一流二人餐可以選兩個小食我地選左薯條同蒜蓉包蒜蓉包香脆薯條係粗薯口感一流另外 仲有豬手已經貼心起左肉包住生菜食可以增加層次感 好豐富炸雞可以選一款兩大碟有成12件今次選左蜜糖炸雞肉嫩而啖啖肉唔錯 起碼唔會太干仲有12啲煙三文魚pizza略嫌偏干如果配上水牛濕芝士就一絕喇仲包埋四杯飲品今餐絕對食到捧肚而回
將軍澳區真係多左好多野食

如果配上水牛濕芝士就一絕喇

仲包埋四杯飲品
今餐絕對食到捧肚而回
2021-08-11 48 瀏覽
今日同朋友過到嚟將軍澳海旁到行街,朋友話好想食吓西式嘅嘢食,咁我哋近近地就過到嚟呢間叫做omg chicken嘅餐廳,無論係餐廳外邊定外邊嘅環境都好舒服,新裝修,環境乾淨又企理,同朋友嚟到約會chill到都真係幾寫意😋嘢食都真係唔錯㗎!煙三文魚羽衣甘藍pizza離食西餐梗係要食薄餅啦,依度嘅薄餅好高質,餅底做得好出色,熱辣辣又脆口,面頭加咗好多煙三文魚同埋羽衣甘藍,煙三文魚好香嘅煙熏味,同成個薄餅嘅味道超級夾,依個Pizza嘅份量就實我同我朋友兩個人食,所以都真係幾抵食🤩一口雞身為雞控嘅我點會唔叫雞食呢🤟🏻 餐廳炸到好脆口,食落去雞嘅肉質都幾鮮嫩,一啖食落去勁過癮士多啤梨🍓乳酸梳打最後叫番杯乳酸梳打,我叫咗少甜少冰,味道啱啱好💕

嘢食都真係唔錯㗎!

煙三文魚羽衣甘藍pizza

一口雞

士多啤梨🍓乳酸梳打
最後叫番杯乳酸梳打,我叫咗少甜少冰,味道啱啱好💕
2021-08-07 959 瀏覽
尋晚久違地入咗將軍澳搵friend,咁耐冇嚟先發現原來Monterey Place咁靚咁多好西,跟住就同朋友食埋個靚飯再慢慢逛街。我哋食咗OMG Chicken嘅二人餐。鋪頭門口掛住我最鍾意摙嘅黃色超嘈塑膠玩具雞(店內都吊住好多隻!不過我怕醜唔敢摙!),頓時令我對呢間舖嘅taste好感度大增👍🏼二人套餐非常豐富飽肚,有六件雞、9吋pizza、沙律、小食、兩杯飲品。三重芝士六件雞灑咗好多芝士粉喺雞嘅表面,而且雞肉香香甜甜,肉質幼嫩多汁,好好食。而且我哋數過原來唔止六件雞!總共有八件!唯一不解係點解叫「三重」🤔煙三文魚羽衣甘藍Pizza煙三文魚同羽衣甘藍都係超級究極健康之選,可以彌補食pizza同炸雞嘅罪咎感。三文魚嘅柔軟同羽衣甘藍嘅爽脆、pizza嘅煙韌,三者集於一身出奇地都夾,而且和諧洋蔥圈份量好大!炸得香脆乾爽,好食沙律菜嘅種類多,亦有番茄仔等等甜甜地嘅生果。冇肥膩嘅沙律醬而係用醋取代,健康啲又好食啲香橙熱情果四季春茶有一大片新鮮香橙,茶底令甜甜哋嘅果香調和得健康啲士多啤梨乳酸梳打甜中帶點酸,加上梳打嘅爽快,呢杯飲品啱曬豪邁地嚼雞槌呢種情境———————————————#omgchi

三重芝士六件雞

煙三文魚羽衣甘藍Pizza

洋蔥圈
份量好大!炸得香脆乾爽,好食

沙律

香橙熱情果四季春茶
有一大片新鮮香橙,茶底令甜甜哋嘅果香調和得健康啲

士多啤梨乳酸梳打

———————————————

#omgchicken

OMG Chicken (將軍澳)
  • 二人餐
二人餐$168半隻燒雞(OMG 秘製辣椒醬)個燒雞一啲都唔乾身,因為第一次食,所以叫咗個普通辣😜,個醬都唔算太辣,唔食得辣嘅應該都可以食到,同嘛個醬都幾特別。八吋薄餅(OMG PIZZA)車厘茄、雞肉、車打、蕃茄醬、水牛芝士個薄餅個餅底好薄,好多蕃茄醬同芝士,有少少拉芝士嘅效果😍😍個薄餅好有驚喜😍我都幾鍾意🤪雞翼(蒜蓉蜜糖汁)個汁同平時出邊食嘅有少少唔同,好開胃🥰蒜蓉包單叫~珍寶雞肉串$58依款有少少似巴西燒烤,有少少蜜糖,同樣雞肉都好嫩,一啲都唔乾🤩另外,我好想講,依個價錢係依一區算抵食😂😂
二人餐$168
半隻燒雞(OMG 秘製辣椒醬)

八吋薄餅(OMG PIZZA)
車厘茄、雞肉、車打、蕃茄醬、水牛芝士

雞翼(蒜蓉蜜糖汁)
個汁同平時出邊食嘅有少少唔同,好開胃🥰
蒜蓉包

單叫~珍寶雞肉串$58

另外,我好想講,依個價錢係依一區算抵食😂😂
  • 半隻燒雞
  • OMG chicken pizza