2021-03-26 125 瀏覽
主打多國菜餐廳「Ocio」喺將軍澳開店啦🤩環境文青好啱打卡☘️.蘑菇忌廉湯🥣口感creamy😗蘑菇味濃郁🍄仲有粒粒蘑菇.凱撒沙律🥗生菜新鮮爽口🥬沙律醬份量適中,加埋一絲絲嘅巴馬臣芝士🧀同埋脆卜卜嘅煙肉粒同麵包粒🥓🍞一啲都唔單調☺️.奧斯經典全日早餐🍽有雞扒🐓炒蛋、香腸🐷沙律、番茄🍅茄汁豆🥫窩夫、薯條🍟雞扒煎得啱啱好👍🏻切開見到滿滿肉汁,炒蛋好滑🍳沙律加咗巴馬火腿😋醬汁酸酸甜甜好開胃🤤最後當然要將蜂蜜加落窩夫食🍯🧇.凍英式奶茶🥤茶味頗濃😉加咗牛奶更順口
蘑菇忌廉湯🥣口感creamy😗蘑菇味濃郁🍄仲有粒粒蘑菇
凍英式奶茶🥤茶味頗濃😉加咗牛奶更順口
2021-03-25 70 瀏覽
啲甜品同咖啡都好好味,排隊都唔駛等好耐。但係啲位比較迫,張枱比較細擺唔落咁多碟餸。佢哋個軟林林嘅招牌麵包甜品,超級無敵大同抵食。啲嘢上嚟全部熱辣辣新鮮出爐!下次都會繼續嚟~~~
5 分鐘 (堂食)
$100 (早餐)
2021-03-25 75 瀏覽
再次Encore!呢間我最鍾意佢既甜品,選擇多之外,味道都唔錯!我地兩條友,叫咗個日式咖哩豬扒飯(lunch set),同埋師奶一定要食嘅甜品,焦糖香蕉朱古力窩夫!日式咖哩豬扒飯因為係午餐,所以會有埋餐湯!而是日餐湯竟然係甘筍湯,真係估唔到!飲落有好濃嘅甘筍味,十分香甜,質感仲好滑添,呢個有少少驚喜!至於個飯,十五分鐘已經清左!日式咖哩真係大人細路都啱食!咖哩味香甜而不辣,配飯真係無得輸!吉列豬扒同樣出色,炸得夠酥脆,熱辣辣食,超正!甜品就叫咗焦糖香蕉朱古力窩夫!香蕉本身同朱古力呢個組合已經無得輸,估唔到加埋焦糖,原來係會再升華多一級!香蕉上面鋪咗焦糖醬,加埋外脆內軟嘅窩夫、朱古力醬同埋雪糕一齊食,多重滋味,口感仲要勁豐富!好邪惡呀!除咗窩夫之外,師奶之前仲試過佢嘅鑊仔法式吐司,一樣咁正!如果你同我一樣係甜品怪,一定要黎呢食呀!

2021-03-22
5 分鐘 (堂食)
午餐
  • 焦糖香蕉朱古力窩夫
  • 日式咖哩豬扒飯
2021-03-24 65 瀏覽
🦚Ocio 坑口東港城經過見到呢間幾有日式文清感覺嘅餐廳一於入嚟試吓環境都好靚 天花板上邊有好多垂吊嘅植物草做裝飾,所有枱都係用原木,加上泛黃燈光,感覺置身日本煙腩肉 溫泉蛋 嫩菠菜 手打意粉晚市套餐$128 有蘑菇湯 同埋一杯熱飲叫咗檸檬薑茶呢個手打意粉都唔錯 食落麵條比較有質感比較有咬口彈牙 唔同平時嗰啲食完會淋晒嘅意粉 所以都幾容易黐埋啲汁 正味道有啲似卡邦尼意粉佢哋嘅煙豬腩有少少煙薰過嘅味道份量都幾多有大概20粒另外餐廳仲有好多唔同嘅甜品例如窩夫🧇,同埋焦糖多士下次都可以試吓 個人覺得比較適合食下午茶或者甜品一個小小嘅brunch
🦚Ocio 坑口東港城

呢個手打意粉都唔錯 食落麵條比較有質感
味道有啲似卡邦尼意粉
佢哋嘅煙豬腩有少少煙薰過嘅味道份量都幾多有大概20粒

另外餐廳仲有好多唔同嘅甜品
例如窩夫🧇,同埋焦糖多士
下次都可以試吓
個人覺得比較適合食下午茶或者甜品一個小小嘅brunch
Nice Dining Place🍽 Especially Outstanding Dessert💕..Ocio分店開到黎TKO 喇🥳,呢間分店空間感更大更舒服,無論黎食Meal or Dessert 都很可取。今日趁未到食飯時間,來吃個甜點🍰🍴 真係好有驚喜❤️,甜品質素真不錯,而且款式亦不少呢。我今次點呢2款Waffle 口味,我都很喜歡。ll $68Waffle w/ Fresh Melon一片超甜密瓜🍈 好正啊啊啊😍,而Waffle 厚實而鬆軟,配上Vanilla 口味雪糕,清甜之選呢。ll $68Nutella Waffle w/ Roasted Marshmallow另一款Nutella 味道超Rich🖤 朱古力味亦超濃郁。用上優質純黑朱古力🍫 好真材實料,成個味道好融和,加上Marshmallow 更加甜蜜。Chocoholic 別錯過喔。ll $45Banana Milkshake奶昔🥛 同樣好rich 蕉味超香甜🍌🍌🍌。..食完咁甜既甜品。。會唔會惹蟻🐜🐜🐜👻。..×××××ש將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖..

l[玖瓏密瓜窩夫]l $68
Waffle w/ Fresh Melon

l[朱古力榛子窩夫配燒棉花糖]l $68

l[香蕉奶昔]l $45
Banana Milkshake
奶昔🥛 同樣好rich 蕉味超香甜🍌🍌🍌。
食完咁甜既甜品。。會唔會惹蟻🐜🐜🐜👻。
×××[Ocio]×××
©將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
2021-03-23 51 瀏覽
今日約咗朋友過嚟將軍澳行街,唔講唔知,原來東港城都幾多好食嘅餐廳,今日就嚟咗依間東港城2樓嘅文青西餐🤩 地理位置好方便,喺坑口地鐵站行2分鐘就到,離到環境超級闊落,而且裝修好簡約日系style,啱晒各位文青離打卡💕而且呢度嘅嘢食都好高質,餐單有好多種類嘅嘢食,同埋甜品同嘢飲🧃我叫咗海膽蟹肉三文魚子忌廉手打意粉🍝10粒星超級推介!完全冇令我失望,首先值得讚既係意粉超級多汁,唔會乾爭爭,好香奶油同牛油味😍而且成個意粉餡料超多,勁多蟹肉同埋三文魚子,我最鍾意食三文魚子,咬落去超鮮甜,而且海膽都好鮮甜,勁新鮮,估唔到呢度嘅日本嘢食都咁好味👍🏻💕另外仲叫咗杯雜果賓治依度嘅嘢飲都好好飲,雜果賓治裏面超多水果,特別鍾意裏面嘅椰果,勁有口感勁彈牙😛

我叫咗海膽蟹肉三文魚子忌廉手打意粉🍝

另外仲叫咗杯雜果賓治
2021-03-21 71 瀏覽
ocio係唔同地區的分店都試過,今次係tko開,都要繼續支持是日餐湯(蕃茄湯) 熱咖啡選擇晚餐,當然有靚湯同餐飲跟,都是高品質油封鴨脾 芝士千層焗薯 自家製無花果醬油封鴨十分冧鴨味濃,雖然唔大隻,但啖啖肉食食下都覺得份量夠,而焗薯都十分足料,最正係配埋酸甜既無花果醬,令風味大增清爽感。鑊仔蜂蜜厚鬆餅ocio一向出名甜品,窩夫同鬆餅更是招牌,見到每日限量10分,唔執輸當然要試試。因為即叫即整需時20分鐘,所以建議唔需要後上,新鮮蛋香同熱騰騰既鬆餅,食落其實都有梳乎厘鬆餅的感覺,面有一塊邪惡的牛油,再加上蜂蜜,不經不覺已經食曬。

是日餐湯(蕃茄湯) 熱咖啡
選擇晚餐,當然有靚湯同餐飲跟,都是高品質

油封鴨脾 芝士千層焗薯 自家製無花果醬

鑊仔蜂蜜厚鬆餅

2021-03-20 75 瀏覽
本身之前喺大圍嘅時候都食過一次,今日去到朋友喺東港城嘅屋企玩,唔知食乜嘢嘅時候,所以就諗住再食多次呢一間!🥓All Day Breakfast $118呢間餐廳不嬲都好出名All day breakfast,所以就掂左你個餐佢嘅前菜湯係粟米湯,仲送埋蜜桃紅茶。 呢個餐份量好多,夠晒兩個人食添呀,尤其係個窩夫🧇都幾好味鬆軟,如果黎到都不妨試試!🍟黑松露芝士薯條 $68本身唔知原來呢度既all day breakfast有薯條,係餐牌到見到咁吸引先點黎食。呢度既薯條啱啱炸好,一食落去熱辣辣,都算高質!啲芝士真係有拉絲既效果!食落去雖然好邪惡😈,但係都值得試下!

🥓All Day Breakfast $118

🍟黑松露芝士薯條 $68

2021-03-20 38 瀏覽

🥓All Day Breakfast $118

🍟黑松露芝士薯條 $68
2021-03-20 61 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 ocio📍將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟早有聽聞Ocio,今日經過終於試到🥰好高質素要同大家推薦下😋先上餐湯,係番茄湯,味道清甜可口。香煎美國保濕豬鞍配蘋果燒汁HKD175美國保濕豬鞍整到完美九成熟😍入面仲係粉紅色㗎,肉質結實而嫩滑,肥瘦均勻,肉味香濃👍🏻豬鞍配上apple grovy真係好夾好fresh🥰配菜仲有我至愛嘅zucchini😋薯條炸得香脆,唔會太咸😍餐飲揀咗凍檸檬水走甜少冰,真係得2粒冰🤣好正🤣三大片厚切檸檬🍋✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 ocio
📍將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

先上餐湯,係番茄湯,味道清甜可口。

香煎美國保濕豬鞍配蘋果燒汁HKD175

配菜仲有我至愛嘅zucchini😋薯條炸得香脆,唔會太咸😍

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
  • 香煎美國保濕豬鞍配蘋果燒汁
2021-03-18 94 瀏覽
今次一個人黎食,食咗4號晚餐 芝士焗肉醬千層麵開頭覺得似pizza hut 果d 普通款式,但估唔到原來咁好食架比起之前食其他款好食。 食起上嚟唔會杰撻撻, 個麵好滑,芝士同肉醬比例加埋剛剛好,食落唔會漏。仲加埋d 沙律菜。食得出佢哋嘅用心去整呢個千層麵啊!十分值得介紹,仲每日限定20份喳。 (食食吓仲聽到隔離話扒 好好食啊,讚不絕口咁)睇黎下次除咗食千層麵,仲可以試吓佢哋既扒呢!仲有甜品啊,不過要搵朋友一齊分享啊!
今次一個人黎食,食咗4號晚餐 芝士焗肉醬千層麵
比起之前食其他款好食。
睇黎下次除咗食千層麵,仲可以試吓佢哋既扒呢!
仲有甜品啊,不過要搵朋友一齊分享啊!
芝士焗肉醬千層麵
2021-03-18
芝士焗肉醬千層麵
行過東港城見到間新cafe裝潢幾靚 帶點簡約文青風原來就係Ocio.Ocio呢個名一d都唔陌生好多年前係旺角已經開店waffle 好岀名又好食😍好掛住.《鑊仔蜂蜜厚鬆餅》$89一見到呢個甜品🥞就好想試一上枱就傳黎一陣牛油香🧈熱辣辣咁食落就好似梳乎厘咁fluffy 就咁食已經好夠蛋香同牛油味另外再加蜂蜜落去🍯甜度更加突出再配返杯熱英式紅茶☕️一流呢個甜品有驚喜 一定要試呀.《煙豬腩温泉蛋嫩菠菜手打闊條麵》$128最鐘意手打的闊條麵 好有口感平時好多都會比較淋身味道不錯 個汁少少creamy面頭磨左少少芝士撈埋隻温泉蛋食yummy 套餐包埋餐湯同飲品磨菇湯菇味尚算濃郁如果可以再creamy d 就更正🍄🍄

行過東港城見到間新cafe

套餐包埋餐湯同飲品
磨菇湯菇味尚算濃郁
如果可以再creamy d 就更正🍄🍄

2021-03-17 71 瀏覽
來到坑口食野,呢個商場開左好多新餐廳!有晚餐,又可以散叫,我同朋友又唔係太餓,但又想食窩夫!所以叫左一個餐加小食。水牛城雞翼 $58冇諗到有5隻雞翼大大隻,d汁好入味。仲有小小沙律伴菜,都幾唔錯。又開胃。香煎珍寶帶子辣肉腸手打意粉$158嘩!有4粒珍寶帶子!仲要煎得剛剛好,咬落嫩口 ,辣肉腸切左粒,好有口感。意粉幾推介,手打既麵質薄d,而入口d。玖瓏蜜瓜窩夫 $68第二個胃黎啦!個蜜瓜見到都流口水🤤一大片加窩夫,仲有雪糕。面頭有d蜜糖星星甜甜地。我諗出面$68真係食唔到。咖啡包$33以下,其他當特飲。咖啡正常啦,包奶。下次想試下奶昔。坐得好舒服,個環境比人感覺可以慢慢坐傾下計。
來到坑口食野,呢個商場開左好多新餐廳!

水牛城雞翼 $58

冇諗到有5隻雞翼大大隻,d汁好入味。
仲有小小沙律伴菜,都幾唔錯。又開胃。

香煎珍寶帶子辣肉腸手打意粉$158

意粉幾推介,手打既麵質薄d,而入口d。

玖瓏蜜瓜窩夫 $68

第二個胃黎啦!個蜜瓜見到都流口水🤤
一大片加窩夫,仲有雪糕。面頭有d蜜糖星星甜甜地。
我諗出面$68真係食唔到。

咖啡包$33以下,其他當特飲。
咖啡正常啦,包奶。下次想試下奶昔。

坐得好舒服,個環境比人感覺可以慢慢坐傾下計。
2021-03-15 100 瀏覽
今日放左工約左老婆去左將軍澳行街,血拼完之後就黎到呢間餐廳食野休息下,服務員熱情既招待好快就坐底左。首先我地叫左個芝士肉醬千層麵套餐。個餐有包咪餐湯,今日既餐湯係番茄湯,非常之濃厚既蕃茄味,飲完非常開胃。隨餐重點左杯凍檸檬茶,糖水係自己自由加配,想幾甜可自行調教,岩曬女士們唔使怕肥。非常健康。主菜係芝士肉醬千層麵,個芝士味非常特出,味道非常好,我同老婆都好鐘意,我食過咁多次係今次最吸引到我,世界級值得一試。最後叫左個甜品,朱古力布朗尼窩夫,今次都好有驚喜,冰火二重天,朱古力雪糕同窩夫混合交融,而且中間有個杏仁蛋糕,非常之有層次口感。

2021-03-12 132 瀏覽
食遍18區~今日黎到坑口搵野食,去坑口站吾少得一定入東港城行下,2樓有間 裝修唔錯嘅餐廳,空間感大,台面有吾同的裝飾品,打卡好地方~🏩店員推薦我一定要試下佢哋的手打意粉,香煎珍寶帶子辣肉腸意粉🍝158$佢地的意粉每條都好入味,帶子夠大隻,辣肉腸帶点咸香味,重口味的我表示滿意😚打卡吾少得一定要叫甜品~雜莓窩夫 $68賣相十分吸引,窩夫鬆軟,有蛋香味,士多啤梨,藍莓,熱熱地,果味更出眾,一定要溝埋雲呢拿雪糕一齊食先過引!
店員推薦我一定要試下佢哋的手打意粉,
香煎珍寶帶子辣肉腸意粉🍝158$
打卡吾少得一定要叫甜品