2016-06-04
《周未...好去處》👫此文適合去 #放空 #發呆 #hea 的朋友仔-話說有朋友推介我去這店時,心諗我有港島區恐懼症😱仲要少去上環💀好在的起心肝同朋友去,😆唔係就錯過一個咁好嘅食嘢地方-環境👀 :一行上斜路時,遠處已見到門口有小木檯跟木椅(比人影下😏chok相同呼吸🚬)行近門口就已經覺得非常特別-室內👀 :靠門口位有一張吧檯,可望到室外環境跟有陽光折射入來🌞(如果秋冬天開埋排窗仲正)中間位就有一張又長又大的木檯,非常寬敞~📺📻☎️📽而全店擺設就用上英倫風🇬🇧,睇得出店主花了很多心機食物👅 :<Four Cheese Wagyu Beef Burge> 🧀🐮🍔$158呢個Burge真係不得了,用左Four Cheese去配個和牛扒漢堡,個包入面仲有埋🍇提子粒,伴邊有🍟薯條和🌱沙律菜-<Eggs Benedict with Smoked Salmon & Avocado> 🍳$128食蛋我喜歡流心的,這個一切開蛋黃漿慢慢流出(不會太水狀),蛋汁又香又濃😋,再配上煙三文魚跟牛油果,伴邊有🌱沙律菜,🤘豐富得嚟感覺好健康-<Oldish P
此文適合去 #放空 #發呆 #hea 的朋友仔
環境👀 :
行近門口就已經覺得非常特別
室內👀 :
中間位就有一張又
<Oldish Pink Lemonade> 🍹$45 + <Fresh Lime Soda> 🍹$45
個青檸蘇打酸度恰到好處😝非常醒神